![]() |
G.Saray revire döndü!
![]() Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Sarı-kırmızılılar, ligde dün Gençlerbirliği ile yaptıkları maçın ardından, ara vermeden bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çalıştı. Almanya'ya giden teknik direktör Karl Heinz Feldkam'ın yokluğunda, antrenörler Ahmet Akcan, Cevat Güler ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde, basına ve taraftara kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, dünkü maçta görev alan oyuncular Cevat Güler nezaretinde rejenerasyon çalışması, öteki futbolcular ise Ahmet Akcan yönetiminde dar alanda teknik çalışma yaptı. Kalecilere ise Nezih Ali Boloğlu eşliğinde özel bir çalışma programı uygulandı. Milli takımlarda bulunan futbolcular Servet Çetin, Hakan Balta, Arda Turan, Barış Özbek, Uğur Uçar, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Özgürcan Özgür ve Nonda çalışmada yer almadı. Sakatlıkları bulunan Linderoth, Ayhan ve Okan'ın yanı sıra dünkü maçta sağ diz iç kapsülünde yırtık meydana gelen Bouzid ve Helsingborg maçında sakatlanan Lincoln'ün tedavilerine tesislerde devam edilirken, gribal enfeksiyon geçiren Hakan Şükür, sağlık ekibi tarafından tesislerde dinlendirildi. Bu arada, dün akşam üşütmeye bağlı karın ağrısı nedeniyle geçici bir rahatsızlık geçiren ve Gençlerbirliği maçı kadrosunda bulunmayan Hasan Şaş'ın, bu rahatsızlıkla ilgili bir şikayetinin kalmadığı, ancak sol uyluk arka adalesindeki sakatlığının tedavisine devam edildiği bildirildi. Galatasaray, yarın yapacağı çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. Sabah antrenmanının basına ve taraftara kapalı, akşam çalışmasının ise açık olacağı duyuruldu. |
Ara ilaç olacak!
![]() Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası elemelerinde Norveç ve Bosna Hersek ile oynayacağı maç öncesi lige ara verilmesi Galatasaray'da teknik heyete ve kulüp doktorlarına derin bir nefes aldırdı. Son haftalarda sakat oyuncuların artması yüzünden sıkıntı çeken sarı kırmızılı kulüpte bir haftalık ara adeta ilaç oldu. Kulüpten öğrenilen bilgilere göre Galatasaray'ın 25 Kasım'da Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı zorlu maç öncesinde İsmail Bouzid dışında sakat oyuncu kalmayacak. Sarı-Kırmızılıların ilk haftalardaki başarılı futbolunda büyük pay sahibi olarak görülen orta alandaki Linderoth- Ayhan ikilisi Tarabzonspor maçında forma giyecek duruma gelecek. Sarı kırmızılı kulübün sağlık heyetinden alınan bilgiye göre iki oyuncunun da Trabzonspor maçında forma giyecek duruma gelmelerinin çok yüksek olasılık olduğu öğrenildi. Ancak Gençlerbirliği maçında sakatlanan ismail Bouzid'in tedavisinin üç hafta süreceği belirlendi. Böylece Trabzon'da oynanacak maçta cezalı Song'un yanısıra Bouzid'in sakat olması sarı kırmızılı teknik heyeti zora sokacak. Bu durumda Servet'in yanında Hakan Balta ya da Mehmet Topal'ın stoper oynaması beklenirken bu oyunculardan Hakan A Milli Takım, Mehmet Topal ise Ümit Milli takım kadrolarında bulunuyor. Şimdi Feldkamp ve yardımcılaranın tek duası Hakan Balta ve Mehmet Topal'ın milli maçlardan sağlam olarak dönmeleri. |
Servet'in ilginç dileği
![]() Galatasaray***8217;ın milli futbolcusu Servet Çetin, lig liderliğinin Sivasspor ile Cim Bom arasında sürekli el değiştirmesine ilginç bir yorum getirdi. Servet, ***8220;Umarım sezon sonunda Galatasaray şampiyon olur. Eğer biz olamazsak Sivasspor şampiyon olsun***8221; dedi. Ligin en az gol yiyen savunması olduklarını da hatırlatan Servet, ***8220;Talihsiz goller yiyoruz. Kalemizde az pozisyon veriyoruz ama kendi hatalarımızdan goller yiyoruz. Abuk sabuk goller yiyoruz. Bunlara dikkat edersek daha az gol yiyeceğimize inanıyorum. Geçmişe dönüp baktığımızda hep talihsiz goller, bunları azaltacağız inşallah***8221; diye konuştu. Bu arada maçın başlamasına 15 dakika kala Ali Sami Yen Stadı***8217;nın çimleri ıslatılınca, Sarı-Kırmızılı futbolcular bu duruma isyan etti. Özellikle Servet zemini ıslatmakla görevli yetkilileri sert bir dille azarlarken, ***8220;Kaç gündür yağmur yağıyor, saha çamur olmuş siz hâlâ zemini ıslatıyorsunuz***8221; diyerek kızgınlığını belli etti. Servet***8217;in haksız olmadığı maç içinde açık şekilde görüldü. Zemini zaten kötü olan Ali Sami Yen Stadı patates tarlasına döndü. |
Lincoln'ün dönüşü
![]() Galatasaray'da Gençlerbirliği galibiyeti ile bir yandan F.Bahçe'ye 6, Beşiktaş'a da 7 puan fark atmanın keyfi yaşanırken, bir yandan da Lincoln'ün futbolla barışması kutlanıyor. Ligin 7. haftasında oynanan Beşiktaş maçı öncesi misafir kabul ettiği için teknik direktör Feldkamp tarafından, derbi kadrosundan çıkartılan Lincoln o maçtan beri adeta futbola küsmüştü. Dün geceye kadar oynanan dört maçta, Denizlispor deplasmanında sakatlığı sebebiyle oynamayan Lincoln diğer maçlarda ise sahada sadece yürümekle yetinmişti. LİGDE 8 HAFTA SONRA GOL Ancak dün gece Brezilyalı futbolcu tekrar Galatasaray'a geri döndü. G.Birliği maçında mükemmel bir performans sergileyen, üstelik rakibin sert futboluna rağmen sahada hünerlerini sergileyen Lincoln takımının 3'üncü golünü de atarak, ligde 8 haftalık gol hasretine de son verdi. Ligde son golünü 3. haftada Ankaragücü'ne atan Brezilyalı futbolcu son resmi golünü ise 4 Ekim'de UEFA Kupası'ndaki Sion maçında atmıştı. |
G.Saray devrede
![]() Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in Zenit'in şampiyon olduğu maçtan sonra Fatih'i arayarak "Tebrik ederim, şampiyonluğunuz hayırlı olsun! Kulübünden ayrılacağını biliyoruz. Teklifimizi yinelemek istiyorum. Biz seni Galatasaray'da görmek istiyoruz" dediği öğrenildi. Golcü yıldızın da "Teklifiniz gurur verici" diyerek yeşil ışık yaktığı belirtildi Ocak'ta Tekke savaşı var Ocak ayındaki ara transfer döneminde Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Fatih Tekke savaşı yaşanacak gibi görünüyor. Ocak ayında Fenerbahçe'ye imza atacağı belirtilen Fatih Tekke için Galatasaray elini çabuk tutarak bir kez daha devreye girdi. Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Zenit'in pazar günü şampiyonluğunu ilan ettiği maçtan sonra Fatih Tekke'yi arayarak tebrik ettiği ve "Zenit'ten ayrılacağını biliyoruz. Seni Galatasaray'da görmek istiyoruz" dediği öğrenildi. Cimbom hızlı davrandı Fatih Tekke'nin de Sezgin'e "Galatasaray'ın beni istemesi gurur verici bir durum. Şu anda başka teklifler de var, değerlendirmek istiyorum. Mutlu olacağım bir kulüpte forma giymek istiyorum" cevabını verdiği belirtildi. Zenit Başkanı Fursenko, geçtiğimiz günlerde Fatih'e "Zenit'i şampiyon yaparsan seni Fenerbahçe'ye veririm" demişti. Fenerbahçe, Fatih Tekke konusunda sessizliğini korurken, Galatasaray, ezeli rakibinden önce davranarak milli golcüyü renklerine katmak istiyor. |
![]() ![]() ![]() ![]() Helsingborg yenilgisiyle büyük yara alan sarı-kırmızılı takımda son maçta oynanan futbol yüreklere su serpti. Cimbom'da hedef zirveyi bırakmadan UEFA'da yol almak. Galatasaray, Gençlerbirliği galibiyetiyle rahat bir nefes aldı. UEFA Kupası'nda Helsingborg yenilgisinin ardından çalkantılı günler geçiren sarı-kırmızılılar, haftayı 3 puanla kapatıp, liderliği sürdürmenin sevincini yaşıyor. Gençlerbirliği karşısında oynanan iyi futbol, taraftarların yüreğine su serperken, gelecek haftalar içinde umut ışığı oldu. İKİ CEPHEDE BAŞARI Üzerindeki kara bulutları dağıtan Aslan'ın kısa vadede iki hedefi bulunuyor. Galatasaray öncelikle liderliği korumanın hesaplarını yaparken, UEFA Kupası'nda oynayacağı 2 maçı da kazanıp Avrupa'da yoluna devam etmeyi hedefliyor. Milli maç nedeniyle verilen arayı da iyi değerlendirmek isteyen Cimbom, böylece sakat oyunculardan da faydalanabilecek. İşte G.Saray bu G.SARAY taraftarı, G.Birliği karşısındaki futboldan memnun. Galatasaray.com'da düzenlenen ankette, "G.Birliği maçı ile özlenen G.Saray geri döndü mü?" sorusuna taraftarlar, yüzde 63 oranında 'Evet' yanıtını verdi. |
![]() ![]() ![]() ![]() "Benim ilk derbim olacak. Ama Fenerbahçe'yi Kadıköy'de mağlup edeceğiz. G.Saray'da uzun yıllar oynamak istiyorum". SORULARI YANITLADI G.Saray'a sezon başında Antalyaspor'dan transfer olan Volkan Yaman, Cola Turka ile Soru Cevap'ta ilgi çekici açıklamalar yaptı. Sarı-kırmızılı oyuncu, Hakan Balta ile tatlı bir forma savaşı yaşadıklarını belirterek, "Rekabeti severim. İkimiz de kendimizi geliştirmek için çabalıyoruz. Ben ilk 11 için iddialıyım" diye konuştu. MUHTEŞEM BİR DUYGU VOLKAN, yıllarca G.Saray taraftarının önünde futbol oynamayı hayal ettiğini de belirterek, "Bu muhteşem bir duygu" ifadesini kullandı. Sarı-kırmızılı oyuncu, Fenerbahçe ile Kadıköy'de yapılacak derbi için de oldukça iddialı konuştu. Volkan, "Bu benim ilk Fener maçım olacak. Kazanacağız" açıklamasını yaptı. |
![]() ![]() ![]() ![]() Gidiş kötüye döner ya da Alman teknik adam ayrılmak isterse yönetim, Mustafa Denizli veya Abdullah Avcı arasında bir seçim yapacak *** B planı Gidiş kötüye döner ya da Alman teknik adam ayrılmak isterse yönetim, Mustafa Denizli veya Abdullah Avcı arasında bir seçim yapacak. İSİMLER BELİRLENDİ Son haftalarda alınan sonuçlar nedeniyle Galatasaray'da geleceği tartışılmaya başlanan teknik direktör Karl Heinz Feldkamp için yönetimin, B planı hazırladığı öğrenildi. Fox TV'nin haberine göre sarı-kırmızılı takımda gidişin kötüye dönmesi ya da Alman teknik adamın ayrılmak istemesi halinde devre arasında takım yeni bir isme bırakılacak. Kulislerde konuşulan diğer bir görüş ise Kalli'nin tribüne çıkarılıp, yeni bir hoca ile birlikte takımın yönetilmesi. ÖNCELİK AVCI'DA SARI-kırmızılı yönetimin ilk hedefi, İstanbul Büyükşehir Belediye'yi geçtiğimiz sezon şampiyon yaparak, Turkcell Süper Lig'e çıkarmayı başaran Abdullah Avcı. Genç teknik adam, bu sezon da takımıyla gösterdiği müthiş performansla yöneticilerin favorisi durumunda. Galatasaray'da konuşulan diğer bir aday ise Mustafa Denizli. İran ile bağlarını tamamen koparan ve şu anda boşta olan tecrübeli çalıştırıcı da Aslan'ın gündeminde yer alıyor. |
![]() ![]() ![]() ![]() Son olarak İran Ligi'nde Pas takımını çalıştıran Mustafa Denizli şu anda boşta. Tecrübesi tartışılmaz olan Denizli, Galatasaray'da büyük başarılara imza atmış ve daha sonra Fenerbahçe'nin başına geçerek şampiyonluk yaşamıştı. Tecrübeli hocanın sarı-kırmızılı yönetimin devre arasında teklif yapması durumunda yakın çevresine, "seve seve kabul ederim" dediği öğrenildi. |
![]() ![]() ![]() ![]() G.BİRLİĞİ maçında ortaya koyduğu başarılı futbolla dikkatleri üzerine çeken Mehmet Topal, Kalli'nin gözüne girdi. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Uzun yıllar Galatasaray'a hizmet etmek istiyorum. Performansımı daha da yükseltip, ilk 11'de sürekli forma giymek en büyük hedefim" dedi. ![]() ![]() ![]() ![]() G.BİRLİĞİ karşılaşması öncesinde üşütmeye bağlı karın ağrısı nedeniyle kısa süreli bir rahatsızlık yaşan Galatasaraylı Hasan Şaş'ın durumunun iyi olduğu açıklandı. Tecrübeli oyuncunun, sol uyluk arka adalesindeki sakatlığının tedavisine ise devam edildiği ifade edildi. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GALATASARAY taraftar oluşumu ultrAslan, Kemerburgaz'daki Hatıra Ormanı'na Metin Oktay adına önceki gün fidan dikti. "Taçsız Kral" adına bin 200 tane fıstık çamı diken 35 sarı-kırmızılı taraftar, G.Birliği maçı öncesi böylece güzel bir vefa örneği gösterdi. |
Kalli kendini aştı
1992-93'te 12 maçta 6 galibiyete imza atan Alman hoca, bu sezon 8 kez güldü. ZİRVEYE YÜKSELTTİ TAM 15 yıl aradan sonra tekrar G.Saray'ı çalıştıran Feldkamp, bu sezon yakaladığı başarılı grafikle geçmişini solladı. Alman hoca, 1992-93 sezonunda Cimbom ile 12 maçta 22 puan toplarken, ligde 4. sırada bulunuyordu. Bu sezona bakıldığında ise Kalli'nin Galatasaray'ı 28 puanı yakaladı. DAHA GOLCÜ OLDU SARI-kırmızılılar son Feldkamp döneminde sadece puan artışında değil, attığı ve yediği gol sayılarında da önemli bir başarıya imza attı. 1992-93 yılına göre, 4 gol fazla atan Galatasaray kalesinde yediği golü de azaltmayı başardı. Böylece Alman hoca, 15 yıl önceki başarısını geliştirmiş oldu. |
Serkan Çalık mahcup etmedi
![]() G.BİRLİĞİ karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Serkan Çalık, çizdiği başarılı grafikle sınıfı geçti. Sürekli olarak yedek kulübesinde oturan genç futbolcu, attığı golün yanı sıra performansıyla da Kalli'nin kendisi için ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtladı. Serkan, "Tek hedefim sürekli olarak forma giyebilmek" dedi. Lincoln artık gülüyor ![]() SON maçlarda gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan Lincoln, Gençlerbirliği'ne attığı golle moral kazandı. Haftalar sonra sarı-kırmızılı forma altında golünü atan Brezilyalı oyuncu, "Taraftarımızın önünde oynamak gerçekten çok güzel. Gollerim sürecek" iddasında bulundu. Yönetim genç Aslan'ı sevdi KALLİ'nin genç oyunculardan kurulu 11'i Gençlerbirliği karşısına çıkarmasına yönetimden tam destek geldi. Sarı- kırmızılı yöneticilerin oynanan futboldan memnun kaldığı ve Kalli ile yapılan görüşmede, "Sahada genç bir ekip görmek bizi mutlu etti" dedikleri öğrenildi. |
Şükür dün dinlendirildi
Sakatlığı geçmesine rağmen Gençlerbirliği karşılaşmasında yedek kulübesinde oturan Hakan Şükür, dünkü idmana çıkmadı. Grip olduğu öğrenilen tecrübeli oyuncu dinlendirildi. Hakan, takımın Gençlerbirliği karşısında önemli bir galibiyete imza attığını ifade etti. Ayhan'dan güzel haber Kasığından ameliyat olduktan sonra yaklaşık 1.5 ay Galatasaray formasından uzak kalan Ayhan Akman'ın, Trabzonspor ile deplasmanda yapılacak maça yetişebileceği öğrenildi. Sarıkırmızılı oyuncu, "Hocam görev verirse seve seve oynarım" dedi. Derbi maça yetişecek Teknik direktör Feldkamp tarafından Gençlerbirliği karşılaşmasında sonradan oyuna alınan ve sakatlık geçiren Bouzid'in tedavisi sürüyor. Sağ diz iç kapsülünde yırtık meydana gelen Cezayirlinin Trabzonspor maçına kadar iyileşip takımdaki yerini alması bekleniyor. |
Orkun'un keyfi kaçtı
Haftalar sonra Feldkamp tarafından kalede tercih edilen Orkun, 2 gol yemenin üzüntüsünü yaşıyor. İki golde de hatası bulunmayan sarıkırmızılı file bekçisi, "Daha önce böyle şanssız goller yememiştim. Gençlerbirliği de sanırım 3-2'lik skora şaşırmıştır" ifadelerini kullandı. Barış: Artık çıkış zamanı Sarı-kırmızılı takımın genç oyuncularından Barış Özbek, Gençlerbirliği'ni yenerek üzerlerindeki kara bulutları dağıttıklarını ifade etti. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Şimdi çıkış zamanı. Verilen aradan sonra deplasmanda oynayacağımız maçta Trabzon'u yenmek istiyoruz" dedi. Aslan boş durmuyor Gençlerbirliği galibiyetiyle liderliğini sürdüren Galatasaray, gelecek hafta sonu oynayacağı Trabzon karşılaşması hazırlıklarına başladı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda sarı-kırmızılı futbolcuların yardımcı antrenör Ahmet Akcan yönetiminde çalıştığı öğrenildi. |
İsaksson hamlesi
![]() Sezon başından bu yana kalede problem yaşayan Galatasaray'da rota yeniden Manchester City'nin kalecisi Andreas İsaksson'a çevrildi. Orkun ve Aykut'tan bir türlü istediği verimi alamayan sarı-kırmızılılarda yönetimin, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın verdiği rapor doğrultusunda İsveçli kaleci ile anlaşma zemini aradığı öğrenildi. Yöneticilerin, aynı zamanda İsveç Milli Takımı'nın kalesini koruyan İsaksson için Linderoth'un da menajerliğini yapan Ljung'u devreye soktuğu belirtiliyor. İsveçli file bekçisinin Manchester City kulübünde mutsuz olması, Galatasaray'ın bu transferdeki ısrarını artırıyor. Plase Ufuk Ceylan 2006 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan Andreas İsaksson, tam 50 kez İsveç Milli Takımı'nda forma giydi. Sarı-kırmızılı yöneticiler, önümüzdeki hafta içinde bu işi bitirip, ara transferde 26 yaşındaki file bekçisine imza attırmayı planlıyor. Pazarlıkların olumsuz sonuçlanması halinde ise Galatasaray, listesindeki diğer bir kaleci olan Manisasporlu Ufuk için harekete geçecek. Başarılı performansıyla dikkat çeken 21 yaşındaki file bekçisi, 193 m boyunda ve 88 kilo. Sarı-kırmızılılar, bu iki isimden birine mutlaka sözleşme imzalatarak, kaledeki probleme son noktayı koymayı düşünüyor. |
![]() ![]() ![]() ![]() Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 50 gündür görevinden uzak kalan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, dün ilk kez basının karşısına çıktı. Bir hayli neşeli görünen Canaydın şunları söyledi: "50 gün içinde yokluğumu hissettirmeyen ve başarılı işler yapan yönetim kurulu üyelerine yürekten teşekkür ediyorum." "Rakiplerimizden 5-6 puan öndeyiz, lider durumdayız. Mutluyum. Ancak isim yapmış oyuncularımızın ve hocamızın üzerine geliyorlar. Bu ithamların kesilmesi lazım. Seyircilerimizin maçlara neden gelmediğini araştırmak lazım. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Bu hakemlerle yolumuza devam edeceğiz." *** İyi yerdeyiz "Futbolda lideriz, voleybol ve basketbolda da başarılıyız. Mutluyum, yokluğumu aratmadılar". G.Saray Başkanı Özhan Canaydın hastalığı nedeniyle kulüpten uzak kaldığı 50 günü, düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Canaydın, "Beni aratmadılar, yönetime teşekkür ediyorum. Futbolda lideriz, basketbolda son yılların en iyi kadrosuyla mücadele ediyoruz. Voleybolda takımlarımız aldıkları derecelerle ödülü hak ediyor. Çok mutluyum" diye konuştu. Gruptan çıkarız "Takımda sorun olduğunu kabul etmiyorum" diyen Özhan Canaydın 1984'lerden beri yöneticilik yaptığını, G.Saray'da hiçbir yönetimin teknik heyetin işine karışmadığını söyledi. Canaydın 50 günlük sürede kendisini en çok UEFA Kupası'ndaki iki yenilginin üzdüğünü de belirtirken, "Gruptan çıkan 3 takımdan biri olacağız" ifadesini kullandı. Karan hırs küpü Önce G.Saray'da yedeğe düştü, sonraMilli Takım'dan çıkarıldı. Ancak bu du-rum Ümit Karan'ı karamsarlığa itmiyor.Tecrübeli oyuncu, "Form düşüklüğüyaşadığımı kabul ediyorum. Kısasürede toparlanıp, yeniden formayıkapacağım" diye iddialı konuşuyor. |
![]() ![]() ![]() F ![]() orvette yaşanan sıkıntı nedeniyle forvet arayışlarını hızlandıran Aslan hava toplarındaki hakimiyetiyle tanınan sambacıyı yakın markaja aldı. Temasa geçtiler Son haftalarda forvette yaşanan sıkıntı, Galatasaray'ı golcü arayışlarına itti. Yönetim, Holosko'nun yanı sıra Standard Liege'in Brezilyalı forveti De Camargo'yu alabilmek için düğmeye bastı. Adnan Sezgin'in oyuncunun menajeri ile görüştüğü öğrenildi. Üç milyon euro Belçika kulübünde 10 numaralı formayı giyen ve 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan İgor De Camargo için Galatasaray kulübünün 3 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtiliyor. Sambacı, fırsatçılığı ve hava toplarındaki hakimiyeti ile tanınıyor. |
![]() ![]() ![]() ![]() Milli takıma da gitmeyen Linderoth'un kasığındaki sakatlığın geçtiği belirtildi. Hasan Şaş ve Lincoln de büyük maça yetişecek. Affını istemişti G.Saray'a sakatlardan müjde var. Kasığındaki sakatlığı geçen Linderoth'un 10 gün sonra oynanacak Trabzonspor maçına yetişeceği öğrenildi. Linderoth, sakatlığı nedeniyle İsveç Milli Takım'ından affını istemişti. Ayhan iyileşiyor Linderoth dışında sakatlıkları olan Hasan Şaş, Lincoln, Okan ve Ayhan'ın tedavileri de sürüyor. Hasan ve Lincoln'ün büyük maçta forma giyebilecekleri belirtildi. Ayhan ise bir hafta içinde takımla çalışabilecek. |
![]() ![]() ![]() ![]() Son dönemde aldığı sonuçlarla düşüşe geçen Galatasaray'da Orkun ve Aykut'un inişli çıkışlı grafik çizmesi yönetimi, yeni kaleci arayışına itti. Erciyesspor'dan transfer edilen ve sezona iyi başlamasına rağmen yaptığı kritik hatalarla dikkat çeken Orkun bazı maçlarda kulübede oturmak zorunda kaldı. Kalli zaman zaman Aykut'a da kalede şans tanımasına rağmen bu isimden de tam verim alamadı. Helsingborg yenilgisi sonrasında taraftarların, takımdan ayrılan kaleci Mondragon lehine tezahüratta bulunması da sarı-kırmızılı yönetimin kaleci arayışlarını hızlandıran nedenlerden biri olarak gösteriliyor. |
Hasan Şaş: En kalitelisi biziz
![]() Teknik direktör Feldkamp'ın son maçlarda defansın sağında yer verdiği Hasan Şaş iddialı konuştu. Sert eleştirilere anlam veremediğini söyleyen tecrübeli futbolcu, "Ligin en kaliteli ekibi biziz. Şu anda zirvedeyiz ve kesinlikle panik yapmaya gerek yok. Şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı. Serkan Çalık: Çok sabrettim ![]() Gençlerbirliği karşılaşmasındaki futboluyla patlama yapan Serkan Çalık, "Haftalardır kulübedeydim ama hiçbir zaman umudumu yitirmemiştim" dedi. Genç oyuncu, "Sabrettim ve formamı kazandığıma inanıyorum. Tek hedefim Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edebilmek" diye konuştu. |
Stat müjdesi
Canaydın, Seyrantepe Stadı'nın temelinin aralık ayı ortasında atılacağını söylerken, arazinin müteahhit firmaya devredildiğini, toprak ve zemin etüdlerinin yapıldığını belirtti. Özhan Canaydın, tereddütlerin yersiz olduğunu da ekledi. İthamlar kesilmeli İsim yapmış oyuncularımızın, teknik kadromuzun üstüne geliyorlar. Buna rağmen dimdik ayakta durabiliyoruz. İthamların kesilmesi lazım. 50 günde tüm TV kanallarını seyrettim. Birinin iyi dediğine, biri kötü diyor. Yani bunları fazla ciddiye almamak lazım. Seyirci nerede? G.Saray en parlak döneminde 17 bin kişiye oynadı. 5 maç ceza sonrasındaki ilk maça 8 bin kişi geliyorsa bunu araştırmak lazım. 5 maç cezanın bize zararı 2.5 milyon YTL'dir. Taraftarı stada çekmek için önlemler almak lazım. Bunu araştırıp, çözüm üreteceğiz. |
Futbolcularımız taraftarımızla buluştu
![]() Takımımız futbolcularından Volkan Yaman, Serkan Çalık ve Carrusca, sarı-kırmızılı taraftarlarla biraraya geldi. Mecidiyeköy Galatasaray Store'da gerçekleştirilen organizasyonda, taraftarlarla buluşan sarı-kırmızılı oyuncular, hayranlarına Galatasaray'ın lisanslı ürünlerini imzaladı. Galatasaraylı futbolcular, organizasyon öncesi de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Volkan Yaman, sezona yüksek tempoda hazırlandıklarını belirterek, ''Haftalar ilerledikçe yorgunluk oldu. Sakatlıklar da buna eklenince takım etkilendi. Sezon başındaki futbolumuzu son dönemde oynayamıyoruz ancak, konsantrasyon eksikliği olmadığını düşünüyorum. Belimdeki rahatsızlık, psikolojik olarak beni etkiledi. Ayrıca Hakan Şükür ve Lincoln'un kadro dışı kalması teknik direktörümüzün bileceği bir iş'' dedi. Sarı-kırmızılı ekibin genç oyuncularından Serkan Çalık ise Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giydiği için büyük mutluluk yaşadığını ve karşılaşma öncesi çok heyecanlı olduğunu belirterek, ''Ayağıma ilk gelen topu iyi değerlendirince güvenim arttı. Böylece heyecan da kalmadı. Maç öncesi forvette görev alan ağabeylerim bana şans dileğinde bulundu, karşılaşma sonrasında da beni tebrik ettiler'' diye konuştu. Arjantinli oyuncu Carrusca ise ligin zirvesinde olmalarının önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Zirve mücadelesinde yakaladığımız fırsatları da iyi değerlendirdik. UEFA Kupası'nda önemli puanlar yitirdik ama önümüzde maçlar var. Bu karşılaşmalara iyi hazırlanmalıyız. Ayrıca takımdaki herkes ilk 11'de forma giymek ister. Bu benim de dileğim. Kimin forma giyeceği hocanın tercihi. Oynadığım birçok maçta elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonra forma giyersem, yine elimden geleni yapacağım.'' |
Takımımız şut çalıştı
![]() Galatasarayımız, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile yapacağı 13. hafta maçının hazırlıklarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekip, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, antrenörler Ahmet Akcan, Cevat Güler, Burak Dilmen ve Nezih Ali Boloğlu yönetiminde çalıştı. Futbolcular, kondisyon salonundaki antrenmanda ısınma ve açma-germe egzersizleri yaptı. Basına ve taraftara kapalı olarak yapılan antrenmanın ana bölümünde, önce teknik çalışmalar, ardından da şut çalışması yapıldı. Ümit, Orkun, Serkan, Lincoln, Linderoth, Ayhan ve Okan'n tedavilerine Metin Oktay Tesisleri Sağlık Merkezi'nde devam edildiği, Lincoln, Ümit ve Serkan'ın yalnızca tedavi amaçlı bir koşu yaptığı bildirilirken, Ayhan'ın da salon ve sahada Cevat Güler yönetiminde özel çalışmalar yaptığı açıklandı. Linderoth ve Okan ise antrenmanlarını salonda fizyoterapistler eşliğinde sürdürdü. Hasan Şaş'ın, geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle düz koşunun ardından dinlendirildiği, Bouzid'in ise 16 Kasım Cuma gününe dek izinli olduğu belirtildi. Galatasaray, yarın yapacağı çift antrenmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürecek. |
Linderoth'a büyük onur!
![]() Kulübümüzden yapılan açıklamaya göre, İsveç'te geleneksel olarak düzenlenen yılın futbolcusu ödülleri oylamasında, bu sezon Galatasaray forması giyen Linderoth, 2007 yılının en iyi orta saha oyuncusu olarak belirlendi. Oylamada Inter'de forma giyen Zlatan İbrahimovic ise yılın futbolcusu ve yılın forveti ödüllerine layık görüldü. İsveç'te 2007 yılının en başarılı kalecisi olarak Rami Shaaban seçilirken, Fransa'da Rennes forması giyen Petter Hansson, en iyi defans oyuncusu ödülünü aldı. |
"Artık direksiyona sen geçmelisin"
![]() 50 gün aradan sonra dün ilk kez medyanın karşısına çıkan Özhan Canaydın***8217;ın, istirahata çekildiği günlerde Adnan Polat***8217;la ilginç bir diyalog yaşadığı iddia edildi. Mart 2008***8217;deki seçimlerde aday olmak istemediği ileri sürülen Canaydın***8217;ın Polat***8217;a, ***8220;Artık direksiyona sen geçmelisin. Aday olursan, seni desteklerim. Seçimini yap***8221; dediği, Polat***8217;ın ise, ***8220;Her Galatasaraylı***8217;nın gönlünde başkan olmak yatar***8221; yanıtını verdiği belirlendi. |
16 farklı futbolcudan gol
![]() Cim Bom***8217;da bu sezon tam 16 farklı futbolcu gol atma sevinci yaşadı. Hakan Şükür, Ümit Karan, Lincoln, Nonda, Song, Servet, Hasan Şaş, Ayhan, Bouzid, Arda, Linderoth, Carrusca, Volkan, Hakan Balta, Serkan ve Mehmet Topal, 3 kulvarda birden rakip fileleri havalandırmayı başardı. |
Kalli transfer avında!
![]() Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp, Gençlerbirliği maçı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ***8220;2 günlüğüne ülkeme gidip dinleneceğim***8221; açıklamasını yapmıştı. Ancak Kalli***8217;nin, Almanya***8217;da 5 gün kalacağı ve bu süre içinde çeşitli transfer temaslarında bulunacağı öğrenildi. Tecrübeli hoca, devre arası operasyonu için daha önce yönetime sunduğu bazı isimleri ikna edebilmek adına görüşmeler yapacak. Bu oyuncular arasında bir stoper, bir de forvet olduğu kaydedildi. Yolcular şimdiden belirlendi Kaleye de takviye yapmayı düşünen Sarı-Kırmızılılar, Manchester City***8217;nin 26 yaşındaki İsveçli file bekçisi Andreas Isaksson için önümüzdeki günlerde devreye girecek. Yabancı kontenjanında daha fazla yer açmak için Carrusca ile Bouzid***8217;in gönderilmesi gündemde. Orta sahaya herhangi bir transfer yapılmayacağı öğrenildi. Çünkü Ankaraspor***8217;dan bonservisi alınan 20 yaşındaki yıldız Özer Hurmacı, Başkent temsilcisinde son derece başarılı bir grafik çiziyor. |
En iyi 4 ekipten biriyiz
![]() Önce Bordeaux, sonra da Helsingborg şokları geldi. UEFA Kupası***8217;nda kuralar çekildiğinde ***8216;bu gruptan namağlup lider çıkar***8217; denilen Galatasaray, maalesef ilk 2 maçında sıfır çekti. Avrupa***8217;da bir türlü bekleneni veremeyen Sarı-Kırmızılılar, buna karşın Süper Lig***8217;deki performansıyla kendini affettirdi. Geride kalan 12 haftada 8 galibiyet, 4 beraberlik alarak zirveye yerleşen; ezeli rakipleri Fenerbahçe***8217;ye 6, Beşiktaş***8217;a 7 puan fark atarak taraftarını sevindiren Cim Bom, bu performansıyla Avrupa***8217;da da ***8216;en iyi 4 ekip***8217; arasına girdi. En iyi 14 ligde ilk 4***8217;e girdi Avrupa'nın üst düzey 14 liginde (İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Türkiye, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Yunanistan, İsveç, Belçika, İzlanda, Norveç) bir araştırma yaptık. İşte sonuç: Yoluna namağlup devam eden 4 lider var ve onlardan biri de Galatasaray... Aslan***8217;ın Arsenal, İnter ve Ajax ile birlikte bu unvana layık olmasının nedeni ise şu: Ligin en çok atıp en az gol yiyeni, en çok pozisyona girip en az pozisyon vereni, en çok şut çekip en çok isabet bulan ekibi... |
Ocak'ta neler olacak?
![]() Süper Lig'de 12 hafta sonunda namağlup olarak liderlik koltuğuna kurulan ancak UEFA Kupası'nda sıfır çeken Galatasaray'da, yönetim ile teknik kadro arasında sorun olmadığı şeklinde çizilen tabloya rağmen Florya'da bir takım olumsuzlukların var olduğu uzun süredir dillendiriliyor. Hakan Şükür ve Ümit Karan ile yıllarca beraber aynı formayı giyen Hakan Ünsal önceki gün ilginç iddialarda bulundu. Show TV'deki Altı Pas programının yorumcusu Hakan Ünsal önceki gün çıktığı yayında, "Ocak ayında Galatasaray'da pek çok değişiklik yaşanabilir. Bekleyip görelim" diyerek dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray'da teknik direktör Feldkamp ile kaptan Hakan Şükür arasında çekişme yaşandığı Beşiktaş derbisi öncesi kaptanın Lincoln ile birlikte kadro dışı kalmasıyla su yüzüne çıkmıştı. Bu çekişmenin Feldkamp ile bazı futbolcular arasında da sürdüğü konuşuluyor. Söylentiler son günlerde dedikodu olmaktan çıkarak ciddi istihbarat haline gelmiş durumda. HAKAN ŞÜKÜR: YA O YA BİZ Ünsal'ın iddialarına göre, Sami Yen'de Galatasaray'ın kazandığı Beşiktaş derbisi öncesi kadro dışı kalan Lincoln ve Hakan Şükür bunu hiç bir zaman hazmedemediler. Haksız biçimde kadro dışı kaldıklarını inanan iki yıldızın, bu olaydan sonra Kalli'ye küstüğü ve takım içinde "Ya o ya biz" şeklinde gruplaşmalara yol açtığı konuşulmaya başlandı. En son Gençlerbirliği maçında gol atan Mehmet Topal ile birlikte tüm takımın yedek kulübesine koşması, ancak sarıldıkları kişinin teknik direktör Feldkamp değil de kaptan Hakan Şükür olması Ünsal'ın iddialarının doğrulunu kanıtlar nitelikteydi. YÖNETİM: KELLE ALMALIYIZ Basın tarafından irdelenen bu 'sarılma'nın ardından Galatasaray yönetiminin, "Bu işi çözmemiz lazım. Bunun için de kelle almalıyız" diyerek radikal bir karar verme aşamasında olduğu öğrenildi. Bu kellenin Kalli'nin mi yoksa Hakan Şükür'ün mü olacağı tartışıladursun, Galatasaray'ı yakından izleyen Akşam gazetesi muhabiri Bahri Havadır'ın, dün yönetimin tavrını gözler önüne serdi. Havadır, "Dost acı söyler" başlıklı yazısında yönetimin şu düşünce içinde olduğunu ifade etti: "Hakan takımda huzursuzluk yaratıyor. Kendi kurallarına göre yaşamaya ve çevresine hükmetmeye çalışıyor. Bazı futbolcuları kontrolü altına almak istiyor. Oynamadığı dönemlerde tavrını daha da ileri götürüyor. Galatasaray'a çok şey verdi. Ama Galatasaray'ın ona verdikleri daha fazla. Ayağını denk almalı. Yoksa bir gün Kral da kendini kapının önünde bulur." ÜMİT DE TOPUN AĞZINDA Havadır 'Galatasaray'ın bekaası için' Ümit Karan'ın da topun ağzında olduğunu belirterek yönetimin, "Ümit özel yaşantısına dikkat etmiyor. Sürekli olumsuz tavırlar içinde. Takımda Almancıları örgütlüyor. Etrafıyla ilişkileri kötü. Bir gün o da kendini kapının önünde bulabilir" diye düşündüğünü vurguladı. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:38 . |