![]() |
Gazaba Uğramiş şiirler
Şarkıcı nasıl söyler şarkısını,
Dudakları dikilmişken efendim? Bir Arap şairi ölünce bugün Kim dua eder O'na? El öpmez benim şiirim Doğrusu sultanlara düşer Şiirimin ellerini öpmek! I Dostlarım Başkaldırmıyorsa, nedir ki şiir? Azgınları ve azışları devirmiyorsa, nedir ki şiir? Zamanda ve mekânda Sarsıntı yapmıyorsa, nedir ki şiir? Kisra Nuşirevan'ın başındaki tacı Yere çalmıyorsa, nedir ki şiir? II Bunun için çekiyorum isyan bayrağını Şu ana kadar gündüz nedir bilmeyen milyonlar adına. Nedir, dalla serçeyi ayıran Gülle sarı şebboyu ayıran nedir? Nedir memeyle narı ayıran Denizle zindanı ayıran nedir? Nedir mavi ayla karanfili ayıran Yiğitlik kelimesinin sırrını, Giyotinin sırrını ayıran? III Bunun için çekiyorum isyan bayrağını! ****ler gibi boğazlanmaya götürülen milyonlar adına Göz kapakları çıkarılanlar adına Dişleri sökülenler adına Sülfirik asitte eriyenler adına, kurtçuklar gibi Mahrum olanlar adına, Sesten, fikirden, dilden. Çekeceğim isyan bayrağını. IV Bunun için çekiyorum isyan bayrağını Küçük perdenin altında Öküz gibi oturan halklar adına Dostluğu büyük kaşıklarla içen halklar adına Develer gibi yük çeken halklar adına Gün doğusundan gün batısına Yük çeken deve gibi. Sudan ve arpadan başka hakkı yok Hasreti yok emirin karısının Emirin dişi köpeğinin Berberine ait olmaktan başka.. Yaşasın bir demet yonca Yaşasın tek ilah diye Allah'a yalvaran Halklar adına V Ey şiirin dostları! Ben ateş ağacıyım, hasretlerin kahiniyim ben Elli milyon aşığın resmi sözcüsüyüm Sevgi ve inleyiş ehlinin ellerinde uyur Kâh yasemin ağaçlarına. Ey dostlarım! Bıçağın saltanatını hep reddeden Bir yarayım ben.. VI Ey mümtaz dostlarım! Dudaksızların dudağıyım ben Gözsüzlerin gözüyüm ben Okumazlara denizin kitabıyım ben Hapishane kaşalotlarına gözyaşıyla kazınan Yazılarım ben Bu çağ gibiyim ben, sevgilim! Çılgınlıklarla karşılarım çılgınlıkları Kırarım nesneleri çocukluk içre Kanımda devrim ve limon kokusu Hep bildiğiniz gibiyim ben Hoşlanırım kanun çiğnemekten Hep bildiğiniz gibiyim ben Şiirleyim... Yoksa var olmak istemem... VII Dostlarım! Hakiki şiir sizsiniz. Gülmenin de ehemmiyeti yok surat asmanın da Sultana öfkelenmenin de Siz benim sultanlarımsınız Sizden şeref, kuvvet, kudret istiyorum Tuz ve taş üstünde uyuyan şehirlerde Şiirlerim yasak. Şiirlerim yasak, Çünkü insana Sevginin ve medeniyetin kokusunu taşıyor Şiirlerim reddedildi, Çünkü her beyti muştu taşıyor Dostlarım! Sizi bekletmekteyim hala Kıvılcımı tutuşturmak için... Nizar Kabbani |
noluyo arkadaslar geyik bölümü degil burasi,tsk bölümü hic degil...tesk etmek isteyenler tesekkür butonuna tiklayabilir ;) mesaj sayiniza bu sekil katki yapmak istiyorsaniz yaniliyorsunuz...bütün tsk mesajlari siliniyor
Konuya devam |
..ALmina..
Son günlerde ne yüzüme bakıyor Ne bir selam veriyorsun almina! Zahmet edip ne elimi sıkıyor Ne bir hatır soruyorsun Almina! Madem hızlı yaşamayı severdin Neden bana yar olmaya söz verdin? Cambaz gibi kalpten kalbe tel gerdin Maceraya yürüyorsun Almina! Ben yanarken hasretinin narında Hoyrat eller bağlar bozdu narında Ben aklımı uğurlarken uğrunda Sen sefalar sürüyorsun Almina! Seni gözden, seni sözden sakınıp Sır vermedim dosta senden yakınıp Hasretinle hergün biraz tükenip Bittiğimi görüyorsun Almina! Koca bir yaz geçti gülmeden Ben giderim sen insafa gelmeden Hayatımla oynuyorsun bilmeden Günahıma giriyorsun Almina! Telaşlanma kastettiysen canıma Günden güne giriyorsun kanıma! Bir atımlık barut kaldı sonuma Muradına eriyorsun Almina! ..CemaL Safi.. |
Zülfünün Teline Alıp As Beni
Harman eyle beni esen yellere Savrulup gideyim elden ellere İster boyun eğem günde yüz kere Kurbanım de hiç acıma kes beni Sen bir pınar isen bende göl olam Sen bir yağmur isen akan sel olam Yolunun üstünde açan gül olam Zülfünün teline alıp as beni Sarıl şefkat ile sarıl haz ilen Usandırma türlü türlü naz ilen Keman ile cümbüş ile saz ilen Türkü türkü sevdalara yaz beni Bir derdin var ise anlatki bilem Kapında kul olam, uğrunda ölem Acınla ağlayam neşenle gülem Hasret ile al sinene bas beni Yüce dağbaşında kar olacaksan Gönül bağlarıma har olacaksan Gidip yadellere yar olacaksan Sıra sıra kurşunlara diz beni |
Aşka Beş Kala
Aşkı beş geçe ayrılığa çeyrek kala Asın beni bu saatin yelkovanına Zaman dursa mekan donsa Yeniden motor desek aşka Bu sahneyi sevmedim ben Ruhumuzu koyarak derininden Ruhumuzu soyarak eskisinden Oynasak, oyuncular değişmeden Aşkla kol kola ayrılığa hiç kala Atın beni gecenin kuytusuna Dünya dursa sevda vursa Yeniden aşık olsak aşka |
Alışırım
Sen gidersen ne yaparım bilmiyorum.. Eskisi gibi sürer işte.. Sen gelmeden önce nasılsa.. Alışırım.. Belki ağlarım bir zaman Sonra kalbim acır bir zaman Ciddi ciddi acır bıçak yemiş gibi.. Ee zor olur tabi ki ama alışırım heralde be.. Daha önce ne yapıyordum sanki sen yokken.. Unuttum şimdi iyi mi? Onları hatırlarım yine onları yaparım Ee zor olur tabi ki ama alışırım Eminim çünkü daha önceleri de olmuştu. alışmıştım.. Biliyorum bir yanım ölür ama alışırım.. |
Üsürüm Bazen
Soğuk başladı Kışı hiç sevmem üşürüm hep Güneş olmaz, yeşil olmaz kar iyidir ama üşürüm ben Yağmur da iyidir severim üşümezsem severim Ben hep üşürüm Bazen yazın bile Kışın haydi haydi.. Biri olmaz, sarılmaz sevmez O biri sevmezse kalbim ısınmaz.. Bu yüzden yazın bile Bazen üşürüm ben. |
Gittiğinde salya sümük ağlayacağım
Yokluğunda yine şiir yazacağım. Şimdi de yazıyorum, bilmiyorsun Yanımdayken bile aslında yoksun!!! Gittiğinde salya sümük ağlayacağım Seni radyodaki şarkıda arayacağım Aşk değil ayrılık şarkıları dinliyorum Ayrılığa ne kadar hazırım, bilmiyorsun!!! Gittiğinde salya sümük ağlayacağım Başımı omzuna şimdiden yaslayacağım Şimdiden kokunu depolayacağım Şimdiden tenini ruhuma kazıyacağım |
Hep "aşkın dili olsa da konuşsa" deriz. İşte birgün aşk konuşmaya başlamış ve demiş ki :
- "Ey insanlık hep peşimden koştunuz, bana ulaşmaya çalıştınız. Aslında bana ulaştınız ama hiç farketmediniz. Benım için ağladınız zaman bile size hep yalan belki de şaka gibi geldim. Bana hep yakıştırmalar yaptınız. Size bir hikaye anlatayım. Birgün küçük bir **** kuyruğunu yakalamak için hep kendi etrafında dönüp duruyormuş ve büyük **** dayanamayıp ne yapmaya çalışıyorsun diye sormuş. Yavru **** de bana ancak kuyruğumu yakaladığım zaman mutluluğa ulaşacağımı söylediler. Ben de onun için uğraşıyorum diye cevap vermiş. Büyük **** gülmüş ve "ben de küçükken senin gibiydim. Hep kendi etrafımda döner, kuyruğumu yakalamaya çalışırdım ama birgün durdum ve düşündüm ve yürümeye karar verdim işte o zaman anladım ki zaten o benim peşimden geliyordu." İşte şimdi anladınız mı? Aşk bir ****nin kuyruğudur ki ona ulaşmak için peşinden koşmanız gerekmez, o zaten her hareketinizde arkanızdan gelir. |
Sustum!
"Herkes konuştuğunu yazar,bense sustuklarımı" Herkesin konuştuğu bir dünyada ben sustum! ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... sustum! Bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:53 . |