![]() |
Tüm Şehitlere
Hak bir, yol bir, şehitlik bir. Toprağa kulağını ver belki seslenir kabir Şehitler önünde topraklar irkilir Şehitlerin değerini vatan sevdalısı bilir Sıçradı mevziden ALLAH ALLAH diye Bağrını açtı vatana sıkılan hain mermiye Hissetmedi acıyı düştü kuş tüyü mevziye Öyle güzelsin ki EY ŞEHİT benzemiyorsun ölüye Şehit düşülmezse vatan olmaz Vatan bahçesinde güller solmaz Emir yaratandan şehitler ölmez Şehitler içimizde yaşar vatan bölünmez Şafaklar sökmeyince güneşler doğmaz Kutsal vatan şehitlere doymaz Cehalet zincirleri imanı boğmaz İmansız şehit şehit olmaz Yırtık elbisesini dikmeyin Al kırmızı çamuru yüzünden silmeyin Şehitlere sakın ölü demeyin Ardından bir fatiha söyleyin Sen övülmüş kefensiz yatansın MUHAMMED aşkına can veren serdarsın Sana gözler yetmez ardından ırmaklar ağlasın Selamlar sana EY ŞEHİT EN YÜCE MAKAMDASIN Senin bizlere emanetin Ağıtlar yakan ana çökmüş bir baba Alyazmalı bacı gözü yaşlı bir yetim VATAN ONLARA SAHİP ÇIKTI ÜZÜLME MEHMEDİM!! |
Bir Şehidin Annesine Mektubu
Yağmur yağmış yollara Sarmışlar beni albayrağa Şehit olup ta dillere Düştüm de geldim anne Sakın ha üzülme, küsme Ağlayıp ta yüzünü asma Şehadet şerbetini içtim de Şehitler yurduna koştum anne Bir resmin vardı elimde Bastırırdım hep yüreğime Son kez seni görmedim de Ona ağlıyorum anne Ağıtların duyulur dağlarda Yaslı öter kuşlar dallarda Bakıp ta kızıl ufuklara Kıldığın her namazda Duanı eksik etme anne Bilirim yaran derindir Gözyaşların buz gibi serindir Allaha yalvar da acını dindir Çünkü ben ölmedim anne Şehitler ölmez unutma anne Kevser suyunu avuçladım Resulallahın divanına vardım Ona kavuşunca duanı aldım Cennette seni bekliyorum anne |
Askerimize Kursun Sikan Eller Kahrolsun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Zamanı Geldi
Yeter verdiğimiz şehitler, Hesabı görmenin zamanı geldi, Bitsin artık bu ağıtlar, Defteri dürmenin zamanı geldi. Dinsin akıtılan masum kanları, Adice yaktılar onca canları, Gebertin; gebertin artık bu yılanları, Karşılık vermenin zamanı geldi. Boşamı verildi onlarca şehit, Bu zulme dur diyecek; yok mu bir yiğit? İmralıda keyif çatar o it oğlu it, Bu piçi asmanın zamanı geldi. Eli kolu bağlı oturur mu bu vatan,? El üstünde tutulur mu vatanı satan? Ne hallere düştük; kalk da gör atam, Masaya vurmanın zamanı geldi. Hariçten gazel sanmayın bu sözleri, Çeşme oldu bu Sinanın gözleri, Arar oldu gözlerim çıkacak yiğitleri, Ortaya çıkmanın zamanı geldi. Terörist dağlarda cirit atıyor, Sanmayın kandillide piknik yapıyor, Terörle mücadele nasıl oluyor? Dağlara çıkmanın zamanı geldi. Kopsun gayrı inceldiği, yerden de kopsun, Dost kimmiş, düşman kimmiş meydana çıksın, Canım feda bu yola isterse kanım aksın, Artık şaha kalkmanın zamanı geldi. Uykudan uyanmanın zamanı geldi. Sakarya Sinan Gündoğ |
Onunda Babası Vardı
Onunda babası vardı Yiğit mi yiğit, Delikanlı mı delikanlı, Dağ gibi yürekli, sevgi kadar temiz Sevdalar gibi zarif Ve denizler kadar şefkatliydi Saçlarını hep babasına taratırdı Umutlar tenhasında umudu hep babasıydı Unutsa, unutulmuşluğun hüznünü taşırdı kalbi Gözlerinin mavi derinliğinde bir damla yaş kalsa Uzanırdı ellerine elleri Bulut gibi bembeyaz elleri vardı Belki de bunun için gül renkli yüzüne hayran kalırdı, Onunda babası vardı. Sımsıcak umutları vardı. Şimdi hayalleri yaralı Bir kanlı pusuda Şehit düştü babası Ona şimdi şehit kızı diyorlar Unutmayacağız dedikçe Biliyorum unutacaklar Geleceğe dair umutlarını Yeşermeden dalında solduracaklar. Yetim ne demek şimdi daha iyi anlıyordu. Soğuk kış gecelerinde kuşlar nasıl titrer Yüreği üşüyünce anlıyordu Annesini bekleyen yavru kuşların çığlıklarını Şimdi derinden hissediyordu O çocuk kalbinde Karanlığı delen kurşun oysa Mehmedimin şakağına ölüm boşaltırken Şehit tabutuna şimdiden kazılıdır ismi Kim demiş şehitler yıkanmaz diye? Ya bu yağan yağmur nedendir, Rabbimin lütfu değil midir! Umuda haykırışın yokluğuna sitemdir Bir şehidin gözyaşları, Yüreğine saplanan hançerdir. Öyle bir ağlıyordu ki içinde, Kumruların çığlığını bastırıyordu. Sahipsiz bir yetim hüznüyle hıçkırıyordu güller Mirası onur ve silahtı babasından kalan Hainleri öldürürken kan lekesi kalmıştı üzerinde Vatan çiçeği kolay yeşermez Ancak şehit kanıyla büyür, Ki yurdum Mahşere kadar Türkün kalsın Ne yiğitler düşmüştü toprağa Bu ay-yıldızlı bayrak için Yeter ki Bayrağım kahpelerin ayakları altında çiğnenmesin O da bu duygularla selamlıyordu Babasını, askerlerin omuzlarında taşınırken Çaktı selamını kanlı gözyaşlarına bakmadan Belki yaşı küçüktü Ama yüreği dünyalar kadar büyüktü Sen gülümseye devam et, eşkıyanın başı Ölümün çok yakındır, Bizler ölümü öldürmüş bir milletin çocuklarıyız Kutsal şerefimiz vatan için, bayrak için Dünyayı yakıp yıkan Cengizlerin, Yavuzların soyundanız Sen bilemezsin bu duyguyu Şahsiyetsiz bir milletin evladısın Yaktığın evlere benzemez Türkün yüreği İhanetleri söndürür isterse içindeki cevher Vatan sağ olsun diyen şehit analarının Çığlığı volkanları harekete geçirir İntikam çığlığı kopar Zulmün doruğundan Korkunun ecele faydası yok derler Öyledir, Türkün tarihi Kendisini arkasından vuran milletlerin Yeryüzünden kazınmasıyla doludur Sıra sana da gelecek, sabret! Şehitlerin ahları bile seni toprağa gömmeye yeter Ürettiğin mikroplar tez elden geberir elbet. Yüreğinin en güzel yerinde kin gizliydi artık Ele vermeden kanla beslenen güller yetişir gülgun kalbinde Sevgileri yaralanmış umutları solmuş Bir yürekten ne beklenir ki daha fazla Lazım olmuşsa ağlamak Sen yinede ağlama küçük kız Yokluğun hüznü babanın varlığına hasretini perçinlese de Dokunaklı mısralar seni üzmesin Atalarına, şehit babana layık biri olman Babanı mutlu etmeye yetecektir. Sakın ola sevindirme hainleri Yazık etme geleceğine Kuran sesini, bir Fatihayı esirgeme Mezarına gidersen babanın Ne kadar unutsa da yine yaşıyordu Belleğinde ayrılığın kabusu Türkülere veriyordu kendisini Dudaklarının hiç unutmadığı bir türkü vardı Uzun seneler geçse de hiç unutmuyordu Hep o türküyü söylüyordu ta yüreğinden: Alıştım hasretine Alıştım gök gürültüsüne Bir tek senin yokluğuna Alışamadım babacığım Hüseyin Özbay |
Anacığım
Anacığım, Dün gece siperde uyuyakalmışım, Düşümde, beyaz bir at, beyaz bir kalpak ve beyaz bir yamçı gördüm. Düşümde şehitleri gördüm... dedemi gördüm, babamı gördüm, Cehennemi ve cenneti gördüm, Seni cennette gördüm, Bak ben sevinçteyim, üzülüyor muyum, Sen ağlama anam. Anacığım, Dün gece siperde uyuyakalmışım, Düşümde şehadetimi gördüm, Şehitler ölmez Sen ağlama anam. Bir gün ana, ana bir gün... Cesedimi ceddimin al kanına bulanmış, Kanlı bir kefen içinde, paramparça getirirlerse önüne, üzerime kapanıp, yağmur yağmur ağlama yüreğime. Bir gün ana, ana bir gün... Zafere koşan atların, nal seslerini duyduğunda, Beni, düğün yapan naiplerin arasında arama, çünki ben, hürriyet körükleyen bir akordiyonun, zafer müziğinde geleceğim kucağına, Sen ağlama anam. Ağlama anam, Ağlama Şah-ı ceylan gözlerinden, yıldızlar kaymasın, Sönmesin umudundaki yakamozlar, her zaman parıldasın, Sen şehit anasısın, sen benim anamsın, Sakın moskof feryadını duymasın. Ağlama anam. Anacığım, Bilirim aylardır beni beklersin, Her sabah sofraya boş bir tabak koyarsın. Taze yağ sürersin, ekmeğimin üstüne, Sütten kaymak ayırırsın benim için, severim. Ve her gece, her gece duaların keskinler kılıcımı, Anacığım... Bugün kesilecek yarınların arkası, Kesilecek boynuna sarılma umudum, Artık sütten kaymak ayırma, Taze yağ sürme ekmeğimin üstüne, Ve artık bekleme beni, Bekleme dönmeyeceğim. Çünki ben bugün, Vatan için öleceğim, Çünki ben bugün, Şehadet şerbetini içeceğim. Ağlama anam. Anacığım, İstemem eğer hür olmayacaksa vatanım... Güneş doğmasın, doğmasın güneş, Yer yarılsın, gök çatlasın, kafdağları başıma yıkılsın, başına yıkılsın. Toprağım kurusun, sararmasın ekinler, Evim, barkım yıkılsın. İstemem eğer hür olmayacaksa vatanım güneş doğmasın, sabah olmasın, Yeter ki moskof üzerinde gezmesin toprağımın. Ağlama anam. Ağlama anam, Bari sen ağlama, Sevdiğimin ağladığını görmeden ağlama, onu eller sevmeden, atıma moskof binmeden göklerden kanlı, şanlı bayrağım inmeden ve şehitlerin ağladığını görmeden ağlama, Vatanımın ağladığını görmeden ağlama anam. Anam ağlama. Oğuz Hüseyin Özdemir |
VATAN
Kimse söndüremez tüter bu ocak, Adı türktür Bu vatanın türk kalacak. Şehit ve gazi bedelidir bu şanlı bayrak, Adı Türk'tür bu vatanın türk kalacak. Nice şehitler vermiş bu toprak, Sahiip çıkılacak vatan ve bayrak. Tüm gençlik vatan bekçisi olacak, Adı Türk'tür bu vatanın Türk kalacak. Her şafakta bir ışık parlayacak, Tüm gençlik ona sahip çıkacak. Türk gençliği uşak olmayacak, Adı Türk'tür bu vatanın Türk kalacak. Düşman karşısında birlik olacak, Barış ve kardeşlik ülkümüz olacak. Huzuru bozana dünya dar olacak, Adı Türk'tür bu vatanın Türk kalacak. Yüzlerce Cemal gazi olacak, Binlerce Mehmet Şehit Olacak. Tüm gençlik nöbet tutacak, Adı Türk'tür bu vatanın Türk kalacak. |
ŞEHİT ASKER
Albayrağa sarılı tabutun önünde Durmuştu bir imam kıblemizin yönünde Saf saf oldu insanlar hocanın arkasında Şehidin resmi vardı herkesin yakasında Büyük bir boy resimle kortejin önlerinde Özenle taşınıyor asker ellerinde Gençliğin baharında henüz yirmi yaşında Mavi bir bere vardı o tertemiz başında Tüm cemaat ağlıyordu yaşları sel gibiydi Esen meltem rüzgarı kara bir yel gibiydi Seni uğurlarken içimiz yasla doldu Tüm analar babalar ak saçlarını yoldu Omuzlarda yükseldin göklere erdi başın Olmasa da dünyada bir tek taşın Öteki yaşamında makamın cennet oldu Sen gidince yurdumun tüm çiçekleri soldu Benim şehit askerim sen ölmedin asla Vatanın dağlarına ismin yazıldı kanla Sana silah çeken el kırılacaktır bir gün Bu dünyadan edilecektir sürgün Bunu asla unutma ey kahraman şehit Her şeyi bilen Tanrı bize olsun ki şahit Seni toprağa değil yüreğimize gömdük Yanıyor çiğerimiz sanki ateşe döndük |
![]() |
Gökyüzünden Düşen Şiir
Sene 1453; Başımızda fatihler fatihi Mehmed, Arkasında azimli, hırslı bir güç. Bir el işaretiyle "Allah, Allah..." Hep beraber saldırdık düşmana. Baştan veda ettik dosta ve cana. Kılıcım, ucunda kan lekesi ile sağ elimde, Hançerim, düşman göğsüne girmeyi beklemekte. Omuzumda yayım, kutusunda abrışım, Başımdaki miğfer, benim can yoldaşım. Silah arkadaşım Mehmet, yanımda mırıldanıyor; "Allahım bana yardım et, bacağım fena kanıyor." İmanla dolu kalbimiz hep beraber çarpıyordu, Bu güven ile kimsede korku kalmıyordu. Onur ve zorlukla geçirdik savaşı, Sayısız şehit verdik. Şehitler hiç görmezler musalla taşı. Ama başları dimdik. Ben de bir şehidim, kutsal mekana vardım. Rumelideki toplu mezarda ben de vardım. Artık mezarım falan yok, kimse aramasın. Sadece Allahım var, herkes Ona inansın. Şehit olan herkes gibi ben de hiç ölmedim, Cennetin en güzel köşesidir benim yerim. Şimdilik yukarıdan insanları seyrediyorum, Aşağıya baktıkça "iyi ki şehidim" diyorum... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:30 . |