![]() |
ADILOS BEBE
Varamaz elim Ayvasına narına can dayanamazken Kırar boynumu yürürüm Kurdun kuşun bileceği hal değil Sormayın hiç Laaaal Kara ferman çıkadursun yollara Yarin bahçesi tarumar Kan eder perçem Olancası bir tutam can Kadasına belasına sunduğum Ben öleydim looy Elim boş Ayağım pusu Bir ben bileceğim oysa Ne afat sevdim Bir de ağzı var dili yok Diyarbekir Kalesi Açar Kan kırmızı yediverenler Ve kar yağar bir yandan Savrulur Karacadağ Savrulur zozan Bak bıyığım buz tuttu Üşüyorum da Zemheri de uzadıkça uzadı Seni baharmışın gibi düşünüyorum Seni Diyarbekir gibi Nelere nelere baskın gelmez ki Seni düşünmenin tadı Hamravat suyu dondu Diclede dört parmak buz Biz kuyudan işliyoruz kaba kacağa Çayı kardan demliyoruz Anam sır gibi saklar siyatiğini Yel der baharın geçer Bacım ikicanlı ağır Güzel kızdır bilirsin İlki bu bir yandan saklı utanır Ve bir yandan korkar Ölürüm deyi Bir can daha çoğalacağız bu kış Bebeğim neremde saklayım seni Hoş gelir Safa gelir Ahmed Arif'in yeğeni Doğdun Üç gün aç tuttuk Üç gün meme vermedik sana Adiloş Bebem Hasta düşmeyesin diye Töremiz böyle diye Saldır şimdi memeye Saldır da büyü Bunlar Engerekler ve çıyanlardır Bunlar Aşımıza ekmeğimize Göz koyanlardır Tanı bunları Tanı da büyü Bu namustur Künyemize kazınmış Bu da sabır Ağulardan süzülmüş Sarıl bunlara Sarıl da büyü |
Oy Havar (Yanginlar)
Yangınlar, kahpe fakları, korku çığlıkları Ve irin selleri aç yırtıcılar Suyu zehir bıçaklar ortasındasın Bir cana bir başa kalmışsın vay vay Pasatsız duldasız üryan Bir cana bir de başa Seher vakti leylim leylim Cellat nişangahlar aynasındasın Oy sevmişem ben seni Üsküdar'dan bu yana lo kimin yurdu He canım, çiçek dağı kıtlık kıran Gül açmaz çağla dökmez Vurur çakmak taşı kayalarıyla Küfrünü medetsiz Munzur Sahmurat suyu kan akar Ve ben şairim Namus işçisiyim yani, yürek işçisi Korkusuz pazarlıksız, kül elenmemiş Ne salkım bir bakış, resmin çekeyim Ne kinsiz bir rüzgar, mısra dökeyim Oy sevmişem ben seni ! Ve sen daha demincek Yıllarda geçse demincek Bıçaklanış dal gibi ayrı düştüğüm Ömrümüm sebebi ustam, sevgilim Yaram derine gitmiş Fitil tutmaz bilirim Ama hesap dağlarladır, umut dağlarla Düşün uzay çağında bir ayağımız Ham çarık kil çorapta olsa da biri Düşün olasılık, atom fiziği Ve bizi biz eden amansız sevda Atıp bir kıyıya bir zamanı Yarının çocukları gülleri için Herbirinin ayva tüyü için çilleri icin Koymuş postasını, görmüş restini He canım, sen getir üstünü Oy Havar, Muhammed İsa aşkına Yattığım ranza aşkına Deeey dagları un eder ferhadin gürzü Benim de boş yanım hançer yalımı Ve zulamda kan ter içinde ası He desem koparacak dizginlerini Yediveren gül kardeşi bir arzu Oy sevmişem ben seni Ahmet Arif |
AYRILIGIN HEDIYESI
şimdi saat sensizliğin ertesi yıldız dolmuş gökyüzü ay-aydın avutulmuş çocuklar çoktan sustu bir ben kaldım tenhasında gecenin avutulmamış bir ben... şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim ki bu yaşlar utangaç boynunun kolyesi olsun bu da benden sana ayrılığın hediyesi olsun soytarılık etmeden güldürebilmek seni ekmek çalmadan doyurabilmek ve haksızlık etmeden doğan güneşe bütün aydınlıkları içine süzebilmek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun.. şimdi iyi niyetlerimi bir bir yargılayıp asıyorum bu son olsun be..bu son olsun! bu da benim sana ayrılırken mazeretim olsun! şimdi saat yokluğunun belası sensiz gelen sabaha günaydın! işi-gücü olanlar çoktan gitti bir ben kaldım voltasında sensizliğin hiç uyumamış bir ben... şimdi dişlerimi sıkıp dudaklarıma kanamayı öğrettim ki bu kızıl damlalar körpe yanağında bir veda busesi olsun bu da benden sana heba edilmiş bir aşkın son nefesi olsun... kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni beyninin içindekileri anlayabilmek ve yitirmeden, yüzündeki anlık tebessümü bütün saatleri öylece durdurabilmek için çıldırasıya paraladım kendimi lanet olsun! artık sigarayı üç pakete çıkardım günde olsun be! ne olacaksa olsun! bu da benim sana ayrılırken şikayetim olsun gözyaşım utangaç boynunun inciden kolyesi olsun her damla vefasız teninde bir veda busesi olsun isterim sende ben gibi yan ömrüne hep ağla hep ağla bu benden son dua bu benden ayrılık hediyesi olsun ahmet Kaya |
Beni Bul Anne Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Elin yine ellerimde Gözlerin ağlamaklı Gözyaşlarını sildim anne Camlar düştü yerlere Elim elim kan içinde Yanıma gel yanıma anne İki yanımda iki polis Ellerim kelepçede Beni bul beni bul anne Dün gece gördüm düşümde Seni özledim anne Gözlerinden akan bendim Düştüm göğsüne Söyle canın yandımı anne Camlar düştü yerlere Elim elim kan içinde Yanıma gel yanıma anne |
Gecmiyor Günler
Burda çiçekler açmıyor Kuşlar süzülüp uçmuyor Yıldızlar ışık saçmıyor Geçmiyor günler geçmiyor Avluda volta vururum Kah duşünür otururum Türlü hayaller görürüm Geçmiyor günler geçmiyor Dışarıda mevsim baharmış Gezip dolaşanlar varmış Günler su gibi akarmış Geçmiyor günler geçmiyor Gönülde eski sevdalar Gözümde dereler bağlar Aynadan hayalin ağlar Geçmiyor günler geçmiyor Yanımda yatan yabancı Her söz zehir gibi acı Bütün dertlerin en gücü Geçmiyor günler geçmiyor |
Helal Etmiyorum
Bitirdin bu aşkı, değdi mi söyle?
Beni gördüğün yerde asla selam verme Unut adımı, unut aşkımı Öldürdün sen bütün duygularımı Pişmanım deme, dönme geriye Çok sevdim denme, inanmam sevgine Harcadın beni boş yere... Yar sana asla hakkımı helal etmiyorum Yar sana ağladığım gecelerime yanıyorum |
Kelimelerden alacaklı bir sağır gibi İçimi döktüm bugün, yokluğunla konuştum Tutsak gibi, enkaz gibi, kendim gibi İçimden çıktım bugün, içimle konuştum Yüzünü ilk kez gören bir çoçuk gibi Gördüm kendimi gördüm Kırıldı ayna paramparça Paramparça ne varsa kadınım Yokluğunda kaç damla gözyaşı eder adın Ne olur, gel, gel, gel, gel Ben sensiz istanbul'a düşmanım. Kestiğim ümitlerden yelkenler yaptım ama Yokluğunda ne gidebildim ne de kaldım Gerçek miydi tutunmaya çalıştıklarım Hediye süsü verilmiş ayrılıklarım Kaybetmenin bir tiryakisi bir çocuk gibi Sustum, kendime kızdım Kırıldı ayna paramparça Paramparça ne varsa kadınım Yokluğunda kaç damla gözyaşı eder adın Ne olur, gel, gel, gel,gel Ben sensiz istanbul'a düşmanım. |
Yavaşş Yavaşş - Athena
Ne yaparsan yap Kendine yapıyorsun Sanki benim için yaşıyorsun Kendi kendini kandırmaktan Sıkılmadın hala Alay edip kendini düşürüyorsun Gülerken için için ağlıyorsun Israr etmeinkar etme Anlamıyorsun hala Yawaşş yawaşş Yawaşş yawaşş Yeter artık kendine gel Dur çok fazla coşma Elinden gelen bu kadar Bekle bekle konuşuruz Bir ara Kaldır kolunu havaya Teslim ol pişman olma Ateş etmeden son defa Düşün bir defa Sen seni hiç sevemiyorsun Belki kendine güvenemiyorsun Sus soru sorma Cevabım yok Tanıyamadın hala Bana öle bakma kaldıramam İçimden geçenleri saklayamam Kısa kısa uzak ara görüşürüz sonra |
Yaşamak Var Ya - Athena
Ayıpsa ayıp olsun Farketmez boşver doğrusu Sonradan sarılsanda Yok artık yeniden seversin Ah yaşamak var ya Kimseyi hafif sanma Kalırsın yalnız başına Korkma ölmezsin şimdi Yok artık vaktin var daha Ah yaşamak var ya Bilsen bir nedeni var Ama çok uzaklarda Kaybolma bir yere Koparsın dönemezsin Ah yaşamak var ya |
Tam Zamanı Şimdi - Athena
Tekrar geldik buraya oooo.. Hep bereber olmaya oo.. Sallayın heryeri oooo... Bak buraya sıra bizde bak ne olacak. Haydi yeter haydi tamzamanı şimdi Haydi yeter haydi tamzamanı şimdi Tam zamanı tamzamanı Ya hep ya hiç olacak ooo... Her şey belli olacak oo.. Toplanalım bir araya ooo.. Bak buraya sıra bizde bak ne olacak. Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Gel gelme gelme gelme gelme Sen ben hepberaber sen ben hepberaber Sen ben hepberaber sen ben hepberaber Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Haydi yeter hidi tam zamanı şimdi Tam zamanı tamzamanı |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:06 . |