![]() |
KÜL OLUR GİDER Gün gelir, beş para etmez eyvahın Haraç mezat dağıtılır tezgahın***8230; Dünyayı kavurur, sitemin ahın, Bu boş yürüyüşler havaya gider***8230; Beni azâd eyle, öfkeni bırak, Tutuşan gönlünle, yaşamana bak. Eline kına yak, yakana gül tak, Her ateş sonunda, kül olur gider. Canan, harap ettin gönül sarayım, Geçeci güzele, ne yalvarayım. Aşkınla çölleşmiş, susuz vahayım, Ahlarım tutuşsa, Mevla***8217;ya gider. Ahmet Günbay Yıldız |
ELİNE DÜŞTÜ Baharda hazanı yaşıyor ömrüm, Kalbim bir sevdanın çölüne düştü***8230; Ebedi kalacak, dal baktı gönlüm, Kuru yaprak gibi, eline düştü***8230; Solsa da çiçekler, büyümese de, Ayaklarım sana yürümese de, Dünya, yüzümüze hiç gülmese de, Derim, bu çileler bahtıma düştü***8230; Ebedi kalacak, dal baktı gönlüm, Leylalar vefasız, mecnuna düştü***8230; Ahmet Günbay Yıldız |
GÜLMEZ OLSAYDIM Zehir ettin, tat aldığım aşımı, Sevdaya düşürdün garip başımı, Saklarım herkesden gözyaşlarımı, Gönül penceremi açmaz olsaydın. Dert, sineme sığmaz olup taşarken, Çileler yumağı, beni aşarken, Aşka, muhabbete, küskün yaşarken, Keşke, hiç karşıma çıkmaz olsaydın. Çözemedim seni, sırların açmaz. Doluya tutulan, yağmurdan kaçmaz, Yanlışı görse de, aklından şaşmaz, Başımı dertlere, salmaz olsaydın. Renklerde çelişki, kabuller ayrı, Yaşatmadın bana, yazı-baharı. Bırak şu yakamı, azat et gayrı, Keşke bir bakışa, kanmaz olsaydım***8230; Ahmet Günbay Yıldız |
VEDA Elimde, sükutun nabzını dinle, Dinle de gönlümü alıver gitsin Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle, Yaşlı gözlerime dalıver gitsin! L Yürü, gölgen seni uğurlamakta, Küçülüp, küçülüp kaybol ırakta, Yolu tam dönerken arkana bak da, Köşede bir lahza kalıver gitsin! Ümidim yılların seline düştü, Saçının en titrek teline düştü, Kuru yaprak gibi eline düştü, İstersen rüzgara salıver gitsin! Necip Fazıl Kısakürek |
TILSIM Falan dağın ardında Seslen, seslen işitmez Filan toprak altında Gözyaşları diriltmez Neye vardın, vardın da Ufuk varmakla bitmez Bir şey göster kadında Tılsımını eksiltmez Yar o ki hep yanında Eksilmez ve eksiltmez Muradı muradında Seni bırakıp ta gitmez***8230; Necip Fazıl Kısakürek |
Ölüm Gelmişse
Bitmişse Kızıllığını avuç avuç içtiğimiz şafaklar Öğleler, ikindiler çoktan geçmişse Bir akşamüstü garipliği Sarmışsa her yeri Güneş devrilmiş Renkler solmuş Sesler kesilmişse Son kuşlar da geçip gitmişlerse ufuktan Ve çiçekler Bükmüşse boyunlarını dalgın dalgın Bil ki ölüm saati gelmiştir Senden uzak, kendimden uzak Tüm umutlardan ve her şeyden uzak Ben ölmüşümdür uzaklarda bir yerde Gövdesini kurtların oyduğu Bir ağaç gibi devrilmişimdir O anı sen bileceksin herkesten önce Herkesten iyi sen anlıyacaksın Çâresizliğini, yıkılmışlığını Sevdiğin adamın Ve seni nasıl sevdiğini Duyacaksın derinden derine Belli belirsiz Bir gölge düşecek gözlerine Fakat ağlamıyacaksın, ağlamıyacaksın Sen tek gelinim, sen tek kadınım Sen güzelim, nazlım, bebeğim Kadersizim sen Gülerken ağlayanım, ağlarken gülenim Varlığım, nedenim, alınyazım benim Elbette ağlamıyacaksın Çünkü sonsuzluklar Sonsuz sevenler içindir Çünkü ölüm Sevmeyi ve ölmeyi bilenler içindir. |
Sende Kalmış....
Bilmiyorum nerdeyim, ne haldeyim, ben kimim Ayrılırken kimliğim, adresim sende kalmış. Tebessümü yüzüme çok görüyor matemim Güldüğümü gösteren tek resim sende kalmış. Akların kaybolduğu, rengin ahenk bulduğu Toprağın kadehine ab-ı hayat dolduğu Bir gül için, bülbülün saçlarını yolduğu Aşkın harman olduğu o mevsim, sende kalmış. Nerede o çocuksu, o şımarık hallerim, Saçlarına hasreti tanımayan hallerim, Rengarenk rüyalarım, toz pembe hayallerim Tekmil neşem, sevincim, hevesim, sende kalmış. Ayıplama, kınama, kahveye gidiyorsam, Avunabilmek için bir tavla atıyorsam, Garson çay uzatırken ben aklımda diyorsam, Sende kalmış demektir, ladesim sende kalmış. Dostlar da muhabbeti kestiler, lüzum da yok. Zaten senden ziyade sohbetim, sözüm de yok. Sen dönmeden kimseye bakacak yüzüm de yok. Aynalarda kendimi göresim sende kalmış. Sende kalmış umudum, saadet çağım sende, Sende kalmış huzurum, tüten ocağım sende, Sende hayat kaynağım, duygu membağım sende, Can diyorum sana, can kafesim sende kalmış. Allah' ım düşmanımı düşürmesin bu zaafa, Sanki her noksanımı mecburum itirafa, Hangi şarkıya girsem, notalar do re mi fa Sol diyorum sana sol, la sesim sende kalmış. Gel Tanrı'ya borcunu teslim etsin bu yürek, Tez gel ki enkazımı kapatsın kazma kürek, Kelime-i Şehadet getirmem için gerek, Son diyorum sana, son nefesim sende kalmış. ..Cemal Safi.. |
Söyle Gideyim..
Tereddüt etmeden söyle gideyim, Eğer gönlün benden bıkar gibiyse, Aşkı onuruma kurban edeyim, Her şey bir vedama bakar gibiyse. İmalı kelamlar,sitemler taşlar, Kırdı gururumu çatılan kaşlar, Bir zaman şefkatle sildiğim yaşlar, Gözlerinden yaşlar akar gibiyse. Sevginle serpilen narin çiçekler, Solarken hep sana ah edecekler, Kanunlar ,kurallar,acı gerçekler, Hayal dünyamızı yıkar gibiyse. Son kez içtiğimiz tozlu bardaklar, Hala ruj izini ne diye saklar. Buseye doymayan o kor dudaklar , Artık başkanı yakar gibiyse. Gönlümün sonuçtan yok endişesi, Renk renk yediveren her bir köşesi, Dönersin ellerin mor menekşesiyle, Sen gibi hercai kokar gibiyse. Ölüm var ayrılık yok,derdim fakat, Gel gör ki sabrımda tükendi takat. Çıkart at içimden ,aşka sadakat, Havai ruhunu sıkar gibiyse. Hicranınla yansam kapına varıp, Dönmeni dilerim sana yalvarıp, Kalbin albümünden beni çıkarıp, Yabancı bir resim takar gibiyse. Madem hatırı yok bunca senenin, Namı namert olsun geri dönenin. Misafir ettiğin güzel sinenin, Kapısından Cemal çıkar gibiyse. ..Cemal Safi.. |
Alınması en güzel şeyi alıyorum sevgini,
Verilmesi en güzel şeyi veriyorum sevgimi, ve söylemesi en güzel şeyi söylüyorum SENİ SEVİYORUM |
Adını yollara yazdım,yoldan gecen olmadı,
Adını güneşe yazdım,güneş ısıtmadı. Adını kalbime yazdım kalbim atmadı, Çünkü o güzel adına zarar gelmesin diye |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:47 . |