![]() |
Suçlusun,
sustuğun için, aşkını haykırmadığın için. Suçlusun, doyasıya ağlamadığın için, sevdiğinin göğsünde. Suçlusun, gülmediğin için, olur olmaz, her şeye, Delicesine. Suçlusun, ıslanmadığın için yağmurda, Sevdiğin kadınla el ele. Suçlusun, öpüşmediğin, sevişmediğin için, Çılgınca, ıssız gecelerde. Suçlusun, içinin titrediğini gizlediğin için, bakarken sevgilinin gözlerine. Suçlusun ........ Kim? Kim olacak, ben kendim... |
Sen yine böyle kal
Sus Kelimeler seni ifade etmez Yetmez sevgini anlatmaya***8230; Sen sessizligin cocugu Yutarsin dilindekileri Dilinin ucuna gelenleri Yutkunursunda binlerce defa Söyleyemezsin sevdigini Yada özledigini Sen sus Hem simdi Hem sonsuza kadar Cünkü ben gidiyorum Sessizlikten siyrilip Sevgimi haykirmaya Sen yüregine hapsettigin özlemin İfade edemedigin sevginle Sessiz, mutlu ve bensiz yasa Beni bir kez kaybettikten sonra Cigliklarinda yetersiz kalacakti nasilsa Sen her zamanki gibi yine sus Cünkü bu kez ben konusacagim |
Kaldırımların terinde sürüklenerek baş veren
Sürgün yüreğimle yağmurların tokadına giren Kırışık bulutları dondurarak zihnime seren Gözlerim acının balyozunda kalbimi parçalayarak ezen Solgun gölgenin sürükleyişinde seninle gezen. Hayallerimin çiçekleri koparak ellerimde kanlanan İstanbul'un kalın bedenine kapanarak uzaklara eren Seni düşlerimin tarağında hayat elim olarak gören Seni dudaklarımın bestesinde hayat eşim olarak ören Bir derbeder yokuşlarda heyelanlar çöken ben Bir divane yakarışlarda hıçkırıklar söken ben. Şimdi ise yoksun, karanlığın perdesine kapanmış Yoksun kalan yüreğim dalgaların kucağında Yoksul duran kelimelerim ağlayışların sarsıntısında. |
güneş altında söylenmedik söz yokmuş...
bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi... ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz... bende söylenmişleri söylüyorum yeni biçimde... hiçbir biçim kalmamış dünyada denenmedik... bende susuyorum sevgimi saklayıp içimde... duyuyorsun değil mi suskunluğumu nasıl haykırıyor... susarak sevgisini ilÂn eden çok var sevgilim... ama bir başka seven yok benim sustuğum biçimde... |
Bu yıldızsız gecede susmalıyım
Bulutlar çok ağırıma gidiyor Biraz daha yüklenseler soğuyacağım Soluğumdan betimsiz fırtınalar kopacak Sol yanımdan müthiş bir sağanak başlayıp Kentin tüm sessizliğini sele boğacak. Bu yıldızsız gecede susmalıyım Yorgun kaldırımlar ayaklarıma dolanıyor Önümde ürkek saçlı kız'ın gülen hayali Uzansam yüreğimle uçtu uçacak Yalnızlıktan ıslak gölgeme sarılıyorum Yoksa gözlerime eylül kan kusacak. Susmalıyım bu yıldızsız gecede Her şey sessizliğin senfonisinde büyüyor Sönen ışıklar yüreğimde hoyrat bir bıçak -başka bir kente çoktan ulaştı gölgem- Kaçtıkça uzaklaşamıyor insan kendinden Saatleri durdurmasam sabah olacak. Susmalıyım bu yıldızsız gecede Pencerelerde karanlık el sallıyor Her yanımı sessizliğin kolları sarmış Bir an dursam kent boşluğa kayacak Susmalıyım bu yıldızsız gecede Elbet biri sessizliğin dilinden anlayacak. |
yıllarca anlattım ona aşkı,
anlamadı,sevemedi, gitti uzak diyarlara.. özledim, çook özledim. bende sustum, bende küstüm, bende kalanları sesizce gönderdim, vazgeçtim deliliğimden, bende ona uydum, sevmedim kimseleri.. bakışları çok uzaklardaydı, sıyırdı geçti,göremedi.. aşkı aradı hep uzaklarda, aşk bendeydi,ayaklarının altında, ezdi geçti,hiç acımadı.. gülüşleri vardı,bana değildi, susmaları vardı benimse deli sitemlerim susmalarına.. bende ona uydum artık sustum.. onu anlamak istedim bunu yaparken, anladım ki sevgi giderken yada yokken susulurmuş meğer.. bilmiyordum.. hep yüreğinin anahtarını aradım, bazen kibar dokunuşlarla çaldım kapını, bazende sende kalan kalbim acı verdi yumrukladım.. açılmadı.. döndüm,yürüdüm,sustum.. kapının ardı boştu aslında kalbimi almadın içeri, hiç açmadın ki kapını, sen yoktun ki aslında.. ben seni var etmişim yıllarca.. sustum kendimede, küstüm kendimede, yürüdüm başka şehirlere, aşk koydum senden sonra herkesin adını, aşk yoktu ki, aşk bendim ki, bunu da itiraf ettim kendime, küstüm kendime, sustum kendime.. |
Seni üzdüm elimde olmadan
Düşmesin diye tutmaya çalıştığım kristal bir bardak gibiydin Ama ben tutamadım O şimdi yerde Ve paramparça Ne yapsam olmayacak eskisi gibi Küçükken herşeyin tamirini çok kolay sanırdı çocuk kalbim Birisi kırsa da oyuncağımı Özür diledimmi yüzümde güller açardı Beraber oynamaya başlardık kaldığımız yerden Çocuk çocuk nasıl gülerdim Hala bir resmim var öyle,arasıra bakarım Ne zaman birisi kırsa beni,ne zaman ben kırılsam birine Ama çocukluğumda ki gibi hissedemiyorum artık ben bile Unutmuyor yüreğim bazen ne yapsam Özürler artık pazarlarda satılık Ve üzüntünü gözlerinden kimse okuyamıyor Anlatmak uzun zaman aldığından değil Dinleyecek kimseyi bulmayacağından gönül susuyor Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil desende Susuyorsun hiç istemeden hem de |
Hep bekledim, hiç yılmadan
Hep istedim, hiç bıkmadan Yoluma karlar mı yağdı? Yoluma dağlar dayandı İnsan bir kere doğar Yalnız seven anlar Günlerin ayların hesabını Kimlere kimlerden soracağım Sonsuza kadar bekleyemem ki Sevenler ağlar seven anlar. |
Üzerine kazma kürek inmemiş
Gövdesine balta hızar binmemiş Uçsuz bucaksızca genişmi geniş Ben dağları ormanları severim Gülleri açılan suları coşan Çiçekler rengarenk bir bir boylaşan Atların peşinde tayları koşan Ben bağları ovaları severim Çamuru batağı tozu toprağı Denizi göleti balığı ağı Rüzgarla oynaşan dalı yaprağı Ben çayları pınarları severim Gezilmemiş görülmemiş yerleri İnsan olan insan seven elleri Sönmüş ocaklarda değil külleri Ben alevli ateşleri severim Yazın kışın çimenleri solmayan Toprağına gözyaşları dolmayan Etrafında mermer taşı olmayan Ben sahipsiz mezarları severim |
BİR BAKIŞ Başımda kasırga, gözlerimde nem, Sanki, bir el onu silecek gibi***8230; Kendimi sorguya, bir çekebilsem! Kader sanki bana gülecek gibi***8230; Uslansa yüreğim, özüne dönse, Azgın fırtınalar, dinecek gibi***8230; Sinemde yaktığım o ateş sönse, Hayatım düzene girecek gibi***8230; Sen uzaklardasın, paslandı bahtım. Bir bakış, büyüyü bozacak gibi***8230; Yıllardır; umutsuz, mutsuz bedbahtım, Pencereme, güneş doğacak gibi***8230; Ahmet Günbay Yıldız |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:56 . |