![]() |
Bir alev çikti kavindan
Tutusturdu her yani Bir o yani bir bu yani Heyyo savgan eg bu yani Mahlemizde hos süryani Öpeydim sol yanagini Bir o yani bir bu yani Gel öpem sol yanagindan Koy çatlasin öbür yani Bu alev yandirdi cani Kül etti cani c***** Ne kül kaldi ne dumani Heyyo savgan eg bu yani Mahlemiz dolu süryani Öpeydim sol yanagini |
Beni burada arama
Arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama. Kaç zamandır yüzüm traşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim kulağım kirişte Ölümü özledim anne. Yaşamak isterken delice Ah.. verebilseydim keşke Yüreği avcunda koşan herbir anneye Tepeden tırnağa oğula Ve kıza kesmiş Bir ülkeye armağan Düşlerimle sınırsız Diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sırdaşıma Usulca açıverdi yanağımda tomurcuk Pir sultan'ı düşün anne, şeyh bedretinn'i Börklüce'yi Insanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşün ki o an güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir yusufcuk havalansın Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama. Yani benim güzel annem Ala şafağında ülkemin yıldız uçurmak varken Oturup yıldızlar icinde kendi buruk kanımı içtim Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet Geride masa üstünde boynu bükük Kaldı kağıt kalem. Bağışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye Kızma bana. Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp kokluyacaktın Belki bir ömür taşıyacaktın koynunda. Yaşamak ağrısı asıldı boynuma Oysa türkü tadında yaşamak isterdim Ölmek ne garip şey anne Beni burada arama Arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama. Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek umudetmek özlemek Ya da mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara. Ölmek ne garip şey anne Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne. Beni burada arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama. Bekle beni anne. Bir sabah çıkagelirim Bir sabah anne bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını Beni burada arama anne Kapıda adımı, adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne ağlama. Bayram kartlarının tutsaklığından aşırıp bayramı Sedef kakmalı bir kutu içinde Vermek isterdim çocukların ellerine Sonra, sonra benim güzel annem Damdan düşer gibi vurulmak isterdim bir kıza Gecenin kıyısında durmuşum Kefenin cebi yok Koynuma yıldız doldurmuşum Koşun çocuklar koşun Sabah üstüme üstüme geliyor Artik duvarlari kanatırcasına tırnağımla Şaşkın umutlu şiirler yazamıyacağım Mutlak bir inançla gözlerimi tavana çakamıyacağım Uçurumlar ki sende büyür Dağdır ki sende göçer Ben bayram derim çiçek derim Çam diplerine açmış kanatlarını kozalak derim Gül yanaklı çocuğa benzer Yinede oğlunu yitirmek ne garip şey anne Her kavgada ölen benim Bayrak tutan çarpışan Her kadın toprağı tırnaklıyarak Doğurur beni Özlem benim kavga benim aşk benim Adı başka sesi başka Nice yaşıtım Koynunda çiçekler Çicekler içinde yeni bir ülke getirirler |
Sabahtan uğradım ben bir güzele
Güzel ağlatmadı güldürdü beni Ben güzelden böyle vefa ummazdım Ak göğsün üstüne kondurdu beni Ahu gelin kınalı gelin Şahin gibi yükseklerden uçarken Keklik ininden geçerken Ahu bu kevser ırmağından içerken Susuz çöllerden kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin Susuz pınarlardan kandırdı beni Ahu gelin kınalı gelin |
Yağmur çiseliyor, yağmur çiseliyor
Serezin esnaf çarşında Yağmur çiseliyor. Yağmur çiseliyor Korkarak yavaş sesle Bir ihanet konuşması gibi Yağmur çiseliyor Beyaz ve çıplak Mürtet ayaklarının Islak ve karanlık toprağın üstünde koşması gibi. Yağmur çiseliyor Serezin esnaf çarsında Bir bakırcı dükkanın karşında Bedrettin in bir ağaca asılı Yağmur çiseliyor Gecenin geç ve yıldızsız bir saatidir Ve yağmurdan ıslanan Yapraksız bir dalda sallanan Şeyhimin çırılçıplak etidir Yağmur çiseliyor Serez çarşısı dilsiz Serez çarşısı kör Havada konuşmamanın görmemenin Kahrolası hüznü Ve Serez çarşısı kapatmış elleriyle yüzünü Yağmur çiseliyor. |
Senin eşkin meni düşürdü dile
Neçe aşık olur bülbüller güle Hasret çektim könül verdim Seni sevdim men Böyle bir güzele eşkimi tezele Şiire gazele könül verdim Şiire gazele Eğer menden ayrı gezip dolansan Menim bu eşkime bigane kalsın Alışaram od tutaram Hem yanaram ben Bunu da bilmerem Sensiz ben gülmerem Könlümü vermerem heçkese men Könlümü vermerem |
su daglarda kar olsaydim olsaydim
bir asi ruzgar olsaydim olsaydim arar bulur muydun beni beni sahipsiz mezar olsaydim olsaydim şu yanginda har olsaydim olsaydim aglayip bi zar olsaydim olsaydim belki yaslanirdin bana bana mahpusta duvar olsaydim olsaydim su bozkirda han olsaydim olsaydim yikik perisan olsaydim olsaydim yine sever miydin beni beni simsiyah duman olsaydim olsaydim su yarada kan olsaydim olsaydim dokulup ziyan olsaydim olsaydim bu dunyada yerim yokmus yokmuş keske bir yalan olsaydim olsaydim |
Sarı sıcak yazılar uzak
Dost uzanan eller uzak Karanlıklar kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli Haramiler sarmış yolumu Güvercinler muhbir uçar Telden tele fermanım gider Benim sonum dünden belli Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz kalırım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın Geceler mi sen, ben mi yorgunum Mermiler mi sen, ben mi yangınım Düşlerim tutsak, yüreğim sürgün İçimde bir çocuk tedirgin Suskunum, vurgunum, tedirginim ben Haylanmaz, uslanmaz, tedirgin Dağlarda kar yollar uzak Yar belinden kollar uzak Hasımlarım kurmuş tuzak Benim sonum dünden belli Müfrezeler sarmış yolumu Menekşeler solgun açar oy Dilden dile fermanım gider Benim sonum dünden belli Gözlerim dolar kan sanırım Betonlar boğar nefessiz ağlarım Şahidim yoktur, perdeler örtük İnanamazsın, ağlarsın |
Hüseynik"ten çiktim seher yoluna
Can agrisi tesir etti koluma Yaradanim merhamet et kuluna Yazik oldu yazik su genç ömrüme Bilmem su felegin bana cevri ne Telgrafin direkleri sayilmaz Atik hanim baygin düstü ayilmaz Böyle canlar tenesire koyulmaz Yazik oldu yazik su genç ömrüme Bilmem su felegin bana cevri ne Lütfü gelsin telgrafin basina Bir tel vursun Musul"da gardasima Yazik oldu yazik su genç ömrüme Bilmem su felegin bana cevri ne Yazik oldu yazik su genç ömrüme Bilmem su felegin bana cevri ne |
Yoklugunun nedeni alfasilindir canim
Antibiyotikler ve saattler ne kadar dakiktirler Icmesem olmaz Yoklugunun tunelinden dort gun dort gece gectim Ruyalarimda yanimdaydin hep seni ictim Kac sehir gectim ama olmuyor Sigaramda seni istiyor annem nerde diyor Agliyorum sesli sesli hemde cok sesli Agzi tika basa dolu pastirma Ice disa basa kica kar yagiyor Ona buna suna bana laga luga etme Buralara oralara kar yagiyor Agzi tika basa dolu pastirma Ice disa basa kica kar yagiyor Ona buna suna bana laga luga etme Buralara oralara ar yagiyor Bak aksam oldu yine icime bir kurt dustu Atsam kendimi mi barlara ici dolu bardaklara bir icsem bir icsem Seni gorsem Bahanemsin zaten tek bahanemsin Sigindigim yoksul hanemsin Sanki annemsin olmasam olecekmisin Pazar pazartesi sali sonda Piyongo basima boktur basima bir guvercin kondur ise ise bosver ise calis malis kostur Meyhaneci memo etrafi cok acayip kesiyor Ikran gene ask kendinden geciyor Insanlarda bu aksam ne bicim iciyor Hadi sende ic Sende ic Pic***8230; |
Gitme turnam gitme, nerden gelirsen
Sen nazlı canana benzesin turnam Her bakışta beni, mecnun edersin Tabibe lokmana benzesin turnam Has nenni nenni, dost nenni nenni Pir abdal sultan'a benzesin turnam Yürü turnam yürü canana yürü Havayı hey deli gönül havayı Bir kız katarlamış da atı deveyi Ay doğmandan şavkı tuttu Yürüyelim, yürüyelim bundan sonra dost nenni Hey dost, hey dost Yedi kardeş idik biz bu ovada Kimi saz çalardı kimi dönende Bakmaz mısın gözlerimin yaşına Bakmaz mısın mezarımın taşına Hey dost, hey dost Eğlen dur, eğlen dur, sarı&telli turnam eğlen dur Sallan dur, sallan dur, sarı turnam sallan dur |
Gülüm gülüm, gülüm gülüm
Akşam oldu bugün yine Gülüm gülüm, gülüm gülüm Hava bozdu birden bire Turuncu gemide yoldaşlar gidiyor Tüfekleri ellerinde Kalk gidelim evimize karlar yağacak Bugünde böyle geçti sanma Yarın neler olacak Gülüm gülüm, gülüm gülüm Hava bozdu birden bire Gülüm gülüm, gülüm gülüm Gözündeki yaş niye Turuncu gemi dönmeyecek geri Gözündeki yaşlar niye Deniz kenarı soğuk Hemde karanlık basıyor Havada tam kar havası ha Gidilmesi zor yer var gidilmesi gereken Hadi gülüm toparlan gidiyoruz Yaşamak için ölmek sırası bizde Gitmeden yetişelim gemiye çabuk |
Tut ki gecedir
Karanlik sivasir ellerine camlardan Birden kırmızıya doner trafik ışıkları Kükürtlü dumanlar yükselir Korkuya batmış cam kırığı adamlardan Tehlikeye büyür sakalları Tut ki gecedir İhbarlar birer sansar Bir telefondan bir telefona atlar Yeraltı örgütleri tetik üstünde Adres değiştirmis silah kacakcilari Fahişeler birbirinden kuşkulanıyor "Tut ki gecedir katiller huzursuz hırsızlar sinirli" Hainler ürkekçedir Elleri telefona kendiliğinden uzanıyor "ihanete gece muthis bir gerecedir ihbarlar birer sansar bir telefondan bir telefona atlar" Ihanet bir bilmecedir |
Uçun kuşlar uçun doğduğum yere
Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır. Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır. |
Ey sürüden arkaya kalmış yiğit
Arkadaşın gitti haydi sen de git Bak ne diyor ceddi şehidin işit Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola. Eşele bir yerleri örten karı Ot değil onlar dedenin saçları Dinle şehit sesleridir rüzgarı Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek on safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola Haydi levent asker uğurlar ola Yerleri yırtan sel olup taşmalı Dağ demeyip taş demeyip aşmalı Sende ki coşkunluğa er şaşmalı Kahraman askerim uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Haydi levent asker uğurlar ola Haydi git evladım uğurlar ola |
Bir ormanda tutup onu bağladılar ağaca
Yumdu sanki gözlerini uyur gibi usulca Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. Diz çöktüler karşısında sonra ateş ettiler Parçalanan yüreğine yuva kurdu mermiler Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. Gelip kondu bir güvercin ellerine o gece Kırmızı bir çelenk oldu bileğinde kelepçe Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. |
Yağmur yağar ıslanırsın vay aman
Güneş doğar kaybolursun vay aman Ay ışığı der durursun vay aman Yakamozsun sen Sessiz sessiz ağlar gibisin vay aman Zaman geldi gideceksin vay aman Bırak ay gitsin sen kal bu gece Umudumsun sen. |
Bu aşkın nüshası rüzgarlarda
Aslı bende kalacak Bizi hasret saracak Bulutlar çıldıracak Ayrılık başımı döndürüyor Kavuşmayı özlettin İntiharlar kuşandım Bu aşkı sen kirlettin Geçtim borandan kardan Yitirdim bahçeleri Ellerini tutamazsam gülüm Yatamam geceleri Bu aşkın nüshası rüzgarlarda Kahrı bende kalacak Sende ihanet gülüm Bende matem kalacak Bu aşkın efkarı şarkılarda Yüzün bende solacak Bizi zaman yenecek Ve anılar kalacak Geçtim borandan kardan Yitirdim bahçeleri Ellerini tutamazsam gülüm Yakarım geceleri |
Sokak ortasında bir kadın var bağırıyor
Kendini arıyor, kendini soruyor bağırıyor Sesi kulaklarımda bir kurşun gibi, patlıyor Yalan da olsa haklılar, diyoruz ama, Bu da yetmiyor Gece yarısı vardiyalarında işçiler tedirgin üşümekte İş'ten değil güç'ten degil içten, üşümekte Zaman geçmekte zaman gecikmekte, zaman üşümekte Yalan da olsa birleşiyorlar ama Bu da yetmiyor Gece yarısı bir müzisyen evine yine geç, dönüyor Taksi parası bile yok, cebinde ama evine, dönüyor İki damla yaş geliyor gözlerinden cigarası sönüyor Yalan da olsa zenginiz, Bu bize yetiyor Yalnızım yalnızlığım beni dinlemekte Yalan da olsa nevar ki bu şarkıyı söylemekte Yalan da olsa içimden bir bulut akıp gidiyor Yalan da olsa mutluyum ya, Bu bana yetiyor |
Yoksun... umurumda bile değil
Başucumda resmin hala duruyor Yoksun... defterimdeki yazın hiç silinmedi Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Gözlerimce gidişin hiç bilinmedi. Varsın böyle geçsin yabancı günler Varsın canımı yaksın yine yalnızlık Seninle doluyken baktığım dünler Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık. Yoksun... umurumda bile değil Dudağımda adın şiir oluyor Yoksun... ezberimdeki sevdan hiç okunmadı Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Yüreğime gidişin hiç dokunmadı. Varsın böyle geçsin yalancı günler Varsın canımı alsın yine yalnızlık Kokunu verirken vazomda güller Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık. Söz : Seda Akay |
Yangin gecesini giyinmistim
Ates Istanbul'a bulasmisti Yalnizdim zehirdim zehirliydim Bütün köprülerim atilmisti Gemimi ellerimle batirmistim Istanbul nefes nefes yaniyordu Sen tutusmustun yaniyordun Cigliklarin kulagimdan gitmeyecek Saclarin tutusmustu yaniyordu Ates dudaklarina bulasmisti Kimsecik yangini görmüyordu Bir damla su vermiyordu Sen bir cehennemdin yaniyordun Istanbul bir cehennemdi yaniyordu Ben eski cehennemdim yaniyordum Siirlerim haykirmaya baslamisti Duman beni bogmasa kör etmese Gözlerim kör olmasa ölmesem Seni görsem suclu gözlerini görsem Yangin gecesinde kayboldugunu Basima tas yagmasa düsmesem Gemilerm ates almasa gitmesem Istanbul yanmasa sen yanmasan Ben kendi kendimi yakacaktim |
Sensiz geçmiyor bu günler biliyor musun
Yüreğine beni, beni soruyor musun Öyle yalnız, yalnız kaldım biliyor musun Türküler söyledim sana duyuyor musun Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun Bir kuş oldun gökyüzünde, uçamadın sen Nehir oldun ırmak oldun, taşamadın sen Çocuk oldun sokaklarda, oynamadın sen Doğdun da büyüdüN ama yaşamadın sen Yıllar oldu oralardan çıkamıyorsun Bağlanmış elin ayağın kaçamıyorsun |
Gözler sürmeli gelin
Yazmam yazmalı gelin Dağa taşa asumana Adın yazmalı gelin Yazmalı gelin yaz mene Bir bahar bir yaz mene Aşkından deli oldum Gel etme bunca yaz mene Gel etme bunca naz mene Yazmalı gelin naz mene Yazmana yaz adını Yağdıma sal yağdını Men sözümden dönersem Kır kolumu kanadımı |
Havada bulut yok bu ne dumandır
Mahlede ölüm yok bu ne figandır Şu yemen elleri nede yamandır. Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir. Burası Huştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir. Mızıka çalınır düğün mü sandın Al yeşil bayrağı gelin mi sandın Yemene gideni gelir mi sandın. Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir. Burası Huştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir. Kışlanın önünde redif sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla bir de fesi var. Anu Yemendir Gülü çemendir Giden gelmiyor Acep nedendir. Burası Huştur Yolu yokuştur Giden gelmiyor Acep ne iştir. |
Bilmediğim birşey söyle bana
Mutluluğu anlat mesela Bilmediğim birşeyler söyle O çok duyduğum yalanlar olmasın Bilmediğim bir şarkı söyle Sözlerinde ayrılık olmasın Yeter bu dünyanın cefası derdi Yeter boş yere kaç bahar tükendi Yıllarca kendimi kahrettiğim yetti Gel bana bilmediğim birşeyler söyle Yıllarca dinlediğim aynı masallar yetti Gel bana bilmediğim birşeyler söyle Bilmediğim birşey söyle bana Gülmeyi anlat mesela Bilmediğim birşeyler söyle Ezbere bildiğim dertler olmasın Bilmediğim bir şarkı söyle Gözlerimde hüzün bırakmasın |
Ne dağlar yıkılır, ne de duvarlar
Of çeker ağlarım, yetiş nerdesin Kurumuş pınarlar, gelmez baharlar Eyvah, eyvah Ah eder ağlarım, yetiş nerdesin Canı nerdesin sen, gülüm nerdesin sen Bekle ben öleyim ki o zaman gelesen Beyaz mintanına, boş yastığına Yüz sürer ağlarım, yetiş nerdesin Yandım ataşına, kül oldum yana Allah allah... Diz cöker ağlarım, yetiş nerdesin |
beni attın ay kız ataşa
Ağlamaksız her zaman beni ataşa Atacaksan meni sevdin söyle bezm içim Doldur eşkin şerbet gibim ver için Söyle söyle sana böyle ne oldu yar Yalvarıram&Çağırıram gel gel gel aralarda kalırsan Beni incitme yalvarıram yar beni atma terk etme. Gözüm yolda kaldı kaldı al güzel Bahar bitti yapraklar oldu gazel Yollarına baka baka kaldı gözlerim Sene çattı yüreğimde sözlerin Söyle söyle sana böyle ne oldu yar Yalvarıram&Çağırıram gel gel gel aralarda kalırsan Beni incitme yalvarıram yar beni atma terk etme. |
Karanlık yollardan geçtik
Zehir gibi sular içtik Bir yanımızda ölüm Bir yanımızda yar sevdik Bir değil bin bir kere Sırat köprüsünden geçtik Cehennem denen illetin Ta göğsünü deldik geçtik. Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu. Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat. Şarkılar küsmüş dudağa Ömründe gecikmiş hasat Karışmış çoluk çocuğa Geçim derdinde demokrat İçlenir hatırladıkça İzlerini o günlerin Düşe kalka bata çıka Yaşadığı o depremin. Bu yolda dönenler oldu Mum gibi sönenler oldu Yar göğsüne baş koymadan Vurulup düşenler oldu. Bir sen kaldın geride Ah akıp gidiyor hayat Yüreğim anlıyor seni Artık susma Yorgun Demokrat. |
Hey hey hey hey hey hey
Anamın karnında bir sancı var Ta şu göğüslerinin alt yerinde Doğ doğ doğ doğ doğ doğ Doğ yusuf doğ yusuf doğ yusuf Kan ile gel, revanla gel, sıkıntıyla gel Barikatlar yıktı geçti peh Şu dağları aştı geçti Kim kim kim kim Kim olacak yusuf yusuf Hey hey hey hey hey hey Anamın karnında bir sancı var Ta şu göğüslerinin alt yerinde Hey hey hey hey hey hey Doğ yusuf doğ yusuf doğ yusuf Kan ile gel revanla gel sıkıntıyla gel Bendleride yıktı aştı peh Şu dağları deldi geçti Kim kim kim kim Kim olacak yusuf yusuf Zaman akar zaman geçer Zaman zindan içinde Biz mahpusta yatardık Dosta düşman içinde Zaman akar zaman geçer Zaman zaman içinde Getirdiler getirdiler bir yiğit Ayak çıplak ak bir mintan içinde |
Gul diyorum
Yoksul acilarin golgesinde Gullerin solsun istemiyorum Ay diyorum sonra Ay n'olur Bir vaktinde gecenin Yaralarin acsin istemiyorum Hangi sevda vurmus seni Hangi delikanli Gonlune Salvo bakislarla.. Soramam Zeytin karasi gozlerini Yoluma yatirma Dayanamam |
Sakin göllerin kuğusuyduk , salınarak suyun yanağında
Yarılan ekmeğin buğusuyduk Gözüm yaşarıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Biri saksımızı çiğneyip gitti , biri duvarları yıktı Camları kırdı , fırtına gelip aramıza serildi Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri , her şeyi kötüledi Bizi yaraladı , biri şarabımızı döktü , soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu ciğerim yanıyor Yüreğim kanıyor olmasaydı sonumuz böyle Gözüm yaşarıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Dağlarda çoban ateşiydik , dolanarak mavzer yatağında Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor , yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla ürperen birer serçe. hep aynı yerde Karşılaşırdık tesadüf bu , birer tomurcuktuk hayatın Kollarında , birer çiğ damlasıydık bahar sabahında gül Yaprağında , dedimya hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor , yüreğim kanıyor Bitmeseydi bizim öğkümüz böyle Gözüm yaşarıyor yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle |
AttıkLarım Ahmet Kaya Serisiydi AtaßiLdiğimi Attım Çünkü Hepsini Seviyorum :)
|
ah dayan
bırak yollar girsin aramıza söz sana başka bir ten giremez koynuma geçer zaman durmaz akar kör kuyuya ben beklerim yenik düşmem ucuz oyunlara dayan...üzülme... sen meleğim hiç durmadan ağlardın niye? gitme demedim bağlanmaktan korkarsın diye can yeleğim karışmasın kimseler bize Gör beni Körelmesin kalbin uzaklarda Hiç düşünme Mühür vurdum dudaklarıma Karışmasın, konuşmasın, Dokunmasın kimseler bize gel artık vakit geldi canıma yetti özledim çok |
Mahsun - sevdigim
Ayrılıklar zormuş beni hasret yormuş Her başlangıç bir sonmuş sevdiğim Artık geçmiyor zaman dillerimde aman Beni benden alan sevdiğim Bir orman yangınında yara almış gibiyim Ben keskin kenarlarda uçurumlar gibiyim Yolların sonu yok acının rengi yok Benim de dermanım yok sevdiğim Ben benden vazgeçtim belki çoktan gittim Dönülmeyen yerdeyim sevdiğim |
selcuk sahin - Tek Sevdiğimdin
Bir zamanlar askimizi inan herkes kiskanirdi söyle simdi birden bire bu ayrilik nerden cikti? Sen benim tek sevdigimdin umudum herseyimdin Hic Allah'tan korkmadinmi beni böyle koyup gittin Bir zamanlar askimizi sevgimizi inan herkes kiskanirdi söyle simdi birden bire bu ayrilik nerden cikti? Beni böylesine birakip gitmen söyle nerden cikti? sus sus konusma bilmiyorsun bebegim ne hallerdeyim Seni neden bu kadar özledigimi belki istemedin gün geldiginde Gözlerinin önünde cansuz bedenimi görmeni aci cekmeni ama sunu bilmeni istiyorum Insallah bir gün sende deliler gibi seversin insallah sende bir gün binlerce kez aglarsin bu aciyi tek ben degil insallah sende bir gün yasarsin Insallah |
Cash Flow - Beni Bana Sor
Beni bana sor Yüregime kor Düsüren sen Anilara sor bir dinle Sor yeni güne sor Yanki'nin hatirina Beceremedim güne sensiz bakmaya Kiyamadi asla resmini yakmaya Sensiz dimdik ayakta kalmaya Alisamadim... Belki çalisamadim dersimi yeterince Bunu bana sormadan önce söyle Gökyüzü mavimi hala sence? Her acinin bir bedeli var Ama her tarafin bedeninle dolu Barisik degilim günlere sayende Her biri baska bir anlam yükledi takvimin üstüne Dolunay yok bu gece Yildizlar sahit düslerime Kizaran gözlerime bak... Alisik yaslara karisik düsler Kalbimin aynasi her bi keder... Eskiler üstüne yenisi biner Bu sefer farkli Bu beden sanci çekiyor ruhum kaygili Kaniyor yaramin en sancilisi En sancilisi... Beni bana sor Yüregime kor Düsüren sen Anilara sor bir dinle Karanlik her yer baksana suskun sokaklara Sorsana halimi adi neydi?(Oflaz) Karbeyaza büründü bak her yer Yine sensiz bir yaz beni bekler Yildizsiz geceler... Mavi mi olur gökyüzü Haydi kandiralim satalim gökyüzünü Birak, utansin hayallerim Rest çektim dünyaya Tuvalime isledim her bir kareni ve kast edilen her bir terimi Inat, vurdum firçani yüzüne ve sövdüm sensiz geçen her güne Sensiz giden her cümleye bir eylem oldu adim (yeter) Utanmadin mi hala Adim adim adimladim sokaklarinda sehrin bak Yaz yagmuru bastirdi yorgun dizlerim Her ayin 1'ine küskün tüm sözlerim YIne de sana laf söyletmedim mavilim, mavilim... Sokaklarda yankilandi adin Sensizlige hiç alisamadim Tüm sözlerim küskün sana Yine yalnizim ay isiginda |
alisan - ah le yar yar
Sana olan duyguları bir bilebilsen Anlatabilsem,belki severdin... İçimdeki hasretini bir duyabilsen Anlayabilsen,belki benimdin... Sana sevdiğim diyemem yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan,inan ki yalan Sen karasevdamsın benim duman duman duman duman Hasretin tüter,içimde yanan Ah le yar yar yine başımda sevdan Ah le yar yar geceler kara zindan Ah le yar yar bir parçacık canım var Onu da sen al... Aklıma düştü gözlerin bir bıçak gibi Ah silah gibi,cehennem gibi Söylenmemiş türkümdün sen unutmam seni Unutmam seni,unutamam ki... Sana sevdiğim diyemem yalan yalan yalan yalan Vallahi yalan,inan ki yalan Sen karasevdamsın benim duman duman duman duman Hasretim tüter,içimde yanan Ah le yar yar yine başımda sevdan Ah le yar yar geceler kara zindan Ah le yar yar bir parçacık canım var Onu da sen al... |
alisan - sari güller
SENİ SARI GÜLLERE BENZETİYORUM AMA AYRILIK KOKMA SENİ YANA DÖNE ARIYORUM HER TARAFTA GÖZDEN KAYBOLMA GÖRÜLÜRKİ İKİMİZİNDE GÖNLÜNDE AŞK VAR SANILIRKİ İKİMİZDE OLAMAYIZ YAR SEN YARALI BEN YARALI DERTLER BİZE TEK SIRALI YARALARIMIZ KABARIR GÜN BATARKEN AKŞAMLARI SENİ UÇURUMLARA BENZETİYORUM AMA UÇMAYA KALKMA SENİ DELİLER GİBİ İSTİYORUM AMA DELİYİM SANMA GÖRÜLÜRKİ İKİMİZİNDE GÖNLÜNDE AŞK VAR SANILIRKİ İKİMİZDE OLAMAYIZ YAR SEN YARALI BEN YARALI DERTLER BİZE TEK SIRALI YARALARIMIZ KABARIR GÜN BATARKEN AKŞAMLARI... |
Gurban Olduğum
Naz Eyleme Bana N'olur Nazına Gurban Olduğum Bakışların Canım Alır Gözüne Gurban Olduğum Canım Gurban Olsun Sana Gel Göreyim Kana Kana Ben Olayım Yanağına Yüzüne Gurban Olduğum Sensin Şu Gönlümün Yari Yüreğime Koydun Narı Sallan Da Gel Bana Doğru İzine Gurban Olduğum Ne Sarayım Ne De Köşküm Garip Gönlüm Sana Düşkün Yüreğimde Yanar Aşkın Közüne Gurban Olduğum Neşet Ertaş |
Deli Boran
Uzak yoldan geldim hasretim için Hani nerde babam muharrem nerde Yaralı bülbülüm ses vermez niçin Yüreği yanığım o kerem nerde O garip gönüllüm,dertli bakışlım Feleğin elinde sinesi taşlım Yüreği yaralım,gözleri yaşlım Gönül evi yıkık,viranım nerde Fetholurdu feryadını dinleyen Feryadı içinde derdin anlayan Kuşlar gibi viranede inleyen Ecinnice deli boranım nerde Okula gidemedim bu dert benimdi Hemi benim derdim,hem babamındı Hemi babam,hemi öğretmenimdi Geribim dersimi verenim nerde Neşet Ertaş |
Adem olup Adem olup şu dünyaya gelen ******ı görünce ibret almalı Huri kızlarının yari olanlar İnsanlığın kıymetını bilmeli İnsanlar dünyada sürer sefayı ****** azap görür çeker cefayı Boş gezmeyip çalıştırır kafayı Bunların nedenini bilmeli ******dan doğanlar ****** olurlar Anadan doğanlar insan olurlar Hepsi de bu dünyaya gelirler Anaların kıymetını bilmeli Vade tekmil olup ömür dolmadan Emanetçi emanetin almadan Şu ömrüm bağının gülü solmadan Garib'im cananın kulu olmalı Söz - Müzik Neşet Ertaş |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:48 . |