![]() |
Her şeyden önce sana,
kalbimin en dip köşelerinde kalan, sevgi parçacıklarını çıkarmama ve onları birleştirmeme yardım ettiğin için... Ve büyüdükçe büyüyen bu sevgimi nereye sığdıracağımı bilemezken bana kollarını açtığın için... Ellerimden tutup beni ayağa kaldırdığın ve sarıp koruduğun için... Bana cesareti öğrettiğin için... Sabahları güleryüzle uyanmamı sağladığın için... Günaydının için... Hatta özlemin için... Hayatımın en güzel şiirlerini yazmama sebep olduğun için... ....ve hepsinden öte senin için sana çok teşekkür ediyorum son olarak seninde dediğin gibi; ***8220;mutlu bir günün seninle,seninde hep benimle olman dileği ile....***8221; seni çok seviyorum |
Ne ben tutunabildim
Ne de sen kaldın bende Rüzgarı fırtınalar yarattı yokluğunun Zamanımı çaldın Bitiyorum... Sürekli bir nisan yağmurusun Camların kuytularına sığınıyor yüreğim Adın yok tadın yok Sen yoksun Olsun... Nasıl bir yalnızlıktır bu? Nasıl bir sensizlik? Kimi sevsem yanlış insan Zaman mekan... Herşey yanlış Herşey yalan Herkes pişman benim gibi Sana aldanan. |
Herşey yapılabilir
Bir beyaz kağıtla Uçak örneğin, uçurtma mesela. Altına konulabilir Bir ayağı ötekinden kısa olduğu için Sallanan bir masanın. Veya şiir yazılabilir Süresi ötekilerden kısa Bir ömür üzerine.. Bir beyaz kağıda Herşey yazılabilir, Senin dışında.. Güzelliğine benzetme bulmak zor, Sen iyisimi sana benzemeye çalışan Herşeyden: Bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor. Belki tabiattadır çaresi Senin bir çiçeğe bu kadar benzemenin.. Ve benim Bilinci nasırlı bir bahçıvan çaresizliğim.. Anlarım bitkiden filan Ama anlatamam Toprağın güneşle konuşmasını Sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla Sen bana ışık ver yeter Bende filiz çok.. Köklerim içimde gizlidir Gelen giden, açan soran, bere budak yok Bir şiir istersin "içinde benzetmeler" olan Kusura bakma sevgilim Heybemde sana benzeyecek kadar Güzel birşey yok Uzun bir yoldan gelen Tedariksiz, katıksız bir yolcuyum Yaralı yarasız sevdalardan geçtim Koynumda bir beyaz kağıt boşluğu Herşeyi anlattım.. Olan olmayan, acıtan sancıtan.. Bilsem ki sana varmak içindi Bütün mola sancıları Bütün stabilize arkadaşlıklar Daha hızlı koşardım Severadım gelirdim Gözlerinin mercan maviliğine.. Sana bakmak Suya bakmaktır.. Sana bakmak Bir mucizeyi anlamaktır.. Sağa sola bakmadan yürüdüğüm yollar tanıktır Aşk sorgusunda şahanem Yalnız kelepçeler sanıktır Ne yazsam olmuyor Çünkü bilenler hatırlar.. Hem yapılmış hem yapma çiçek satanlar Bahçıvan değil tüccarlardır Sen öyle göz, Sen öyle toprak ve güneş ortaklığı Sen teninde cennet kayganlığı iken, Sana şiir yazmak ahmaklıktır.. Bir tek söz kalır Dişlerimin arasından Ben sana gülüm derim Gülün ömrü uzamaya başlar Verdiğim bütün sözler Sende kalsın isterim Ben sana gülüm derim Gül sana benzediği için ölümsüz.. Yazdığım bütün şiirler Sana başlayan bir kitap için önsöz Sana bakmak Bir beyaz kağıda bakmaktır. Her şey olmaya hazır sana bakmak suya bakmaktır.. gördüğün suretten utanmak.. sana bakmak bütün rastlantıları reddedip bir mucizeyi anlamaktır.. sana bakmak Allah***8217;a inanmaktır. yilmaz erdogan |
Bir gün yüreğimin kapısı çalındı ve
Şiir kokan, türkü kokan bir sevda girdi içeriye EYVAAAH ! Ya umudum ile hasretim arasındaki köprünün basamakları kırılırsa.. Ya benim oyuncakları kırıldı diye ağlamaktan göz pınarları kurumuş içimdeki çocuk uyanırsa.. Korkularım ve kırılganlıklarım hep bu yüzden Hep kendime pişmanlıklarım.. Şimdi bir uçurumun kenarından bakıyorum aşka Bir adım atsam, annesinden uçmayı öğrenmeye çalışan yavru bir kuş gibi düşecek umudum yere.. Artık sevdam sana da yenildi Aşk dedim, sevgi dedim, Sen ise BİR DOST.. Sana olan sevdamı Simge durumunda küçültüp ardından bir umut diyerek Kalbimin geri dönüşüm kutusuna kaldırdım. Belki bir gün yanlış adreslerde mutluluk aramaktan sıkılır da geri dönersin diye.. Gönlümdeki güneşin batışını seyrederken Üzerime yağan karlar, Bana duygularına yenilmiş mantığımdan yadigar Bu yüzden midir bilmiyorum Vazgeçilmezlerim arasında oluşun Yoksa bir meleğin kanatlarının ardına saklanmak için mi seviyordum seni ? |
Çığlıklarım yırtar karanlığı
Adın sokaklara düşer hece hece Açıp aşk kitabımı bu gece Sevmek sevilmek üzerine Sana bir şey diyeceğim Beni benimle bıraktığın an İçimden bir çığ kopar Donuklaşır birden bakışlarım Ağlarken gülmek üzerine Sana bir şey diyeceğim Yokluğunda vurgun yedim Tutmaz elim kolum bedenim Düşe kalka bir başıma Yaşarken ölmek üzerine Sana bir şey diyeceğim |
sana bir şiir yazacağım menekşe yaprağına
burcu, burcu sevgi kokacak her kelimesi aşkın iksirini dökeceğim tüm hecelere bekle sevdasına kurban olduğum simdi sisler çökmüş yüreğime karlar yağar düşlerime hele bir bahar gelsin dallar tomurcuk versin iste o zaman böyle kelepçede kalmayacak duygular güvercinler uçuracağım senin göklerine sana bir şiir yazacağım içinde hasret olmayan güneş doğacak kaf dağından geceler böyle avare, yaşanan saatler böyle sessiz olmayacak sana yemin gözbebeğim artık aşkımızın ateş rengi gülleri solmayacak bu son fasıl olacak gönlümüzde açıdan, kederden yana ben saçının bir teline sevapları satmışım kalbinin her kösesine geçmiş gelecek yıllarımı yazmışım senin ırmaklarında yaşanacak en büyük günahlar şu bulutlar bir dağılsın nerde olduğumuzu bilelim dudakların kadehler de dudak izlerimi aramayacak hele dönsün su mevsim bu yalnızlığın, kimsesizliğin uğultusunda gidecek kulaklarımızdan bir şarkı dinleteceğim sana sevdadan yana kelimeler böyle kifayetsiz kalmayacak böyle mühürlü olmayacak dudaklarım sen yüreğimde sır değil, sözcüklerimde yangınım olacaksın bu sevda böyle sürgünlerde, böyle tutuklu kalmayacak bi***8217; tanem bekle sevdiğim fidanlar yeşersin, acilsin su hasrete uzayan yollar, karlı dağlar göçmen kuşlar dönsün yuvaya bu havanın nemidir bi***8217; tanem sen nisan yağmurlarına sakla sevdayla yanan bedenini baharda ıslanmalı güz vurmuş dudaklar istemem beni böyle perişan, böyle çaresiz göresin bahara bıraktım umutları bir yeşersin su menekşeler, sümbüller iste o zaman değmeli gözlerin gözlerime iste o zaman bir şiir yazacağım sana menekşe yaprağına iste o zaman bir sevda getireceğim sana sırılsıklam |
Bırak, silme göz yaşların varsın aksin
Yanaklarından süzülürken yatak yapsın Ancak böyle boşalıp, sükunet bulursun Belki de aradığını bu şekilde bulursun Hem bak! Gökyüzü bile sik sik ağlamaktadır Galiba gökyüzü de ağlamakla rahatlamaktadır Hatta, bazen çok ağlamaktan göz pınarı kurur O an, gökyüzü de benim gibi çok efkârlı durur Sakin ola ki sen de benim gibi için için ağlama Sevda hasretiyle, yüreğine al korlarla dağlama Kimsenin görmesini istemiyorsan geceleri ağla Öyle ağla ki; feryadı figanınla dağları da dağla Öyle gözyaşları vardır ki şehit kanına denktir Bu gözyaşları arzularımıza ulaşmakta mihenktir Hem bak! ağlamakla kimler sevdiğine kavuşmadı ki Misal olarak Yakup(a.s) Veysel Karanî yetmez mi ki |
İstemiyorum artık yokuşlarda
Yormak kendimi... Ne varsa içinde; bırak da git Bir kaç gün de olsa sevindik Biliyoruz nasıl olsa sonu var da Dillendirmek istemedik... Sen bende kal, ben de sende Bir kez olsun görebilsen de Gömeceğim kalbime sevincimi Bırak da git... Elinde kalanlara baktığında Gözyaşın sel olup aktığında Bir rüzgar ol da Gülüver yüzüme O derin bakışınla... Bir gün gelirse eğer Kalbinin mutluluğu bulacağı yerde Aşk bir gülse; koklamaya değer de Unut da git...beni bıraktığın yerde Belki bulursun bir başka seherde... Veremedim sana Aradığın güzel anları Bırak da git...güzel kalbi göğsündeki Bir gün gelir de bana Sorarsın yerdeki ve gökteki Yıldızların üstündeki Parlak ve de ürkek beyazı Elimdeki name dolu sazı Ya da gözümdeki sade nazı... Bırak da git...içinde ne varsa Bu gönül bir gün ararsa Kapa yüzüne kapıları Dilindeki tüm şarkıları Söyle karşındaki hayale... Sende değil, sıra bendeydi sadece Bu kez saklamalıydı her gün ve gece Yüzümdeki geç kalmış gülümsemeyle Göğsümdeki açılmamış yarayı... Ben arar ve de görürüm seni Yeni doğmuş bebelerin yüzünde Yaşanacaksa eğer bu hüzün de Beklemem seni istemem gelmeni... Bırak da git...bana elinde kalanları Az da olsa yaşadık o güzel anları Bir an olsa da gördüğüm O derin bakışlardı gülüm... Onu da bırak içimde kalsın Sen hayalimde yaşa Ben de yaşatayım seni Çektiğim her nefeste Seni koyduğum kristal kafeste. Bırak da git...elinde ne varsa... |
Cumhuriyet,kültür ve sanat şehri Sivas***8217;ım
Güneşin her doğuşundaki kızıl ışıklara Bakarken o yorgun gözlerimle semalarına Mis kokulu esen yelini solurken Bulutların ardında gizlenen güneşe seni sorarım. Sanatçılar,aşıklar diyarı Sivas***8217;ım Neden mahsun bakıyorsun bana Neden boynun bükük sanki Kızılırmak bile eskisi gibi coşmuyor Seni sevenlerimi özlüyorsun yoksa Yada geleneklerinin unutulduğuna mı Özdeğerlerinin kaybolduğuna mı Yitirdiğimiz büyüklere saygıyı,küçüklere sevgiye mi Yoksa birlik beraberlik ve dayanışma dolu dostluklara mı Üzülüyorsun İyi ve kötü günlerdeki paylaşımların bittiğine mi Taş yığınları arasında kalan anılarına mı üzülüyorsun. Neden geceleri bile karanlıklar caddelerinde Yanan lambanın ışıkları bile nazlı ve küskün yanıyor Biliyorum bu susmuş çehrende Anılarına gömülüp, parçalanan yüreğinin Sesini dinliyorsun yüreğine akan gözyaşlarınla Dinle beni Sivas***8217;ım sil gözyaşlarını Benimde içim kan ağlıyor seni andıkça zaten Sivas***8217;ım beni duyuyor musun mazilere gömülen anılarımızı Düşündükçe yüreğim bir parça çarpıyor seninle Kan damlıyor yüreğime sensizliği düşündükçe Unutamıyorum Sivas***8217;ım seninle olan anılarımı Taş binalar yuttu acımasızca Çocukluğumu özlüyorum,gençliğimi özlüyorum Saf ve duru dostlukları,tel helva çekildiğinde Pırasa ve paspas dediğimde işittiğim azarları Evimizin bahçesindeki Armut ağacının dibinde Oynadığım çizgileri,yakan toplarını unutamıyorum Kıymalık yapılırken yediğim ekmek batırmalarını Yufkaları,pezik turşularını,eriştelerin kokusunu Sivas***8217;ım seni unutamıyorum Ramazan gecelerinde dinlediğim davul seslerini, Arefe günü komşulardan topladığım memmecimin gliğini Bayram harçlığımla bakkala koşarak aldığım Gazoz ve kağıtlı şekerin tadını unutamıyorum Susayınca tatlı suyundan avucumla içtiğim Kepenek suyunun lezzetini unutamıyorum Gençliğimde 4 Eylül Stadında bütün coşkumla Kırmızı,Beyaz,Üçyıldız,Sivas,Sivas Heey demekten Sesimin kısılarak evime döndüğümü unutamıyorum Sivasspor diye çarpan yüreğimin sesini dinliyorum 38 yıl sonra süper lige çıkan Sivassporuma Doyasıya gidemediğimizin kahrıyla yaşıyorum Sivas***8217;ım sende özlüyorsun bunları biliyorum Ondan boynun bükük,ondan mahsun bakışların Seninle her şeyin bir ayrı anlamı vardı Sivas***8217;ım Seninle yaşanan her şeyin bir ayrı güzelliği vardı Sevgiyi ve aşkı tanıyan yürekler bile Senin mehtaplı gecelerinin sesliğinde Kutup yıldızında buluyordu teselliyi Sivas***8217;ım seni unutamıyorum Umarım birgün bir bahar güneşi gibi Yüzünü güldürür yeni kuşaklar ve, Umarım ki birgün bu kırlarındaki çiçekler Bir başka tomurcuk açar inatla Ve umarım ki bir gün unutulan öz değerlerine Birileri sahip çıkar ve yaşatırlar. Umarım birgün karlar arasında inatla direnen Kardelen çiçeği gibi olursun,hırslı ve kararlı Sen üzülme Sivas***8217;ım sevdiklerin yanında olmasa da Biz varız yanında teselliyi bizde bul Umarım küskün Kızılırmak***8217;ta birgün barışır Coşar Sivaslının yüreği gibi çağlaya çağlaya Sivas***8217;ım seninle yaşadığım o eski yıllarımı hem özlüyor Hem de bütün yüreğimle seninle gurur duyuyorum Sivas***8217;ım biliyormusun dinle yüreğimin sesini Seni öyle çok seviyorum ki, Zaman dursa da, mevsimler geçse de ve hatta Gökyüzündeki bütün yıldızlar bana dur dese de Dinlemem kimseyi yine koşarım sana delicesine Gitsem de birgün bir dağların ardına Yırtar gelirim yine sana soluk alamam sensiz Sivas***8217;ım senden ayrılmak mümkün mü kopamam senden Ama olur ya Sivas***8217;ım istemeden de olsa Birgün ayrılırsam eğer senden ve bu mis kokulu topraklarımdan Getirsinler cansız bedenimi yine Sivas'a Yukarı Tekke den başka yer istemem bilesin sen Sivas***8217;ım. Getirmezlerse beni buraya o zaman Sitemim hiç bitmeyecek herkese sonsuza kadar Bedenim olmasa da ruhum hep seninle olacak Çünkü Sivas***8217;ım Seni çok ama çok seviyorum Sivas***8217;ım seni unutamıyorum.. |
Sonunda her şey siyah beyaz oldu
Güller, papatyalar siyahbeyaz Evler, binalar siyah-beyaz Yazılarımız, söylediklerimiz siyah-beyaz Yetmedi hala Siyah-beyaz olmaktan mutluyuz artık Renklilik ne bilmiyoruz?? Düşünmek de bilmiyoruz Siyah-beyaz karikatürler gibi Yaşamaya devam ediyoruz Siyah-beyaz... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:28 . |