![]() |
Zaman ne çabuk sensizlik oldu bak
Her yerde yalnızlığın var Bir gece dolusu karanlık içindeyim Her yerde aydınlığın var Gitme aşk ı sensiz bırakma Bak orada ölüm var |
Hayat kısa, sorunlar çok,bitmiyor
Her şey yanlış, bir şey doğru gitmiyor Biçareyim,onur para etmiyor Onursuzlar işgal etti dünyayı Elimden aldılar,bir bir ne varsa Kimsenin malına, bakmadım oysa Şerefsizim,bir kelimem yalansa Şerefsizler işgal etti dünyayı Tek başıma kaldım, gücüm yetmiyor Kul köle olmayı, gönlüm çekmiyor Neme gerekçiler,kaygım yok diyor Kaygısızlar işgal etti dünyayı Garibanı, alışmışlar soymaya Adam gibi,dur diyen yok vurmaya Vermek değil,herkes gelir almaya Alıcılar işgal etti dünyayı İnsan neki, koyun gibi bilerek Varlığımı, bir kalemde silerek Edepliler, bir kenarda sinerek Edepsizler işgal etti dünyayı Uçan el oğluna,ne yapar yaya Dertler, yüreğimde kocaman kaya Namussuz olanda, olur mu haya Hayasızlar işgal etti dünyayı Sen, taşlı yollarda debelen Murat Hırsıza, asfalttan yapılmış sırat Suçlar dosya dosya sonuç beraat Kalemsizler işgal etti dünyayı |
Gözlerinin pınarında
Bir bulut, Boşandı boşanacak Nerdeyse. Aklımdan geçenleri Okuyorsun su gibi. Dünya gördü Bizi boğazladılar... Tutma gözyaşlarını Onur da ağlar... Bırak yıkansın gökyüzü, Lacivert, yeşil, altın Işıkları günbatının. İşte şafaktayız gene Çırılçıplak Ve mavi. İşte sanki dağ yeli Ve işte sanki meltem... Kimse toz konduramaz Kesip attığımız tırnağa bile Sen en güzel kızısın Bütün galaksilerin Bense tozuyum artık Akkor tozuyum Prometheus'u yakan Kara sevdanın... Ne alnımızda bir ayıp Ne koltuk altında Saklı haçımız Biz bu halkı sevdik Ve bu ülkeyi. İşte bağışlanmaz Korkunç suçumuz... ahmet arif |
Uğrunda ölecek kadar seversen,
Bu asrın mecnun'u demeli sana... Vuslata ermeden, canın verirsen, Aşk, ahrette borçlu, kalmalı sana... Çabalar nafile, o, dönmeyecek, Her an ansan bile, o, anmayacak, Besbelli bu hasret tükenmeyecek, Onsuzluk ölüm se; gelmeli sana... Sözcükler tükendi, bu öykü biter, O derya kurudu, onunla bir vaha yeter, Can yanar, o, dönmez, bir duman tüter, Mecnun, kerem, ferhat yanmalı sana... |
Daha yolumuz var kalk uyan
Bak bekleyen bir hayat var Yollar var yürümeni bekleyen Dostlar var seni görmek isteyen İsyan etme hiçbir zaman Biri var Hepimizden öte Hepimizden büyük olan Ona inan Bilir misin sen inanınca açılır bütün yollar Bilir misin sen isteyince yardımda gelir İyi niyetinin kıvılcımı yeter Kalk sil gözyaşlarını Güneş***8217;e bak,Ay***8217;a bak Yıldızlara bak Git aynaya yüzüne bak Bil kıymetini küçücük bir çöpünün bile Şükret her gününe İnan Güzel günler çok yakın Ağlama İnan ve sabret Bekle ve şükret |
Lotusa benzer saçlarının kokusu
içime çektikçe tüm fenerlerim söner gözlerin narin bir bakışla donmuş güneşimin tüm buzlarını çözer mesut aşıklar yakalanınca tek bir bakışına aşıklığına kara bir isyan eder bilinmez gergef gergef ördüğün bu ağa neden sadece uyanık aşıklar düşer denizci türkülerinde duyulur saçlarının kokusu dalgaların kıyıya vurmaları sendendir sen varken bitmez dağdan dağa rüzgarın kokusu gökyüzünün avare kusları senin eserindir tanrının yeryüzüne saldığı sis seni benden saklamak için midir rahibeleri anladım isa aşkına peki sendeki bu tazelik nedendir solgun denizlere renk veren saçlarının kokusu gölgesinde saklar, gökkuşağının kayıp rengini cezirde sana koşar, okyanus sularının buğusu sana hasetlerindendir eliflerin yalnız duruşu gel salalım çılgınca heryere, saçlarının kokusunu baharlar hiç eskimesin yeryüzünde. |
Sadece ben uyanmalıyım yaz gecelerininin sabahında..
Ben uyuyakalmalıyım tatlı anılarını dinlerken.. Delice vuruldugun gözlerin icin nefes almayım sadece Rüzgarda dagılan saclarını sadece ben düzeltmeliyim.. Ben bilmeliyim dudaklarındaki ıslak öpücükleri atesini Ve sadece ben silmeliyim gözbebeklerindeki gözyaslarını.. Ve sadece ben sevmeliyim seni delicesine.. Senin sevmenin bedeli Cehennemde sunulsa bana.. Ben sadece senin için ölmeliyim.. |
Sen bana kaçak, ben sana sürgün.
Kaçsakta kurtulamayız, yavaş yavaş etrafımızı sararken hüzün, Eğer hayat denilen bu acımasız yolda, takatin kesilmiş, yorulmuşsan bir gün. Beni hatırla, sevgi zırhını kalbine bürün, Boş vaatlerle tükenip geçse de ömrün, zorluklara yenilme ve sabret, sabret ki solmasın, hep açsın gülün. Acılar olgunlaştırırmış insanı. Üzülme, derdi veren elbet verir dermanı. Kapına gelmeden ölüm fermanı, sabrınla aş karşılaştığın tüm zorlukları. Her ne kadar kötü olmaya zorlasa da hayat insanı, kalbinde yaşat kaybolmaya yüz tutmuş o temiz duyguları... |
Bildiğim her şeyi bir yana atıp,
Bütün yaşadıklarımdan hiç ders almadan sevdim seni. Sadece sevdim.. Sonra yeni şeylerle birlikte öğrendim seni. Sen en yenisi oldun öğrendiklerimin. En iyisiydin sevdiklerimin. Senden sonra bütün öğrendiklerimi sevdim; Gerçeklerin acı olduğunu öğrendim, Gerçekleri sevdim, Hasreti, sensizliği, gece çöken hüznü Öğrendim ve yine sevdim. Ben, Sadece sevdim.. |
Yaşamak,yırtarcasına hayatı
Ve parçalarcasına tüm kuralları Sadece aşkın kuralları kalana kadar Savaşmak kurallarla Ve kazanmak,zaferi coşarcasına Kutlamak,aşık olmak gibi Delicesine,çıldırmışçasına Yeniden doğmuş gibi ağlayarak Yaşamak,sadece aşkla,sevgiyle En güzel yaşam,en güzel hayat Ölüm yok,ayrılık yok Sadece senin gibi güzel Sadece senin gibi sade |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:48 . |