![]() |
Gine Dertli Dertli İniliyorsun,
Sarı Durnam Sinem Yaralandı Mı. Hiç El Değmeden De İniliyorsun. Sari Durnam Sinem Yaralandı Mı, Yoksa Ciğerlerin Parelendi Mi. Yoksa Sana Ya Düzen Mi Düzdüler, Perdelerin Tel Tel Edip Üzdüler. Tellerini Sırmadan Mi Süzdüler. Allı Da Durnam,Telli De Durnam, Sinem De Yarelendi Mi. Yoksa Ciğerlerin Parelendi Mi. Havayı Ey Deli Gönül Havayı Ay Doğmadan Şavkı Dutmuş Ovayı Türkmen Kızı Gater Etmiş Mayayı Çekip Gider Bir Gözleri Sürmeli Kuru Kütük Yanmayınca Tütermi Ak Gerdanda Çifte Benler Bitermi Vakti Gelmeyince Bülbül Ötermi Ötüp Gider Bir Gözleri Sürmeli Dere Kenarında Yerler Hurmayı Kılavuz Ederler Telli Durnayı Ak Göğsün Üstünde İlik Düğmeyi Çözüp Gider Bir Gözleri Sürmeli. Karacoğlan Der Ki Geçti Ne Fayda, Bir Vefa Kalmadı Ok İle Yayda. |
Bugün çay bulandı yarın durulmaz
Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Muhabbetli yardan gönül ayrılmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Gurbet elde efkarım var zarım var Sılada bekleyen nazlı yarim var Bizi ayırana intizarım var Karlı dağlar yaz gele Zalım dağlar tez gele Bizi ayırana intizarım var Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim Ezeli de KARACAOĞLAN ezeli Döküldü bağların gülü gazeli Gurbet elde ben nideyim güzeli Karlı dağlar güzeli Zalım dağlar güzeli Gurbet elde ben neyleyim güzeli Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim |
Beni Kara Diye Yerme,
Mevlam Yaratmış Hor Görme, Ela Göze Siyah Sürme, Çekilir Kara Değil Mi? Her Yoldan Gelir Geçerler, Aktan Karayı Seçerler, Ağalar Beyler İçerler, Kahve De Kara Değil Mi? Karac***8217;oğlan Der Maşallah, Birgün Görünür İnşallah, Kara Donludur Beytullah, Örtüsü Kara Değil Mi? |
Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem,
Zülfü Perişanım Kal Melül Melül. Kerem Et, Aklından Çıkarma Beni, Ağla Göz Yaşını, Sil Melül Melül. Elvan Çiçekleri Takma Başına, Kudret Kalemini Çekme Kaşına, Beni Ağlatırsan Doyma Yaşına, Ağla Göz Yasini, Sil Melül Melül Yeter Ey Sevdiğim Sen Seni Düzet Karaları Bağla,Beyazı Çöz At O Nazik Ellerin Bir Daha Uzat Ayrılık Şerbetin Ver Melül Melül Karac***8217;oğlan Der Ki Ölüp Ölünce Bende Güzel Sevdim Kendi Halimce Varıp Gurbet Ele Vasıl Olunca Dostlardan Haberim Al Melül Melül |
Üryan geldim gene üryan giderim
Ölmemeye elde fermanım mı var Azrail gelmiş de can talep eyler Benim can vermeye dermanım mı var Dirilirler dirilirler gelirler Huzur-ı mahşerde divan dururlar Harami var diye korku verirler Benim ipek yüklü kervanım mı var Er isen erliğin meydana getir Kadir Mevlâ'm noksanımı sen yetir Bana derler gam yükünü sen götür Benim yük götürür dermanım mı var Karac'oğlan der ki ismim öğerler Ağı oldu yediğimiz şekerler Güzel sever diye isnad ederler Benim Hakk'dan özge sevdiğim mi var |
Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber,
Göster Cemalini Görmeye Geldim, Şeftalini Derde Derman Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormaya Geldim. Gündüz Hayallerim, Gece Düşlerim, Uyandıkça Ağlamaya Başlarım, Sevdiğim, Üstünde Uçan Kuşların, Tutup Kanatlarından Kırmaya Geldim. Senin Aşıkların Gülmez Dediler, Ağlayıp Yaşını Silmez Dediler , Seni Biraz Saran Ölmez Dediler, Gerçek Mi Sevdiğim Sormağa Geldim. Mail Oldum Senin İnce Beline, Canim Kurban Olsun Tatlı Diline, Aşık Olup Senin Hüsnü Bağına, Kırmızı Gülleri Dermeye Geldim. Karac'oğlan Der Ki Gönül Doğrusu, Gökte Melek, Yerde Huma Yavrusu, Ben Sana Söyledim, Sözün Doğrusu, Soyunup Koynuna Girmeğe Geldim. |
Madem Dilber Meylin Yoğidi Bende,
Ezelinden İkrar Vermeye-Yidin. Muhabbettir Güzelliğin Nişanı, Uğrun Uğrun Bakıp Gülmeye-Yidin. Siyah Saçlarını Eylersin Perde, Beni Sen Uğrattın Bu Zalim Derde, Ben Kendi Halimde Gezdiğim Yerde, Çağırıp Yadigâr Vermeye-Yidin. KARACAOĞLAN Der Ki Ey Mahı Mestim, Kasla Göz Eylersin Bana Mi Kastin. Severler Güzeli Darılma Dostum, Darıldıysan Güzel Olmaya-Yidin. |
Nedendir de suna boylum nedendir
Bu geceki benim uyumadığım uyumadığım Yaman derler ayrılığın derdine Ayrılık derdine doyamadığım doyamadığım Dostun bahçasına bir hoyrat girmiş Gülünü dererken dalını kırmış Şurda bir kötünün koluna girmiş Şu benim öpmeye kıyamadığım Kömür gözlüm der ki sevdim sakındım İndim has bahçeye güller sokundum Bilmiyorum nerelerine dokundum Belli bir haberin alamadığım KARACAOĞLAN der ki yandım ben öldüm Her deliliği ben kendimde buldum Dolanıp da kavil yerine geldim Kavil yerlerinde bulamadığım |
Güzel Ne Güzel Olmuşsun,
Görülmeyi Görülmeyi, Siyah Zülfün Halkalanmış Örülmeyi Örülmeyi. Mendilim Yuğdum Arıttım, Gülün Dalında Kuruttum, Adin Ne İdi Unuttum. Sorulmayı Sorulmayı. Seğirttim Ardından Yettim, Eğildim Yüzünden Öptüm, Adın Bilirdim Unuttum. Çağırmayı Çağırmayı. Benim Yarim Bana Küsmüş, Zülfünü Gerdana Dökmüş, Muhabbeti Benden Kesmiş. Sevilmeyi Sevilmeyi. |
Hoş geldin
Ayrılık uzun sürdü Özledik Gözledik Hoş geldin Biz Biraz daha ustalaştık taşı kırmakta Dostu düşmandan ayırmakta Hoş geldin Söyleyecek söz çok Fakat uzun söze vaktimiz yok Yürüyelim..." Nazım Hikmet Ran |
Gitti Gidecek
Sevmek
Güzel meslek Ama zor Can dayanıyor Dayanmasına Ama yürek Gitti gidecek BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU |
Sevgilim Ben şimdi
Sevgilim ben şimdi büyük bir kentte seni düşünmekteyim
Elimde uçuk mavi bir kalem cebimde iki paket sigara Hayatımız geçiyor gözlerimin önünden Çıkıp gitmelerimiz, su içmelerimiz, öpüştüklerimiz "Ağlarım aklıma geldikçe gülüştüklerimiz". Çiçekler, çiçekler, su verdim bu sabah çiçeklere O gülün yüzü gülmüyor sensiz O köklensin diye pencerede suya koyduğun devetabanı Hepten hüzünlü bu günlerde Gür ve çoşkun bir günışığı dadanmış pencereye Masada tabaklar neşesiz Koridor ıssız Banyoda havlular yalnız Mutfak dersen - derbeder ve pis Çiti orda duruyor, ekmek kutusu boş Vantilatör soluksuz Halılar tozlu Giysilerim gardropda ve şurda burda Memo'nun oyuncak sepeti uykularda Mavi gece lambası hevessiz Kapı diyor ki açın beni kapayın beni Perdeler gömlek değiştiren yılanlar gibi Radyo desen sessiz Tabure sandalyalardan çekiniyor Küçük oda karanlık ve ıssız Her şey seni bekliyor her şey gelmeni İçeri girmeni Senin elinin değmesini Gözünün dokunmasını Ve her şey tekrarlıyor Seni nice sevdiğimi Cemal SÜREYA __________________ |
Ben Sussam Sen Yinede Beni Anlasan
Sözler tükenince öyle bakismalar mi baslar?...Ben hic konusmasam sen beni öylece anlasan...Sussak beraberce...Sessizligi dinlesek...
Dokunmaya kalkmasan icimdeki firtinalara...Aglamama neden olmasan...Icimden alsan bu koca Sevdayi sende kalsa...Hic yasanmamis olsa...Unutmaliyim diye sayiklamasam... Bensiz de yasayabilirsin mutlu olursun desen gözlerinle...Ben kafa sallasam olurum elbet olurum desem icimden...Sende olursun elbet diye son bir bakis atsam...Gözlerin dolmasa...Gözyasi icine degil cok uzaklara aksa... Gözlerinde hüzün yelleri esmese...öyle mutluluk kivilcimlari ucussa...Inansak beraberce Unutabilecegimize...Basaririz mutlaka basaracagiz... Yutsak bütün ayrilik sözlerini...Hic ayrilmayacakmis gibi vedalassak...Yarina kadar ALLAH a emanet ol desen...Sen bildigin halde gidecegimi bilmiyormus gibi davransan... Sonra Gökyüzüne baksak....Yagmur yagsa...Yaz yagmurunun ardindan Gökkusagina sarilirmis Günes desek ikimiz bir agizdan...Bakmasak birdaha birbirimize...Arkamizi dönsek her kez kendi yoluna...gitse..bitse... Kim bilir bi yerlerde Gökkusagi cikar sen bir ucunda ben diger ucunda renklerin ahengiyle dans ederiz bir kere bile el ele tutusamadigimiz icin inatla.... _alıntı_ |
bin gece benden sana avans
yüz kere söyledim sana bırakıp gitme diye !.... yüzelli kere ağladım , kırkyedi kere vurdum kapıyı duvara , yetmişüç kere savurdum arkandan umutları, seksendokuz kere bayıldım , altmışüç kere pencerede kaldım , yetmişbir kere balkonda , üçyüz kere şiir yazdım , yüzyirmibeş kere mani , bin kere seni seviyorum dedim ama....... ama...... bir kere bile ölmedim.... peki vazgeçtim mi ? geçmedim milyon kere geçmedim.... bırakıp gitsen de beni , farketmez bir kere geldim,bin kere beklerim...... _alıntı_ |
Davet
CanımTÜRKİYEM
Davet Dört nala gelip Uzak Asya'dan Akdenize bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde,dişler kenetli,ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem,bu cennet bizim. Kapansın el kapıları,bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim... Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... Nazım Hikmet |
BöyLe Gitmek Mi OLur?.....
Bir yararı olacağına inansam Tutup ateşe vereceğim şu resimleri... Sonsuz karanlıkta dahi, Seni fark etmeyeceğimi bilsem Çoktan kör ederdim gözlerimi.... Ayrılığın hakkını ver... Anlamsız kıl tüm yaşanmışlığı. Kalmayı beceremedin, Bari gitmesini öğren! Ne bileyim vur sırtımdan mesala Ayrılık ayrılık olsun..... Gideşlerden gidiş beğen! Tufan olup öyle git, bir zerren kalmasın Tozu dumana kat ki giderken Hatırlanmayasın... Selam o zaman, ardında bıraktığın her derde! Yeter ki gitmeler senin olsun... Benim omzuma yükleme bunu. Ayrılık dert değil... Ne yapar ne eder, Gidişine eklerim yokluğunu... Uyumalara bile korkuyorum Çık artık fikrimden... Çok oluyorsun! Böyle gitmek mi olur? Her gidişinde, Kendini bende unutuyorsun..... Okan Savcı ... |
Ne Yazar..
Duydum ki vefasız incinip küsmüş Darılsa ne yazar darılmasa ne? Bir selam yollardı onu da kesmiş Kırılsa ne yazar kırılmasa ne? Ben keder üretir dert yaratırım, Aleme ibrettir her bir satırım, Kırk yılın başında halim hatırım Sorulsa ne yazar sorulmasa ne? Benden uzak olsun ersin ahtına Dilerim sultanlar çıksın bahtına Layık olmadığı gönül tahtına Kurulsa ne yazar kurulmasa ne? Kervanı kırılmış çölden beterim Hancıya yolcuya hasret giderim Yüz karası olmuş gönül defterim Dürülse ne yazar dürülmese ne? ..Cemal Safi.. |
Daha önce bıçaktan hiç su içmedim
Hiç kısılmadı kerpetene bıyıklarım Gururlu bir gemiyim oldum bittim Sabah olur yelkenlerimi saklarım Özgürlük dediğim yerde demirledim Üstüme varma bulutları tutamam Böyle paldır küldür gideceklerdir Gelmezsen farketmez kimseyi aramam Asıl sevdiklerim en içimdekilerdir Onlarla yaşarım eğer yaşarsam Olurmu gecemi yesile çalmak Yıldız çivilemek parmak uçlarıma Ölüm kadar çabuksa eğer yaşamak Hiç doğmamayı isterdim ama Bir kere doğmuşum ölmek yasak ... |
Seni Seviyorum De...
Seni Seviyorum De...
Seni seviyorum demekle iş bitmiyor***8230;. Gitmiştin.... Yanında benliğimin bir parçasını alıp, Yüreğimi ise yarım bırakıp, Elveda demeden çekip gitmiştin. Başarmıştın.... Geceleri uykumu bölmeyi, Aklımdan çikmamayı, Uzakta olduğun halde beni ağlatmayı başarmıştın. Göstermiştin... şerefsiz birinin nasıl oldugunu, Hırçın tarafını, Gözlerinde yalan söyleye bildiğini göstermiştin. Demiştin... Seni seviyorum diye, Sonsuza kadar senleyim, Korkma hep yanındayım demiştin. Anlamıştım... Herkese güvenilmedigini, Insanların iki yüzlü ola bildiğini, Seni seviyorum demekle işin bitmediğini anlamıştım. |
Ben Ölürsem...
Ben Ölürsem...
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar |
seLamini aLdim dün..__ Icime ilik bi yagmur damlasi akti.. Sözlerim kenetlendi..bogazim dügümLendi.. Bin bir anim canLandi bir saniyemde .. Bin bir sen düstü düsüme.. Üsüdüm sonrasinda.. Kar yagdi gönLüme ..simsek cakti ardindan bedenime.. Yine daLdim sensizLi günLere.. Cesaret veren bakisLarinda takiLdim.. öylece.. HayaLLerim okadar kuvvetli indiki bünyeme..! Yanimdami ki diye baktim sagima soLuma .. Saskin gözLerle.. Terledim bu defa ;dört mevsim kuvvetini denedi sanki üstümde.. ve..agLadim sonrasinda.. Garib bi nefretlik sapLandi.. SaskinLigima.. GösyasLarima.. Unutmus oldugum zamana.. Yaram kanadi .,dinmedi sizisi saatler boyunca.. Hicmi acimadin bana..? Hatirliyormusun .. ..koca sehir aglamisti adima... AyakLarim zorlukla uzakLara adim atarken.. biraktigim sendin istanbuL sokakLarinda.. Her adimimda "zeyneP KaL gitme.."diyeceksin diye.. istanbuL susmus..vapurlar durmus..dalgalar sakinlesmisti.. Fakat her adimimla giden umutLarimda.. umudunu kaybetmisti karanLik sokakLarda.. Giden gitmis.. Kalan kaLmisti.. Herseyin basLadigi ve bitmis oLdugu gibi.. Her seLamin bir hediye olsada bana.. Mümkün oldugunca ,selam dahi yoLLama bana.. Yelken acmisken sonsuzLuga , hatirlatma maziyi bana.. MutLuluk borcunda helal olsun , hakkimda.. hersey oldugu gibi yasandi ;senin tabirin ile.. ve hersey oldugu gibi de kalsin ; benim tabirim ile.. TatLi_BeLa |
SEN GELMEDİN
Gün battı Çoktan açtı gece sefaları hasret bahçesinin Kuşlar çoktan döndü yuvalarına Sulara selam veriyor akşamın hüznü Yağmurlar geldi ellerinde güllerle, Gelincikler geldi kapıma, kan rengi karanfiller geldi Sen gelmedin***8230; Yelda gecelerde, Hercai menekşeler ortağı oldu düşlerimin Uzun bir türküyle düştü yalnızlığıma martılar Ayın sevdası geldi gelinlik göçmen bir kızın yarım kalmış bohçasıyla Kayan bir yıldızın gözyaşı geldi, elemi geldi, yası geldi; Sen gelmedin***8230; Ümit kayığında kürek mahkumuydu hayallerim Sabahları önce resmin girdi bütün odalarıma Saçlarındı gölgesi mahzun ikindilerimin Adın yazılı kaldı sokaklarında gönül şehrimin Söndü hasret rüzgârından, vuslatın yanan mumu Erguvanlar geri geldi yaz ortasında, Erken sonbaharlarda sardunyalar geldi, Sen gelmedin***8230; Kırık bir vazoda bıraktın can elmasımı Geceler geldi, gündüzler geldi, türküler geldi, gemiler geldi, son trenler geldi, Sen gelmedin***8230; |
..Susarak..
Güneş altında söylenmedik söz yokmuş.. Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi.. Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz.. Bende söylenmişleri söylüyorum yeni biçimde.. Hiç bir biçim kalmamış dünyada denenmedik... Bende susuyorum sevgimi saklayıp içimde.... Duyuyorsun değilmi suskunluğumu nasıl haykırıyor... Susarak sevgisini ilan eden çok var sevgilim ... Ama bir başka seven yok benim sustuğum biçimde ..... Aziz Nesin.. |
..Benide Götür..
Çileyi koklayıp gül niyetine Zindana girersen beni de çağır Sabrı, kanaati bal niyetine Ekmeğe dürersen beni de çağır. Bazen iki dünya sığar içime Bazen iki güneş doğar içime Bazen gam yağmuru yağar içime Sen beni ararsan beni de çağır. Dostların var ise divanelerden Gözyaşın aktıysa minarelerden Binlerce senelik viranelerden Birşeyler sorarsan beni de çağır. Ezelin ezelden öncesi vardı Yine sonsuzluktur sonsuzun ardı Zaman yumağına bizi kim sardı Aklını yorarsan beni de çağır. Dışarda göz yanar, içerde yürek Taahhüt ehline tahammül gerek Mazlum yarasına merhem diyerek Gözyaşı sürersen beni de çağır. Abdurrahim Karakoç... |
filistin
Filistin'de Kardeşler Hergün ölüme giderler Bizden yardım beklerler Haydi Müslüman El Ver... Ben insanım diyenler Ortalıkta gezenler Filistine Destek Ver Bu İlleti Hemen Gönder... Haydi Müslüman Cihada Ölelim Allah Yolunda Bir Canımız Daha Olsa Feda Filistin Halkına... Filistin'e Destek Ol Budur Asıl Doğru Yol Solacaksan Burda Sol Müslüman Sen Dimdik Ol... Destek Verin Filistine Haydi Müslümanlar El Ele Siz Kardeşsiniz Bizlere İsrail senin ne Haddine? Kardeşimiz Filistin İsrailde Çok Var Kin Ama Ne İman var ne de Din Kardeşimiz Filistin... Sizler orda bizse Burda Nasıl yanıyor ciğerimiz ama Birşey yapamamak var ya O koyuyor asıl insana... Yaparız Biz Herşeyi Canımızın İçleri Filistin Şehidleri Sanki Kerbela Gülleri... Can Ciğerdir Filistin Yardım eksik etmeyin Hem kitab bir hem de din Hep Allah Allah deyin... Filistin Gidiyor Ölüme Ne Ölümü Düğüne Keşke Ölsem ben de öyle Hep Allah Allah diye... Allah yolunda Ölmek Ölümlerin en güzeli Filistine destek Müslümanın Görevi... Onlar Yakın Bizlere Biz kardeşiz sizlere Dünya gelecek dize İsrail de kimmiş be! Çoluk çocuğu vurmak Kafirlerin marifeti El Aksa'yı kurtarmak Müslümanın Hedefi... Fislitin'e yardım etmek Bizlere Mutlak Gerek Koruyor Onları Binbir Melek Lailahe İlallah diyerek... -------------------------------- filistinli kız Ben Filistin gülistanında Binlerce çiçekten biriyim, Ben Filistin'li bir kızım Doğduğumdan beri yalnızım.. Hayatta kalmayı Savaşmak olarak öğrendim Filistin sokaklarında, Hükümsüz hürriyetleri kefen yaptılar Belki de bu yüzden Gülümsemeyi hiç beceremiyorum, Burası Filistin Nüfusu meçhul diyar, Şehirlerin gözbebeği Kudüs Mimsiz medeni kargaların yemi şimdi.. Burası Filistin Ben Filistin gülistanında Binlerce yaprağı üşüyen Yetim çiçeklerden biriyim.. |
..Yabancı Ve YerLi..
Öyle bir senaryo ki, düşman başına; Rejisör yabancı, kadrolar yerli. Zehir katılıyor nefis aş'lara, Katanlar yabancı, tadanlar yerli. Plan, proje, taslaklar hepsi ortada, Oltalar yabancı, balıklar yerli, Ülkem parçalanmış bak haritada, Çizenler yabancı, bakanlar yerli. Dertlere çare aramak iyi de, Hekimler yabancı, hastalar yerli, İthal ilaç çare mi her derde, İçiren yabancı, içenler yerli. Pınar aramışız susayınca, Gözeler yabancı, kananlar yerli, Başımız döner sabah uyanınca, Rüyalar yabancı, yastıklar yerli. Bebekler sızlanır ağlar açlıktan, Beşikler yabancı, belekler yerli, Kaz için geçilir elbet tavuktan, Kanatlar yabancı, kümesler yerli. Basılan dallar bir bir kesiliyor, Hızarcı yabancı, hızarlar yerli, Kapanacak yaralar deşiliyor, Cerrahlar yabancı, neşterler yerli. Çetin KıLınçarslan... |
Gülümse
Gülümse ,hayata gülümse O sana belkide herzaman hüzün ve keder dolu günler verdi. Hic ummadığın deryalarardan çılgın dalgalar vurdu,gülümse Belkide çok uzaklarda kızgın bir bulut şimşekler yağdırdı yüreğine Ağlama ,icindeki nefret kini bulaştırma ruhuna ,gülümse Alacakaranlık kuşagında, düşlerin bile acı cektiği sonsuzlukta. Hadi sende gülümse. Yıllanmış bir adam,geride bıraktığı belki acı belkide gökkuşağı kadar renkli anılarının arkasında çökmüş bir beden,off çeken bir ruh. Nostaljilere boğulmuş birkaç yaprak ,ve yılların eskitemediği sevgisini verdiği hayat arkadaşının kabri. Gülümse hayata gülümse. Her günbatımında geçen saatlerin anısı ve yeni bir dünya yıldızlarının kol gezdiği gecenin verdiği gizem. Gülümse bi tanem yaşama gülümse. Elinde şekerine sımsıkı sarılmış yavru ceylan gibi titrek çocuğun gözlerindeki ürkek, sahib olma savaşı. Sırtında heybesi,umut ışıgının geldiği noktaya göz dikmiş,gece bilmeyen gündüzü seçemeyen bir avarenin yaşama savaşı. Gülümse ,hadi yeni ufuklara gülümse. Sana acı çektiren belkide ufkunu şiddetle karartan eski dostlarına, Kalbini zincirlemiş bir avuç dostlarına, Platonik bir rüzgarın hortumunda durdurak bilmeyen , çıkmaz karanlığa bir hayalet gibi,umutsuzluğa düşen sevgiline. Geçmişe eyvallah,hadi gülümse. Hic doyamamış ,bir lokma ekmeği kurak topraklarda çıkaran bir babanın yavrularına titremesi,hayata umutla bakışı. Hiç yaşanmamış ,hayallerine yaldızdan süsler veren,padişahlar diyarının sultanı,belkide böyle mutlu ,heyecan dolu bir kız. Hadi ,hayallerine gülümse. Bir gün seni beyazlara bürüyecek,kırmızı güllerle dolayacak,kızıl atın sırtında gökkuşağının altındaki dünyaya coşarak. Kalbindeki sır dolu odaya Damla Damla akacak yeni bir yaşama merhaba.. Hoşçakal geride bıraktığım acımasız nemrutun oğlu. Gülümse, yeni dünyaya gülümse Bin pişmanlığın fayda etmediği,acımasızların af dilediği hayata şiddetle çek kılıncını,hiç acıma ,yeni hayata hiç bir dumandan is bulaştırmadan gülümse. Hoşgeldin yakamozun ışıldattığı ,gökkuşağının renklendirdiği,engin mavi deryaların berraklığını verdiği yaşama. Gülümse, bir DAMLA mutluluğa ,hadi gülümse. ismail Akman |
Ask,tam teslimiyet ister,kendini askin kollarina ya birakirsin
ya birakmazsin."bir yanim disarda kalsin"dedigin anda aski bogarsin.Yok edersin o güzelim duyguyu.Bu yüzden hep cesurlarin isidir Ask!!Kacislari,yalanlari sacma oyunlari kabul etmez. Ask saf,duru insanlari sever..Kisacasi sana göre degil bu is.Senin yolun acik olsun,birak ask bana kalsin. |
SeninLe..
Öyle bir hayat yaşıyorum ki, Cenneti de gördüm, cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki, Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazıları seyrederken hayatı en önden, Kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki, Okudum okudum anlamadım... Kendi kendime konuştum bazen evimde, Hem kızdım, hem güldüm halime, Sonra dedim ki ***8220;söz ver kendine***8221; Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin, Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin, Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin. Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım. Öyle çok değerliymiş ki zaman, Hep acele etmem bundan, anladım.. (Nietzsche'nin, sevgilisi Salome***8217;ye gönderdiği bir mektuptan alıntı).. ................ |
Yagmur Yüreklim
Yine yağmur yağıyor, Bardaktan boşalırcasına düşüyor üstüme, Dudaklarımda düğümlenen kelimeler, Yağmura koşup yine bana dönüyor, Ve ben yağmura yürüyorum. Çaresiz çırpınışlarım bir fayda vermiyor artık, Esrarına kapılıyorum damlaların, Gülümsüyorum ölüme ben, Aldanıyorum efsunkar bakışlara, Kimi zaman boşa söylenen aşk sözleriyle ürperiyorum, Ve ben yağmura yürüyorum. Çisil çisil gözlerime akıp gidiyor, Sel oluyor yüreğime yağmur, Seninle dolan efkarımı ona anlatıyorum, Sende, sende benimle yağ gönüllere diyor, Ama ben yapamıyorum, Kopamıyorum senden, Ve ben yağmura yürüyorum. Kaçıyorum hatıralardan, Birer birer vuruyorlar beni can evimden, Gözlerin beni öldürüyor her bakışında, Kan ağlıyor gözlerim kimi zaman, Şimdi yağmur olup yağmak vardı, Zindan gecelerde gül gibi açmak vardı, Vazgeçtim ben, Susuyorum, Ve ben yağmura yürüyorum. |
Inandigim Mutluluk
inandığım mutluluk...
Her gun aslinda yeni bir baslangictir Her gun gunes yeniden dogar ufuktan Her gun baska bir mekandir dunya Agaclar bile her mevsimde degisir Bahar gelince baska bir kiyafete burunurler Bulbul her sabah gule ezgisini sunar Sabahin baslamasiyla kuslar oter Bekledigimiz gunun bize ne hazirladigini bilemeyiz bazen... Yeni bir gun, yeni seyler demektir Tukettigimiz her nefes O`na yaklasmaktir O`na bir adim daha yaklastigimizo gosteren bir pusuladir Belki de budur benim tesellim Yasamak icin enerji stoklamamin anlami bu olsa gerek Dertlerimi elimin tersiyle bir kenara itisimin sebebi Maziye aleve vermemin nedeni Gozyaslarimi bazen yuregime akitmamin sebebi O`na kavusmayi arzulamamdir aslinda... Ben yine acilara inat Mutlu oldugumu haykirmak isterim Kalbimde bir hasret, dilimde bir vuslat var Kalbim yarali, agzim muhurlu olsa da Gozlerim tercumani oldu duygularimin Agliyorum yine Ama mutluluktan O`na kavusma umidiyle saliyorum gozyaslarimi Sessizce... Dedim ya, yasamak cok guzel Dogan her gun bize hediyelerle gelir Her gun, her saatimiz hatta her nefesimiz O`na bir adim daha yaklastigimizi simgeler Hâlâ neden mutlu olmayayim ki...!!!!!!!!!! |
şehitlerin Sözleri
Gönül gözüyle bak etrafına,öylece Vatanı tanı, Şahadet mührünü taşıyarak,şehit olup yatanı, Yaşamak yada ölmek değil,toprağa kan katanı, Vatan denen toprak için bir rüyaya dalmışız, Bitmeyen sevdadır Vatan,devam eder bilmişiz Gidilecek son duraktır bu alemde bu Vatan, Türk yüreğidir,sonsuza dek,sinemde atan, Şehit kanıyla sulandığı için, rahat uyuyor atan, Şehitlik sevdasıyla ta yürekten yanmışız, Bitmeyen sevdadır Vatan,devam eder bilmişiz. Gül koklayıp Vatanı gül yerine koymuşuz, Gül renginde Bayrak ile kendimizi bulmuşuz, Vatana şehit olup, toprağına güller gibi düşmüşüz, Kanımızı mühür edip toprağına vurmuşuz, Bitmeyen sevdadır vatan,devam eder bilmişiz. Analar,babalar.sakın ha göz yaşı dökmeyiniz, Vatana verdik canımızı,düşmana belli etmeyiniz Şehitlik şerbeti bu,içmekmiş kader ve kısmetimiz, Potin,.parka, beremiz,olmuştur kefenimiz Bitmeyen sevdadır Vatan.Bunu böyle bilmişiz SELAHATTİN ÖLMEZ |
Şehitler Ölmez Sözleri
Önce vatan millet Sonra ana ve yar Bu yolda savrulan Birileri var Ezan dinmez diyen Bayrak inmez diyen Şehit ölmez diyen Birileri var Şehitler ölmez Bayrakla dertleşen Toprakla birleşen Can verip devleşen Birileri var Ezan dinmez diyen Bayrak inmez diyen Şehit ölmez diyen Birileri var Şehitler ölmez Şehitler ölmez |
Şehit Marşı - Atilla Yılmaz
Ne beklediğimizi bilmeden Anmadık çiçeklerin adını Ölmek sırası gelmemişken Hiç beklemedik beklemekten Artık silah resimleri çizmek avutmadı bizi Dertleri hep sinemize gömdük Unutmaki yiğidim Bizler ölmemek için öldük. Biz de insandık çok canlar gibi Kürşad'lar, sancar'lar, yamtar'lar gibi. Yumruklar sıkık, başlar yüksekte Gittik sanmayın hiç dönmesekte. İçinizde hiç görünmesekte. Bir yüce millet ki canlar yoluna Aksın meydanlarda kanlar yoluna. Sevdalar ne gezer yüreksizlerde Biz çok sevdalandık, sıra sizlerde. Biz çok sevdalandık, sancak sizlerde. Ölümlere boş veren canlarız Öldükçe dirilen militanlarız. Ölümlere boş veren canlarız Türk'üz türkler için çarpışanlarız. |
Hissetmiştim Anne
Ana bu sabah yine erken uyandık Botları boyadık,düzeni yaptık Sabah sabah iştimada dimdik ayaktaydık Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Bir emir geldi babacan komutandan Araçlara bindik tam teşhizat hep bir andan Karamanlı başladı dua okumaya ağzından Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Mataramda ki su sanki zem zemdi Tetiğim gül oya,süngüm bir çiçekti Yüreğimde ki sevda daha bir depreşti Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Sen geldin aklıma giderken göreve Sivaslının gözündeki yaşa takıldı aklım Sordum kendi kendime acep niye Biliyordu o da kavuşmayacaktı nişanlısı Emine'ye Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Bir ses duyuldu önce kulaklarım oldu sağır Az sonra geldim kendime koştum cenke Arkadaşlar dökülüyordu tek tek yere bağır ALLAH diye bağır Gözümde ki yaş düşmüştü gönlüme orda oldu kahır Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Vatan içindi dökülen kanlar yere Çakallar karşı cephede mehmetçikler yerlerde Tokatlı,Yozgatlı düşmüş kalmışlar üst üste Allahım sen onlarında gazasını mübarek eyle Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne Doğduğum anı bilmem ama anam Ölürken son sözüm oldu VATAN Helaldir ona bu uğurda verilen her can Ana ağlamaysın oğlun oldu şehit OSMAN Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne VATAN SAĞOLSUN |
Vatan
Uğruna ölünen güzeldir vatan Nice şehit verdik toprakta yatan Gazidir şehittir hep senin atan Ben seviyom diyen vermez vatanı Dökeriz düşmanı bizler denize Dededen mirastır şehitlik bize Mevla***8217;m nurlar verir güzel benize Düşmanlara biz vermeyiz vatanı Vatana adadım güzel canımı Feda ettim benim olan kanımı Vermeyiz düşmana hiçbir yanını Genç ihtiyar biz bekleriz vatanı Kınalar yaktık bizde ellere Sevgiyle bakarız açan güllere Türkiye içinde olan yerlere Çiğnetmeyiz biz düşmana vatanı Uğurladık biz yavruyu vatana Gecikmeden erken katıl kıtana Sahip çık toprakta şehit yatana Canımızdan çok severiz vatanı Yüzleri nurludur gülüyor gözler Unutulmaz asla şehidin yüzler Ne kadar anlatsan bitmiyor sözler Biz düşmana kaptırmayız vatanı Gözü açık olur şehitler Savunur vatanı her an yiğitler Melekleri olur onun şahitler Canı kanı ile korur vatanı Alnına nokta koyduk kınayı Yaraladın ana ile babayı Bekçi koydun sırtındaki abayı Bekliyor şehidim aban vatanı Söyledi kardeşi şehitsin abi Her şey Mevla***8217;nındır bilinmez tabi Emanet bekçisi bizler sahibi Ödüldür şehitlik vermek vatana |
şehitler ölmez Vatan Bölünmez Derdin
1995'e dört tertip gönderdim seni Nerdesin Metin'im sormadın beni Özledim ben balam kokunu seni Allahım vadeni Vatana yazmış Şehitler ölmez Vatan bölünmez derdin Kuzum mezarını rüyamda gördüm Fırlayıp yataksan ben seni sordum Allahım vadeni Vatana yazmış Asker arkadaşın kuzum beni aramış Hezeyana gelmiş hain taramış Saatinden vurulup fırlamış kalmış Allahım vadeni Vatana yazmış Ekinler yettide Metin'im orak istiyor Kara kaküllerin balam tarak istiyor Devlet bu hainleri nasıl besliyor Allahım vadeni Vatana yazmış Gönüllü yazıldın oğul gittin askere Nasip olmadı balam sana teskere Hele kuzum anan ölsün gel hele Allahim vadeni Vatana yazmış Bursa,Balıkesir sana ağladı Dağlar taşlar karaları bağladı Tükendi mecalim halim kalmadı Allahım vadeni Vatana yazmış Mezarlık içinde al Bayrak gördüm Tertibine yavrum ben seni sordum Aklımı yitirdim perişan oldum Allahım vadeni Vatana yazmış Şehit anasıyım yüreğim yasta Mevlam göstermesin düşmana dosta Oğul sen öleli yastayım yasta Allahım vadeni Vatana yazmış |
Gittiğin Gün
Gittiğin gün, yağmur yağıyordu inadına,
Damla damla,bardak bardak, kova kova. Gittiğin gün, gökyüzünden süzülüyordu yaşlar da, Gözlerimden tek damla düşmüyordu toprağa. Gittiğin gün, diğer günlerden farksızdı bir bakıma Yağmur yağıyordu,Gökyüzü ağlıyordu, Yüreğim hala atıyor, dilim susuyordu. Gittiğin gün, rüzgar Yittiğin gün, bulut Bittiğin gün yağmur, Beni benim yalnızlığıma İttiğin gün, Yağmur yağıyordu inadına. |
siiir yazan herkse cok tsk ediyorum ben dj olarak yaında okuyacak şiir bumaıyordum am artık var burayı kesvettim
|
ŞAHADET VAR!
Vatan yolunda kurbanlar adanan Toprağı kan ile besleyen şehitler veren Senin için anadan,babada, yardan ayrılan Yılmadan yıkılmadan senin için şehitler veren Şehitlik için şahadet için biz burdayız! Fedadır sana son damlasına kadar kanımız Toprak yeni bir ölüme hazırlanmışsa biz hazırız Hüzün yok! korkmak yok!şahadet var Vatan için sevği için sonunda şahadet var Bu kanlı topraklarda ne canlar yaşayacak Benim kanım bu canlar için fedadır. Çoskun bir dere gibi akan kanım! Kardaşım kaz mezarı belki orda ben yatarım Şehit olsamda kanlı toprağımda ben yatsam.... Ertuğrul ZENGİN 26.10.2007 tarihinde kaleme alınmıştır |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:44 . |