![]() |
Haydi Erkekler Savaşa - Yaşar Kurt
Haydi erkekler savaşa Bombalar düşüyor aldırma yaşamana bak Siğınaklar güvenli aldirma yaşamana bak Haydi erkekler savaşa Sevgilime mektup yazdım postana yerinde yok Süt içmesi gerekli annemin artik süte gerek yok Haydi erkekler savaşa |
Aç Kapıyı Ben Geldim
Karabük/Safranbolu-Mistan Kürkçü-Muzaffer Sarısözen Aç Kapıyı Ben Geldim Avanım Safa Geldin Hoş Geldin Ölüyom Elediyor Elediyor O Yar Beni Delediyor Ela Da Gözler Külediyor Çuha Da Yelek Eklolur Avanım Çirkin Seven Dertlolur Ölüyom Sen De Yanuh Ben De Yanuh Sular Da Akar Boz Bulanıh Eller De Uyur Ben Uyanıh Severisen Güzel Sev Avanım Güzel Merhametlolur Ölüyom Elediyor Elediyor O Yar Beni Delediyor Ela Da Gözler Külediyor |
Leylim Ley
Sabahattin Ali-Zülfü Livaneli Döndüm Daldan Kopan Kuru Yaprağa Leylim Ley Seher Yeli Dağıt Beni Kır Beni Leylim Ley Götür Tozlarımı Burdan Uzağa Leylim Ley Yarin Çıplak Ayağına Sür Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Ayin şavkı Vurur Sazım Üstüne Leylim Ley Söz Söyleyen Yoktur Sözüm Üstüne Leylim Ley Gel Ey Hilal Kaşlım Dizim Üstüne Leylim Ley Ay Bir Yandan Sen Bir Yandan Sar Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley Yedi Yıldır Uğramadım Yurduma Leylim Ley Dert Ortağı Aramadım Derdime Leylim Ley Geleceksin Bir Gün Düşüp Ardıma Leylim Ley Kula Değil Yüreğine Sor Beni Leylim Ley Leylim Ley Leylim Ley |
Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen
Kırşehir-Neşet Ertaş-Turan Engin Bağışla Sevdiğim Hakkı Seversen Vay Gel Ağlatma Beni Eller İçinde Vay Hep Bizi Söyleşir Bu Devri Alem Vay Beni Destan Ettin Eller İçinde Vay Hasretin Sineme Yareler Açtı Vay Kaybettim Aklımı Fikrim Dolaştı Vay Aktı Gözüm Yaşı Sele Karıştı Vay Dost Eline Gider Seller İçinde Vay |
Bir İncecik Yolum Gider Yemene
Bilecik-M. Tartan-H. Oymak-N. Ergüvenç-N. Aruca-Ankara Devlet Konservatuarı Bir İncecik Yolum Gider Yemene Beyler Aman Ilgıt Ilgıt Kanım Damlar Çemene Çok Yalvardım Gelmedi Yar İmana Beyler Aman Öldürün Sayidi Gıyman Ali'ye Kellesini Bahşiş Çekin Valiye Bozuldu Mu Ertuğrul'un Alayı Beyler Aman Silindi Mi Hamaylının Kalayı Yokmu Da Beyler Gurtulmanın Kolayı Beyler Aman Öldürün Sayidi Gıyman Ali'ye Kellesini Bahşiş Çekin Valiye Saat Üçte Taş Gışlayı Bastılar Beyler Aman Abdullayı Darağacına Astılar Senemizi Yüz Seneye Kestiler Beyler Aman Öldürün Sayidi Gıyman Ali'ye Kellesini Bahşiş Çekin Valiye |
Bir Of Çeksem Karşı Ki Dağlar Yıkılır-1
Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Sezgin Bir Of Çeksem Karşı Ki Dağlar Yıkılır Bugün Posta Günü Canım Sıkılır Ellerin Mektubu Gelmiş Okunur Benim Yüreğime Hançer Sokulur Şu Karşı Ki Dağda Bir Top Kar İdim Yağmur Yağdı Ilgıt Ilgıt Eridim Evvel Yarin Sevdiği De Ben İdim Şimdi Uzaklardan Bakan El Oldum |
Bu Gelin Yaylayı Yaslı Yaylamış (U.H.)
Malatya/Arguvan-A. Abbass Aslantürk-Muharrem Temiz Bu Gelin Yaylayı Yaslı Yaylamış Geçidi Bilmemiş Gölü Boylamış Gitmiş Ziyarete Dilek Dilemiş Dileğin Gabulmu Ey Telli Gelin Yüce Dağ Başında Armut Ağacı Dökülmüş Yaprağı Galmış Siyeci Haksız Gelin Bende Gönlün Yok İse Sen Bana Gardaş De Ben Sana Bacı |
Bugün Bize Pir Geldi
Erzincan/Tercan-Aşık İsmail Daimi-TRT Bugün Bize Pir Geldi Gülleri Taze Geldi Önü Sıra Kanberi Ali Murtaza Geldi Ali Benim Şahımdır Kıble Kıblegahımdır Miraçtaki Muhammed O Benim Padişahımdır Padişahım Yaradan Okur Ağdan Karadan Ben Pirden Ayrılalı Kaç Yıl Geçti Aradan Yüzyıl Geçti Aradan Eyvallah Şahım Eyvallah Alı Sensin Güzel Şah İllallah Şahım İllallah Hak La İlaha İllallah Hak İlaha İllallah Aklımızdadır İllallah Eyvallah Şahım Eyvallah Ali Birdir Güzel Şah Eyvallah Pirim Eyvallah Padişahım Yaradan Okur Ağdan Karadan Ben Pirden Ayrılalı Yüz Yıl Geçti Aradan Aramı Uzattılar Yarama Tuz Attılar Fazlıdan Bir Kul Geldi Bedestanda Sattılar Satarlar Bedestanda Ses Gelir Gülistanta Muhammed'in Hatemi Bülgüzardır Aslanda Gelgüzarım Aslanım Sevdasını Çekerim Ben Pirden Ayrılalı Gözyaşımı Dökerim Gözyaşımı Dökerim Dökerim Gözyaşımı Gör Mevlanın İşini Keşiş Kurban Eyledi Yedi Oğlunun Başını Keşiş Kurban Eyledi Ne Hoş Bir An Eyledi Yeryüzünde Melekler Hepsi Figan Eyledi Figan Ederler Melekler Kabul Olsun Dilekler Yezit Bir Dert Eyledi O Dert Beni Del Eyler Eyvallah Şahım Eyvallah Eyvallah Şahım Eyvallah Hak La İlaha İllallah Eyvallah Şahım Eyvallah Eyvallah Pirim Eyvallah Yezit Bir Dert Eyledi İmamlar Vird Eyledi Şahım Bir Şehir Yaptı Kapusun Dört Eyledi Dört Eyledi Kapusun Lalu Cevher Yapusun Yezidler Şehit Etti İmamların Hepisin La İlaha İllallah İllallah Şah İllallah La İlaha İllallah Eyvallah Şahım Eyvallah Eyvallah Pirim Eyvallah Hasan'a Ağu Ezdiler Hüseyne Nice Kıydılar Zeynel İle Bakır'ı Bir Zindana Koydular Zından Değil Cezadır Cafer Kazım Rıza'dır Riza'nın Binbir İsmi Yollarını Gözedir Taki Naki Ağladı Gözyaşını Çağladı Asker İle Mehdi'yi Oniki'ye Bağladı Oniki'dir Katarım Türlü ****h Satarım Yükümüz Cevherdendir Müşteriye Satarım Satarım Müşteriye Kervan Kalka Yürüye Cebrail'i Eş Etti Cennetteki Hürüye Hürüye Eş Eğledi Hatırın Hoş Eyledi Kuluna Kanat Verdi Havada Kuş Eyledi Havada Kuş Eyledi Kuş Eyledi Havada Gezer Düzde Ovada Melekler Saf Saf Oldu El Kaldırmış Duada Hatayım Hal Cağında Hak Gönül Alçağında Yüzbin Kabe Yapmasza Bir Gönül Alçağında Hak La İlaha İllallah İllallah Şah İllallah La İlaha İllallah Eyvallah Şahım Eyvallah Eyvallah Pirim Eyvallah |
Dağlara Küstüm Ali
Zülfü Livaneli Tozlu Yollarına Düştüm De Geldim Haramiler Kesmiş Suyun Başını Yolların Bacını Verdim De Geldim Bilmem Kim Silecek Gözüm Yaşını Kendime Kastım Ali Dağlara Küstüm Ali Dar Günde Dostum Ali Kınama Hallerimi Bağlama Dillerimi Açık Et Yollarım Zalimin Elinden Kapına Geldim Kan Gölü İçinde Bunaldım Kaldım Yetiş Ya Erenler Canımdan Oldum Bilmem Kim Saracak Yaralarımı Kendime Kastım Ali Dağlara Küstüm Ali Dar Günde Dostum Ali Kınama Hallerimi Bağlama Dillerimi Açık Et Yollarım |
Dersim Dört Dağ İçinde
Tunceli-Muzaffer Sarısözen-Muzaffer Sarısözen Dersim Dört Dağ İçinde Gülüm Bardağ İçinde Hak Dersimi Saklasın Bir Gülüm Var İçinde N'oldu Ağama N'oldu Gül Benzi Dünden Soldu Ağam Burdan Gideli Bu Yerler Viran Oldu Dersimin Yazıları Meliyor Kuzuları Ben Buraya Gelmezdim Alnımın Yazıları N'oldu Ağama N'oldu Gül Benzi Dünden Soldu Ağam Burdan Gideli Bu Yerler Viran Oldu |
Duaz-ı İmam(4)
Medet Allah Ya Muhammet Ya Ali Yusuf Kuyusunda Zindanana Düştüm Gülbengi Çekilen Bektaşı Veli Gayretiniz Yok Mu Ummana Düştüm Fatime Ananın Eteğin Tuttum Server Muhammed'e Göz Gönül Kattım İmam Hasan İle Çok ****h Sattım Şah Hüseyin İle Dükkana Düştüm Haydar Haydar Haydar Dükkana Düştüm İmam-ı Zeynel'e Can Kuban Ettim Muhammed Bakır'la Musayıb Tuttum Cafer-i Sadık'a Göz Gönül Kattım Naci Deryasında Ummana Düştüm Musa Kazım Şah Rıza'ya Kavuştum Kerbela Çölünde Cenge Giriştim Yezit Ordusuyla Hayli Vuruştum Yaralandı Sinem Al Kana Düştüm Taki Naki Askeri'dir Nurumuz Mehti Magarada Gizli Sırrımız Cebrail Önümüz, Cerrah Berimiz Kırklar'ın Cem'inde Erkana Düştüm Oniki İmam Dergahı'nda Ölüm Var Gece Gündüz Sohbetim Var Demim Var Çok Günahım Varsa Neden Gamım Var Ali Gibi Şahı Merdan'a Düştüm Haydar Haydar Haydar Merdan'a Düştüm Kul Himmet Üstadım Bu Nasıl Yazı Lezzet Verir Şirin Muhabbet Tuzu Ali'nin Anlında Zöhre Yıldızı Meyli Muhabbeti Selmana Düştü |
Dün Mü Buradaydın Bu Gün Mü Geldin
Malatya-Aşık Hasan Hüseyin-Muzaffer Sarısözen Dün Mü Buradaydın Bu Gün Mü Geldin Ötme Garip Garip Sinemi Deldin Eşimden Ayrıldım Ben Burda Kaldım Yad Avcılar Vurmuş Telli Durnamı Aşk Sevdası Geldi, Kaynadım Coştum Yüksekten Uçarken Engine Düşdüm Eşimden Ayrıldım, Ben Burda Şaşdım Yabancılar Vurmuş Telli Durnamı |
Ahu Dilber Senin ****hın Oldum
Aşık Seyyadi Ahu Dilber Senin ****hın Oldum Goncalar Açılmış Hüsnün Elinden Şevk İle Ötüyor Gece Gündüz Dinle Nağmeleri Can Bülbülünden Aşkın Kitabına Hüsnün Yazarım Ahu Gözlerinde Kaldı Nazarım Geceler Aşkınla Ağlar Gezerim Değirmenler Döner Çeşmim Yaşından Tutmuşam Bu Rahı Sabitem Billah Severem Haydar'ı Anlarım Hercan Kimi Kızılbaş Der Kimi Akkülah Gezer Bu İlhamı Halkın Dilinde Teslimem Rıza'ya Bağladım Kendim Dönmezem Aşkından Zülfün Kemendim Yeşil Ördek Avcısıyam Efendim Seyyadi Aşk Oldum Dostun Gölünde |
Akşamın Vakti Geçti
Erzincan/Tercan-Şakir Şener-Ahmet Yamacı Akşamın Vakti Geçti Bir Güzel Baktı Geçti Zülfünün Tellerini Boynuna Taktı Geçti Hey Gelişine Gidişine Gülüşüne Ben Sana Hayran Hey Ben Sana Kurban Kahve Yemen'den Gelir Bülbül Çimenden Gelir Yari Güzel Olanlar Her Gün Yabandan Gelir Hey Gelişine Gidişine Gülüşüne Ben Sana Hayran Hey Ben Sana Kurban Kahve Yemen Neylesin Bülbül Çimen Neylesin Yari Çirkin Olanlar Her Gün Yaban Neylesin Hey Gelişine Gidişine Gülüşüne Ben Sana Hayran Hey Ben Sana Kurban |
Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı
Kastamonu-İhsan Ozanoğlu-Muzaffer Sarısözen Çanakkale İçinde Aynalı Çarsı, Ana Ben Gidiyom Düşmana Karsı. Of Gençliğim Eyvah. Çanakkale İçinde Bir Uzun Selvi, Kimimiz Nişanlı Kimimiz Evli. Of Gençliğim Eyvah. Çanakkale Üstünü Duman Bürüdü, On Üçüncü Fırka Yürüdü. Of Gençliğim Eyvah. Çanakkale İçinde Bir Dolu Testi, Analar Babalar Mektubu Kesti. Of Gençliğim Eyvah. |
Çayda Çıra
Elazığ-Şükrü Canaydın-Sıtkı Demirci-Muzaffer Sarısözen Çayda Çıra Yanıyor (Hanım Nanay Kız Nanay, Nanay Güzelim Nanay,Nanay Sevdiğim Nanay) Ela Göz Uyanıyor Fitil Çifte Yara Bir Yürek Mi Dayanıyor Buralarda Gülüm Yok Söylemeye Dilim Yok Geceler Uykum Yok Gündüzün Kararım Yok |
Çiğdem Der Ki Ben Alayım
Sivas/Şarkışla-Aşık Veysel Şatıroğlu-Muzaffer Sarısözen Çiğdem Der Ki Ben Alayım Yiğit Başına Belayım Hepisinden Ben Alayım Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Al Baharlı Mavi Dağlar Yarım Gurbet Elde Ağlar Lale Der Ki Be Hey Tanrı Benim Boynum Neden Eğri Yardan Ayrı Düştüm Gayrı Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Çayır Çimen Doldu Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar Nevruz Der Ki Ben Nazlıyım Sarp Kayalarda Gizliyim Mavi Donlu Gök Gözlüyüm Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Al Baharlı Mavi Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar Sünbül Der Ki Boyum Uzun Yapraklarım Düzüm Düzüm Beni Ak Gerdana Dizin Benden Ala Çiçek Var Mı Çiçek Var Mı Hey Çayır Çimen Doldu Dağlar Yarim Gurbet Elde Ağlar |
Can Efendim
Adem Arslandoğan Muhabbette Ehli Sohbet Vardır Benim Can Efendim Gafil Olan Çeker Zahmet Dardır Dünya Can Efendim Coşar Gönlüm Sığmaz Bende İnsan Hak İnsan Bu Cemde Durmaz Geçer Can Benden De Kardır Rüya Can Efendim Bağladı Yar Perdelerim Ağlattı Yar Didelerim Misali Paslı Tellerim Çaldırdı Yar Yar Efendim |
Canım Erenlere Kurban
Canım Erenlere Kurban Serim Meydanda Meydanda İkrarım Ezelden Kadım Canım Meydanda Meydanda Yanarım Yoktur Dumanım Gönlümde Yoktur Gumanım Al Malım Bağışla Canım Varım Meydanda Meydanda Kellem Koltuğuma Aldım Kan Ettim Kapuna Geldim Ettiğime Pişman Oldum Darım Meydanda Meydanda Münkir Rakipten Kaçın Müminim Hülle Don Biçin Ben Bülbülüm Bir Gül İçin Zarım Meydanda Meydanda Gerçek Olan Olur Gani Gani Olan Olur Veli Nesimi'yem Yüzün Beni Derim Meydanda Meydanda |
Ceviz Oynamaya Mı Geldin
Kayseri-Adnan Türközü-Nezahat Bayram Ceviz Oynamaya Mı Geldin Odama, Nişanlın Da Bu Mu Derler Adama, Dayanamam Senin Kara Sevdana. Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor. Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor. Asker Bayrağını Burca Diktiler, Küçücük Yarimi Asker Ettiler, Ben Doymadan O Yari De Alıp Gittiler Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor. Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor. Asker Oldu Yarim Gitti Kışlaya, Ben Beklerim Yarim Gelsin Sılaya, Ben Ölmeden O Yari De Bana Yollaya. Aman Aman Olmuyor, Es Esini Bulmuyor. Kara Yağız Genç Oğlan, Niye Gönlün Olmuyor. |
Ferayidir Kızın Adı Ferayi
Muğla-Galip Birgili-Raziye Gülten-Muzaffer Sarısözen Ferayidir Kızın Adı Ferayi Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Türkmen Kızı Katarlamış Mayayı Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Rinni Rinna Rinni Rinna Rinanay Rinanay Da Aman Da Yandım Ferayi Demirciler Demir Döver Tunç Olur Öf Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi Sevip Sevip Ayrılması Güç Olur Öf Yar Yandım Aman Esmer Yarim De Haydi Yandım Ferayi |
Fırat Kenarının İnce Dumanı
Şanlıurfa-Mehmet Güzelgöz-Mehmet Özbek Fırat Kenarının İnce Dumanı Dağlara Yayılır Seher Zamanı Ben Yarimden Kestim Artık Gümanı Bülbül Bülbül Ne Ağlarsın Yuvan Mı Yoktur Bülbül Bülbül Yoksa Benim Gibi Sızlar Yaran Mı Çoktur Bülbül Şu Dağlardan Aşalım Di Gel Gel Ağlaşalım Karşı Karşıya Fırat Kenarında Koyunlar Kuzlar Yanıma Gelmiyor Gelinler Kızlar Değmeyin Yarama Derindir Sızlar Bülbül Bülbül Ne Ağlarsın Yuvan Mı Yoktur Bülbül Bülbül Yoksa Benim Gibi Sızlar Yaran Mı Çoktur Bülbül Şu Dağlardan Aşalım Di Gel Gel Ağlaşalım Karşı Karşıya |
Mahpushane İçinde Attım Postumu
Orta Anadolu-Ahmet Yamacı-Ahmet Yamacı Mapushane İçinde Attım Postumu (Oy Oy) Şimdi Bildim Düşman İle Dostumu Aziz Arkadaşlar Bize Küstü Mü (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım Mapushane İçinde Yanıyor Gazlar (Oy Oy) Oturmuş Mapuslar Çalınır Sazlar (Bayramdan Bayrama Çalınır Sazlar) İdama Gidenin Ciğeri Sızlar (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım |
İçinde Attım Postumu
Orta Anadolu-Ahmet Yamacı-Ahmet Yamacı Mapushane İçinde Attım Postumu (Oy Oy) Şimdi Bildim Düşman İle Dostumu Aziz Arkadaşlar Bize Küstü Mü (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım Mapushane İçinde Yanıyor Gazlar (Oy Oy) Oturmuş Mapuslar Çalınır Sazlar (Bayramdan Bayrama Çalınır Sazlar) İdama Gidenin Ciğeri Sızlar (Oy Oy) Yanarım Yanarım Derdime Yanarım Demir Parmaklıklardan Boynum Büker Ağlarım |
Merdo
Aşık Mahzuni Şerif Sana Bir Gün Olsun Gülmedi Hayat Kaderi Berbat Merdo Burası Gurbet Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi Köprünün Başında Merdo Pusu Kurarlar, Seni Ararlar Merdo İzin Sorarlar Seni Kırarlar Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi Mahzuni Yanıyor Derdo Bitti Baharım Bahar Aylarım Merdo Soldu Bağlarım Yeşil Bağlarım Gelme Demedim Mi Merdo Dönme Demedim Mi Merdo Vururlar Seni Merdo Söylemedim Mi |
Mert Dayanır Namert Kaçar
Kars-Aşık Dursun Cevlani-Muzaffer Sarısözen Mert Dayanır Namert Kaçar (Yavrey Hey) Meydan Gümbür Gümbürlenir Şahlar Şahı Divan Açar Divan Gümbür Gümbürlenir Yiğit Kendini Öğende (Yavrey Hey) Toplar Menzili Döğende Şeşber Kalkana Değende Kalkan Gümbür Gümbürlenir Top Atılır Kal'asından (Yavrey Hey) Hak Saklasın Belasından Köroğlu'nun Narasından Her Yan Gümbür Gümbürlenir |
Mevlam Bir Çok Dert Vermiş
Malatya-Kemal Çığrık-Nida Tüfekçi Mevlam Birçok Dert Vermiş, Beraber Derman Vermiş. Bu Öldürücü Derde, Neden İlâç Vermemiş. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler Dünya Fâni, Aldatır Vermez Yari. Bu Öldürücü Derdi, Tabibler De Bilmedi. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. Dediler İnanmadım, Ben Rüya Sanmış İdim. Gelen Geçene Sordum, Ondan Avare Oldum. Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley, Diley Diley Diley Ley. |
Mihriban
Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu Sarı Saçlarına Deli Gönlümü Bağlamışım Çözülmüyor Mihriban Ayrılıktan Zor Belleme Ölümü Görmeyince Sezilmiyor Mihriban Yar Deyince Kalem Elden Düşüyor Gözlerim Görmüyor Aklım Şaşıyor Lambada Titreyen Alev Üşüyor Aşk Kâğıda Yazılmıyor Mihriban Tabiplerde İlaç Yoktur Yarama Aşk Deyince Ötesini Arama Her Nesnenin Bir Bitimi Var Ama Aşka Hudut Çizilmiyor Mihriban |
Minnet Eyledikçe
Aşık Dertli Minnet Eyledikçe Aksine Döner Etmeyelim Çarkı Devrana Minnet Geceler Muhabbet Şem'ası Yanar Hacet Değil Mah-I Tabana Minnet Ezberden Okuduk Aşk Kitabını Anladık Sofunun Her Sevabını Saki Sundu Bize Hayat Abını Kalmamıştır Ab-I ******a Minnet Müminler İşine Münafık Şaşa Münkürler Başını Ko Vursun Başa Kana At Tacını Giydikten Sonra Ne Sultana Minnet Ne Hana Minnet Erenlen Bezmine Giremez Namahrem Bu Yolda Baş Veren Olurmuş Mahrem Dost Derdinden Buldu Derdine Merhem Dertli Etmez Gayrı Dermana Minnet |
Öl Deseydin Ölmez Miydim
Erkan Yoksuli Be Hey Vicdansız Yüreksiz Öl Deseydin Ölmez Miydim Sen Efendi Ben De Köle Ol Deseydin Olmaz Mıydım Tutuşurdum Ateşinle Ölürdüm Senin Uğrunda Diz Çöküp Önünde Secde Kıl Deseydin Kılmaz Mıydım Gerek Yoktu Yanmalara Yanıpta Kül Olmalara Benim İçin Ummanlara Dal Deseydin Dalmaz Mıydım Bilirsin Sevdandır Ahtım Ne Taç İsterim Ne Tahtın Yüreğinde Bin Yıl Mahkum Kal Deseydin Kalmaz Mıydım Yanardım Yanardağ Gibi Püskürürdüm Lavlar Gibi Sonbaharda Yaprak Gibi Sol Deseydin Solmaz Mıydım Şansım Ayrılıktan Yana Kül Olmuşum Yana Yana Erkan Yoksuli Sen Bana Kul Deseydin Olmaz Mıydım |
Öyle Bir Zamana Geldik
Aşık Mahzuni Şerif Öyle Bir Zamana Geldik Küfrün Adı İman Oldu Doğru Dürüst Giderken Hakkın Yolu Duman Oldu Koyun Sesi Kurdun Sesi Bir Çıkıyor Neyin Nesi Adamın Adam Sevmesi Geçti Hayli Zaman Oldu Dost Rüzgarı Kesti Hızım Okşadi Gitti Camızı Daha Dünün Suratsızı Şimdi Kaşı Keman Oldu Irgat Koşar Ekmek Salim Ele Geçmez De Bakalım Der Mahzuni Benim Halim Korkuyorum Yaman Olur |
Özüne Özüm Gurban
Azerbaycan-Handan Uysal-Plaktan Yazıldı Özüne Özüm Gurban Gözüne Gözüm Gurban Sözüne Sözüm Gurban Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Elinde İpek Desmal Dede Gurbanın Olum Çehmişem Hasretini Derdini Möhbetini Bu Mudur Yoksa Hayal Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Oduna Çok Yanmışam Başına Çok Dolanmışam Yoluna Dayanmışam Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi Gitme Menden Uzağa Salma Gönlümü Fırağa Sevdiğim Ağıl Ola Yar Geldi Yar Geldi Yar Geldi |
Gakko
-Hüseyin Dede-Aynur Haşhaş Hakka Doğru Gidenlerin Asa Olam Ellerine Erenleri Vasfedenin Kurban Olam Dillerine Vara Gakko Vara Vara Var Derdine Derman Ara Oy Oy Oy Oy Oy Bir Ustaya Olsam Çırak Yakınıma Demem Irak Kemiklerim Etsem Tarak Yar Zülfünün Ellerine Vara Gakko Vara Vara Var Derdine Derman Ara Oy Oy Oy Oy Oy Torunuyuz Bir Dedenin Tohumuyuz Bir Bedenin Cahil İle Cenk Edenin Kılınç Olsam Ellerine Vara Gakko Vara Vara Var Derdine Derman Ara Oy Oy Oy Oy Oy |
Gar Mı Yağdı Kütahyanın Dağına
Kütahya-Hisarlı Ahmet-Yücel Paşmakçı Gar Mı Yağdı Kütahyanın Dağına Ateş Düştü Ciğerimin Bağına Gül Donatmış Şalvarının Ağına Kayırma Sevgilim Gün Böyle Kalmaz Yanar Ciğerimin Ateşi Sönmez Melek Misin Yeşil Dallar Giyersin Cellat Mısın Tatlı Cana Kıyarsın Çocuk Musun El Sözüne Uyarsın Açıldı Çiçekler Gelmedi Yazlar Elleri Koynunda Bir Gelin Ağlar |
Gapı Gapı Gezerim
Erzincan/Tercan-Ahmet Kartal-Seyhan Tütün Gapı Gapı Gezerim Gapıda Boncuk Düzerim Alacaksan Al Beni Bu Sevdadan Geçerim Cama Da Vurma Cam Şıngılar Sevdiğim Anam Duyar Babam Sezer Beni De Döğer Sevdiğim Yâr Boncuklu Küpem Var Kırma Kekül Tepem Var Sen Beni İstemezsen Beni Çok İsteyen Var Cama Da Vurma Cam Şıngılar Sevdiğim Anam Duyar Babam Sezer Beni De Döğer Sevdiğim Gel Beri Alışalım Otlukda Buluşalım Sen Benimsin Ben Senin Tehnada Gonuşalım Cama Da Vurma Cam Şıngılar Sevdiğim Anam Duyar Babam Sezer Beni De Döğer Sevdiğim |
Gaşın Kemana Benzer (Mensure)
Azerbaycan-Handan Uysal-Handan Uysal Gaşın Kemana Benzer (Gözel Gözlü Mensure) Bakışın Canlar Üzer (Gözel Gözlü Mensure) Gözlerini Gören Âşık Aklını Başından Eyler Mecnun Da Çöller Gezer (Ay Gözel Gız Mensure) Ay Kimin Işık Salırsan (Gözel Gözlü Mensure) Eşve Satıb Can Alırsan (Ay Gözel Gız Mensure) Beni Senden Gonca Gülden Çok Güzeldir Cemalin Hansı Gülden Ders Alıpsan (Ay Gözel Gız Mensure) Sen Gülende Gül Açar (Gözel Gözlü Mensure) Gün Şafağın Şöyle Saçar (Gözel Gözlü Mensure) Eşke Gelip Neme Edirsen Bu Şeyda Bülbüllere Tar Çalar Eşk İle Uçur (Ay Gözel Gız Mensure) Ay Kimin Işıh Saçır (Ay Gözel Gız Mensure) Ay Kimin Işık Salırsan (Gözel Gözlü Mensure) Eşve Satıb Can Alırsan (Ay Gözel Gız Mensure) Beni Senden Gonca Gülden Çok Güzeldir Cemalin Hansı Gülden Ders Alıpsan (Ay Gözel Gız Mensure) Güzeldir Gara Gözün (Gözel Gözlü Mensure) Can Alar Şirin Sözün (Gözel Gözlü Mensure) Aşığınem Gözel Meleh Budur Sözüm Değirem Bülki Dedim Sözüm Dözün (Ay Gözel Gız Mensure) Ay Kimin Işıh Saçar (Ay Gözel Gız Mensure) Ay Kimin Işık Salırsan (Gözel Gözlü Mensure) Eşve Satıb Can Alırsan (Ay Gözel Gız Mensure) Beni Senden Gonca Gülden Çok Güzeldir Cemalin Hansı Gülden Ders Alıpsan (Ay Gözel Gız Mensure) |
Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete (U.H.)
Çorum-Ali İhsan Erdogan-TRT Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete Ya Beni De Götür Ya Sende Gitme Ateşin Aşkına Canım Yakma Çıramı Ya Beni De Götür Ya Sende Gitme Sen Gidersen Kendim Berdar Ederim Bülbül Gül Dalına Konmaz Niderim Elif Gaddim Büker Kement Ederim Ya Beni De Götür Ya Sende Gitme Yar Sineme Vurdun Kızgın Dağları Viran Koydun Mor Sümbüllü Bağları Hüseyn'im Geçiyor Gençlik Çağları Ya Beni De Götür Ya Sende Gitme |
Gel Ali'm
Şah Hatayi-Lütfü Gültekin Gel Ali'm Yola Gidelim Ali'm Kendi Yolun İle Açlar Doyar Susuz Kanar Leblerinin Balı İle Ağaç Kurur Devran Döner Kuş Budağa Bir Dem Konar Doldurmuş Badesin Sunar Ali'm Kendi Eli İle Erenler Lokması Nurdur Lokmaya Elini Sundur Şah Hatayi'm Doğru Yoldur Ali'm Kendi Yolu İle |
Gel Gardaşım Ayrı Gezme
Muhlis Akarsu Gel Gardaşım Ayrı Gezme Kula Kulluk Yakışır Mı Zalıma Boynunu Eğme Kula Kulluk Yakışır Mı Fırsat Gide Bile Bile Dura Dura Döndü Sele Yirminci Asırda Hele Kula Kulluk Yakışır Mı Akarsu Darda Kalsa Da Dünya Halkı Hep Ölse De Bunun Sonu İp Olsa Da Kula Kulluk Yakışır Mı |
Gel Derviş
Rıza Tevfik-Hasan Albayrak Gel Derviş Gel Hele Yabana Gitme Her Ne Arar İsen İnan Sendedir Beyhude Nefsine Eziyet Etme Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir Çöllerde Dolaşıp Seraba Bakma Allah Allah Deyü Havaya Bakma Talibi Hak İsen Kitaba Bakma Okumak Bilirsen Kuran Sendedir Gayrıdan Derdine Arayıp Çare Ne Varlık Verirsin Nar İle Mare Cennetten Çıktınsa Behey Avare Havva'yı Aldatan Yılan Sendedir Ey Rıza Takat Yok Hakkı İnkara Sen Mahrum İmişsin Didarı Yare Şimdi Agah Oldum Sırrı Esrara Alemi Yaratan Vicdan Sendedir |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:46 . |