![]() |
iki Gunu Birbirine Esit Olan Insan Zarardadir
|
Insanlar kendilerine öyle yüksek ve erisilmez payeler secmelidirlerki, ulasmak icin daima gayretle mücadele etsinler.
|
Ulemanın yanında dilini koru!
Evliyanın yanında gönlünü koru! Namazdayken kalbini koru! Yemekteyken mideni koru! Başkasının evinde gözünü koru! Halkın arasında dinini koru! İki şeyi unutma: Allah***8217;ı ve ölümü! İki şeyi unut: Başkasında yaptığın iyiliği, başkasının sana yaptığı kötülüğü! |
Samimiyet cennete götüren yoldur.
Kendinizden baska kimse size baris yetiremez. Bir insanin hem büyük ve hemde iyi olmasi pek enderdir. |
Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte Ölü gibi ol öfkede, asabiyette Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! . |
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. -Alphonse Karr - |
Kimse bile bile kötü degildir, her kötülük bilgi sanilan bilgisizlikten gelir.
|
dilim seni dilim dilim dileyim her başıma geleni senden bileyim
|
Çıktım, çıktım, inilmez dağlar elimden tuttu;
İndim, indim, çıkılmaz çukurlar beni yuttu. Necip Fazıl Kısakürek ; 1978 |
Dostluk sevgi ile beslenir.
|
bunu benim için degerli ve melekler kadar temiz ve onlar kadar temiz kalpli olan biri için
Hayat Budur...! ***8226; Hayat Budur...! ***8226; Hayat seni kaç kişinin aradığı, kiminle çıktığın, kiminle evli olduğun demek değildir. Kimi öptüğün hangi sporu yaptığın veya kimlerin seni sevdiğide değildir. Hayat ayakkabıların, teninin rengi, saçın, nerede yaşadığın veya hangi okula gittiğin de değildir. Aslında hayat notlar, para, giysiler, zenginlik, herşeyin sahibi olmakda değildir Girmeyi başardığın veya başaramadığın okullar ve çalıştığın işlerde değildir. Hayat çok arkadaş sahibi olmak yada yanlız olmak, kabul görmek veya görmemek de değildir. Hayat kimi sevdiğin kimi incittiğindir kendin için neler hissettiğindir güven mutluluk ve şefkattir Arkadaşlarına destek olmak nefretin yerine sevgi koymaktır. Hayat kıskançlığı yenmek,önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir. Neler söylediğin söylediklerinin arkasında durmaktır. İnsanların sahip olduklarını değil kendilerini olduğu gibi görmektir. İşte hayat bu seçimlerden ibarettir...! |
KuraLLarı Sevmem ama YerSiz Yere Cignedigim GörüLmemiŞtir , Kinci deiLim ama unutmam . Sefkat qöSteririm ama Şımartmam , DaLqa Gecerim ama KIrmam , Ciddiye aLırım ama KapıLmam , Huzur Veririm ama Söz Vermem , Sahip oLurum ama AİT oLmam......! .....
|
gunaydın
|
Oturma odasi insanligin orta okuludur. Dogru ve yanlis bir yasamin temeli burada atilir.
|
Nice insanlar gördüm üstlerinde elbise yok, nice elbise gördüm icinde insan yok.
|
sakın üzmesin seni karşılıksız sevgiler ,bağrına taş basarsın acılar bir gün diner , giden gitsin aldırma yangınlarda söner , sakın bakma ardına KRALLAR ÖNDE GİDER .
|
Bana bir mutluluk söyleyin ki, aci karsiliginda elde edilmis olmasin.
|
Al***305;nt***305;:
malesef yok gulun nasil dikeni varsa mutlulugunda acisi var gulu sevmek icin dikenine mutluluga kavusmak icinde acisina katlanmalisin .... |
bizde biliyoruz herhalde :D
|
Al***305;nt***305;:
|
Hic öyle sözün gelisi:D ya sabir :D
|
Al***305;nt***305;:
|
eskiden toz pembe hayelerim vardı pembesi gitti tozu kaldı
|
Al***305;nt***305;:
|
Biri sana kötülük yaparsa unut, sen birisine yaparsan hic unutma..
|
iylik yap iylik bul
|
arkadaşlar lütfen ikili muhabbet için geyik odasına gidelim paylaşım yapalım burada lütfenn
|
Klasımız Bozulmasın Diye..Kendimizi Kaybetmişiz Haberimiz Yok
|
gunun sozu Bu gun Allah için ne yaptin
|
iylik yap kötülük bul
|
Sabirsizlik Suskunluk Degildir.istilmeyen Feryadtir:
|
Bilimde ve güzel sanatlarda en üstün basarilar, tek baslarina calisan kisiler tarafindan elde edilmistir. Hicbir parkta bir kurul icin dikilmis bir anit yoktur.
|
"BEKLİYORUM..
ÖYLE Bİ VAKİTTE GEL Kİ VAZGEÇMEK MÜMKÜN OLMASIN..." |
veee...
Kişi tehdit edici bir tehlikeye asla sırtını dönmemeli ve ondan kaçmamalıdır. Eğer bunu yaparsanız, tehlikeyi iki misline çıkarırsınız. Onunla hemen ve çekinmeden yüzleşirseniz tehlikeyi yarı yarıya indirirsiniz. Herhangi bir şeyden asla kaçmayın. Asla! |
3 kuruşluk kişiye 5 kuruşluk değer verirsen geriye kalan 2 kuruşla senı satar...
|
.. eyvah polis amcalar her yerde,galiba yan bastım
hiç üfletme memur abi nefesim 95 oktan valla patlarıs alim alah yanımda kibrit çaksan sen sormadan ben sölim ne ehliyet ne ruhsat ne de sigortam var,sadece bu meymenetsiz surat.. |
Yaşadıklarını kar sayma,
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün..! |
***3588;***1075;***1082;***3588;***3668;***3588;ş ***1082;ı***1075;***3667;***3588;***1488;***3588;***3616;,***1082;ı***1075;ıl***3667;***3588;***1488;***3588;***3616; ***1082;ı***1075;ıl***3619;***3588;***3668;***3588; ***1488;ı***1082;ıl***3667;***3588;***1488;***3588;***3616;***3668;ı***1075;!!!
|
Artık eksiltili cümleler kurmuyorum, cümle kurallı olmuş devrik olmuş banane. Belirtili nesne de kullanmıyorum, sen olmadıktan sonra varsın o da belirtisiz olsun. Bağlacımdın sen benim, beni hayata bağlayan, bense sadece bir edattım; tek başına bir anlamı olmayan, yalnız senin yanındayken anlam kazanan.
"Biz de artık gerçekleri görmeliyiz" derken ayrı yazılan "de" değilmiş, "biz"mişiz. Olsun her halinle seviyordum ben seni, yalın halin, e-halin... Ama olmadı, olmadı işte, yapım ekleri de çaresiz kaldı, yeni birşeylere başlamak için. Oysa ne güzeldin sen benim içimde, dolaylı anlatımlar, dolaylı tümleçler yoktu sana duyduğum sevgide. İki öğe vardı sadece, özne ve yüklem. Öznesi sendin bu cümlenin, yüklemi de sen, bense ya bir nokta oluyordum bu cümlenin sonunda, yada bir soru işareti! |
![]() |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:47 . |