![]() |
Ağıt
oğul sana söyle nasıl kıydılar? yüreğime ateşleri koydular kim çıkardı yıkılası töreyi? Kabil gibi kör şeytana uydular bahar_ı ömrümü talanlar vurdu şu yanık içimi bir yara sardı dağlar hani benim kuzum nerdedir? niye saklarsınız aç gözlü kurdu? benim oğlum daha yirmi yaşında kurşun izi kaldı yiğit döşünde bir hazan sabahı yağmur yağarken pusuya yattılar çeşme başında kışlara rast geldi sarardı bağlar ölenler öldüde düşmanmış sağlar gözlerime damla damla yaş indi benimle beraber ağlayın dağlar |
Ağlayan Ve Sevinen Analar
Bir şehir vardı İçinde binlerce ölü Binlerce yüreği yanan anne vardı. Bu annelerin yüreği Bir taraftan ağlıyor Bir taraftan seviniyorlardı Çünkü oğulları şehit düşmüştü. Oğullarını düşmanla savaşmaya göndermişlerdi Ama onlardan geriye kalan Sadece ve sadece Bir taraftan gurur duyan |
Ağlar mıydın
Sensiz olan günlerimi saysan Asktan ayrildigimi anlasan "Aglar miydin" Gün dogarken yalniz oldugum günleri bilsen "Dönermiydin" Sensizlige aglarken "Sever miydin" Beni aci icinde görsen "Yardima gelirmiydin" Ya da Seni Sevdigimi söylesem gözlerin dolarmiydi "Aglar miydin" Söyle "Sevdigim" söyle |
Ah Bu Dağlar
Sıra sıra dağlar kalpleri dağlar Yücelerden akan şelâle çağlar Topraktan fışkıran bir lâle ağlar Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gurbet elden düştüm sıla yoluna Bir bilezik taktım yârin koluna Her dağın ardında bir dağ buluna Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Gide gide bitmez uzar menzilim Dünyânın elinde çalan bir zilim Hasretler dokudum oldu bir kilim Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Günler geçip gider ardı ardına Kaderin vurdum tek telli sazına Kışlar döner çölün susuz yazına Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar Kelimeler büyür ruh ambarında Pişer hepsi bir bir hasret harında Yollar aydınlanır gönül farında Dağlar düğüm olmuş yolları bağlar |
Ah Şu Gitmeler
Bazen koşa koşa Hatta içindeki heyecan, sevinçle Ayaklar yerden kesilircesine, Kanatlanıp uçar gidersin. Gidilecek yoldaki güzellikleri, Yaşanılacak mutlulukları bilir, gidersin. Ama, maalesef ki bazen de***8230; Hani ayakları geri geri gider ya insanın***8230; Defalarca dönüp arkana bakarsın Bu mutluluk bırakılır mı dersin Dünya dönmese, zaman dursa Böylece kalsam Doymadım, doyamadım***8230; Daha yaşanılacak onca güzellik varken Bu gidiş niye der; isyan edersin Nafile, gidersin***8230; Gidersin ama, Giden sadece bedendir Ruhun kalır oracıkta Geride kalanların, her dara düştüklerinde, Bir umut ışığı yakacaktır Karanlık gecelerini aydınlatacaktır zaman zaman Yaşanılacak yarınlara inat savaş başlamıştır İçindeki umutla savaşır dönüş için. Her gidişin bir dönüşü vardır elbet Gidilen yol bir avuç kara toprak olmazsa***8230; Beden de dönecektir ruhuna Doyasıya umutlarını, gülüşlerini yaşamak, Yarım kalan mutluluğu tamamlamak için. |
Ah Tamara
''Akdamar Adası'na ithafen'' Ah Tamara! .. yorgun dalgaları en iyi sen bilirsin mehtapsız gecelerde usulca ağlayışları bir sen dinledin turnaların serenadını ayrılık akşamlarını kucakladığında bir sen emzirdin kucağında dolunayı. simsiyah dumanlar kaplarken asumanı. Ah Tamara! .. koca bir mavilikte bir başına mahzun kalışına mı yanayım derinlerde sakladığın sevdalılara mı ah! ..o gözlerindeki kırmızılık iştiha çığlıklarına düşmüş can mı, yüreğinin sıcaklığı mı, hınç mı? sen mi seçtin erbain yalnızlığını yoksa bir ah mı bağladı ayaklarını. |
Ah Etmem
Sevmiştim yıllarca tüm insanları Yaradan sevgimin temel taşları Dolunca kalbime aşkın gözyaşı İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Her şeyin temeli sevgi demiştim Dağları çölleri sevgiyle aştım Bir gün ben de yüce aşk***8217;la tanıştım İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Vefasızlık benim kaderim dedim İnatla sevgiyi aradım durdum Karşılık bulmadım, yine de sevdim İsyan etti gönlüm vefasızlığa. Dünyadan ayrılma vakti gelirse Kahrolurum artık sevemem diye Bilirim kaderim bu tekerleme Ah etmem giderim, vefasızlara |
Ah İstanbul
Ah İstanbul sen yok musun sen Boğaz köprüsünün o büyüleyici manzarasını Kız kulendeki o esrarlı hikayeni dinlemeye Deniz kokunu içime sindirerek solumaya Martıların dans edişini izlemeye geldim. Ah İstanbul sen yok musun sen O esrarlı güzelliğine dayanır mıyım ben Her köşende bir tarihinle bütünleşen Buram buram sanat eserlerinle, her şeyinle Taşın ve toprağınla hep gündemdesin sen Ah İstanbul sen yok musun sen Sevinçler ve hüzünlere sahne olan otogarında Boğulmuş hıçkırıklara hep şahit olursun sen Dünyanın dört bir yanından sana gelenlere Nasılda kucak açarsın sonsuza dek sen Ah İstanbul sen yok musun sen Şimdi benim yüreğimi dinliyor musun Hep sevdiklerimi verdim ben sana Yıllarca acımadan hasret beklettirdin bana |
Ah O
Denizi ısıtan güneşten sıcak, Ellerin, ellerin, ah o ellerin. Öylesine dost ki, kalbim duracak, Yüreğin, yüreğin, ah o yüreğin. Gönlüme baharlar, yazlar getirdi, Gözlerin, gözlerin, ah o gözlerin. Hiç yaşamamışken aşkı getirdi, Özlerin, özlerin, ah o özlerin. |
Ahiret de Yeter
Sevmişim seni bir kere neylersin, Gönül bu ferman dinlemez. Kurşun sıksa da ölüm seyredersin, Gönül bu kursun da işlemez. Hançere gerek yok gözlerin yeter. Yemine gerek yok sözlerin yeter Bu dünyaya, bu dünyaya da gerek yok Sen benimle ol, Bize ahiret de yeter. |
Ahkam Kim mi
Hareket var meydanlarda, hareket, Bayram havası gibi, Renkli simalar, avcı olmuşlar, avlarıyla Kenar mahalle kıraathanelerinde Karşılıklı çay içme uydurmasıyle pazarlanıyorlar, Tilki ile karga nın peynir hikayesi misali, Arı gibi çalışıyorlar,vatanımız için Kapı kapı gezerek,ahmağızya, Ceketlerinin önleri düğmeli Asıllarının karşısında eğilerek, Hööörmet gösterisinde bulunuyorlar, Propagandalarını sergileyerek, Dünü hiç yaşamamışlar gibi, Bak ne güzel ve doğru konuşuyor Dedirtiyorlar, ahmaklara, Ahmaklık değilmidir? Birkaç günlüğüne, İnsan sanıldığını sanmak, Ahmaklık değilmidir be ahmak? Birkaç gün sonra aldanmak, Aldandığını anlamak, |
Ahu Gözlerin
Beni bir onulmaz derde düşürdün, Bu derde dermanım ahu gözlerin, Sevdan ile kavurdun da, pişirdin, Bu cana cananım, ahu gözlerin... Sevda pınarında, ceylanım onlar, Bende bir başka ben, her anım onlar, Onlar bütünlüğüm, dört yanım onlar, Damarımda kanım, ahu gözlerin... Onlar varken her yokluğu unuttum, Işığında aşkın yolunu tuttum, Onlar için her acıya sabrettim, |
Ahşap Oda
Akşamdan bir şekilde uyanırsın, İçinde bulunduğun ahşap odayı yadırgarsın önce. Sanki.. sanki sana ait değilmiş gibi. Bir sürelik aptallıktan sonra kendine gelirsin. Derin bir nefes alırsın, Ahşap kokusunu çekersin ciğerlerine. Sabahın en büyük zevki. Kafan kazan gibidir, Temiz hava almak için pencereye yönelirsin. Sabahın sessizliğinde ayağının altında gevşeyen tahtaya Ninni gibi gıcırdayarak açılır pencere eşlik eder. Sonbaharın tatlı serinliği dolar odaya, mis gibi***8230; |
Aklım Hercümetç Olur
Yüreğimi sevgine verdiğim zaman Özlemlerle resmini öptüğüm zaman Kederinden sigara içtiğim zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Sırtımı duvarlara astığım zaman Masumca yollarına baktığım zaman Sazımla ağıtları çaldığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . Hicranınla voltaya çıktığım zaman Ateşimle maltayı yaktığım zaman Disiplini dosyama taktığım zaman Aklım hercümerç olur siye yanarım . . . |
Akşam Türküleri
Beyaz bir gün üstüme kapanıyor Yeşilini süze süze ormanların Ah deniz dipleri neredesiniz Derin deniz dipleri Gözleri kadar güzel sevdalımın Uzayan gölgelere uzanıyorum Üstümde hırçın bir mavi Yeni bir zamana başlar gibiyim Batan günün ölgün kırmızısında Usulca koyuluyor akşam türküleri Gün bir koşuda dağıldı gitti İnsan, olursa olsun diyemiyor Dokunduğum ne varsa kayıyor ellerimden Ben, bir şey olmamış gibi Ölümsüz bir tutkuya davranıyorum Nasıl olsa geceye daha çok var Yasalarına sıkı sıkıya bağlı güneş Ufka doğru süzülüyor olsa da Her sevince yeniden başlıyorum |
Al Bayrak
Bir aşk uğruna dalgalanırsın nazlı nazlı göklerde Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Hem göklerdesin hemde içimizdeki atan kalblerde Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak Büyük bir olayın sembolü şehitlerimizin kanısın Bize kahraman şanlı dedelerimizin yadigarısın Türkiyemizin güzeliliği şöhreti ve şanısın Seninle öğünüyorum gururumsun ey albayrak |
Alacak
Yol kenarlarındaki yağmur mazgallarını kumbara sanıp harçlığımı atardım bu yüzden en çok denizden alacaklıyım |
Alarm
Karakollarda bir alarm Kara geceden kaçan bir firarai Akpak gündüzlere talip biri Suskunluğuyla altın Konuşmasıyla satın alınmış fahişe. Karakollarda bia alarm Üstünkörü yalnızlığın bir ferdi Bazen kör bazen sağır Siren sesi ölüm mesajı Ya da mazlumların iniltisi |
Alaturka
Çık benim şair tabiatım, çık orta yere Fakir güzelinden söyle Hasret ateşinden çal Çal, söyle benim derdimi sevdalı sesinle. Hep bilinen şarkılar gibi olsun Hani, dil-i biçareden Sun da içsin yar elinden Yani bilinen şarkılardan olsun. Yeni sözler arama nafile Derdim yeni olsa anlarım Gel, hazırından söyle bu akşam Üzme yetişir, üzme firakınla harabım. Sonunda ah çekeriz derinden Kim anlayacak sahiden olduğunu Sen söyle yalnız Zülfündedir baht-ı siyahım bestesini Dede***8217;den. |
Aldırma
Bak yüreğim yanar olmuş Yollarını arar olmuş Bu yüzden sararmış solmuş Boşver gönül sen aldırma Seven kalbi hep kırılmış Yalan sözlerle aldatılmış Ümitsizce ter****lmiş Boşver gönül sen aldırma Sevdikçe yüreği kanamış Hep çilelere katlanmış Aşk için tutuşmuş yanmış Boşver gönül sen aldırma |
Albüm
Yırttım neler yaşandıysa şu kalın albüm içinde yaşıyorlar mı yoksa öldüler mi mevsimlerinde geçmiş zamanı anmayacağım artık ince ince .. mazide yaşamak yoruyormuş resimleri görünce. Az mı terennüm ettim kollarımı açıp işte bu dost diye ne coşkuydu tatlı bir ahenk sesi belirdi heveslerimde kestiler hızımı madde ile ölçtüler mana değerlerimde hep kursağımda bıraktınız sevgilerimi perde perde |
konusan gözler
sana baktigim susuyordun susuyordu dudaklarin susuyordu ellerin konusan sadece senin o güzel gözlerin bende ayni sen gibiydim ellerim dudaklarim susar gibiydim konusan sadece benim mahsun gözlerin konusmaktan basladim söze kelimeler yigilmisti yüregime nasil baslasam nasil anlatsam titreyen ses tellerimle heyecana yer yoktu hislerimde yanilmisti.....utanmisti kime söylesem kimlere anlatsam asik oldum diye asik oldum diye |
Arkadaslar Şairlerinide yazsak..Bazen merak edıyo ınsan:) şiir kime ait falan dıye..Bılmıyosanız bilinmiyor yazsak daha hoş olur sanki dimi..Tesekkurler..Ayrıca paylasımlarda cok hoş bizlere sunan yüreğinize saglık..;)
|
Adına aşk koyduğun o büyük boşluğa
ben koca bir hayat sığdırdım... Beni sevmemene isyan edip kaçmak, sende aradıklarımı hayatla doldurmaya çalışmak, ruhumun en büyük yanılgısıydı... Hayat bana en acımasız yüzünü sevgini inkar ettiğim zamanlarda gösterdi... Ve şimdi asıl olmam gereken yerde, hayata başladığım yerde, kalbindeyim... Vazgeçilmez oluşunun sırrı bu işte: Senin olmadığın yerde ne olduğunu biliyorum... Cezmi ERSÖZ |
..Sensiz OLmadı..
Kaybolan neşemi şarkıda, sazda, Bulmayı denedim, sensiz olmadı, Felekten bir gece çalıp biraz da, Gülmeyi denedim, sensiz olmadı... Hasreti herkesten çok tanıyorum, Bu zehrin üstüne yok sanıyorum, Yaşlı gözlerimden utanıyorum, Silmeyi denedim, sensiz olmadı... Doğmanı bekledim battığın yerden, Dönmeyı bilmedin gittiğin yerden, Beni sarhoş diye sattığın yerden, Gelmeyi denedim, sensiz olmadı... Evlenmiş dediler, çıldıracaktım, Resim, mektup, şiir, ne varsa yaktım, İlmeği kaç defa boynuma taktım, Ölmeyi denedim, sensiz olmadı... CemaL Safi........ |
Beni seviyormusun?
-...! ! -Tamam sen sevme ben seveyim. Sen tutan olma ellerimi Ama ellerime de yasak koyma. Tamam öpmek istemiyorsan öpme.Ben öpeyim. Ama alev alev dudaklarımla yakarsam bedenini; Ne olur sitem etme... Tamam sen seviyorum deme.Ben seveyim. Ama ne olur sevgime sınırlar koyma. 'Seni seviyorum' diyorum 'özledim' diyorum. 'Biliyormusun bunları' diyorum Yok birtanem bilmiyorsun. Ah bir bilsen. Bir seviyorum desen.. Hasretin dudaklarından dudaklarıma aksa... Çiçekler bir başka açar. Bir başka türlü eser rüzgarlar inan. Ama ah bir tanem biliyorum. Sevsen de söylemezsin. Ölsen de hissettirmezsin Ah sevgilim Bilsem sen nesin! Ismail Acarkan |
Hatırlarmısın gecenin bir vaktinde
Pencereni açıp yıldızlara bakardın, Ben ise pencerenin kenarında duran İki saksı çiçegi arasında açan Yıldız gözlerine bakardım. Bazen gülümser bazen ağlardın, İçindeki arayışta kendimi arardım. Oysa sen yıldızlarına adını koyarken Ben ise saçlarının her bir teline bir isim koyardım. Uzun kış gecelerinde pencerenin buğusuna Parmaklarının ucuyla papatya çizerdin. Bir çocuk gibi gülümser Bir çocuk gibi dudak bükerdin Ben ise içindeki saklı çocuğu gözlerimle severdim ve bir cocuk gibi Ağlardım, ağlardım, ağlardım... Ama sen hala çocuktun görmezdin. Limanda vapurları izleyişini izlerdim bazen, Şaçlarını tarayan rüzgarı, El salladığın vapurları kıskanırdım. Oysa ki denizlerden daha derin, Vapurların ufkundan daha gizemli yüreğime hiç el sallamazdın, Çünkü sen çocuktun ve ben bir çocuk gibi Ağlardım, ağlardım, ağlardım... Beyazlara bürünen güvercin gibi Avucumdan uçup gittiğin gün, Yüzünde gülücükler, saçlarına savrulan çiçekler, Adım adım mutluluk dediğin yaban ellere yürürdün. Oysa üstüne savurduğum umut karanfilini Saçların taşımaz düşürürdü, ve üstüne basıp geçtiğin zaman, Bir volkan gibi Yanardım, yanardım, yanardım... Mutlu değilsin, öyle duydum tanıdıklardan, Gözlerinden akan yağmurlar beni arar, Vapurlara el sallamıyorsun artık. Öyle masum bakıyorsun ki denizlere , Belkilerle baktığın vapurlardan çıkarım karşına diye. Oysa ki o limanda yeni bir umutla Kaybolan yıllarımın arasında seni hergün Ararım, ararım, ararım... İSMAİL AKMAN |
Anamın elleri şiirim
Bir eliynen hamurları yuğurur Bir eliynen sacda nohut kavurur Bir eliynen harmanları savurur Benim anam gibisi yok dünyada Bir eliynen ekin biçer orağnan Bir eliynen lamba yakar çırağnan Bir eliynen ahır kürer küreğnen Çilekeş anma gibisi yok dünyada Bir eliynen üzüm,çakıl ayıklar Depiğiynen çamaşırı depikler Ağşam oldu gapıları kusükler Gariban anam gibisi yok dünyada Ebem dırdırını bitirmez öter Dedem işlerini pek gavi güder Babamı sorarsan davara gider Dertli anam gibisi yok dünyada Hisari der ben anamı severim Ele güne muhtac etmem severim Her ne dirse buyruğuna giderim Canım anam gibisi yok dünyada |
Bir gece gökyüzüne kaldırınca başını
Görürsen bir yıldızın kaydığını, Beni hatırla... ... Bir gece icini hüzün kaplar da. yüreğin sıkılırsa sebepsiz. Beni hatırla... Bil ki bir yerlerde düşünen var, Bil ki bir yürek carpar inceden, Bil ki hüzün kaplamış ruhunu, Hayata küsmüş kadere küsmüş, Birini görürden sokağında, Beni hatırla... Bir gün sessiz bir kalabalık, Dudaklarda donmuş hıckırıklarla, Eller üstünde taşınan bir yolcu, Ebedi uykusuna uğurlanıyorsa, Beni hatırla... Birgün yolun düşerse eğer Uzaklarda ıssız bir mezarlığa, Gözünden süzülen bir damla yaşta, Beni hatırla.... |
Zoraki mutluluğa değil
Kolay acıya dayanabilirmisin Çekebilirmisin gözlerimde çileyi Tutabilirmisin sana yanan bu yüreği Elini yakarmışcasına hayal etmek yerine Alabilirmisin sana ait olanı içinden Korkular, yenilgiler yıkarda insanı Ayakta durabilirmisin fırtına sonrası Verilen sana, Hazır mutluluk değil Tadında emeğinde yapılandır Hazıra dağlar dayanmaz Ömür boyu sana kalandır Acılar korkutacaksa, Yaz esintisi yıkacaksa derinden Bu sevgide ben yokum Eğer ki, Çekilen zorluk sevgiye katılıp Gülünecekse acıya yeri geldiğinde Kımılda biraz Hadi tut elimi İşte bu sevgide sonuna kadar varım! |
Sönmüştü şehrin ışıkları büsbütün,
Yine her yer karanlık,sessiz ve ben sensizim yapayalnızım, Bu şehirdeyim akşamüstü buğulanmış gözlüklerimle, Senin evinin taa öbür ucunda Benim evim ise diğer öteki ucunda olan caddenin Üzerinde yürüyorum titrek adımlarla aklımda bir tek sen. Hatırlar mısın? Caddenin tam ortasındaki parkta buluşurduk ya bazen Her 5 dakikada bir sönerdi parkın ışıkları. O an korkardık ,titrerdik ,birbirimize, Sarılmak isterdik hiç ayrılmayacak gibisine Isınırdık birbirimizin kollarında, Gözlerim gözlerini arardı,ellerim Usulca dokunurdu teninin kokusuna... Öpüşürdük doyasıya,gülümserdik, Sanki ağlarcasına, Ama 5 Dakka biterdi ışıklar, Gelirdi şaşkın bakışlarla, Gözlerinin içi parlardı senin, Benimse içim kıpır kıpır Heyecandan dolup taşardı, Yıldızlar eşliğinde sohbet ederdik , Güneşin doğmasını bekler ve günün, İlk ışıklarıyla evin yolunu gözlerdik. Sonunda ayrılırdık ve her ayrılık, Sonunda usanmadan,bıkmadan Sana tekbir şeyi kekelemeden söylerdim Seni seviyorum bitanem... Şuan burada ışıklar yine söndü, Her yer karanlık ve sessiz Aklıma yine sen geldin. Ben sensiz yapayalnızım bu Şehirdeyim akşamüstü buğulanmış gözlüklerimle, Karanlığın içine yürüyorum.. |
Seni Ben Gibi Seviyorum
seni tanımak bir ömrü tanımakla eş değerde ve seni tanıyana dek kendimi tanımamışım aslında bir yıldız misali kaydın ve girdin ömrüme seni ne zaman anlatmak istesem suskun kalıyorum kendime bile an oluyor candan bir dost an oluyor sevecen bir arkadaş an oluyor sevgililerden daha sevgili an oluyor bir ana gibi şefkatli ama her seferinde cesur yürekli sesin sessizliğe ses veriyor oysa ama çığlığın suskun biriktirip gözpınarlarında buselik yaşlarını içine bir şelale gibi akıtıyorsun da yine de kimseye belli etmiyorsun yüreğinin kasırgalarını fakat ben anlıyorum adım atışından bir lokmayı ağzında tutuşundan kirpiğinin üst üste iki kez vuruşundan bekliyorum hep kopacak yerini incelen ipin sen tam kopacağı zaman oraya da bir düğüm atıyorsun da yine şaşırtıyorsun beni savaşıyorsun karanlıklarla aydınlık adına elindeki dibi kalmış mumla ve her defasında karanlığı sen yakıyorsun zifire bulanmış yerlerinden aydınlatıyorsun yine bir köşesinden umudun adı mısın sen? sevmenin de bir zamanı var yaşamın içinde olmanın da bir sebebi var sana göre tıpkı ölümün olduğu gibi nedense ben seni hep dinliyorum dinliyorum da hep ışığı, mutluluğa giden yolu senin gösterdiğin yönde buluyorum her ne kadar sen o yöne gitmesen de seni daima yanımda buluyorum hayalet bir rehbersin sanki cadı diyorsun kendine ama sanki bir iyilik meleğisin çok zorsun aslında ama ben iki kelimeyle ipin ucunu buluyorum sabır taşı olsa çatlar ya bazen sen o taştan bile sabırlısın bu sabır nasıl olur? derken kendime yüreğini avucuna alıp içinde yetiştirdiğin umut tohumunu gösteriyor yeşerecek bak köklenmeye başladı diyorsun suskun kalıyorum oysa umudun en tükenmiş hallerinde kendi kabuğundan dökülen bir çeltik tanesi gibi yine kendine açıyorsun yetiştirdiğin umutla sana ne halde gelirsem geleyim bazen bitik bazen yitik bazen suçlu bazen kırık farketmiyor senin için bitiksem tamamlıyor yitiksem buluyor suçluysam bağışlıyor kırıksam tamir ediyorsun da yine de kendine pay biçmiyorsun bir kez ben demiyorsun sonsuz bir sevdasın tüm güzellikler adına umutsun umutsuzluklara inat çirkinliklere nispet güzelliklerin anasısın şefkatin diğer adısın suskun bir çığlıksın her daim sessizliğinin sesisin kısaca sen bensin ben sen seni ben gibi seviyorum |
ağlıyordu.
yol ve sokaklar onun gelişini bekliyordu, ve özlüyordu onu tekir bir ****. o ise pencereden yıldızları gözlüyordu, o hep ulaşılmazı istiyodu. onun düşleri hep imkansızlar içindeydi. bir kuş olmayı ve uzaklara kanat çırpmayı istiyordu ve bu hiç bir zaman olmuyordu; o bunu anlıyordu am dedim ya o hep imkansızı istiyordu. ara sıra gözleri ufuklara takılırdı işte o anda onu kim görse uçuyor sanırdı. bir kuş olmak nasıl bir duyguydu yada kanat çırpmak nasıl bir şeydi işte bunu ondan başka kimse bilmiyordu. onu görmeyeli üç beş ay oldu daha dün duydum o göklere kavuşmuştu, bilmiyorum niye ve nasıl oldu bildiğim tek şey var o artık uçuyordu |
Cok gec artik yüregime gömdüm askini
aramiza eller aramiza yillar girdi ben yalnizliklarin adami,sen ellerin kadini aramiza sira daglar aramiza yollar girdi dönemeyiz bu yollari yeniden baslayamayiz engel olur gururumuz,yasananlari unutamayiz ne ben eski benim,ne'de sen sensin degisti herseyimiz,kirlendi en güzel duygularimiz benim degilsin sen bir baskasina aitsin ardimdan aglasanda silemem göz yaslarini o taptigim sevgili sen olamazsin,o sen degilsin uzanamam sana dokunamam ellerin kadini cevir yüzünü yüzümden benden sevkat bekleme aramiza mesafeler aramiza ucurumlar girdi hakkin yok benden bir yudum sevgi isteme aramiza kalesligin aramiza ihanetin girdi bir zamanlar alev alev yakan saclarini söndürdüm icimde düsürdüm dilimden adini sen beni bes paraya askimi sattin seni isteyemem seni sevemem ellerin kadini :( |
HADİ GİT
Git istersen hadi git. Yüreğimde deprem olmadan, Kafam karışmadan, tutkularım alt üst olmadan git. Hislerim uyanmadan, yasağım kalkmadan git. Hadi git... git... Gitsene ya... Gittt... Git ki Keşkelerim olsun anlatacak Git ki Amalarım olsun kafamı yere vuracak Git ki Özlemlerim olsun haykıracak Git ki Bu şehir bana zindan olsun Git ki Bu benim sonum olsun Hadi git... Hazır zamanı almışken koynuna İş işten geçmeden... çok geç olmadan vakit Arkana bakmadan ağlamadan git... Bana geldiğin ilk gün gibi git.. Kalırsan ÖLECEĞİM biliyorsun Henüz ölmeden yaralı bırakda git Hadi git... git... |
döktügüm göz yaşı bir avuç sanma
belki bir nehir bir derekadar ister beni unutup anma yolunu beklerim mahşere kadar geceren olunca artar hüzünüm sanki meçhul olmus dünüm bugünüm tarifsiz işgence cekilmz zulum gunes batımından sehere kadar nıce agıt yaktım tutuldu dilim hazan görmüş gülü andırı halim yinede gelirim inan sevgilim bensiz gittigin ellere kadar |
Hasret
sensiz bu hayat olmaz biliyorum alistim bir kere birakamiyorum sensiz gunler geçmiyor sanki bukadar hasretine dayanamamki yeter diyorum artik ama olmuyor gene uzaksin bana kavusacakmi ellerimiz birgun ben her saniye onu dusunurum bakda gor gulum ne hallere dustum hasretin yuzunden kaderime kustum dayanmiyor yurek artik yapamiyor anladimki sensiz olunmuyor kara topraga kavusmadan sana kavusmak istiyorum olabilir belkide çok diliyorum ama suanki tek dilegim sensin sana kavusmakta varsa sonum varsin olsun olum gelsin |
sen sevdadan ne anlarsın gülüm
sevda yürekten gelir dilden gelen yalandır ne mesafe tanır nede yokluklar sevdanın hası dürüst olandır korkma sevmelerimden büyük severim ben bakma ağlamadığıma karşında taş giibidir yüreğim içine ağlar belkide her zaman inanma gözyaşlarına esas olan gönülden ağlayandır çaresizlikmi gurbetlerde olman yok oluşuna sebep bumuydu sanki bu kaçış çaremi kurtulabilecekmisin içindeki dertlerinden ilk günkü gibi sevmiyorum seni artık ilk günkünden daha çok seviyorum sanmaki ulaşılmaz olduğundan dedim ya sevmelerim büyük olur benim sevdimmi dürüstçe severim tertemiz severim ayaklar altında olmaz bu sevdam gözyaşlarıyla sulanmaz sevdamda yürekten gelir gözyaşımda!!!!!!!!! |
Korkuyorum ..
Yanlış bir söz söylerim diye.. Mutsuz sayılmam .. Ama mutlu da değilim.. Öyle bir yerdeyim işte, ne olduğu belirsiz Gezdiğim bütün sokaklarda ardımdan gelen fısıltıları duyuyorum Halime gülüyor kaldırım taşları Ölüm sessizliğine bürünüyor yer - gök Ürpertiyle uyanıyorum her sabah Uyanır uyanmaz aklıma düşüyor gözlerin.. Duruyor dünyam.. Sensiz bir sabaha uyanmaktan korkuyorum& Geçenlerde bakkaldan ekmek isteyecekken ismini söyledim inanırmısın ? Adam uzun süre süzdükten sonra beni -Buyur delikanlı ekmek isteyecektin herhalde dedi Gülümsedim.. Evet dedim.. Sol yanımın derinliklerinden yükselen bir ah ile.. Evet.. Evet& Çünkü sen, ekmek neyse öylesin& Çünkü sen , yaşamaksın & Sen benim için yaşamımın tek kaynağısın.. Bu yüzden korkuyorum& Sensiz bir sabaha uyanmaktan.. Senin olmadığın bir dünyada yaşamaktan.. Ürperiyorum sabahlardan.. Dertten kalelerim var aslında Hangisine saldırsa hicranlar, yıkılmalık oluyorum Kalıyorsam ayakta .. Senin için yaşadığımdandır diyor Onarıyorum dört yanımı.. Geçen bir dostuma seni anlattım Seviyor musun dedi& Korkuyorum dedim.. Niçin bile demedi.. Oysa ben seni sevmekten değil.. Yarın bir gün bırakıp gitmenden korkuyorum.. Bir film şeridi gibi geleceğin korkuları geçiyor gözümün önünden.. Sonunu göremiyorum.. Son karede ayrılığı yaşamaktan korkuyorum.. Korktuğumu duyunca deniz geriliyor.. Dalgalar çıldırıyor.. Delice sevmek bumudur yoksa.. Sende yeminler ediyor musun ? Yalnız kalınca gecelerinde hayalimle avunabiliyor musun ? Uçurum kenarlarında yürüdüğünü fark ediyor musun ? Ürperiyor musun uyandığında her sabah ? Beni anlatan şarkıları saatlerce dinliyor musun ? Gözlerin dalıp gidiyor mu ? Korkuyor musun benim gibi ? Seni yazmak istiyorum ne zamandır Muhabbetlerime seni konu etmek Şiirlerimde seni anlatmak istiyorum.. Hani bir zamanlar .. Ya sen geç doğmuşsun, ya da ben erken diyordum ya Sensiz geçen günlere küfretmek geliyor içimden Tez canlıyım işte.. Kalbim hiç olmadığı şiddette çarpıyor seni görünce.. Belli etmiyorum .. Hayallere dalıyorum Sanki dikenle dürtüyor korkularım beni.. Birden kendime geliyorum.. Hayal etmek ne güzel& Sanırım.. Seviyorum seni.. Bütün fısıltılar buna işaret ediyor.. Biliyorum ki.. Gök gürültüsünden korkarım hayatımda.. Şimdi uzattığım bu eli bırakmandan& Bensiz bir dünya hayal etmenden.. Benden uzak yaşamandan.. Kısacası& Sensizlikten korkuyorum.. |
ISIKLAR ALTINDA ZINDANLARDAYIM
hic bir sevdaya yenik düsmezdi bu gönül bir senin sevdana düstü sevdim yetmez mi diyorum hic bir zaman var olmasanda cikmak istemiyorum bu zindandan kavusmak olmasada sana bilmesende hayalindeyim bu bitmez ömür yolculugunda hasretinle savruldu bir ömür ugrunda. isiklar altinda zindanlardayim senin yoklugunda sana geldim tükenislerim kaldi sana benden hatira. biliyorum bir ben deyilim kavrulan sevda yanginlarinda andigin ben olmasamda sende bitap düstü bu sevda cikmazlarinda adini unuttum hasret,sitem diyorum sana artik beni duymasanda.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:00 . |