Istanbul Sende Kalsin- Ilhan Eksen (1.Basim:2007)
BIr ask öyküsünün yani sira bir sehrin de öyküsünü anlatan bir roman: Istanbul sende kalsin. Hepimizde kalanlarla süren,hesaplasmasi zor bir öykü... Everest yayinlari |
Bende "Dünya Politikasına Yön Verenler" adlı eseri tavsiye ediyorum. A.Altay Ünaltay tarafından yazılmıştır. Kitabın içerisinde imparatorlukçu elitler tanıtılıyor. Cumhuriyetle ilgili ilginç sapmalar bulacaksınız.
Bir diğer tavsiyem ise Tamer Korkmazın kaleme aldığı "Ankara-Washington Hattı" adlı eserdir. Adnan Menderes'in infazı ve 27 Mayıs darbesi hakkında mantıklı açıklamalar yer alıyor. ABD'nin bizi yönetir hale gelmesi gerçeğine ilk itiraz eden kişidir. Ve sırf bu nedenle hayatını kaybetmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nde Genelkurmay başkanı olacaktı. Gelgelelim, 1 Haziran 1977'de film koptu. Kısaca, Araştırmacı yazar Tamer Korkmaz ABD'nin bağımsız bir devlet olma yolunda attığı adımları anlatıyor burada. |
Dünya KLasikLeri oLsunda .. Hepsi Çok qüzeL ..
|
tarih seviyorsanız eğer mutlaka okumalısınız derim
Yavuz bahadıroğlu -biz osmanlıyız -sehzade selim -kanuni sülayman temiz ve akıcı bir dil kitapların bittiğine üzüleceksiniz |
Aslında sizlerle paylaşabileceğim onlarca kitap var, ancak şimdilik bunlarla yetinip, eserlere duyulan ilgiye göre kendimi yönlendirmek istiyorum...
Ahmet Kabaklı (rahmetli) · Temellerin Duruşması 1 · Temellerin Duruşması 2 Prof. Dr. Orhan Türkdoğan · Etnik Sosyoloji ***314;lhan Bardakçı · ***314;mparatorluğa Veda Ahmet Davudoğlu · Stratejik Derinlik Mukaddes Yakay · Tüm eserlerini tavsiye edebilirim Burhan Bozgeyik · ***314;slam dünyasını saran ateş çemberi · Türkiye üzerine oynanan oyunlar |
aysel -halit ertugrul
|
Yekta Güngör Özden
Andımız Atatürk Talat Turhan Bomba Davası-Savunma Prof. Dr. Türkkaya Ataöv Osmanlı Ermenilerine Ne Oldu? Prof. Dr. Türkkaya Ataöv Mavi Kitaba Yanıt Gazi Mustafa Kemal Nutuk Yekta Güngör Özden Andımız Atatürk Che Büyük Albüm Deniz Büyük Albüm |
İlyas Salman Hasretim Sansürlüdür
Bilâl N. Şimşir Atatürk ve Cumhuriyet AK" Parti'nin Kara Kitabı |
arkadaslar hayatimda birkitap okudum onuda tavsiye ederim adi seytanin hilleleri okudukca okuyasi geliyo insanin
|
Orhan Pamugun ve Yasar Kemalinin bir cok kitaplarini tavsiye ederim.
Orhan Pamuktan özelikle Istanbul |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:26 . |