A-Z ye Herkonu

A-Z ye Herkonu (http://www.herkonu.eu/index.php)
-   Futbol (http://www.herkonu.eu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   ***Galatasaray*** (http://www.herkonu.eu/showthread.php?t=405)

Hasani 12.10.07 16:42

Zorunlu Açıklama: Fotogol Gazetesi

Bugün yayınlanan Fotogol gazetesinde Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Polat'ın söylemiş olduğu iddia edilen sözlere yer verilen imzasız bir haber son derece geniş yer bulmuştur.

Sayın Polat böyle bir demeç vermemiş, adı geçen gazete çalışanlarıyla hiçbir bir görüşmede bulunmamıştır. Daha önce de benzerleri yapılan ve yalnızca polemik yaratma amacı taşıdığını düşündüğümüz bu sansasyonel haber tamamıyla hayal ürünüdür.

Daha önce bildirdiğimiz gibi bu tip yalan haberlere kamuoyunun itibar etmemesini diliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü
İletişim Koordinatörlüğü

Hasani 13.10.07 10:39

Göster kendini

Ligde forma bulamayan Carrusca, Serkan, Aykut, Bouzid ve Mehmet Topal, kupa maçlarında kendilerini gösterip ilk 11'e girmeye çalışacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp, Türkiye Kupası maçlarında sahaya alternatif bir kadro sürmeye hazırlanıyor. Alman çalıştırıcının, kasım ayında başlayacak kupa maçlarında ligde şans bulamayan yedek oyuncularını oynatmayı düşündüğü bildirildi. Serkan Çalık, kaleci Aykut, Bouzid, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Carrusca ve Özgürcan gibi isimler için kupa maçları vitrine çıkmak için fırsat olacak.

ASLARI DİNLENDİRECEK
Kalli, grup usulüne göre oynanacak karşılaşmalarda beğendiği futbolculara ligde de şans tanımayı planlıyor. Kurt hocanın bu konuda futbolcularla bir görüşme yaparak, "Kadromuz geniş olduğu için ligde hepinize şans veremiyorum. Kupa maçları sizin için iyi bir fırsat. Kendinizi gösterin ve formayı alın" dediği ifade edildi. Feldkamp bu yolla hem yedekleri formda tutacak, hem de as oyuncularını dinlendirecek.

Hasani 13.10.07 10:41

[SIZE=] LİNCOLN: Dede gelirse G.Saray coşar [/size]

Brezilyalı, G.Saray'ın gündemine gelen vatandaşını övdü: Bize büyük güç katar

Birlikte coşarız

Brezilyalı, G.Saray'ın gündemine gelen vatandaşını övdü: Bize büyük güç katar.

Ara transfer çalışmalarına erken başlayan G.Saray'ın listesine giren Dede'ye Lincoln'den de destek geldi. Brezilyalı yıldızın, Borussia Dortmund'da oynayan vatandaşını överek, "Çok kaliteli bir oyuncu. Transferi bize güç katar. Birlikte coşarız" dediği bildirildi. Dede'yle iyi dost olan Lincoln'ün bu transferle ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiği ifade edildi. Yönetim, bonservisi 7 milyon euro olan Dede için Dortmund'la ocakta temasa geçecek.

KALLİ SOLA ADAM İSTİYOR
Futbol
stili ile F.Bahçeli Roberto Carlos'a benzetilen Dede, sol kanatta forma giyiyor. Asıl adı Leonardo de Deus olan yıldızın kulübü ile 2011 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 29 yaşında ve 1.76 boyundaki sambacının gelmesi halinde Lincoln'ün de performansının yükseleceği belirtiliyor. Sezon başında sol kanada bir transfer isteyen ancak alamayan Kalli'nin de Dede'ye 'hayır' demeyeceği bildirildi.

Hasani 13.10.07 10:43

Song'suz asla

Sezon başında istenmeyen adam olan Kamerunlu, 8 lig ve 4 UEFA maçının tamamında 90 dakika sahada kaldı.

Galatasaray'da sezon öncesi takımdan gönderilmesi gündeme gelen Kamerunlu defans oyuncusu Rigobert Song, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon en istikrarlı ismi oldu. Aslan'da 4. sezonunu geçiren Song, ligde oynanan 8 maçta 90'ar dakika görev yaparken, UEFA Kupası'ndaki Slaven ile Sion mücadelelerinde yine 90'ar dakika sahada kalmayı bildi. Toplamda 1080
dakika süre alan Song, profesyonellik dersi verdi.

Hasani 13.10.07 10:54

Artık G.Saraylısın

G.Saray'dan teklif aldığını ama sonra ses çıkmadığını belirten genç sol beke müjdeyi, "Başkan söyledi, G.Saray'a gidiyorsun" diyen eşi vermiş.

OLMAYACAĞINI SANDIM
Hakan Balta, G.Saray'a transferinin ilginç bir öyküsü olduğunu anlattı. Genç yıldız "Vestel-G.Saray maçından önce menajerim arayıp, 'G.Saray'la görüşmelere başladık' dedi. Ama maç gününe kadar bir haber gelmedi. Olmayacağını düşünmeye başlamıştım" derken, şöyle devam etti:

ŞÜKÜR VE ÜNSAL'IN

İZİNDE

"HATTA maçta gol kaçırınca, arkadaşlarım 'Bilerek mi kaçırdın?' diye takıldı. Maç sonu tribündeki eşime gittim. 'Hayırlı olsun, başkan söyledi G.Saray'a gidiyorsun' deyince çok heyecanlandım." Balta, G.Saray'da Hakan Şükür ve Hakan Ünsal gibi unutulmazlar arasına gireceğini iddia etti.

Hasani 13.10.07 10:56

Favori G.Saray

UEFA Kupası H Grubu'nda Cimbom'un rakipleri arasında yer alan Austria Wien'in teknik direktörü Georg Zellhofer, grubun favorisinin güçlü kadrosuyla Galatasaray olduğunu söyledi.

G.Saray'ın adı yetiyor

UEFA Kupası'nda G.Saray'la eşleşen Austria Wien'in teknik patronu Georg Zellhofer de Cimbom'un grubun favorisi olduğunu söyledi. Zellhofer, "G.Saray, UEFA ve Süper Kupa'yı kazanmış güçlü bir takım. Kadrosunda çok kaliteli futbolcular var. İyi futbol oynuyorlar. Hocasını da yakından tanıyoruz. H Grubu'nun favorisi olarak G.Saray'ı görüyorum" dedi. Fransız basını da Bordeaux'nun gruptaki en ciddi rakibinin G.Saray olduğunu ifade etmişti.

Hasani 14.10.07 10:28

Zorlu Kasım

Milli ara sonrası 20 günde 6 maça çıkacak Aslan'ı Türkiye Kupası da kapıda bekliyor.

Galatasaray milli aradan sonra zorlu periyoda girecek. 21 Ekim'de ligdeki Ankara maçı ile başlayacak maratonda sarı-kırmızılı ekip 20 günde 6 karşılaşma oynayacak. Ankara maçının ardından arka arkaya Denizli ve Antep deplasmanlarına gidecek Cimbom, araya 25 Ekim'de Bordeaux, 8 Kasım'da Helsinborg ile UEFA maçlarını

sıkıştıracak.

BULUŞMA 11 KASIM'DA
11 Kasım'daki G.Birliği maçı ile ligde ilk kez taraftarı ile buluşacak olan Galatasaray'ı Türkiye Kupası da kapıda bekliyor. Grup maçlarının takvimi önümüzdeki hafta netleşecek. Kupada da en az 3 maç oynayacak olan Cimbom, devre arasına kadar adeta nefes bile alamaycak.

Hasani 14.10.07 10:30

Kuranyi aşkı

Ülker'den söz alan Galatasaray, Schalke'nin sezon başında satmaya yanaşmadığı golcü futbolcuyu ikna etmek için büyük çaba harcıyor.

LİSTE GENİŞLİYOR
Galatasaray'da Kevin Kuranyi defteri yeniden açıldı. Teknik direktör Feldkamp'ın göreve gelmesinin ardından yapılanma içine giren ve kadrosunu baştan aşağıya yenileyen sarı- kırmızılı ekip hız kesmiyor. Sol kanat için Dortmund'da forma giyen Dede ile ilgilenen Cimbom, forveti ise sezon başındaki göz ağrısı

Kuranyi ile güçlendirmeyi planlıyor.

F.BAHÇE'YE ÇALIM
Fenerbahçe'nin de istediği golcü oyuncunun transferi için uzun görüşmelerin ardından Ülker'den destek sözü alan Galatasaray, şimdi Schalke ve Kevin Kuranyi'yi ikna etmenin yollarını arıyor. 25 yaşındaki oyuncu için başkan Canaydın ve başkan yardımcısı Polat, Schalke ile Lincoln ise Kuranyi ile görüşerek "Evet" demeleri için uğraşıyor.

Hasani 14.10.07 10:32

Yeter ki oynayayım
Yedek kalmayı kendisine dert etmediğini belirten Kongolu oyuncu "Ancak düzenli forma şansı bulabilirsem en az 20 gol atarım" dedi.

Galatasaray'ın İtalya'nın Roma kulübünden sadece 500 bin euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Shabani Nonda, sarı-kırmızılı ekipte çok mutlu olduğunu söyledi. Formda olduğu bir dönemde yedek kalmasına karşın bunu dert etmediğini kaydeden yıldız oyuncu, "Herkes gibi ben de düzenli bir şekilde oynamak isterim ama bu, ,, hocamın vereceği bir karar. Eğer Kalli bana daha fazla güvenir ve daha fazla şans bulabilirsem sezon sonuna kadar en az 20 gol atacağıma inanıyorum" diye konuştu. Nonda'nın 8. haftası geride kalan Turkcell Süper Lig'de 4 golü bulunuyor.

Hasani 14.10.07 10:34

Linderoth asist yaptı

EURO 2008 Elemeleri'nde Linderoth'lu İsveç, Liechtenstein deplasmanında güle oynaya kazandı: 3-0. İsveç'e 3 puanı getiren golleri Ljungberg, Wilhelmsson ve Svensson attı. G.Saraylı Linderoth 90 dakika forma giyerken, 2. golün asistini yaptı.

Ayhan'dan iyi haber
FITIK ameliyatı sonrası evinde istirahate devam eden Ayhan Akman, haftaya düz koşulara başlamayı umduğunu söyledi. Ağrılarının iyice azaldığını belirten tecrübeli yıldız, "Formamı özledim. En kısa sürede iyileşip arkadaşlarıma katılmak istiyorum" diye konuştu.

Hasani 14.10.07 10:37

Suni gündem

"Her şey iyi giderken işleyen çarka çomak sokmak isteyenler var, buna izin vermeyiz. Yönetimde en ufak bir ayrılık yok".

BOŞUNA UĞRAŞMASINLAR
G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, son günlerde yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen ile aralarında sorun yaşandığı iddialarının gerçek olmadığını söyledi. Yönetimin birlik içinde çalıştığını belirten Polat, "Bazı çevreler iyi işleyen çarka çomak sokmaya çalışıyor. Boşuna uğraşmasınlar, başaramazlar"

dedi.

BAZILARI RAHATSIZ OLDU
Yapılan spekülasyonların 'suni gündem' olduğunu kaydeden Adnan Polat, "Şu an takımda her şey yolunda gidiyor. Bu durum herhalde bazı kesimleri rahatsız etti. Suni gündem yaratıp bizi durdurmaya çalışıyorlar ama nafile. Yöneticiler arasında bir sorun yok. Emin adımlarla hedefe yürüyoruz" şeklinde konuştu

Hasani 14.10.07 10:38

Buluşacaklar

KURANYİ'NİN transferinde, Lincoln baş rolü oynuyor. Schalke'de birlikte forma giyen iki futbolcunun çok iyi dost olduğu bilinirken, iki yıldızı Galatasaray'da buluşturmak isteyen sarı-kırmızılı ekip, Lincoln'den eski takım arkadaşı ile görüşmesini istedi. Lincoln, Kuranyi ile gerekirse Almanya'da bir araya gelip, Galatasaray ve İstanbul'u anlatarak golcü futbolcuyu ikna edecek.

Hasani 14.10.07 10:40

Önce oy sonra maç
GALATASARAY, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliği paketinin halk oylamasına sunulacağı pazar günü, Ankaraspor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen'deki maç saat 20.00'de başlayacak. Galatasaray, Ankaraspor maçıyla 5 maçlık seyirciyiz oynama cezasını da tamamlayacak.

Aykut'un kafası karışık
FEVZİ'NİN Antalya'yı tercih etmesinin ardından Aykut da Galatasaray ile yol ayrımında. Uzun süre Mondragon'un arkasında bekledikten sonra teknik direktör Feldkamp'ın Orkun'u tercih etmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan genç file bekçisi, ilerleyen haftalarda da forma şansı bulamaması halinde sarıkırmızılı
ekipten ayrılacak. Aykut'a Almanya'dan ciddi teklifler olduğu belirtiliyor.

Hasani 14.10.07 10:42

Hasan Şaş'ın derdi!

Yıldız oyuncumuz "Galatasaray sevdam yüzünden acılar içinde oynuyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı" dedi

Galatasaray***8217;da oynadığı futboldan çok saha içindeki tavırlarıyla kendisinden söz ettiren ve hırçınlığıyla zaman zaman hedef adam haline gelen Hasan Şaş, dertli mi dertli. En formda olduğu dönemlerde bile yedek kulübesine mahkum olan yıldız futbolcu bel ağrıları nedeniyle gerçek gücünü gösterememekten yakındı. Sürekli tedaviye giden ve takımdan ayrı kalan Hasan Şaş***8217;ın bu durumu teknik direktör Karl Heinz Feldkamp***8217;ı da kara kara düşündürüyor.

Formamı kaybettim
Futbol hayatında büyük başarılar yaşadığını belirten Hasan Şaş, "58 kez ay yıldızlı formayı giydim. Bunun 47***8217;si A Milli. Dünya üçüncülüğü gururunu yaşadım. Galatasaray forması altında şampiyonluklar gördüm. UEFA Kupası***8217;nı havaya kaldırdım. Futbol hayatımın zirvesinde olduğum dönemler içerisinde de çok sakatlıklar yaşadım ama hiç birisi bana bu kadar çektirmedi. Bel ağrıları yüzünden, kulübeye mahkum oldum, formamı kaybettim. G.Saray sevdası yüzünden acılar içinde oynadım. Artık dayanacak gücüm kalmadı" dedi.
İlacımı biliyorum
Ağrılarının zaman zaman şiddetli boyutlara ulaştığını da sözlerine ekleyen tecrübeli futbolcu, "10 yıldır bu ağrıları çekiyorum. Artık bu rahatsızlıkla arkadaş gibi oldum. Onunla birlikte yaşıyorum. Önceden kalma olduğu için de kendimi nasıl rahatlatacağımı bildiğim için bol bol istirahat ediyorum. Benim ilacım bu. Bu durumda da olan bana oluyor. Tam form tuttuğum dönemde, belimdeki arıza yüzünden takıma giremiyorum. Kenarda oturmak bana acı veriyor.
Zorlanıyorum
Hareketli bir futbolcu olduğum için de idmanlarda bu yüzden istediklerimi zaman zaman yapamıyorum. Ters çalım atmayı severim. Bunu da çok iyi beceririm ama son dönemlerde kıvraklığımı kaybettim. Sert hareketler bana pahalıya mal oluyor. Konyaspor ile oynadığımız maçta da iyiydim. Havamı bulmuştum. Ama, belimdeki ağrı nüksedince mecburen oyunden çıkmak zorunda kaldım. Hocam da bu durumdan rahatsız. Ancak, beni oyundan çıkardığında herkes şaşırdı. Oysaki ben istemiştim. Şimdi iyiyim ve tekrar formama kavuşacağım günü iple çekiyorum" diye konuştu.

Hasani 14.10.07 10:44

Başarımız Feldkamp***8217;ın eseri"

Sarı-Kırmızılı takımın İsveçli yıldızı Linderoth, yeni takımını öve öve bitiremedi. Ülkesinde yayınlanan Aftonbladet Gazetesi***8217;ni özel bir röportaj veren deneyimli oyuncu, oldukça önemli açıklamalar yaptı. İstanbul***8217;a kısa zamanda alıştığını belirten yıldız futbolcu, ***8220;Burada ortam tek kelimeyle mükemmel. Günlerim gerçekten harika geçiyor. Lige çok iyi bir başlangıç yaptık. Kimse bizden bu kadar mükemmel bir performans beklemiyordu. Başarımız Feldkamp***8217;ın eseri***8221; diye konuştu.

Hakan dünya markası
UEFA Kupası***8217;nda gruplara kaldıklarını hatırlatan Linderoth, konuşmasını şöyle sürdürdü: ***8220;Ligde seyircisiz maçlar oynadık ve bu virajı minimum kayıpla atlattık. Bu sene UEFA Kupası***8217;nda çok güçlü takımlar var ama biz büyük rakiplerin arasında en önemli favoriler arasında gösteriliyoruz. Takımda Hakan Şükür gibi bir dünya markasının yanında, Arda ile Barış gibi genç ve yetenekli oyuncular var. Ligde cezamız bitiyor ve seyircimizle buluşacağız. Çıkışımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz.***8221;

Hasani 14.10.07 10:45

Mehmet Topal hazır kıta

Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilmesine karşın çok fazla forma şansı bulamayan Mehmet Topal, teknik heyete mesaj gönderdi. Ligin ilk 8 haftasında oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını vurgulayan genç oyuncu, ***8220;Bu sezon sadece 3 maçta forma giydim. Sürekli oynayacakmış gibi kendimi hazır tutmaya çalışıyorum***8221; dedi.

Hasani 14.10.07 10:47

Yabancılar dört bir yanda!

Milli maçlar için lige veren arayı fırsat bilen Galatasaray***8217;ın yabancı oyuncuları bir bir ülkeyi terketti. Brezilyalı yıldız Lincoln***8217;ün özel işlerini halletmek için Almanya***8217;ya, Rigobert Song ve İsmail Buozid***8217;in de Fransa***8217;ya gittiği ifade edildi. Sarı-Kırmızılılar bugünü de izinli geçirdikten sonra Ankaraspor maçının hazırlıklarına yarın start verecek.

Başkan dinleniyor
Geçtiğimiz hafta pankreasındaki bir sorun nedeniyle bıçak altına yatan Özhan Canaydın***8217;ın durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Doktorlarının bir süre daha dinlenmesini tavsiye ettiği tecrübeli başkanın memleketi Bursa***8217;da istirahat ettiği ifade edildi. Kulüpten kısa bir süre de olsa ayrı kalan Canaydın***8217;ın sık sık yöneticileri arayarak kulüp hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

Hasani 14.10.07 10:49

Formayı geri vermem"

Mondragon'un Sarı-Kırmızılı takıma veda etmesinin ardından sezon başında Kayseri Erciyesspor***8217;dan transfer edilen Orkun Uşak, iddialı açıklamalar yaptı. Galatasaray alt yapısından yetiştiğini hatırlatan deneyimli file bekçisi, ***8220;Bana yönelik beklentilerin farkındayım. Mondragon gibi bir kalecinin ardından kaleyi devralmam gerçekten çok önemli. Ama ben de yeteneklerimin farkındayım. Şimdiye kadarki performansım ortada. Formayı almışken geri vermeyi düşünmüyorum***8221; yorumunu yaptı.

***8216;Bütün kupalara talibiz***8217;
Takımın diğer kalecileri Aykut Erçetin ve Fırat Kocaoğlu***8217;na da övgüler düzen Orkun, ***8220;Bu takımda bir kural nedense görmezden geliniyor. Kim iyiyse formayı o giyer. Demek ki hocamız Feldkamp beni hazır görüyor ve sahaya çıkıyorum. Başarılıyım. Aykut ve Fırat da çok yetenekli kaleciler. Takımda özlenen hava yakalandı. Ligde ve Avrupa***8217;da yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Umarım bu sene kısa bir aranın ardından Türkiye Kupası***8217;nı da müzemize götürüp, başarımızı katlayacağız***8221; dedi.

Hasani 14.10.07 11:00

Rakipler gözaltında olacak!

UEFA Kupası'nda tam dişine göre bir gruba düşerek, belirlediği büyük hedeflere ulaşma yolunda avantaj yakalayan Galatasaray, rakiplerini gözaltına alıyor.

Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın, kupadaki dört rakibin kendi liglerinde oynayacakları maçların bazılarını şahsen izleyeceği, bazı karşılaşmaları da yardımcılarına takip ettireceği öğrenildi. Sarı - kırmızılı yönetim ve taraftarların bu sezon UEFA Kupası'nda büyük beklenti içinde olması nedeniyle işini sıkı tutan Alman hocanın, 25 Ekim Perşembe günü deplasmanda Bordeaux'la oynayacakları maç öncesi, rakiplerinin ligde Strasbourg'la yapacağı karşılaşmayı izlemek için Fransa'ya gideceği vurgulandı. Kalli'nin, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ile oynadığı maçların kasetlerini de, sarı - kırmızılı kulüp çalışanlarından istediği ifade edildi.

Yardımcılar izleyecek
UEFA Kupası'ndaki diğer rakipler Panionios, Helsingborg ve Austria Wien'i ise Feldkamp'ın yardımcıları Ahmet Akcan ile Burak Dilmen izleyecek. Feldkamp, hangi maçları takip edeceklerini Akcan ve Dilmen'e önümüzdeki günlerde bildirecek.

kayra 15.10.07 12:27

Aykut'un kafası karışık
FEVZİ'NİN Antalya'yı tercih etmesinin ardından Aykut da Galatasaray ile yol ayrımında. Uzun süre Mondragon'un arkasında bekledikten sonra teknik direktör Feldkamp'ın Orkun'u tercih etmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayan genç file bekçisi, ilerleyen haftalarda da forma şansı bulamaması halinde sarıkırmızılı
ekipten ayrılacak. Aykut'a Almanya'dan ciddi teklifler olduğu belirtiliyor. [/b][/quote]

bence haklida aykut bu konuda.aykutun bence orkundan bir eksigide yok.yillardir bekledi bu cocuk kariyerini yedekte gecirmeye gelmediki dünyay****iderse hakli bulurum.bence sans verilmeli aykuta.

Hasani 15.10.07 18:51

Tamamen duygusal

UEFA Kupası'nı ikinci kez müzesine götürmek isteyen Cimbom, Schalke'den yıllık 1.4 milyon euro alan Kuranyi'ye 2.5 milyon euro önerecek, ara transferde işi bitirecek.

Cazip teklif

Cimbom, Schalke'de 1.4 milyon euro alan golcü oyuncuya yıllık 2.5 milyon euro, maç başına ise 10 bin euro önerecek.

Schalke uçuyor
Galatasaray'dan Kevin Kuranyi harekâtı... Sezon başında transfer edemediği oyuncuyu, devre arası veya gelecek yıl kadrosuna katmayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, çalışmalarına şimdiden start verdi. Schalke'nin 27 milyon euro gibi uçuk bir bedel istemesinin ardından öncelikle oyuncu ile anlaşmanın yollarını arayan Galatasaray, Kuranyi'nin menajeri Wietmann ile temasa geçti.

Olumlu bakıyor
Öncelikli olarak Kuranyi'ye talip olduklarını ve her türlü fedakârlığa hazır olduklarını bildiren Cimbom, olumlu yanıt almasının ardından Kuranyi'ye yapacağı teklifi netleştirdi. 25 yaşındaki oyuncuya yıllık 2.5 milyon euro artı maç başına 10 bin euro önerecek olan sarı-kırmızılılar, Kuranyi'nin kabul etmesi halinde Ülker'in de desteğiyle Schalke ile anlaşmanın yolunu arayacak.

10 gol cepte
GOL yollarındaki hakimiyeti ve sert vuruşlarıyla bilinen Kevin Kuranyi, Stuttgart'taki ilk sezonu hariç 10 golün altına düşmedi. Bundesliga'daki ilk sezonunda 5 maçta 1 gol atan golcü oyuncu, ardından daha fazla şans bulmaya başladı ve buna orantılı olarak attığı goller de arttı. Bu sezon 9 maçta 4 gol atan Kuranyi'nin Stuttgart'ta 145 maçta 41, Schalke'de ise 72 maçta 29 golü bulunuyor.

Hasani 15.10.07 18:52

Golün efendisi

Golleriyle Aslan'ı sırtlayan Ümit'in çıkışını milli takımda da sürdürmesi, zorlu maçlar öncesi Feldkamp'ı sevindirdi.
Aslan'da Ümit Karan sevinci yaşanıyor... Sezona durgun başlayan ancak daha sonra açılan ve golleriyle G.Saray'ı hem ligde, hem de Avrupa'da sırtlayan yıldız oyuncu, çıkışını milli takımda da sürdürdü. Moldova'ya attığı nefis golle ay-yıldızlı ekibi mağlubiyetten kurtaran Karan, herkesten tam not aldı. Ümit Karan'ın bu formunun, milli maçlar sonrası

girilecek zorlu periyotta Kalli'nin en büyük kozu olacağı ifade ediliyor.

KRALLIKTA ZİRVEDE
Sarı-kırmızılı futbolcu, şu ana kadar Süper Lig'de 5, UEFA Kupası'nda 3, milli forma ile de 1 olmak üzere toplam 9 gole imza attı. Krallık yarışında 5 golle Gökhan Ünal, De Nigris ve Gökdeniz ile birlikte ilk sırada bulunuyor. Öte yandan ligde Kasımpaşa filelerini süper bir röveşata golüyle sarsan Ümit Karan, Moldova'ya uçarak attığı kafa golüyle, "jenerik gollerin adamı" olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Hasani 15.10.07 18:54

Bu gruptan lider çıkarız

UEFA Kupası'ndaki rakiplerini mercek altına alan Alman hoca, yönetime zirve sözü verdi.

KASETLERİNİ İZLEDİ
Ne olursa olsun temkinli açıklamalarıyla bilinen Feldkamp, bu kuralını UEFA Kupası için bozdu. Sarı-kırmızılı ekibin grubunda yer alan Bordeaux, Austria Wien, Panionios ve Helsinborg'u yakın takibe alan ve kasetlerini izleyen Alman hoca, yönetime sevindirici bir rapor verdi.

BORDEAUX
ZORLAR

Raporunda gruptaki en iyi takımın Galatasaray olduğunu belirten Kalli, "Bizi biraz Bordeaux zorlar ancak onu da geçeceğimizi tahmin ediyorum. Hesaplarıma göre bu gruptan lider çıkarız" dedi. Öte yandan sarı-kırmızılı ekip H Grubu'ndaki ilk maçını 25 Ekim Perşembe günü Bordeaux'la yapacak.

Hasani 15.10.07 18:56

Düdükten sonra bitti
Kalli, sezon öncesi çalımı abarttığı için düdük fırlattığı Şaş'ı 77 dakika oynattı.

4 MAÇTA OYNADI
G.Saray'da Hasan Şaş, Feldkamp'ın gelişi ile formayı unuttu. Alman hoca, ligde geride kalan 8 haftada yıldız oyuncuya sadece 77 dakika şans verdi. Şaş, 4 maçta hiç forma giymezken, ****ücü (7), Konya (20) ve Kayseri (5) maçlarında sonradan girdi.

ESKİDEN GÖZDEYDİ
Sadece Kasımpaşa maçında ilk onbirde oynama fırsatı bulan Hasan, ilk 45 dakika sonunda kenara alındı. 1998 yılında ****ücü'nden G.Saray'a transfer edilen yıldız, daha önce çalıştığı Terim, Lucescu, Hagi ve Gerets'in ise gözdesi durumundaydı.

Barış'a kaptırdı

HASAN Şaş'ın gediklisi olduğu sağ kanatta artık Barış Özbek forma giyiyor. Genç gurbetçi, teknik olarak Şaş'ın gerisinde olmasına rağmen bitmeyen enerjisi ile tecrübeli yıldızı ekarte etti. Kalli ustalığa değil koşana prim verdi.

Hasani 15.10.07 18:58

Hakan endişesi

G.Saray'da Ümit sevinci yaşanırken, Hakan Şükür'ün durumu endişe yaratıyor. Formsuz bir dönem geçiren Kral, A Milli Takım'da da yedeğe düştü. Hakan'ın moral çöküş yaşamasından korkan teknik heyet, milli takımdan dönünce terapiye alacak.

Bursa'da stres atıyor

PANKREASINDAKİ rahatsızlık nedeniyle ciddi bir operasyon geçiren başkan Özhan Canaydın, memleketinde enerji depoluyor. Hem bayram, hem de dinlenmek için Bursa'nın yolunu tutan Canaydın'ın 10 gün içinde İstanbul'a döneceği ve Florya'da takımı izlemeye gideceği bildirildi.

Hasani 15.10.07 19:01

En kral menajer!

Nonda'yı transfer etmiş olmamıza rağmen, hala neden golcü aradığımız ortaya çıktı

Sarı-Kırmızılı yönetimin kaptan Hakan Şükür'e sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere genel menajerlik teklifini götürecekleri öğrenildi. Bu konuda Galatasaray Yönetimi'nde görüş birliğinin olduğu ve teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın da görüşünün alındığı, önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde Hakan'a resmi teklifin yapılacağı ifade edildi.

HAKAN NE CEVAP VERECEK
Sarı-Kırmızılı yönetim Hakan Şükür'e menajerlik teklif etmeye hazırlanırken en büyük sıkıntının 36 yaşındaki tecrübeli futbolcunun bu teklife vereceği cevap olduğu bildirildi. Hakan Şükür daha önce verdiği demeçlerde, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Benim için önemli olan bu. 4 yıl daha futbol oynamamam için bence hiçbir neden yok" ifadesini kullanmıştı. Bu durum yönetimde tedirginlik yaratıyor.
OKAN'A DERBİLİ JÜBİLE
Bu arada Sarı-Kırmızılılar Okan Buruk'a sezon sonunda jübile yapmayı planlıyor. Emektar futbolcusunun jübile teklifine olumlu yanıt verdiği ve zaten sezon sonunda futbolu bırakmayı düşündüğü bildirildi. G.Saray Yönetimi, bu konuda bazı hazırlıklarının olduğu ve jübile maçı için Okan'ın daha önce formasını giydiği Beşiktaş'a teklif götürdügü öğrenildi. Kalli de kadroda gençleştirme yapacağı için Okan'a şans vermeyi düşünmüyordu.

Hasani 15.10.07 19:03

Savunmanın sigortası; Rigobert Song

Yeni sezon öncesinde yabancı oyuncular da dahil olmak üzere bir çok oyuncuyla yollarını ayıran Galatasaray'da Kamerunlu oyuncu Rigobert Song gösterdiği performansla savunmanın sigortası oldu.
Başkan Yardımcısı Adnan Polat'ın yanısıra yönetici Haldun Üstünel ve Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin'in birlikte yönettiği yeni sezon harekatında kadro içinde büyük bir değişikliğe gidilmiş, kaleci savunma oyuncusu Tomas ile İliç ve İnamato ile de yollar ayrılmıştı. Gönderilecek yabancı oyuncular arasında Song'un da adı geçmekte özellikle Adnan Sezgin Kamerunlu oyuncunun Tomas ile birlikte gönderilmesi gerektiğini savunuyor, bu iki oyuncunun ücretlerinin savunma oyuncularının aldığı ücretlere göre çok yüksek olduğunu belirtiyordu. Ancak, İsviçre ve Almanya'da yapılan hazırlık kampında Song'un sergilediği yüksek performansın ardından teknik direktör Feldkamp, Kamerunlu yıldızın kesinlikle takımda kalması yönünde rapor verdi. Böylece Song, sarı kırmızılı forma ile bir sezon daha oynama şansını elde etti.
Turkcell Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan ve UEFA Kupası'nda gruplara kalma başarısı gösten Galatasaray'da geride kalan maçlara bakıldığında Rigobert Song savunmanın en başarılı ismi olarak göze çarpıyor.

Hasani 15.10.07 19:09

İkiye katladık

Kurt hoca Kalli'nin takımın başına geçmesi ve yeni transferlerin ekibe uyum sağlamasıyla, futbol anlayışında gözle görülür bir değişim yaşayan Galatasaray, Süper Lig'de namağlup liderliğin keyfini çıkarırken, ortaya koyduğu istatistiklerle de parmak ısırtıyor. Hücum futbolunu benimseyen Sarı-Kırmızılılar, 8 haftanın geride kaldığı bu sezonda rakip filelere tam 18 gol gönderdi. Bu sayı, Fenerbahçe (9) ile Beşiktaş'ın (9) kaydettiği toplam gole denk.

Kalesi gole kapalı
Maç başına 2.25 gol ortalamasıyla oynayan Cim Bom, savunmada da aynı oranda başarılı. Aslan 8 karşılaşmada kalesinde sadece 4 gol gördü. Galatasaray böylece ligin en az gol yiyen takımı unvanını da ele geçirdi. Lideri zafere götüren maçlarda en çok forma giyen isimler; Rigobert Song (720 dk.), Orkun Uşak (630 dk.), Servet Çetin (630 dk.), Volkan Yaman (629 dk.) ve Ümit Karan (615 dk.) oldu.

Hasani 15.10.07 19:11

Kalli'den Ocak listesi

Sezona fırtına gibi girerek, çok kısa bir sürede şampiyonluk yarışı yaptığı rakipleri F.Bahçe ve Beşiktaş'a puan farkı atan G.Saray, transfere doymak bilmiyor. Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın isteği doğrultusunda kadrosuna kattığı 10 futbolcu ve yollarını ayırdığı 15 oyuncuyla, transfer mevsiminin en hareketli kulübü olan sarı-kırmızılılar, Ocak 2008'deki ara transfer dönemi için de şimdiden kolları sıvadı. Bu sezon hem ligde hem de Avrupa'da büyük başarılar elde etmek isteyen ve bunun için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan yönetim, ara transfer döneminde kadroyu 2 takviyeyle daha da güçlendirmek için çalışmalara başladı.
Öncelikli mevki kale
Ligde ve Avrupa'da iyi performans gösteren takımının eksikleri olduğunu düşünen Teknik Direktör Feldkamp, sarı-kırmızılı yönetimle yaptığı görüşmede iki takviye talebinde bulundu. Savunmanın göbeğinde oynayan Servet ve Song'a alternatif olabilecek iyi bir stoper alınmasını talep eden Alman çalıştırıcı, bir de kaleci transfer edilmesini istedi. Kaleci transferinin mutlaka yapılmasını isteyen Kalli'nin, ***8220;Orkun da, Aykut da bana güven vermiyor. Gerek Avrupa'da gerekse ligin ikinci yarısında çok daha zor maçlar oynayacağız. Maalesef iki oyuncu da bu ağırlığı kaldıracak kapasitede değiller***8221; ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Favori Martinez
Alman teknik adamın bu taleplerini makûl karşılayan G.Saray Yönetimi, önceliği kaleci transferine verirken, bu konuda scout ekibinden ve menajerlerden çalışma yapmasını istedi. Feldkamp'ın kaleye transfer edilecek oyuncunun yabancı olmasını istediği öğrenilirken, sarı-kırmızılı yönetimin Sakaryaspor'un kalecisi Martinez ismi üstünde yoğunlaştığı iddia edildi. Kadrosunda 6 yabancı bulunan ve artı 1'lik kontenjanı boş olan G.Saray'ın, iki yabancı transfer etmesi durumunda Carrusca'yı göndereceği öğrenildi. Geçtiğimiz aylarda Boca Juniors'un teklifini kabul etmeyen Arjantinli futbolcuyla, devre arasında büyük ihtimalle yolların ayrılacağı ifade edildi.

Hasani 15.10.07 19:12

5'te 5 olsun

Bu sezon cezası nedeniyle sahasında seyircisiz oynadığı ilk 4 maçı da kazanmayı başaran Galatasaray, hafta sonunda oynayacağı Ankaraspor karşılaşmasıyla cezasını tamamlamış olacak. Sarı-Kırmızılı ekip bu maçı da kazanırsa cezalı maçlarında 5'te 5 yaparak önemli bir başarıya imza atmış olacak

Hasani 15.10.07 19:14

Aslan'a yakışır!

Kulübümüz Türkiye'yi derinden sarsan terör saldırılarında şehit düşen askerlerimiz ve onların geride kalan ailelerine destek olmak için harekete geçti.

Yönetim kurulunun, Süper Lig'in 9. haftasında Ankaraspor'la pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanacak olan maça sarı - kırmızılı takımın siyah formalarla çıkması kararını aldığı öğrenildi. Siyah formaların sezon başında Futbol Federasyonu'na tescil ettirilmesi nedeniyle resmi anlamda Galatasaray'ın önünde hiçbir engel bulunmuyor.Şehit ailelerinin yanı sıra terör örgütüyle mücadele eden silahlı kuvvetlerimize bu anlamlı davranışla destek verme düşüncesinde olan sarı - kırmızılı yönetimin ayrıca bugün yapılacak icra kurulu toplantısında önemli bir karar daha alması bekleniyor.

UEFA'da veya ligde
Yönetim kurulunun, UEFA Kupası'nda İsveç temsilcisi Helsingborg'la 8 Kasım Perşembe günü Ali Sami Yen'de yapılacak maçın hasılatını da şehit ailelerine bırakacağı bildirildi. Konuyla ilgili kesin kararını bugünkü icra kurulu toplantısında verecek olan yönetimin, Helsingborg maçı yerine, ligin 12. haftasında İstanbul'da Gençlerbirliği ile oynanacak karşılaşmanın hasılatını şehit ailelerine bırakma fikrini benimseyebileceği de vurgulandı.

Hasani 16.10.07 17:55

Millizede Aslan

Milli duygularla bakılan milli maçlar Galatasaray'ın başına bu yıl dert oldu. A Milli Takım'ın eylül ayında oynadığı Malta maçında ciddi şekilde sakatlanan Arda Turan ve Sabri Sarıoğlu'ndan uzun süre yararlanamayan sarı-kırmızılı takım, bu kez Hakan Şükür'den gelen haberle sarsıldı. Ay-yıldızlı ekibin önceki gün yaptığı idmanda el ayası zarında zedelenme ve kanama belirlenen tecrübeli oyuncunun eli, hastanede koruma amacıyla atele alındı.

AY-YILDIZA FEDA OLSUN
Hakan Şükür'ün kesin durumunun ve Ankaraspor maçında oynayıp oynamayacağının takıma katıldıktan sonra kesinlik kaezanacak. Sarıkırmızılı takımda Malta maçında sakatlanan Arda, iki hafta sonra sahalara dönebilirken, Sabri ise hâlâ formasına kavuşamadı. Öte yandan G.Saraylı yöneticiler yaşanan tüm şanssızlıklara rağmen milli formanın her şeyden kutsal olduğunu belirterek, "Sakatlıklar nedeniyle Milli Takıma karşı olumsuz tavır almamız söz konusu olamaz" diye konuştular.

Hasani 16.10.07 17:56

Anakonda göreve

"Forvette hangi ikili oynamalı?" anketinden yüzde 83 oranında 'Ümit&Nonda' yanıtı çıktı.

HAKAN-ÜMİT İKİNCİ
G.Saraylı taraftarlar takımın forvetinde Ümit Karan ile Nonda'yı görmek istediklerini belirttiler. 'galatasaray.com'un düzenlediği, "Sizce hangi ikili ilk 11'de forma giymeli?" anketine katılanların yüzde 82'si, "Ümit-Nonda" yanıtını verdi. 6 bin kişinin katıldığı ankette ikinci sırayı ise yüzde 9 oyla
"Hakan-Ümit" ikilisi aldı.

NONDA 3 GOL ATTI
En az oy ise yüzde 8'le "Hakan- Nonda" ikilisine çıktı. Sarı-kırmızılılar, böylece son iki maçta Shabani Nonda'yı yedek bırakan teknik direktör Feldkamp'a mesaj göndermiş oldu. Cimbom'un üç forvetinden Ümit Karan ligde 5 gol atarken, Hakan Şükür'ün 4, takıma sonradan katılan Nonda'nın ise 3 golü bulunuyor.

Hasani 16.10.07 17:58

Yolcular

Ocak ayındaki ara transferde kadrosundaki eksik yerlere takviye yapmayı planlayan Galatasaray, bazı oyunculara da kapıyı göstermeye hazırlanıyor. Teknik direktör Feldkamp'ın isteği doğrultusunda forvet, savunma ve kaleye oyuncu arayan sarı-kırmızılı yönetimin; büyük ümitlerle alınan ancak takıma bile giremeyen Marcelo Carrusca ve aynı şekilde yetersiz bulunan İsmail Bouzid ile yollarını ayıracağı öğrenildi.

KALİTELİSİ GELECEK
Kalli'nin verdiği şansı da kullanamayan Carrusca'nın zararına da olsa satılacağı belirtilirken, Bouzid'in de gelecek yılın kadrosunda düşünülmediği ve talibi çıkarsa hemen gönderileceği ifade edildi. Halen bir yabancı alma hakkı olan yönetim, bu operasyonla kontenjanda 2- 3 kişilik yer açacak. G.Saray'ın hedefinin takımdaki tüm yabancıları kaliteli hale getirmek olduğu bildirildi.

Hasani 16.10.07 18:00

G.Saray'ın Kuranyi planı

Müthiş transferler yaparak Ocak 2008'deki ara transfer dönemine de damgasını vurmaya hazırlanan Galatasaray, Schalke'nin ünlü yıldızı Kevin Kuranyi'de ısrarlı. Kuranyi'nin menajeri Wietmann ile temasa geçildi.

Kone parası Kuranyi'ye

Schalke 04'ün milli oyuncusu Kevin Kuranyi için girişimlerini sürdüren Cimbom, bu transferin kaynağını sponsorlardan bulacak. Yönetimin, sezon başında çok isteyip alamadığı PSV'li Kone için sağladığı parayı Kuranyi'nin transferinde kullanacağı öğrenildi. Seyrantepe Stadı'nın inşaatının başlaması ile maddi açıdan rahatlayacak olan Cimbom, Kuranyi için her fedakarlığı yapacak.

Hasani 16.10.07 18:01

Sabri gün sayıyor

G.Saray'da Hakan Şükür gibi Milli Takımın Malta maçında sakatlanan ve bir ayı aşkın bir süredir sahalardan uzak kalan Sabri, takıma katılıyor. Genç yıldızın bu hafta koşulara başlayacağı, önümüzdeki haftadan itibaren ise takımla çalışmalara katılacağı öğrenildi.

Hasani 16.10.07 18:03

Sudan ucuz yıldız: Barış

G.SARAY'DA bu sezon sergilediği futbolla takımın bankosu olan Barış Özbek, arkadaşlarının yanında komik denecek bir paraya oynuyor. Gurbetçi futbolcunun yıllık ücreti sadece 250 bin euro. Cimbom, Barış için Essen'e de 500 bin euro ödedi. Kalli'nin gözdesi Barış, Hasan'ı kulübeye yolladı.

Serkan Çalık: Sıra bende

BARIŞ ile birlikte Essen'den gelen Serkan Çalık, patlama sırasının kendisinde olduğunu söyledi. Genç oyuncu, "Barış'ın başarısı en çok beni sevindiriyor. Şans verilirse ben de en az onun kadar yararlı olurum" diye konuştu.

Hasani 16.10.07 18:06

''Yarın çok önemli bir maçımız var''

Teknik direktörümüz Feldkamp, Türk ruhunu derinden hissediyor

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, (A) Milli Futbol Takımı'nın yarın Avrupa Şampiyonası eleme grubunda çok önemli bir maça çıkacağını belirterek, ''Yarın çok önemli bir maçımız var. Süper bir maç olmasını diliyorum'' dedi. Feldkamp, Galatasaray'ın bugünkü antrenmanı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli takımın yarınki maçının önemine değindi. Alman teknik adam, ''Şu an bizim için en önemli konu milli takım. Yarın maçın süper olmasını diliyorum. O maçın heyecanı şimdiden beni bastı'' diye konuştu.

Milli takıma çok sayıda futbolcu gönderdiklerini, bu nedenle ligdeki Ankaraspor maçına yoğunlaşmakta zorlandıklarını ifade eden Feldkamp, şöyle konuştu: ''Ankaraspor maçını da düşünmemiz gerek. Bu maça yoğunlaşmaya çalışıyoruz, ama bu durumda biraz zorlanıyoruz. Milli takımda her türlü sorun olabilir. Bunları söylerken, futbolcuların sakatlanma olasılığından söz ediyorum, ama bu konuda bir endişem yok. Onlar üzerine düşen görevi yapsınlar. Yarın akşam süper bir maç olmasını temenni ediyorum. Futbolcularımız dönünce, Ankaraspor maçının hazırlıklarını hep birlikte sürdüreceğiz.''
Feldkamp, Ankaraspor maçının, seyircisiz oynayacakları son maç olacağını hatırlatarak, bu karşılaşmayı da önceki maçlar gibi kazanmak istediklerini söyledi.
''DENEYİMLİ FUTBOLCULAR, GENÇLERE DENEYİMLERİNİ AKTARMALI''
Feldkamp, takımdaki deneyimli futbolcuların gençlere tecrübelerini aktarabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.
Bir basın mensubunun, takımdaki genç futbolcularla ilgili sorusuna, Feldkamp şu yanıtı verdi: ''Gençlerin yanında Lincoln, Hakan, Ayhan gibi tecrübeli oyuncularımız var. Deneyimli futbolcuların, gençlere tecrübelerini aktarmaları çok önemli. Bu nedenle, deneyimli futbolcuların, gençlere tecrübelerini aktarabilecekleri bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Genç ve deneyimlilerin kaynaşması çok önemli. Sadece gençlerle oynasaydık, bugünkü durumda olamazdık. Önümüzdeki dönemde de genç ve deneyimli oyuncuların kaynaşmasına önem vereceğiz.''
''BU MAÇI BEKLİYORLARDIR''
Alman teknik adam, Ankaraspor maçında, kiralık verdikleri Emre, Necati ve Orhan'ın kendilerine karşı forma giyeceğini hatırlatarak, ''Bu maçı bekliyorlardır. İyi hazırlanacaklarını sanıyorum. Çok arzulu olacaklardır ve bu onların doğal hakları. Ben de öyle olmasını diliyorum. Onlarla yollarımızı ayırma kararımızı vermem gerekiyordu, yaptım. Şu anda kadromuzda bulunan futbolculara baktığımda, doğru karar verdiğimi görüyorum, ancak onlar da bulundukları takımda iyi performans gösterirlerse, önümüzdeki dönemde yine birlikte olabiliriz. Beklentim, onların iyi olmaları'' diye konuştu.
Feldkamp, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Emre, Necati ve Orhan zaten bizim sözleşmeli oyuncularımız. Dolayısıyla, onlarla karşılaşmamız normal. Takımlarının küme düşmesi ya da oradan ayrılmaları durumunda gelecekleri yer burası. Sürekli iyi oynarlarsa, ileride beraber olabiliriz. Onları performanslarından dolayı gönderdik. Bu performans iyiye giderse, geri dönerler. Sadece onlar için değil, kiralık verdiğimiz diğer oyuncular için de bu geçerli. Örneğin Uğur, geçen sezon Kayserispor'a kiralık gitti. Orada iyi performans gösterdi ve şimdi takımdaki yerini aldı. Futbolda profesyonellik budur.''
Bir gazetecinin, Necati'nin milli takıma alınmasıyla ilgili sorusunu, ''Bunu Fatih hocaya sorun'' diye yanıtlayan Feldkamp, ''İyi performans gösterdiği için olabilir mi?'' sorusuna ise, ''Onlar, Ankaraspor'a gittikten sonra takımlarının durumlarında pek değişiklik olmadı'' karşılığını verdi.

Hasani 16.10.07 18:08

2. gurbetçi seferi!

Galatasaray'da ikinci gurbetçi harekâtı başladı... Sezon başında Almanya 2. Ligi temsilcisi Rot-Weiss Essen***8217;den Serkan Çalık ile Barış Özbek***8217;i transfer eden Sarı-Kırmızılılar, özellikle Barış***8217;tan beklenenin çok üstünde verim alınca, rotayı yeniden gurbete çevirdi. Cim Bom***8217;un bu kez hedefinde Unterhaching forması giyen Ümit Milli stoperimiz Ceyhun Gülselam ve Dortmund***8217;un sağ kanadında görev yapan Mehmet Akgün var. '

Maliyeti çok düşük

Ceyhun Gülselam, 20 yaşında ve 1.92 boyunda. Güçlü fiziğiyle dikkat çeken genç yetenek, hava hakimiyetinin yanı sıra top tekniğiyle de beğeni topluyor. Bu oyuncunun Aslan***8217;a maliyeti, Barış ve Serkan***8217;ınki kadar az olacak. Hedefteki diğer isim; Mehmet Akgün, Dortmund***8217;un hem as hem de 2. takımında oynuyor. 21 yaşında ve 1.79 boyundaki Akgün***8217;ün sözleşmesinin sezon sonunda biteceği dile getirildi.

Yabancı stoper arayışı

Yönetimin transfer harekâtı, gurbetçi oyuncularla sınırlı değil. Bouzid ve Servet***8217;in, performanslarıyla güven vermemesi, Kalli***8217;nin de raporuyla, idarecileri yabancı stoper arayışına itti. Kadroyu gençlerle takviye edecek olan Sarı-Kırmızılılar, Song***8217;un yanına tecrübeli bir savunma oyuncusu transfer etmeyi hedefliyor. Carrusca***8217;nın da gönderilmesiyle boşalacak yabancı kontenjanı bu şekilde değerlendirilecek.

Hasani 16.10.07 18:10

Feldkamp Song'u bırakmadı!

Yönetim, son 2 sezonda Gerets***8217;le büyük sorunlar yaşayan Song***8217;un gönderilmesine karar vermiş, teknik direktör Feldkamp da, Kamerunlu***8217;nun isminin üzerine bir çizgi çekmişti. Ancak Kalli, kulüple yolları ayrılan diğer oyuncularda yaptığı gibi, Song***8217;un kamptaki performansını da yakından izledi. Hazırlık maçları sonrasında fikrini değiştiren Alman hoca, tecrübeli stoperin ne pahasına olursa olsun takımda kalmasını istediğini söyledi.
Beklentileri yanıltmadı
Song'un kalışının, hem yönetim hem de teknik heyet için son derece isabetli bir karar olduğu kısa zamanda ortaya çıktı. Bu sezon Sarı-Kırmızılı ekibin en istikrarlı ismi olarak dikkat çeken 31 yaşındaki futbolcu ile önümüzdeki günlerde yeni sözleşme yapılması düşünülüyor. Song, ***8220;Beni yakından tanıyanlar asla pes etmeyeceğimi iyi bilir. Galatasaray forması giymeyi gerçekten seviyorum. Futbolu burada bırakmayı düşünüyorum***8221; diye görüş bildirdi.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:04 .