![]() |
Gel yanıma!..
tüylerini okşayayım minik ****cik***8230; ellerimi ısır, okşar gibi, dişlerinle***8230; miyavlayarak yavaş yavaş yala, mini minnacık dilinle oynamak ve oynaşmak güzel olmalı seninle***8230; Sevgim emziğindir şefkatim yemeğin***8230; sevgiyle şefkat dilenerek bak gözlerime dolsun ve doysun aç kâlbim sevginle ellerime sarıl üzerime***8230;kollarıma atıl sevinçle kıvranıp mırıl mırıl uyu yanımda sende başka bir ****ye yer olmasın canımda***8230; |
Haklıymışsın Anne....
Haklıymışsın Anne....
Artık sevmıyorum o güzeli Onun için ağlamıyorum her gece Hayal kurmuyorum yatarken büyüdüm anne..... hani dertleşirdik seninle ***8220;yapma oğlum-içme***8221; derdin kımbılır kaç kez ayılttın beni kusura bakma anne.... boşuna ağlamışım yıllarca değmezmiş gözyaşım o güzele yalancıymış o vefasızmış haklıymışsın anne.... telefonlar sustu ne zamandır sevgilim kimbilir nerde? bir zaman bana tapan kız şimdi tanımıyor anne.... aynada kendımı tanıyamıyorum ben bile dargınım yuzume benı bole çirkin doğurmamıştın oysa dunyaya yenıden getır anne... pembe ruyaları ozledım ben uykular haram oldu gözüme kurtar beni bu kabustan beni dizinde uyut anne..... her seven sahte çıkıyor neden? Gelen de yalancı giden de Bir daha sevmek mi yeniden Tovbeler olsun anne.... Uzaklardan haber geldi bugün O hayırsız bitirmiş okulu Demek ki başarılı olmuş ***8220;ihanet***8221; dersinde Tebrik edeyim mi anne? Sorma anne sorma içim yanıyor bugunlerde Söz kesmişler benden sonra Evlenıyormuş anne.... Askerdeymiş yavuklusu Düğün varmış döndüğünde İçimde nefretin tortusu Kaybolurmu anne? Buz kestım anne yureğim soğuk Her seven yıkılırmı söyle? Sevgili dediğin bu kadar çabuk Unutur mu anne? İnanmak zormuş bu gerçeğe Onun şimdi çocukları da olur... Allah bağışlasın ama ***8220;ana olmak***8221; bu kadar kolay mı anne?! Bıçağını sapladı sırtıma Şimdi yüreğimde büyük bir leke ***8220;sevgilim***8221; dediğim o kız aslında ***8220;kahpeymiş***8221; anne....! merak etme ağlamıyorum sarhoş da değilim içim buruk sadece.... kımsenın aşkında gozum yok allah buyuk dıyorum mutlu olsun be anne........... |
Sana ürkek bakışların yurdundan
Renk renk, desen desen süsler getirdim. Paniğe kapılıp sevdiğinin ardından Tâlihine küsmüş hisler getirdim. Sevgiden katığı, yürekten sızma Armağanın küflü diyerek kızma Ne olur gönlümün ritmini bozma Sesi senden olan sesler getirdim. |
Vakti geldi, gül bahçesi,
Güller ile doldu canım! Gülistanda gül olmayan, Hasret ile soldu canım. Gözler çevrildi her yöne, Bülbül geldi döne döne, Âşıklar dizildi öne, İçim bir hoş oldu canım. Herkesin sevdiği vardı; Yoktun,içimi gam sardı Gözlerim birden karardı, Bilmiyorum n***8217;oldu canım? Üzüntüden bayılmışım, Yüzükoyun yayılmışım Günler sonra ayılmışım, Boynum bükük kaldı canım. |
Savasa Hayir
Bu nasıl anlayıştır, bu ne biçim insanlık? Hemcinsini sinsice öldürmeyi düşlüyor. Belli ki, benliğini işgal etmiş karanlık Haklı-haksız fark etmez; saldırmayı düşlüyor! Başlarsa tutuşturur her yeri, biter hâyır Kan, gözyaşı, sefalet; deyin savaşa hayır! Savaşın ganimeti; ölüm, tükenmez acı Yeri, göğü bunaltır; şaklayınca kırbacı Engelleyin ne olur! barıştır tek ilacı Çıldırmışlar sevgiyi kaldırmayı düşlüyor. Haklı kim ardında ol, mâsum kim onu kayır! Kan, gözyaşı, sefalet; deyin savaşa hayır! Üç günlük ikbâl için, bunca kargaşa niye? Yakışır mı? Söyleyin! Yara açmak sevgiye. Etten duvar örün de, mâni olun câniye Kasasını savaşla doldurmayı düşlüyor! Duy yürekten nidâyı; dostu, düşmanı ayır! Kan, gözyaşı, sefalet; deyin savaşa hayır! Muhtaç olmayan var mı, sevginin çiçeğine? Muhabbetle erilir erdemin gerçeğine Kana susamış, bakın, kalleşin bıçağına Masumların canına daldırmayı düşlüyor! Akıllı ol, tuzaktan kendini çabuk sıyır Kan, gözyaşı, sefâlet; deyin savaşa hayır! Sevgisiz, gözü dönmüş kâtillerden uzak dur! Sözü yalan, gözü boş; görünümü tuzak, dur! Yapacağınız hatâ içimize oturur! Kardeşi düşman edip yıldırmayı düşlüyor! İbretlik manzarayı reddeder ova, bayır Kan, gözyaşı, sefalet; deyin savaşa hayır! |
Yaşamak Güzeldir Anne
Yaşamak Güzeldir
AnneAnne ben senin oğlunum Kanayan bir yurdum var Anne ben senin oğlunum Sönmeyen bir umudum var Ellerimi tutma ne olur Beni ağlatma ne olur Anne ben senin oğlunum Bu kavgaya inancım var Yasamak güzeldir anne Yasamak senin için Yasamak güzeldir anne Yasamak yarınlar için Ölmek yaşamaktır yine Halkının yüreğinde Ölmekte güzeldir anne Ölmek özgürlük için Anne seni seviyorum Sana ihtiyacım var Anne seni seviyorum Ciğer delen bir acım var |
Dediler ki bana
Tarif et aşkı, Diyemedim, Söyleyemedim iki kelimede olsa, Aşkı bana soranlara. Ya hiç sorulur mu? Aşkı, hiç yaşamamış, Hiç sevilmemiş, Hiç sevememiş birine... Kimi der ki aşk sevmektir, Kimi der ki aşk hayat demektir, Kimi der ki aşk paylaşmaktır, Ve birçok, kendilerince anlamlı sözcükler. Ama işte, Ben diyemedim iki de olsa kelime Ama bir daha, sorarlarsa eğer Derim ki, Aşk, Yalnızlığı yenmenin en büyük sevincidir... |
Farkında mısın zaman nasıl geçiyor
Yıllar,aylar,günler birbirini kovalıyor Önceden filimler siyah beyazdı Hayat renkli, Hayata renk veren içimizde ki sevgiydi Şimdi filimler renkli, Hayat siyah beyaz***8230; Hayatın rengi solmuş,yalan olmuş Aşklar iki paralık kişilerin oyuncağı olmuş Bu sefer hayat film olmuş Siyah beyaz***8230;Yapmacık aşktan sevgililer Hayırsızlar,vefasızlar ve şerefsizler Aşkın kıymetini bilmeyenler.. Başrolde aktörleri olmuş!... |
Yaşamak imkansız sensiz
Böyle aciz ve çaresiz Bir gün gidersen, Habersiz,sessiz sessiz Beni unutma... Suçu sende arıyamam Herşeyin sorumlusu benim Çünkü seni deli gibi sevdim Bir gün unutursan beni Bilki unutmayacağım ben seni. Silip atamıyorum aklımdan Ekmeğimde,suyumda,nefesimde, Baktığım her yerde,her şeyde Sen varsın, Unutamıyorum seni. Yalnız bıraktın hatıralarımla Her şeyi unuttun bir anda,bari Beni unutma... |
Anneme Mektup
Anneme Mektup
Bu umutsuzca bekleyiş yok mu? Artık şiir yazamıyorum, Ağlıyamıyorum, Aşk şarkıları söyliyemiyorum anne. Biliyorum, bu sevda Ya beni, ya da seni yakacak anne Ne olur bana kızma anne, Yüreğimde ki bu ateş, Beni her an yakıyor. Ama bir gün seni de, beni de, Sevdiğimi de yakacak anne. Bir seni, bir sevdiğimi, Bir de memleketimi çok özledim anne. Beni affet anne. Bir daha sözünden çıkmayacağım, Bir daha sevmeyeceğim anne. Dün gece sevdiğimi gördüm rüyamda anne. Gizleme benden sen de biliyorsun, Artık beni sevmiyor, Şimdi bir başkasının dimi anne. Biliyor musun anne? Ben sevdiğimi hep sevmiştim. Biliyorum, yine kızacaksın bana Ama hala seviyorum anne. Sen de olmasan anne, İlk önce kalbimi, Sonra dünyayı yakardım. Biliyor musun? Sevdiğime yazdığım şiirleri yaktım bile anne. Biliyor musun anne? Geceleri korkuyorum artık. Bir sensizim, bir de artık benim olmayan sevdiğimsiz. Sana kavuşacağım Ama o asla dönmeyecek anne. En son O'na Çekik Gözlüm demiştim anne. Bundan alınmış olsa gerek. Ama bunu söylememi çok severdi. Öyleyse niye gitti anne? Niye beni yapayalnız bıraktı anne? .. Biliyor musun anne? Bugün ayın otuzu, Sevdiğimin doğum günü, Benimse ölüm günüm anne. Yine kızma bana anne. Biraz kırgınım, biraz da dargın, Biraz da efkarlıyım anne. Hala inanamıyorum. Sevdiğim beni terketmiş anne. Duydun mu? Seni sevmiyorum dedi, Ve şimdi kalbimi sıkıyor anne. Bu ter****liş var ya anne, Dönmek istemiyorum. Ağlama be anne. Üzüntüden böyle konuşuyorum. Sana söz döneceğim. Dedim ya anne, Bir seni, artık benim olmasa da sevdiğimi, Bir de memleketimi özledim anne. |
Yaktın beni küle döndürdün
Umutlarımı hayallerimi söndürdün Sen benim için öldün ama, Beraberinde beni de gömdün Yalancı... Ben ne mecnun,ne ferhat,ne kerem Bu acıya ne ilaç ne merhem Sardın benliğimi Kandırdın beni bir çocuk gibi Yalancı... Vuslatın yollarında harcandım Kendi kendime evcilik oynadım Hani hayallerimiz vardı Sözümüz vardı Sevmeyecektin beni niye kandırdın Yalancı... |
Gurbet Gurbet
Gurbet Gurbet
Göçmen kuşlar gibi göç gater, gater Gurbet gurbet gider Yolumuz bizim... Her mevsim de başka renk, başka amber Gurbet gurbet tüter gülümüz bizim.... Sılayı gönülde gizem yapmışız Gurbet, gurbet sızar Yaşımız bizim... Hasret hırkasını melanet takmışız Gurbet gurbet kaynar aşımız bizim... Gözlerim ufukta şafağı bekler Gurbet, gurbet uzar gecemiz bizim... Nazlı yar sıla da yolumu gözler Gurbet gurbet yazar hecemiz bizim... Dört yaşında geldi yaş kırka vardı Gurbet gurbet ağrır başımız bizim... Baba oldu, dede oldu kırardı Gurbet gurbet gezer salımız bizim... Dost Çağlari'm çağlar hasret nehrinde Gurbet, gurbet yanar içimiz bizim... Anamı, sılamı görürüm düşde Gurbet gurbet rüya düşümüz bizim..... Aşık Çağlari |
gözleri kanlı yorgun halinden belli
yürüyor yolda bir delikanlı bakışları mağrur ama belalı ümitleri tükenmiş aşık bir kul çelişkiler içinde kalmış çoğu zaman bedenine küsmüş içindeki can bu benim yazım kaderim Allahtan yokluğun bitirdiği aşık bir kul feleğe kalmadı bir çift sözüm bak yine ıslandı iki gözüm aşkından vermedim kimseye ödün sevginin bitirdiği aşık bir kul |
Gurbet Akşamları
Gurbet Akşamları
Hiç istemem yine gelir, Çatar gurbet akşamları Yüreğime hançer olur, Batar gurbet akşamları. Öldürecek beni dertler, Bende geçti bini dertler, Dertlerime yeni dertler Katar gurbet akşamları. Bilmiyorum dertten gamdan, Zevk mi alır intikamdan? Kanlım gibi şu yakamdan, Tutar gurbet akşamları Şimdi akşam bak şu anda, Zindandayım ben zindanda, Zindan ne ki zindandan da Beter gurbet akşamları Acılara beler beni, Kesip doğrar diler beni, Parça parça böler beni, Yutar gurbet akşamları. Memleketim ilim obam, Kavim, gardaş, dost, akrabam, Gözlerimde anam, babam, Tüter gurbet akşamları. Kadir Mevla***8217;m yardım etsin Ozan Arif yurda gitsin Bitsin artık bitsin bitsin... Yeter gurbet akşamları. Ozan Arif |
Ey benin güzel sevgilim...
Neden benimle konuşmuyorsun. Ben seni o kadar sevdiğim halde; Sen beni neden sevmiyorsun. Seviyorsan bile, Neden belli ettirmiyorsun. Baksana,ben senin aşkından Yanıp kül oldum. Sen ise benim halimi anladığın halde, Benim sana olan duygularımı bildiğin halde, Neden bana kalbinin kapılarını açmıyorsun. Biliyorum; sen de beni seviyorsun Ama her zaman ki gibi, Beeli ettirmiyorsun. Ey benim gül kokulu sevgilim... Sensizlik inan o kadar zor ki; Elimde olsa bir dakika bile, Durmam şu daracık yerde. Ama olmuyor işte.. Sensizliğe dayanamıyorum... Kaç geceler seni düşünüp de, Sana şiir yazdığımı biliyor musun? Tabi yaa... Sen nerden bilebilirsin ki? Belki sen bilmiyorsun ama; Dostlarıma,arkadaşlarıma sor. Onlar sana söylerler... |
Al***305;nt***305;:
|
Gönlümdeki Gurbet
Gönlümdeki Gurbet
Dost ülkeler duman duman önümde Dağların alnında gurbet yazılı. Göv göcekler firez oldu gönlümde Çamların dalında gurbet yazılı. Ilgıt ılgıt yeller eser ovadan Kuşlar tüm tedirgin kalkar yuvadan Özümüz gövünür yanık havadan Sazların telinde gurbet yazılı. Gene yanar oldu bağrımın başı Nasıl söner bu sevginin ateşi? Oğuzlar soyunun savaş yoldaşı Atların nalında gurbet yazılı. Bir canım olsa da yurt için versem Ufka nakış nakış kanımı sersem Kalk gardaş sılaya gidelim desem ÖTÜKEN yolunda gurbet yazılı. Abdurrahim Karakoç |
Bugün her zaman ki günlerden daha çok istedim yanımda olmanı,
Bugün dayanamadı yokluğuna yüreğim, Bugün ağladım için için biliyor musun? Ruhumun acı çığlıkları etkilemiştir belki hasrete susayan kalbini, Bugün geçmedi zaman sanki saatler durdu, Bugün sesine öylesine hasret kaldı ki kulaklarım, Hep ismini sayıkladı dilim. Bugün acının bıraktığı günden daha zor birgün oldu, Odamda senin kokunu hissettim. Bugün bütün caddelerde aradım seni,belki gelmişsindir diye, Ellerimi resimlerinden alamadın,sanki seni tutuyormuşcasına, Bugün hiç sigara söndürmedim hep seni içime çekiyormuşcasına. Gözlerimi yollardan alamadım sanki sen geliyormuşcasına, Bugün isyana isyan ettim. Bugün sensizliğe kahrettim. Bugün aşka yemin ettim. Bugün,bugün ve yine bugün... Ve şunu bil ki; Bugünlerin yarınları hiç gelmiyor, İşte bu yüzden sensiz geçen Hergün BUGÜN... |
gözyaşlarım akacak
yine yağmur yağarken üzerime yorgunluğu binmiş sensiz akşamlarım ben yine son kez seni anarken yine yağmur yağacak ve yine gözyaşlarım... benden bir parça koptu giderken sen bu şehirden gözümde damla damla sensiz hatıralarım yine yağmur yağacak ve yine gözyaşlarım... |
Gurbet Elde Tükendim
Gurbet Elde Tükendim
Bir gün dönerim derken Gurbet elde tükendim Elbet gülerim derken Gurbet elde tükendim Aşsam yüce dağları Görsem bizim bağları Geçti gençlik çağları Gurbet elde tükendim Ahmet Ünal Çam |
ben senı öyle sevdim ki,
bu şehrin her sokağına ismini yazdım ismimin yanına ben senı öyle sevdinm ki imkansızı seçtim uğruna okyanusları sığdırdım avucuma ben senı öyle sevdim ki hissetiğim en acı en tatlı duygu olsun sen... içime bazen ölümü bazende ölümsüzlüğü akıttın gözlerinle BEN SENI ÖYLE SEVDİM Kİ kendimden öte cesur ben senı öyle sevdim ki sen bile yetmedin bana |
Kilimimde nakış nakış dokudum
Kitabımda sayfa sayfa okudum Bülbül olup melûl mahzun şakıdım Dağlarını,taşlarını sevdim Türkiye***8217;mIssız pınar başlarını sevdim Türkiye***8217;m Yaylalarda koyun kuzu meleşir Yavuklular tenhalarda söyleşir Pehlivanlar çayır çimen güreşir Köylerini,illerini sevdim Türkiye***8217;m Bal kaymaklı dillerini sevdim Türkiye***8217;m Âşık Kerem gözyaşıyla sular toprağı Altı asırlık çınarın solmuş yaprağı Fırat,Dicle,Çoruh,Yeşilırmağı Fındığını,eriğini sevdim Türkiye***8217;m O tertemiz yüreğini sevdim Türkiye***8217;m Ezanlar ağlaşır minarelerde Hakikatin gözüne indi perde Üç kıtada at koşturanlar nerde? Ayyıldızlı bayrağını sevdim Türkiye***8217;m Yoğurdunu,kaymağını sevdim Türkiye***8217;m Âşıkların sazında tel olmuşum Boz bulanık akan bir sel olmuşum Ne yazık ki ülkemde el olmuşum Fatih***8217;ini,Yavuz***8217;unu sevdim Türkiye***8217;m O aydınlık gül yüzünü sevdim Türkiye***8217;m. |
Yıkılası Gurbet eller
Kader attı gurbet ele Gözyaşlarım döndü sele Mesken tuttuk gurbet sende Yıkılası gurbet eller.. Aramızda sıra dağlar Akşam oldu yaram kanar Sel oldu gözyaşım çağlar Yıkılası gurbet eller.. Batsın şu Alman'ın eli Dilime benzemez dili Hasretlik tükettin beni Yıkılası gurbet eller.. Çağlariye mevsim boran Yok gurbette halim soran Çok olur garibe vuran Yıkılası gurbet eller. Aşık Çağlari |
Bu gece uyuyamazsın sen!
Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını. Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin. Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... |
Gurbet Ocağı
Gurbet Ocağı
Güneş batıp da ufkunda yıldızlar doğanda Karanlık çöker içime gurbet ocağında... Boran sis bürür, hüzün çöker gönül dağıma Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Ayrılık acısı ölümden betermiş beter Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Canmı dayanır bu hasrete ömürmü yeter Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında... Uzar gider geceler sanki asırlar kadar Gözümde canlanır hep mazideki anılar Ruhum daralıyor, yüreciğimse kan ağlar Yalnızlık çöker içime gurbet ocağında. Aşık Çağlari |
Askere şiir
Askere şiir
Osman gitti asker eline, Yine aldım kalemimi elime. Yazacağım işte bir kaç kelime. Yeğenime benden hediye. Asker oldun yola düştün babanla. Arkanda ağlıyor kardeş,anan,halanda. Zaman geçer derler bu yalancı dünyada. Dağıtımde geleceksin ya halam. Üç gün beş gün derken gelir teskeren. Bakarsın şafağı sayarsın asker. Teskereme az kaldı derken gelir teskeren. Yollara düşüpte gelirsin asker. Bu gün ilk günün askerde, Bir gün gelir son olur asker. Askerde şiir mani çok olur, Bize de yaz gönder be asker. Küçüktün büyüdün oldunda asker. Görevini iyi yap geriye tez gel. Şimdiden özledik bir mektüp gönder. Evin her köşesi hep seni özler. Asker osmana Havva Önder |
Asker Ocağı
Asker Ocağı
Sabah kalk düzelt yatağını giy üstünü 15 dakikada Burası ana kucağı değil asker ocağı Bir saat boyunca mıntıka sonra işdimaya Burası ana kucağı değil asker ocağı Sabah kahvaltısı beş zeytin çay kaşar Öğle akşam yemekte değişik bir koku var Pilavları hiç karıştırma içinde taşlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Akşam bot boya birde traş var Bir yandan soğuk bir yandan rüzgar Üst değiş saat on deyince herkes yatar Burası ana kucağı değil asker ocağı Yağmurda çamurda eğitim yapıyor Soğuk kış demeden çalışıyor Çamur içerisinde bıkmadan geziyor Burası ana kucağı değil asker ocağı Mektup bekliyor uzaktaki sevdiklerinden Nöbet tutarken türkü söylüyor içinden Yarini özlemiş belli oluyor gözlerinden Burası ana kucağı değil asker ocağı 550 Gün geçer mi geçer diyorlar Bu askerlik biter mi biter diyorlar Sayılı günler çabuk geçer diyorlar Burası ana kucağı değil asker ocağı Üşümez donmaz yorulmaz asker Sevdiğinin hasretiyle yanıyor asker Gün sayıyor şafak sayıyor asker Burası ana kucağı değil asker ocağı Sefer Kurt |
Kahraman asker
Kahraman asker
Sensin milletimin şanlı gururu Şerefli Mehmetçik kahraman asker Yıldız kadar parlak ay gibi duru Şerefli Mehmetçik kahraman asker Bugün rahat huzur var ise bende Evel ALLAH sonra senin sayende Şafakla beraber kalkar erkende Şerefli Mehmetçik kahraman asker Peygamber ocağı kutsaldır kıtan O ocakta görev yapmıştı Atan Senin ile gurur duyuyor Vatan Şerefli Mehmetçik kahraman asker İçtimada asker çalarken bando Temposunda rap rap notasında do Dağlar kralısın yiğit komando Şerefli Mehmetçik kahraman asker Aşık Gürkani der dolaşır dağı Göğe selam ile çeker bayrağı Omzunda tüfek elde sancağı Şerefli Mehmetçik kahraman asker Aşık Gürkani |
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum asker oldu bakın komşular Bizi korumak için gidiyor şimdi Yüreğim bir kuş uçacak sanki Oğlum asker oldu bakın komşular Git yavrum git yüreğim yansın Sende bizim gibi şehit evladısın Ben onu bunca yıl bu vatanda büyüttüm Yavrum asker oldu bakın komşular Gidiyorsun yavrum belki geri dönmezsin O asker tugayında garip türkü söylersin Kafire boyun eğme bu hakkıma girersin Yiğidim asker oldu bakın komşular Tam yirmi sene oldu hep gözümün önünde Tığ gibi delikanlı yolluyorum sizlere Utanma yavrucuğum aç kaldığında söyle Yetimim asker oldu bakın komşular Orada kızarlarsa sende onlara kızma Benim gibi kaç ana yolladı bu amaçta Yüreğim alevlendi tıkandım bu yamaçta Evladım asker oldu bakın komşular Elim başımda her gün gözyaşları dökerim Yavrum unuttu sanma seni hayal ederim Keşke gücüm yetseydi koşar sana gelirim Bu vatan hepimizin nasıl sitem ederim Cıvanım asker oldu bakın komşular Oğlum askerlik bitince eğlenme koş hemen gel Yüreğimin yarası ancak seninle biter Gözyaşımda resmini görürde gönlüm tüter Her adımımda seni hep seni hayal eder Mehmet cik asker oldu bakın komşular Uğur çakmak |
Hasret
Hasret
Seni arıyorum sevdiğim Adı hasret olan bu şehrin İsmi gibi özlem duyuran sokaklarında Şehir hasret, sokak hasret Gönül sana hasret Adım garibe çıkmış Tüm ışıkları sönmüş evimin Akmıyor hasret ırmağı kurumuş Gökyüzü yokluğuna inat simsiyah Evim hasret, ırmak hasret Gökyüzü hasret Perdelerim örülü duruyor Güneş bana inat doğmuyor Zil bozulmuş olacak kimseler çalmıyor Güneş hasret, zil hasret Zaten bundan sonra Senin adın vuslat Benimki hasret Mehmet Erkan |
Hasret bir aşılmaz duvar mı
Hasret bir aşılmaz duvar mı
Hasret bir aşılmaz duvar mı Kimi anasına hasret kimi çocuğuna Hasret yağmur gibi yağar mı Kimi sıcağına hasret kimi soğuğuna Hasret bir ömre sığar mı Kimi çiçeğine hasret kimi böceğine Hasret, hasret, hasret Hasretler içinde öleceğine Git sevgini kanatlandır geleceğine Mustafa Özke |
Babama
Babama
Işıldayan gözlerinle, güleç yüzünle Vakitli vakitsiz, öfke selinle Hiç beğenmediğin, kırk beş yılımla Bana güç veren kudretsin baba Anama yarsın, bana kanatsın Ne zaman sıkışsam, yanımda varsın İnan ki her zaman, aklımda varsın Anlatsam da cilt, cilt, sığmazsın baba Her gün ettiğin dualarında Her hastalığımda, her sevincimde Beşimizin de her an yanında Bize yön veren insansın, baba Büyütüp, besledin okuttun bizi İyiye, güzele, doğruya yönelttin bizi Ana baba olunca anladık sizi Başımdan eksilmesin gölgeniz baba Sen bir derya, sen bir ilahsın Sen bir umut, sen bir çınarsın Kırk beş yıl yetmiyor sana doymaya Dilerim sağ esen yaşarsın baba Çağdaş başlattı seni anlamamı Ayça***8217;da öğrendim baba olmayı Kırıp üzdüğüme pişman olmayı Burktuysam eğer kalbini Seviyorum seni, bağışla baba. Babalar günü için Metin Yaltı |
Somuncu Baba
Somuncu Baba
Kardeşliğe çağırarak Gel etti Somuncu Baba Yunus, Mevlana misali El etti Somuncu Baba Erdebilden ilim aldı Bursa***8217;da Ekmekçi oldu Aksaray***8217;da biraz kaldı Yol etti Somuncu Baba Sultan Yıldırım çağında Yaktı fırın sıcağında Gönlü aşkın ocağında Kül etti Somuncu Baba Devam eyledi soyunu Resulullahın huyunu Hacı Bayram***8217;ın suyunu Bal etti Somuncu Baba Hac dönüşü Darende***8217;ye Yerleşti güzel beldeye Mekanına hoş hediye Gül etti Somuncu Baba Kayadan çıkar bir göze İbret olur size bize Balıklar doldu havuza Göl etti Somuncu Baba Evlatları hizmetini Yaptı bildi kıymetini Bu Tektaş***8217;a himmetini Bol etti Somuncu Baba Musa Tektaş |
Devlet Baba
Devlet Baba
Devle Baba dedik güvendik sana Yemedik yedirmedik,içmedik içirmedik Güvendik sana büyüksün dedik Halimiz nicedir sorsana Baba Yanlış yapmadık,haram yemedik Çalıştık dürüstçe yangel yatmadık Revamıdır bu hal bu durum bize Çaresiz bıraktın,yapma be Baba Yarına umutla bakar dururduk Tükendi umutlar yarınsız kaldık Daha güzel günler bekler dururken Attın bizi ateşe kor olduk Baba İçimizde değerin büyüktür bizim Malını mülkünü koruruz Baba Yaptığın bize cefada olsa Her zaman saygımız büyüktür Baba Özelleştirme dedin yaktın bizleri Attın kuyuya çıkılmaz Baba Ne makam kaldı,ne yer yurt Derbeder ettin,yıktın be Baba Halimiz nicedir gel bir baksana Kaldık ortada ne olduk bilmem Dağıttın bizi toplayan lazım Bu devlete hizmet çalışan lazım Kadromuz nedirdir bende anlamam Ne işe yararmış,bende bilemem Canımız sıkılır bir şey diyemem Bu da geçer Babamız sabırlar bize Araştırmacı diye atadın bizi Neyi araştırır buluruz bilemem Baba Gazetecimiyiz,yoksa Polismi bende bilemem Düştük kör kuyuya çıkamam Baba Halimiz nicedir böyle sürmekte Ne olur ne biter bilemem Baba Sayende döndük eski günlere Sabrımız sonsuzdur bekleriz Baba Süleyman Kaya |
Baba
Baba
Bilerek hesaplı veya kasıtlı, Kimsenin gönlünü yıkmadım baba. Kararı verdim mi dönüp gitmeye, Bir daha ardıma bakmadım baba. Sıramı bekledim söze girişte, Hayırlar diledim önce her işte. Ticari takasta alışverişte, Teraziye hile sokmadım baba. Ünvanı,evsafı,parayı,pulu; Bunlarla tartmadım,tartmam bir kulu. Çıkarıp atınca çaputu,çulu; Bir daha sırtıma takmadım baba. Yalanla,dolanla işim olmadı. Harama bulaşmış aşım olmadı. Pişmanlık verecek düşüm olmadı, Kimsenin başını yakmadım baba. Yalansa hatırım,nazım olmazdı. Huzura çıkacak yüzüm olmazdı. Bu halde diyecek sözüm olmazdı, Umarım canını sıkmadım baba. Esadî diyor ki; Artık sınama. Kabrinden bakıp da sakın kınama. Sözümün eriyim,duyur anama! Hüdâ`dan gayrıya tapmadım baba. Esat Anık |
tek heceli aşklarımız vardı bizim soğuk çöl gecelerinde
daha fazlasını kaldırmıyordu bünyemiz bir harfi daha çekecek güce sahip değildi yüreğimiz beklemekte zordu belkide bir kere daha sevmeye alışmak zordu senden sonra sevgiyi tanımlamaksa imkansızdı adının geçmediği cümlelerde YAŞAMAK ZORDU |
sakin ol derken neyi kastediyorsunuz
ne oluyor sessizleşince nelerden ödün veriyoruz aslında biz susalım mı konu derinleşince herkesin konuştuğu yerde kimi dinler kimi inler olduğu yerde hangisini tercih ederdiniz siz aklındakini söyle sırası gelince |
Bekliyorum hasretle, özlemle, tutkuyla
Ve ümitle bekliyorum Ama sen değilsin beklediğim Sen değilsin, belki senden bir haber Ama sen değilsin,belki bir tutam gülüşün Ama sen değilsin,belki yalnız kokun Ve hatta beklemiyorum ben Belki ölüyorum yalnızca Ve belki ölümü bekliyorum çaresizce Ama sen değilsin beklediğim Çünkü sen benim bekleyemeyeceğim kadar güzelsin Gelmezsen öleceğim biliyorum Bunun için sen değilsin beklediğim Ve belki ben ölmekten korkuyorum |
Gözlerinde cenneti gördüm
Teninden kokusunu aldım Ellerin rüyalarımı süsledi Duygularına aşık oldum Bahtımsın dedim, Gönül tahtıma davet ettim Seninle yaş aldım Sende tattım her duyuyu Acıyı, elemi, hicranı Umudu, umutsuzluğu Seninle buldum yüreğimde Canımda hissettiğimde Ruhlarımız karıştı birbirine Ayır ayırabilirsen Kavuşmak için tam gönül huzuruna Şunun şurasında ne kalmış ki Çözüm, çözüm diye inlemek Çözüm dilemek şiddet mi ki Bir denesen, bir kez denesen Çözümün en alasını bulursun Bulursun ciğerparem Sensiz nefes mi olur Sensiz günce dilersin Sensizliği neden istersin Acı mı gelir sevmiş olmak Bak dünya nece güzel Sevince bir başka güzel Sevdiğinle daha da güzel Destek, yardım dışarıda değil Bizim yüreklerimizdedir İzin ver... El ele, gönül gönüle Can cana, iç içe Adamın , kadının hası Bir ola... izin ver... Tam huzur kararımızdadır. Ne kalmış ki şunun şurasında... Bu gelen bahar bizim... Ömür ikimizin... |
Neler denmişti güzelim dillerden
Son nefese değin seveceğim Son nefesimde adın olacak Korkma ! senden asla ayrılmayacağım Bence tamam bulduk birbirimizi Ruhlarımız ruhlarımıza karıştı Sakin ol sen seyircisin İkimiz adına da düşünürüm Erim erkeğim kocam diyen diller Çürük tahtalar gibi göçtü bir, bir Sonra kustu üstüme ta seneler evvelinden Hep bahane, hep kurmaca kime ki Bilmez ki kendine..hani ikimiz idik Nasıl ki ben geliverdim ansızın Bu gün 2 şubat 2004 diye Memleketine, yaşadığın şehire İşte o gün başladı karmaşa Herkes karıştı aklına yüreğine Merttir derdim, doğrudur derdim Güvenirdim sana kendimden fazla Güvendiğim dağlara karlar yağdı Yollarımız buz oldu kapandı Ya işte böyle abdala malum Hem de ta başından beri Avunmak, avutmak neye Ne istedim doğal, mert, canı için cananı dileyen İlahi armağanı baş tacı eden Yerlerde süründürmeyen erini Yücelten, yücelttikçe yücelen Karım değil hanımım olsun diledim Çok mu dilemişim ki... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:17 . |