![]() |
Burası Muş'tur - Barış Manço
Havada bulut yok bu ne dumandır Mahlede ölen yok bu ne figandır Şu yemen elleri ne de yamandır Ano yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep nedendir Burası Muş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep nedendir Kışlanın önünde asker sesi var Bakın çantasında acep nesi var Bir çift kundurayla var bir de fesi var Ano yemendir gülü çemendir Giden gelmiyor acep ne iştir Burası Muş'tur yolu yokuştur Giden gelmiyor acep iştir |
Cacık - Barış Manço
Sözüm meclisten dışarı dostlar Bugünlerde kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani dilim dilim doğrasalar beni Marmara Ege Karadeniz ve hatta Akdeniz cacık olur diyorum Derdim öylesine büyük ki dostlar Kırka yarıp yine kırka bölseler Ve kırk bostana gübre diye serpseler Kırkbin tane ot biter de kırkbin derde deva olur diyorum Ne oldu bana böyle durup dururken Oğlan aldı başını gitti kız zaten lafımı dinlemezdi Düğmem kopuk paçam sökük oramda buramda çengelli iğneler Bir de çengelli iğne nazar bozar derler Hanımın çorabı kaçık başında bigudiler Karabaş bile, karabaş bile suratıma bakıp bakıp havlıyor Öğünmek gibi olmasın ama dostlar Kendimi hıyar gibi hissediyorum Hani ince kıyım doğrasalar beni Akdeniz cacık olur diyorum Ve hatta Atlas okyanusu ve hatta Hint okyanusu Ve hatta hatta Büyük okyanus bile cacık olur diyorum Böyle cacığa rakı mı dayanır Çivi çiviyi söker derler soğuktan donanı buzla ovarlar Ben zaten yanmışım dostlar peki beni fırına mı koysalar Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek |
Can Bedenden Çıkmayınca - Barış Manço
Kara haber tez duyulur unutsun beni demişsin Bende kalan resimleri mektupları istemişsin Üzülme sevgiceyim bir daha çıkmam karşına Sana son kez yazıyorum hatıralar yeter bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca Kurumuş bir çiçek buldum mektupların arasında Bir tek onu saklıyorum onu da çok görme bana Aşkların en güzelini yaşamıştık yıllarca Bütün hüzünlü şarkılar hatırlatır seni bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca Kırıldı kanadım kolum ne yerim var ne yurdum Gurbet ele düştü yolum yuvasız kuşlar misali Selvi boylum senin için katlanırım bu yazgıya Böyle yazmışsa yaratan kara toprak yeter bana Unutma ki dünya hali veren Allah alır canı Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca |
Ce Sera La Temps - Barış Manço
Quand la nuittombera Et que le renfort se levera Le ciel se couvriras de nuages Rouge et tres bas Ce sera le temps ou chacun trembleras CE sera le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Il feras tres sombre Pendant quarante nuits et quarante jours Et dans la penombre Sa lumiere luiras tou jours Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras Allons tous le hommes et les femmes de tous les pays Feterons leurs fortresses Se sauverons dans leurs abris Ce sera le temps ou chacun trembleras CE seras le temps ou chacun se souviendras Il arriveras |
Çıt Çıt Çedene - Barış Manço
Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekin ektim çöllere de biçtirmedim ellere Ekin ektim çöllere de biçtirmedim ellere Onbeşinde yar sevdim de sezdirmedim ellere Onbeşinde yar sevdim de sezdirmedim ellere Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekine biraz derlerde güzele beyaz derler Ekine biraz derlerde güzele beyaz derler Her kime derdim yansam ben yana yana gez derler Her kime derdim yansam ben yana yana gez derler Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Ekin ektim gül bitti de dalına bülbül öttü Ekin ektim gül bitti de dalına bülbül öttü Ötme ey garip bülbül yarim ellere gitti Ötme ey garip bülbül yarim ellere gitti Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane Çıt çıt çıt çıt çedene de sar bedeni bedene Dünya dolu yar olsa da alacağım bir tane |
Dağlar Dağlar - Barış Manço
Ellerimle büyüttüğüm solarken dirilttiğim Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Çiçeğimi kopardın sen ellere verdin Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem sevdiğimi son bir olsun yakından görem Dağlar dağlar Kurban olam yol ver geçem sevdiğimi son bir olsun yakından görem Kuşlar ötmez güller soldu yüce dağlar duman oldu Belli ki gittiğin yerden kara haber var Belli ki gittiğin yerden kara haber var |
Delikanlı Gibi - Barış Manço
Bana dün haber göndermişsin Gelsin yüzleşsin demişsin Geldim işte tek başıma delikanlı gibi İyi bilirim ben bu oyunu Hem başı belli hem sonu Konuşalım açıkça şimdi delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Seninle bir hesabım yok paylaşacak bir kozum yok Yinede geldim tek başıma delikanlı gibi Beni kovsalar dokuz köyden Doğruyu hep söylerim ben Ölürümde dönmem sözümden delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Açtırdın bana kutuyu Zorla söylettin kötüyü Sonuna kadar dinle şimdi delikanlı gibi Aşkın kör etmiş gözünü Kulağın duysun bu sözümü Benimde sabrımın sonu var delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada Uzat elini son bir defa Kapansın konu burada Sen yoluma ben yoluma delikanlı gibi Biliyorum ban inanmıyorsun Unutmak çok zor diyorsun Gün gelir beni anlarsın delikanlı gibi O kızdan vazgeç unut onu beni dinle Onun gözü yükseklerde kızın gözü sadece parada Aklı fikri bir zengin kocada |
Aynalı Kemer - Barış Manço
Sabah yeli ılgıt ılgıt eserken Seher vakti bir güzele vuruldum Al dudakta inci dişi bu dünyada yok bir eşi Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum Mor menekşe nergiz dizmiş boynuna Kuşluk vakti aldı beni koynuna Cıvıldaşır dudu kuşu sanki bülbülün ötüşü Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum Akşam oldu gün kavuştu sessizce Dedi güzel ayrılık vardı bize Uzakta bir baykuş öttü gül bahçemde diken bitti Seher vakti bir güzele vuruldum Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile Seher vakti bir güzele vuruldum |
Ayrılık - Barış Manço
Fikrimden geceler yatabilmirem Bu fikri başımdan atabilmirem Neyleyim ki sene çatabilmirem Ayrılık, ayrılık aman ayrılık Herbir dertten olar yaman ayrılık Uzundur hicrimden gara geceler Bilmirem men gidim hara geceler Vuruptur gelbime yara geceler Ayrılık, ayrılık aman ayrılık Herbir dertten olar yaman ayrılık |
Ayı - Barış Manço
Bugün hava güzel dedim ki hanıma Haydi kalk giyin de çıkalım biraz Bak cıvıl cıvıl kuşlar uçuyor Dalları basmış erikle kiraz Çoluk çocuk cümbür cemaat Piknik yapalım ne dersiniz ha? Ev halkı uçtu yihhu aslan baba sen çok yaşa Yolda düşündüm bizim çocuklar tanımıyorlar ******ları Bir hayli garibime gitti doğrusu bir baba olarak verdim kararı Anında bir ters U dönüş doğru ******at bahçesine Biliyoruz ayıp oldu hakim bey ama zar zor girebildik içeriye Bak evladım buna ayı derler Ormandan inip şehre gelirler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Evet babacım ona ayı derler Ayılar bizleri çok severler Ağır mağır hantaldır ama Armudun iyisini ayılar yerler Seninde canın günün birinde Armudun iyisini yemek isterse Sakın ha aman manava gidip te Armutları tek tek elleme Adamın kafası bir atarsa Bayramlık ağzını bir açarsa Sana neler der biliyor musun Mahalle duyar rezil olursun A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI Maksat çoluk çoçuk öğrensin hayatın çetin yollarını Kaptırmasınlar kimseye kafalarını ve kollarını Hani baba olarak vazifemiz tabi uyandırıp ikaz etmek Uzunlar yanmıyor hakim bey kısa yoldan anlatmak gerek ****** sevgisi tabiki lazım ama herşey karşılıklı Ben seni seveyim sende beni say ki bozulmasın ağzımızın tadı Armudun iyisini zaten o yer bir eli yağda ötekisi balda Buramıza geldi artık hakim bey takdir sizden birazda ite kaka A de bakayım -A- bi de Y de -Y- şimdi bi de I -I- Oku bakayım AYI oku bakayım AYI |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:35 . |