![]() |
SAKARYA
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir Oluklar çift birinden nur akar, birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük kainat Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne, Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için, Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakarya***8217;nın, Türk tarihi vurulur Eyvah, eyvah, Sakarya***8217;m, sana mı düştü bu yük Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!.. Ne ağır imtihandır, başındaki Sakarya Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu Hani ardında çil çil kubbeler serpen ordu? Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna Mermerlerin nabzında hala çarpar mı tekbir? Bulur mu deli rüzgar o sedayı Allah bir! Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler Sakarya, kandillere katran döktü geceler Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla kan Bir hayata çattık ki hayata kurmuş pusu, Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Kafdağı***8217;nı assalar, belki çeker de bir kıl Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu***8217;nun Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun Sen ve ben, göz yaşıyla ıslanmış hamurdanız Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz Sen kıvrıl, ben gideyim. Son peygamber kılavuz! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk SAKARYA***8230; |
Bulamadm........
Derdimi döküpte paylaşacaktım, Eşimden dostumdan yüz bulamadım. Yüzlerce, binlerce lügata baktım, Seni anlatacak söz bulamadım... Herşeyi sezsemde ıslak saçından, Gönlümde arındın bütün suçundan. Girdiğin sayısız günah içinden, Sana konduracak toz bulamadım... Gönlüm hâlâ sende, hâlâ sözünde. Siyaha mahkûmunum zindan gözünde. Nice dilberlerin güzel yüzünde, Seni kaybedecek iz bulamadım... Üzdüler dillere verip de seni, Ezdiler yerlere serip de seni, Gönül penceremden görüp de seni, Bana hak verecek göz bulamadım... |
.......
Sana sımsıkı sarılmak istiyordum...bir kez görsem,bitirsem içimdeki özlemini bu kadar zor gelmeyecekti senden,sevginden vazgeçmek...Nasıl olsa alışkınım ya seni görmemeye , galiba böyle de başarabilirim...***8216;Ama eğer hissedersen hayatından çekildiğimi bana sana geri dönmemem için şans dile ***8216; Neler yazmak istiyorum sana bir bilsen , tek yapabildiğim yazmak olduğundan yine yazıyorum işte! Seni daha önce de yazmıştım ama bu kez bir daha yazmamak üzere , seni beynimde,içimde bitirerek yazıyorum,ya da bitirmek isteyerek...Ne kadar sürer bilmiyorum ama ben senden ,sevginden vazgeçmek istiyorum. Yine senden habersiz... Ben seni severken de senden habersiz sevmiştim. Belki de kendimden bile habersiz. Dünyaları etrafında döndürmek isteyen bir kalbi bilerek isteyemezdim. Kendimden ve senden habersiz her şeyim olmuştun sen... öyle ya sen bir taneydin; eşin benzerin yoktu yeryüzünde,yoktu senden daha güzel güleni. Yaşanmamış ve yaşamamış olsam bile sen özeldin. AŞK özeldi... ***8216;Yağmurda aşk başkadır***8217; diyenlere gülüyordum ama ben de yağmurda üşüyen ellerini severek başladım seni sevmeye... nisandı... İstiklal'e hiç o kadar güzel yağmur yağmazdı... önce aldırmadım seninle güzelleşen herşeye...Sonra tüm parfümeri dükkanlarını aşındırıp kokunu ararken anladım seni deli gibi özlediğimi...Ne kadar gerçeksen o kadar yalandın ...ve ben her seferinde yeniden başladım.yeniden bir sondayım ama bu kez yeniden başlayacak gücüm yok. Ben senden vazgeçmek istiyorum! Herkes gibi biri olmanı ya da hiç kimse olmanı istiyorum. Sesini duymak için telefonlara sarılmaktan vazgeçmek , ismini duyduğumda içimin titreyip,gözlerimin dolmasından kurtulmak istiyorum. Senin benim için herhangi biri olman ne kadar zor bir bilsen... zaten kolay ne vardı ki benim için? Sanki seni öldürmemle sevmem arasında hiç bir fark yoktu. Ve ben hep sevgim yüzünden cezalıydım. Hiç sonu olmayan bir yolda seninle yürümek ,yeni çıkan filmleri birlikte izlemek,saatlerce sana sarılı kalmak,sadece ama sadece bir kez olsun sana sarılıp uyumak,bir sabah gözlerimi açtığımda yanımda seni bulmak isterken ,sen sevgimle utanmamı sağladığın için galiba gerçekten ***8216;bir taneydin***8217;! İşte bu yüzden imkansızlığına hep inandım! Ben yalnız kalıp seni düşünmeyi deli gibi sever olduğumda,sen benim her şeyim olduğunda BEN SENİN İÇİN HİÇ YOKTUM! Bu yüzden yalnızlıklarım,ağlamalarım,özlemlerim canını hiç acıtmadı. benim tarafımdan sevilmek belki de hayatında önemseyeceğin en son şeydi... Ben seni seviyorum dediğimde Seni Seviyordum! Ben seni özlüyorum dediğimde Seni Özlüyordum! Ben senin için ölürüm dediğimde ben senin özleminden zaten ölüyordum... Ve şimdi senin hayatından gidiyorum... Ne zaman nisanda bir yağmur yağsa, ben İstiklal'de olacağım, ne zaman bir parfümeriye girsem hala kokunu arıyor olacağım. Ben kaybettim... Sen kazandın! Artık sesimi duymayacaksın... Sana sımsıkı sarılmak istiyordum , kokunu içime yıllarca bana yetecek kadar çekerek sana sımsıkı sarılmak istiyordum... Gelmedin! Gelsen yapabilir miydim bilmiyorum... Ben artık gidiyorum... Eğer hayatından çekildiğimi hissedersen ,bana sana geri dönmemem ve seni yeniden deliler gibi sevmemem için şans dile... ve lütfen nisanda yağmur yağdığında İstiklal'e gelme... |
Adını hasret koy hasret kalayım -------------------------------------------------------------------------------- Eğer senden bir an ayrı kalırsam, Adını hasret koy, hasret kalayım, Özlemlerle yansın içim her gece, Adını hasret koy hasret kalayım. Uzansan yanıma dokunsam sana, Bir yatakta olsak yatsak yan yana, Sen şiir okusan ben ninni sana, Adını hasret koy hasret kalayım. Aşkımız büyüsün yıldızlar kadar, Gecemiz görünsün, gündüzler kadar, El ele tutuşup olsak kafadar, Adını hasret koy, hasret kalayım. Göz kırpmamda dahi göremez isem, Sesini bir anda duyamaz isem, Alnına bir buse koyamaz isem, Adını hasret koy, hasret kalayım. Gözle kapak kadar ayrı kal sakta, Birlikte sahilde ufka dalsakta, Binlerce yıl hep beraber olsakta, Adını hasret koy hasret kalayım. Kuş olup uçalım, kanatla vücut, Gidelim sevdaya, gel elimi tut, Hepsi gerçekleşse kalmasa umut, Adını hasret koy, hasret kalayım |
BIR ASKIN ILK SOZLERI masumm bir bakisti gozlerindeki hani oylesine bir sevdanin kivilcimi belkide yuregin kuslar gibi kanat cirpiyordu gozlerime Bakarken oylece masum ya ellerin ne kadarda saklamaya calissan titreyislerini gorebiliyordum yuregin sana cok seyler soyluyordu kelimeler bogazinda dugumleniyor kekeliyordun ilk heyecan ilk askin sozleri korkular tepkilerdi ve son cesater gulumseyen dudaklar Bakislarimda bulmak istedigin o ates kucucuk bir hareket bekleyis belkide anlatamadigin duygularin bir ifadesiydi cokmu sey istemistin benden beklide hayir sade bir tebesum bile yetiyordu sana yada ufak bir dokunus barmaklarima gozlerime kacamak bir bakis belkide en guzel mutlulugu yasatacaktir sana tipki yildizlari toplayip kucagina doldurmak gibi yada bir deniz kiyisinda yanyana el elle olmak hayali cokmu sey istemistin diye dusunmusundur Hayir cok sey istememestin.. Ama yikintilar icinde buldugun bir harebenin sevdaya kapilarini acmasi kolay olmuyordu senin gibi olmak kolay deyildi karanlik dunyama ansizin girmene izin vermek hicte kolay deyildi ve uzatigin ellerinden tutabiliyor nede korkularimdan gece biliyordum icimdeki yikilmisligin verdigi isyanlarlan savasmak ve o sicacik yuregine karsilik verememek belkide en zoru bu olsa gerek Bazen uzat sende ellerini tut diyorum delice cilginca ve sevgiyle Sevdanin sicakligindan olmuyordu yuregim evet desede binlerce kez korkularim onumu kesiyordu belkide sen deyil ama ben cok sey istiyordum senden biliyormusun sen hayatima giren songunes olacaksin yikilmisligima ve tum yanlizklarima ragmen gulumseyen yureginle sonkezde olsa mutlululuk yasataksin bilmiyorum Simdi yuregimi yuregine oylece birakiyorum tum karanliklara ragmen tum cikmazlara ragmen adini koylamadigim bu bilinmezlere dogru yenken aciyorum pismanliklar duymadan cesaretine ve yuregine guvenerek Al diyorum yuregim, yuregin olsun belki yine yikilacagim belkide gercek bir aski yasayacagim Cok sey istemeden senden Ve cok sey beklemeden benden |
DONDESEM Dondesen yine bana donermisin sen sizligin yagmurlarina biraktim ask atesimi yildizlardan seni istedim Karanlik gecelerimin senle dolsun da gozyaslarim soguk gecelerime aksin yagmurlar hastetini biraksin kollarima Don desen yine bana dondermisin ruzgarlara yalvardin esmesin dursun kuslara soyledim bir haberini alip getirsin yuregimin yanlizliklarina derman olursun diye Sensiz gecen bu gecelerime sabahina Don desem yine bana donermisin Adini yazdigim sokaklarda yolunu gozlerim don desem yine bana donermisin Ozlem lerini sirtima vurdum da dudaklarini atesinde kavrulup sensizlige gozyaslarimi akisinda kollarinda uyudugum gecelerimin sabahinda kalbimin sizilarini hep yureginde duydugum sen hasretine kole oldugum engin denizlerin diplerinde aradigim dondesen yine bana donrmisin .. |
hepsii birbirinden güzell
|
Anladim.........
Bunca zaman bana anlatmaya çalıştığını,kendimi bulduğumda anladım. Herkesin mutlu olmak için başka bir yolu varmış, Kendi yolumu çizdiğimde anladım.. Bir tek yaşanarak öğrenilirmiş hayat, okuyarak,dinleyerek değil.. Bildiklerini bana neden anlatmadığını, anladım.. Yüreğinde aşk olmadan geçen hergün kayıpmış, Aşk peşinden neden yalınayak koştuğunu anladım.. Acı doruğa ulaştığında gözyaşı gelmezmiş gözlerden, Neden hiç ağlamadığını anladım.. Ağlayanı güldürebilmek,ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, Gözyaşımı kahkaya çevirdiğinde anladım.. Bir insanı herhangi biri kırabilir, ama bir tek en çok sevdiği acıtabilirmiş, Çok acıttığında anladım.. Fakat,hakedermiş sevilen onun için dökülen her damla gözyaşını, Gözyaşlarıyla birlikte sevinçler terkettiğinde anladım.. Yalan söylememek değil, gerçeği gizlememekmiş marifet, Yüreğini elime koyduğunda anladım.. ''Sana ihtiyacım var, gel ! '' diyebilmekmiş güçlü olmak, Sana ''git'' dediğimde anladım.. Biri sana ''git'' dediğinde, ''kalmak istiyorum'' diyebilmekmiş sevmek, Git dediklerinde gittiğimde anladım.. Sana sevgim şımarık bir çocukmuş,her düştüğünde zırıl zırıl ağlayan, Büyüyüp bana sımsıkı sarıldığında anladım.. Özür dilemek değil, ''affet beni'' diye haykırmak istemekmiş pişman olmak, Gerçekten pişman olduğumda anladım.. Ve gurur, kaybedenlerin,acizlerin maskesiymiş, Sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, Yüreğimde sevgi bulduğumda anladım.. Ölürcesine isteyen,beklemez,sadece umut edermiş bir gün affedilmeyi, Beni afetmeni ölürcesine istediğimde anladım.. Sevgi emekmiş, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş |
senden vazgeçiyorum.....
Senden sonra hiç acım olmadı Ne deliliğim kaldı sevdadan yana ne de aşka inancım bir damla Oysa ben seni severken hiç acı çekmemiştim Ne olduysa, sen beni sevince oldu Bir zaman varlığını arzulayan gönlüm Yeri geldi yokluğunu aradı durdu Yazık, sevilme süreni kendin kısalttın Artık dönmesen de olur Hem sen, yokken daha güzeldin Hem sen, varlığında tanıdığım sen değildin Yine sevilirdin bu kadar İnan dönüşüne bağlı değildi sevdamın ağırlığı Yokluğuna ve imkansızlığına direnmek, Herşeyden daha anlamlıydı Eğer dönmeseydin, ne yapar ne eder gözlerini tedarik ederdim biryerlerden Elini en karanlıklarda bulup tutardım En azından oyuncağıyla oynayan çocuk gibi kırmadan, kırılmadan Kendi kendime severdim seni, Artık dönmesende olur, Herşeyin ikincisi yenilgidir, Her dönüş ispatıdır biraz da kaybetmişliğin Maluptur ileriye bakamayan Bakamaz ki bir türlü pişmanlığından Onu tutar geride bıraktığı her neyse Daha da bağlanır ardında kalana Ter****len çabuk büyür, hüzün kalana düşsede Pişmanlık hep gidenin payına Ayrılık zor zanaat, kimse yüzde yüz gülemez Kimse yüzde yüz gidemez Giden dönüyorsa, sevdiğinden değil kaybettiğindendir Ve aradığını bulamadığından Dönene kapıyı açmayın Sevseydi o, gitmezdi hiç bir zaman İşte bu yüzden dönene kapılarınızı birdaha asla açmayın Ve sen Gelme O kapı hiç açılmayacak sana Eski rüzgarların sözü geçmez terkettikleri dağlara Geceye yeni şiirler gerek, gemiye yeni fırtına Her eylüle başka yağmur Kalana taze baharlar lazım Ve gidene biraz yürek Kaçanlar pişman şimdi Kalanlar, sevmeye devam edecek. Şimdi biz ayrıldık ya Birkaç gün sendeleyerek yürürüm Ayağım takılsa da düşmem Yine doğrulurum biliyorum, Yaşadığım tüm aşkların üzerine yemin ediyorum Ben artık senden vazgeçiyorum |
....eğer.....
gözlerinden hüzün yağmadan gülenlere imrenmezdim beni hüzne boğan varlığını silebilseydim eğer yüreğime bu kadar ağır gelmezdi sevdan benim gibi sevebilecek yüreğe sahip olabilseydin eğer gecelerimi hüzün yerine yıldızlar süslerdi sessizliğin yerine şarkılarını dinleseydim eğer anneme bu kadar kızmazdım durup dururken ağlamzdım gözyaşlarımı senin sileceğini bilseydim eğer ayrılık kelimesi bu kadar acıtmazdı yüreğimi beni bırakıp gitmeseydin eğer resmin yerine açar telefonu senle dertleşirdim benimle kalmayı becerebilseydin eğer bu kadar korkmazdım hayatla savaşmaktan eskisi gibi şovalyem kalabilseydin eğer inan inan ki gözyaşlarımı dökmezdim denizlere ağlama melek yüzlüm diyen sen olsaydın eğer papatyalar nergisler toplardım yine dağların eteklerinden senin kitaplarında kuruyabilselerdi eğer sevda acı verir diye öğüt vermezdim ibişe aşkın yüreğimi dağlamasaydı eğer annemin sebepsiz sandığı gözyaşlarıma bi cevap verebilirdim seni unutabilseydim eğer aklıma her düştüğünde derinden bir ah çekmezdi hayallerimi yıkıp gitmeseydin eğer seninle gezdiğimiz yerler gidince inceden bi sızı kaplamazdı yüreğimi yanımda olmasanda yüreğinde olduğumu bilseydim eğer yollar bu kadar uzun gelir miydi hiç o gidişinin bi dönüşü olsaydı eğer istanbulum bu kadar hasret kokar mıydı o vapur seni alıp götürmeseydi eğer söyle bu kadar zalim tanır mıydım insanları böyle vefasız olmasaydın eğer ahh aşkına kurban olduğum yollarına yüreğime sermez miydim geleceğini bilseydim eğer..... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:22 . |