![]() |
sahmerdan arkadasim sarki sözleri güzelde, o resim yaw korkuyom ne olur kaldir sunu :D
|
Türkiyem - Mustafa Yıldızdoğan
Baş koymuşum Türkiyemin yoluna
Düzlüğüne yokuşuna ölürüm Asırlardır kır atımı suladım Irmağının akışına ölürüm Sevdalıyım yangın yeri bu sinem Doksan yıldır çile çekmiş hep ninem Pınarlardan su doldurur Eminem Mavi boncuk takışına olurum Düğünüm, derneğim, halayım, barım, Toprağım, ekmeğim, namusum, arım Kilimlerde çizgi çizgi efkarım, Heybelerin nakışına ölürüm |
Masal
Geceye açar akşam sefaları Ölüme benzer güne vedaları Deli dolu bir macera bir şölen bir düğün Kadere kısmet narin hayatları İşığa uçar bütün pervaneler Ateşe giderken ne sahaneler Dönerek acıyla aşkla şu alemi Yana yana rakseder divaneler Bir varmış bir yokmuş dünya masalmış Her yolcudan bu handa hoş seda kalmış Gökten üç elma düşmüş yuvarlanmış Herkes payına düşen elmayı almış Sora sora az gidip uz gidip kafdağına Gizini arar saadetin dünyalılar Günaha yakın dururken bir yanları Ne kadar hazin hüzünlü sevdalılar |
Mecbursun
Olmaz civanım imkansız vazgeçmek olmaz Ben sana varmazsam eğer gözüm açık giderim Oynar gider yarı aklım da bende durmaz Ben seni almazsam eğer mahvolurum biterim Sen yeter ki sev kulun olayım Bir dile bin yıl kölen olayım Boynuna koynuna dolanayım Mahşere kadar Vallahi dünyayı yikarım başına Kimselere yar etmem seni bakmam gözyaşına Mecbursun mecbursun hiç çaren yok İnadı bırak gel şükredeceksin sonra şanşına Yandım amanın yandım ben bir esmerin narına Getirin basayım tuz üstüne tuz kapanmayan yarama Ya sen gel ya da ben geleyim ferman buyur Ahdım var başkoyacağım yastığına yorganına ;) |
Kimseler seni öpmedi, öpemez
Kıskanır tenim, ellere veremez Kimseler seni ben gibi sevemez Aşkı söyleyemez Olmaz isteme, başkası bana az Korkma, sevgini ver bana da biraz Sorma ismimi, kalbine beni yaz Yapma böylesi naz Yok be canım, bu kadar mı kolay? Git demesi sana çok mu kolay? Sen beni sevmeye zor diyorsun Sevmesi zor da, bu çok mu kolay? |
Sen aklıma gelince
Ağlamaklı olurum Sen aklıma gelince Derinden burulurum Özlem ayrı bir sızı Yüzümde saf bir sitem Ben yalnızlar yalnızı Yüzüme yansır çilem Gurbet hasret denizi Bir terk-i diyardayım Hüzünler yaktı bizi Bir dolu efkardayım Gurbet hasret gemisi Bir terk-i limandayım Hayaller yaktı bizi Bir deli efkardayım ebru gündeş |
Yalnızlık kolay değil anladım
Yüreğim yangınlarda geri dön Tükendi bitti artık bedenim Ayrılık ölümden daha zor Tükendi bitti artık bedenim Ayrılık ölümden daha zor Kırık dökük bir sal gibi battım ha batacağım Mahşer günü günahına inan kefil olacağım Dönmeyeceksen söyle ateşinle yanacağım Yandığım ateşlerde sevdan gibi yalan yalan Dönmeyeceksen söyle ateşinle yanacağım Yandığım ateşlerde sevdan gibi yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan sevdan aşkın yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan yalan sevdan aşkın yalan yalan Kırık dökük bir sal gibi battım ha batacağım Mahşer günü günahına inan kefil olacağım Dönmeyeceksen söyle ateşinle yanacağım Yandığım ateşlerde sevdan gibi yalan yalan Dönmeyeceksen söyle ateşinle yanacağım Yandığım ateşlerde sevdan gibi yalan yalan Yalan yalan yalan yalan yalan yalan Sevdan aşkın yalan yalan Yalan yalan yalan yalan yalan yalan Sevdan aşkın yalan yalan Yalan yalan yalan yalan yalan yalan Sevdan aşkın yalan yalan Yalan yalan yalan yalan yalan yalan Sevdan aşkın yalan yalan ebru gündeş |
Ahmet Kaya
Şafak Türküsü Beni burada arama anne Kapıda adımı sorma Saçlarına yıldız düşmüş Koparma anne Ağlama Kaç zamandır yüzüm tıraşlı Gözlerim şafak bekledim Uzarken ellerim Kulağım kirişte Ölümü özledim anne Yaşamak isterken delice Ah verebilseydim keşke Yüreği avcunda koşan Herbir anneye Tepeden tırnağa oğula Ve kıza kesmiş Bir ülkeyi armağan Düşlerimle sınırsız Diretmişliğimle genç Şaşkınlığımla çocuk devrederken sıradakine Usulca açılıverdi Yanağımda tomurcuk Pir Sultan'ı düşün anne Şeyh Bedrettin'i Börklüce'yi Torlak Kemal'i düşün anne İnsanları düşün anne Düşün ki yüreğin sallansın Düşün ki o an Güneşli güzel günlere inanan Mutlu bir yusufçuk havalansın Yani benim güzel annem Alacaşafağında ülkemin Yıldız uçurmak varken Oturup yıldızlar içinde Kendi buruk kanımı içtim Ne garip duygu şu ölmek Öptüğüm kızlar geliyor aklıma Bir açıklaması vardır elbet Giderken darağacına Geride Masa üstünde boynu bükük kaldı kağıt kalem Bağışla beni güzel annem Oğul tadında bir mektup yazamadım diye kızma bana Elleri değsin istemedim Gözleri değsin istemedim Ağlayıp koklayacaktın Belki bir ömür taşıyacaktın koynunda Yaşamak ağrısı asıldı boynuma Oysa türkü tadında yaşamak isterdim Ölmek ne garip şey anne Bayram kartlarının tutsaklığından aşırıp bayramı Sedef kakmalı bir kutu içinde Vermek isterdim çocukların ellerine Sonra Sonra benim güzel annem Damdan düşer gibi Vurulmak isterdim bir kıza Gecenin kıyısında durmuşum Kefenin cebi yok Koynuma yıldız doldurmuşum Koşun çocuklar çocuklar koşun Sabah üstüme Üstüme geliyor Kısacası güzel annem Bir çiçeği düşünürken ürpermek yok Gülmek umut etmek özlemek Ya da mektup beklemek Gözleri yatırıp ıraklara Ölmek ne garip şey anne Artık duvarları kanatırcasına tırnağımla Şaşkın umutlu şiirler yazamayacağım Mutlak bir inançla gözlerimi tavana çakamayacağım Baba olamayacağım örneğin Toprak olmak ne garip şey anne Uçurumlar ki sende büyür Dağdır ki sende göçer Ben yaprak derim çiçek derim Cam diplerinde açmış kanatlarını kozalak derim Gül yanaklı çocuğa benzer Yine de Oğlunu yitirmek kimbilir Ne garip şey anne Her kavgada ölen benim Bayrak tutan çarpışan Her kadın toprağı tırnaklayarak doğurur beni Özlem benim kavga benim aşk benim Bekle beni anne Bir sabah çıkagelirim Bir sabah ana bir sabah Acını süpürmek için açtığında kapını Adı başka sesi başka nice yaşıtım Koynunda çicekler Çicekler içinde bir ülke getirirler |
Yenildim vazgeçtim beni sevmenden
Kalp kırık, yoruldum gitmelerinden Sevmedin belki beni çok yürekten Bil yeter ben üzüldüm sen giderken Ah ölürmüydün beni biraz daha sevsen Mevsimsiz solmadım sararmadım mı ben tutmadın ellerimden Ben düşerken Kaçmadın mı gitmedin mi sen Ah olmadım mı yanında sen çok yalnızken Sarmadım mı seni kimseler sarmazken İstedin vermedim mi her şeyimi En derinden sevmedim mi ben Gitsen de silsen de beni kalbinden Yer etsen kendine yeni aşklarda Tek gerçek dönmem ki verdiğim sözden Tek aşksın hep duracak baş ucumda Soner Arıca ; Sen Giderken |
Anladım sonu yok yalnızlığın, hergün çoğalacak
Herzaman böyle miydi bilmiyorum Sanki dokunulmazdı çocukken ağlamak Alışır her insan alışır zamanla kırılıp incinmeye Çünkü olağan yıkılıp yıkılıp yeniden ayağa kalkmak Yalnızlığım yollarıma pusu kurmuş beklemekte Acılar gözlerini dikmiş üstüme nöbette Bekliyorum bekliyorum bekliyorum Hadi gelin üstüme korkmuyorum Bulutlar yüklü hayatı hayata üstümüze hasret Yokluğunla ben başbaşayız nihayet Sertab Erener ; Yalnızlık Senfonisi |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:03 . |