![]() |
:p
Bitmez bu sevda bitmez gülüm biliyorum engellerimiz olacak bizi ay?rmaya çal??anlar olacak ba?aramalar gülüm ba?aramazlar bizi ay?ramazlar koparamaz solduramayacaklar gülümüzü söndüremeyecekler ate?imizi bitiremeyecekler sevdam?z? bitmez gülüm bu a?k bitmez a?k?m?z? da?lara yazsak karlar eriyecek okyanusa versek okyanuslar ta?acak bulutlara verseek seller olup ya?acak bitmeyecek gülüm bitmez bu sevda |
:p
soğuk bir aralık akşamı hüzünle biten bir romanın ardından sana bir mektup yazdım sevgili yaşama dair umutları yeniden soldurarak sineme korkulardan kaçıyorum mevsimlerimin bir de avutulmuşluk temennileriyle bezenmiş kağıtlara yazıyorum sen diye bildiğim benimsemişlikleri.. bir de gecelere uzanıyorum sana benzetiyorum parıltısını yıldızların ışıltısını güneşin gözlerin düşüyor hatırıma irkiliyorum.. kara kışın ıslattığı kağıt mendil gibi savruluyor şimdi beden hepsi bu değil bazen aksi gelişiyor zaman örneğin güneş batıdan doğuyor örneğin su kanatıyor, örneğin acıtıyor sevmeler bazen.. ömrümden yaşamlar geçip gitti yar! kardan mevsimler yaşadım yağmurdan iklimler hep sende kaldım uykusuzluğunda bu rüyanın bilmiyorsun ama; buna yaşamak deniyor, senin anlamayacağın bir dilde .. ey türkülerimin onulmaz sancısı sevgili sana benziyor tüm insanlar şimdi aldanma iklimlere, bu bahar da biter gider öylece mevsim mevsim yağmur yağmur ıslanırsın tenhasında yalnızlığın ve hala aynı yerde ***65533;unutulan***65533; diye anılırsın! adını ***65533;ben***65533; koyduğum bir şiir yazdım sana sıcaktan bozma bir bahar melteminde kara kışa yeniliyorum cebimde ümitlerim şimdi gel deyişini beklemeden kapanıyor gözlerim bil ki yalnızlığın en kıdemli ismi artık benim aynalara baktığımda eskiyor yüzüm ***65533;bekle gelecek***65533; temennileri vurmuş solgun tenime.. saçlarımda tel tel beyazlıklar efkar mı yaşlılık mı bilinmez.. sığınılacak, yaraları kapatacak başka bir dünyası yok bu benim heveslerimin ***65533;gitmesen***65533; dediğim her ayrıntı boğuluyor şimdi labirent yalnızlıkların içinde bilmiyorsun, hiçbir ayrıcalığı olmayan bir güneşti yaşatmak seni şimdi içimde sana dair saklanan bir çok heceye eş değer sensizliğin griliğindeyim kelimelerde hep bulanıklık yarım kalmışlık mısralarda virgüller noktaları hep bir adım öne iterken kapakları yırtılıyor mektupların aldırmadan başlığında ***65533;senin için***65533; deyişlerime ve daha benim bile bilmediğim neleri var bir bilsen kahrolası yaşam hallerimin.. şimdi söylenecek bir tek söz kaldı dilimde ***65533;seni çok özledim***65533; ..bir tanemsin.. ..sevdiğim.. |
:sm45:
Aşk;seni hapsedecek göz aramak, Yalnız gecelerde genç kalbine sığınmak Ve gece onun hayaliyle yatmak Ama uyandığında onu bulamamaktır... Aşk;onu görünce titremek,üşümek Kalbinden kilitli söz çalmak Aniden güneşli düşlere dalmak Ama ordan çıkamayıp boğulmaktır... Aşk;dünyayı,bildiklerini unutmak Kalbinden gelen sesi duymak Yıllarca aradığın aşkı bulmak Ama onu görüp, kavuşamamaktır... Aşk;düşündüklerini anlatamamak Sebepsiz yere gülüp,ağlamak Hassas bir kalp taşımak Ama onu hiç kırmamaktır... Aşk;yalnız seni sevmek Gözlerindeki beni görmek İki kelime uğruna yaşamak Ama seni seviyorum diyememektir... (Aşk;yalanla değil,güvenle yaşar:sm45: |
ZüLuM Dolanır...
Halime bakıp da mücrimim sanma,
Karşında ayağım ,elim dolanır. Ahraz da değilim,dilbazım amma, Seni gördüğüm an dilim dolanır. Biricik servetim resmin masamda, Tek zevkim de sensin,tekmil tasam da, Ben sana gelmeye uğraşmasam da, Kördüğüm olası yolum dolaşır. Hele bir derdim hepsinden yaman, Aman sen işitme, sen duyma aman! Kolunda birini gördüğüm zaman, Kalbimde kan değil,zulüm dolanır |
Hadi Git....................
Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit,
Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerine gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle. Git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar. Mademki benli hayat sana kafes kadar dar, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar. Hadi git, benden sana dilediğince izin, Öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin. Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler. Sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; Oysaki hep yedekte, hep elde var saymıştın. Hadi git, ne bir adres, ne bir hatıra bırak, Zannetme ki, pişmanlık, mutluluk kadar ırak! Sanma ki fasl-ı bahar geldiğim gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrüm yetmez. Her darbene tahammül edecektir bedenim, Gururum mani olur perişanıma benim. Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine. Henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler! Mademki aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin. Ne vedaya gerek var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun gene sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun gene sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse artık bu bağ, bu düğüm! Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm. Korkulu düşlerimi yorumdan kaçırıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum! Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! ... |
GöNüL SoRgUsU..........
Takvimler de onlu yıllar değişti,
Değişmedi sende hayâl tutkusu. Dal belini saran kollar gelişti; Gelişmedi sende sevda duygusu. Gül nefesin leylak kokun seninle; Mutluluklar sana yakın seninle; Gitti huzur, gitti sükun seninle; Gitti gelmez gözlerimin uykusu. Takatim yok muradıma yetecek, Sevabım yok günahımı örtecek; Korkuyorum ömür bitti bitecek, Bitmeyecek şu gönlümün kaygısı. Ya sen, ya hiç gönül yapmış seçimi, Mümkün değil başkasıyla geçimi, Düşündükçe ürpertiyor içimi, Son nefesi sensiz vermek korkusu. Meyhanede aradığım teselli, Hasretine mahkûm etti temelli; Ne tahliyem belli, ne günüm belli, Sürüp gider şu gönlümün sorgusu |
Bulunur...
Çeker gibi bakma hançeri kından
Senin de canını yakan bulunur Senin de bir zalim gelir hakkından Sana da bir kurşun sıkan bulunur Aşkımın ahıyle tutulur yakan Alıcıkuş kadar sürmez fiyakan Senin de gözünü yaşlı bırakan Senin de boynunu büken bulunur Merhamet olmazsa kalp kiracında Tahtın da kurtaramaz seni tacın da Bir kara sevdanın darağacında Senin de ipini çeken bulunur |
YaR OLaMaDıN...
Güldüğün her yerden gül biter sanma Sen beni ilk defa yaralamadın Ben sana kul köle olurdum amma Sen bana bir günlük yar olamadın Bu kadar yüklenmek var mı susana Yerimde olupta çıldırmasana Ben gönül köşkümü açtmda sana Sen sokak kapını aralamadın Hançerle mavzerle yıkılmazdım da Süründüm aklımı senle bozdum da Ben sana yüzlerce roman yazdım da Sen bana bir satır karalamadın Onbinde bir kula nasip olsam da Kadrimi bilmedin nimet olsam da Ben senın bağına rahmet olsam da Sen benim dağıma kar olamadın Kalplere şifalar sunan meyvaydım Her keyfe kedere derde devaydım Ben senin bahtına gülen ayvaydım Sen bana ağlayan nar olamadın Yıllara mal oldu gözümden düşmen Ey şimdi aynayla kavgalı düşman Her zaman mahçupsan her zaman pişman Sen kendine yar olamadın |
GiTMeLiYiM...
Kararım kesindi bu kez; Bu kez kesin gitmeliydim***8230; Bir elimde bavulum, Diğerinde harcanmış umutlar, Yakılmış mektuplar; Sırtımda mahzun çehreli bir ceket, Zihnimde, yaşanan onca yılı harab etmiş Anlık bir cinnet***8230; Kararım kesindi bu kez; Bu kez kesin gitmeliydim***8230; O orada otururken öylece, Gözleri çakılıyken sisli bir meçhûle; Elleri titrek, dilleri lâl, Boğazında demirden bir kelepçe***8230; Bende yürek ağrısı bir pişmanlık, Dağlar sırtında bir yalnızlık, Semalar dolusu karanlık***8230; Yürüdüm gözlerim kapalı, Ellerini tutan ellerim yaralı***8230; Kararım kesindi bu kez; Bu kez kesin gitmeliydim***8230; Yerde, deminki kavgadan artakalan, Her zerresi inleyen cam kırıkları. Yerde hayâller, yerde umutlar; Yerde anılar, yerde yarınlar***8230; Yerde deminki kavgadan artakalan, Her zerresi inleyen yürek kırıkları***8230; Yürüdüm kapının eşiğine, Yürüdüm, meçhûle giden gemilerin kalktığı O küflü, o en eski iskeleye***8230; Kararım kesindi bu kez; Bu kez kesin gitmeliydim***8230; |
Bedduam Banadır...Banadır Sevdam ..
Sele döndü gülen gözümde yaşlar Tarlaysam ekinim kurusun sevdam Kazanımda kaynasın su ile taşlar Pişersem sütlerim kesilsin sevdam Salınarak yürürsün gece güzeli Mektubun bir kaç satır iki heceli Sevsen ne olacak gündüz geceli Yazarsam kalemim kırılsın sevdam Kör çayırı andırsın ipek saçlarım Kurumuş güllere dönsün yanağım Bir siftahı etmemiş iken dudağım Öpersem dudağım kanasın sevdam Göçümü toplayarak yaylalara çık Köyümüzü bırak, git burdan artık Bizler, sevdayı vefalı yâr sanardık Açarsam güllerim kurusun sevdam Sevgide çekmişsem, kutsal çiledir Hadi git diyebilmek, ancak dilledir Kalbin var/yok-muş sevmez niyedir Seversem yüreğim çürüsün sevdam Ben,sevemezsem nice olur hallerim Kesilir köklerim, döner devranım Rüzgara yenilsede körpe bedenim Düşersem dizlerim kırılsın sevdam Sinemde çarpanı, kalp diye anma Belkide bir güvedir seslere kanma Mecnunda kapına gelmezdi amma Sevmişse bir kere neylesin sevdam Bekir Servent KALE... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:16 . |