![]() |
Sebep..
Dilime sen verdin gül ezgisini, Bir gönül üzdümse sebebi sensin! ... Seninle aşmışım dur çizgisini, Töreyi bozdumsa sebebi sensin! ... Ufuk ufuk uçtum daldım derine, Sen öğrettin çoban kimdir, sürü ne? Daha yaklaşmadan konak yerine, Göçümü çözdümse sebebi sensin! ... Bir renk cümbüşüyle sular ışıdı, Düş bahçeme kuşlar bahar taşıdı, Kurbanlık koç güldü, bıçak üşüdü, Hep esrik gezdimse sebebi sensin! ... Kimi deli diye güler arkamdan, Kimi suçlu diye tutar yakamdan, Eller değil,aklım korkar şakamdan, Kendime kızdımsa sebebi sensin! ... Düşmanımın yarasını sardımsa, Muhabbeti sofra sofra serdimse, Her güzele hemen gönül verdimse, Petekler süzdümse sebebi sensin! ... Dostun sitemleri deler bağrımı, Sağır gökler yutar yanık çağrımı, Uzun yıllar gizledimse ağrımı, Ve şimdi yazdımsa sebebi sensin! ... Beklerim özüme mihman olasın, Her selâmın canevimi sulasın. Bende sabır tükeniyor bilesin, İçmeden sızdımsa sebebi sensin! ... Bahattin Karakoç... |
Yildiz Fali...
Barıştan eser yok yıldız falında,
Sen benim bahtımın burcu değilsin, Bin aşkın zehri var dudaklarında, Tadılacak gibi acı değilsin. Sormam hazanını, anmam yazını, İlkbaharın gelse çekmem nazını, Kimseye vermesin Rabbim sızını, Çekilecek gibi sancı değilsin. Şahlansın aşk atın, hür bundan böyle, Ne yana dilersen sür bundan böyle, Ne halin var ise gör bundan böyle, Sen benim gönlümün harcı değilsin. Sormam hazanını, anmam yazını, İlkbaharın gelse çekmem nazını, Kimseye vermesin Rabbim sızını, Çekilecek gibi sancı değilsin. |
Vur Da öyle Git.....
İdam mahkumunun söz hakkı vardır
Bari son arzumu sor da öyle git Arının çiçekte göz hakkı vardır Bir buse için dur da öyle git Madem gidiyorsun bura son durak Ne adres, ne mektup, ne resim bırak Kendinden bir parça bir cisim bırak Saçından birkaç tel ver de öyle git Ardımdan bir damla yaş dökeceksen Adımı andıkça ah çekeceksen Kabrime bir gonca gül dikeceksen Ne olur yaşatma vur da öyle git Hem yıllarca oyna gönül sahnemde Hem perdeyi kapat en mutlu demde Sitem oklarına hedef sinemde Açtığın yarayı sar da öyle git Pişmanlık duyar da dönersen geri Gel de gör aşkından kalan eseri Seyret ateşinin düştüğü yeri Hasretin zulmünü gör de öyle git.. |
Gözüm Kesmiyor...
Sessizim ne kadar üzsen de beni
Ağzımı açmaya gözüm kesmiyor Vurduğun zincirden çözsen de beni Bırakıp kaçmaya gözüm kesmiyor Ne olur git deme kalbimi kır da Meleyen gönlümü kaptırma kurda Sıratı geçecek imanım varda Aşkından geçmeye gözüm kesmiyor Ne çıkar sararıp solsa da yüzüm Gönlümde baharsın gelse de güzüm Çekilmez olsa da sitemin nazın Başka yar seçmeye gözüm kesmiyor Ne olur git deme kalbimi kır da Meleyen gönlümü kaptırma kurda Sıratı gececek imanım varda Aşkından geçmeye gözüm kesmiyor |
....
Her gün biraz daha yoruyor beni,
Hasretinle başa çıkamıyorum. Her gece bir yerden vuruyor beni, Sağ salim sabaha çıkamıyorum... Savaşta geçirdim sanki bir ayı, Düşmandan almadım ben bu yarayı, Giderken verdiğin tek sigarayı, Hatıradır diye yakamıyorum... Vicdanın halimi hiç mi sormuyor? Küsecek ne yaptım, aklım ermiyor! Zalimsin demeye dilim varmıyor, Tavrına bir isim takamıyorum... Yeter ki mektup yaz canımı dile! Yetmezse uğrunda çektiğim çile! Nazar değer diye resmine bile Besmele çekmeden bakamıyorum... |
vurgun sayılır......
Gözlerim uykuyla barıştı sanma
Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim ama Seninki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes bir gün sayılır |
Bir Ah Etmem....
Elde mızrap dilde türkü değilsin
Nasıl çalsın söylesene saz beni Bende ben ol herkes beni sen bilsin Bak aynaya senden gizli süz beni Sultan iken baş üstünde tuttuğun Viran edip kölem diye sattığın Hasretlere ilmek ilmek attığın Kördüğümüm, vuslatım ol çöz beni Bir ah etmem senden gelen bin derde Arat beni vur emriyle her yerde Katilime bir resmini gösterde Görmüş olsun seni gören göz beni Suya kanar aşka susar niceler Gözyaşımı mesken tutar geceler Harf çıldırsa deli olsa heceler Anlatamaz seni bilmez söz beni |
.
|
SuStUm........!!!!
Sustum! Ne kadar susulacaksa o kadar sustum! kendimle konuşuyorum şimdi yalnız... yalnız yüreğimle dokunuyorum sesime kimse duymuyor... sustum sustu dudağımdaki şarkı, gözlerimdeki şiir yaraları yalayan rüzgar sokaklarında kahrolduğum şehir gözlerim konuşuyor yalnız! sustum! bin ah sürüp dudaklarıma ne kadar susulacaksa o kadar sustum! sustu benimle deniz, sustu deli dalgalar, sustu martılar... umutlarımı sarıp rüzgarlara uzaklara savuruyorum her gece yıldız yapıp serpiyorum gökyüzüne kimse görmüyor... saçı ağarmış hayaller nemli kirpiklerle bulutlandığında gözlerim gökte şimşek olup çakıyorum kimse görmüyor... Sustum! tuz basıp yaralarıma! sustum içinde volkanlar taşıyan bir derviş gibi yaslanıp yalnızlığın duvarına gül döküp kalabalıklara kimsesiz geziyorum gönül ülkemi her gece kimse bilmiyor... sustum! sustu benimle gök, sustu dağ, sustu toprak acılar konuşuyor şimdi yalnız yaralı gönlümün sızıları konuşuyor tutup öldürüyorum içimdeki sevdaları bir bir atıyorum uçurumlardan kimse görmüyor sustum! saçlarını kokluyorum rüzgarların dudaklarından öpüyorum hayatı içimde incecik bir sevgi ürperiyor sarı hüzünler dökülüyor gönül bahçeme gelmiyor beklediğim bahar yaralar merhem tutmuyor gözyaşı olup dökülüyorum kaldırımlara mendil silmiyor yağmur dinmiyor sevdiğim bilmiyor sustum sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu zaman sustum yalnız gözlerimle dokunuyorum hayata kimse duymuyor sustum! İçimdeki dalgalar kabardıkça volkanlar gibi sustum sustu dudaklarım, sustu gözyaşlarım sustu gözlerimdeki şiir gönlümdeki nehir bulutlar haykırdı isyanımı şimşekler haykırdı sadece ben duydum sadece ben ey beşiğini sallayıp boğduğum hayat kucağımda büyütüp öldürdüğüm sevgi yaralar merhem tutmuyor geceler avutmuyor ben sustum acılarım konuşuyor yalnız ben sustum! susmuyor yüreğimi kavuran kasırga pencereme vuran yağmur damlaları susmuyor her gece dışarda inleyen rüzgar gelmiyor bahar kuşlar sevinmiyor yıldızlar küs ay üzgün güneş doğmuyor acılar dinmiyor içimde binlerce şiir kanıyor her gece kimse bilmiyor sustum! sustu benimle sarı sabır, sustu hasret, sustu hayat sustu zaman acılar konuşuyor yalnız acılarım konuşuyor kimse duymuyor... duymuyor... duymu... duy... |
:sm54:
sevmek: senden ayr? yasamk ise yaln?zl?ga mahkum olmak ise y?ld?zlarla konusmak,gökyüzünü seyretmekse seni coook seviyorumm sevmek: geceleri uyumadan güne?im dogusunu beklemek, seni doyas?ya özlemek, hayattaki herseyi terketmekse, seni coook seviyorummm sevmek: batan günesle batmak, ilk bulusma yar?ne gidip a?lamak, seni kaybetti?im gecmi?te aramak, yüre?i söküp atmaksa ben bunlar? hergün yap?yorum ÜNKÜ SEN? COK AMA COK SEV?YORUM... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:50 . |