![]() |
Domates Biber Patlıcan - Barış Manço
Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan Keşke hislerimi sana açıkça anlatabilseydim Sana deli gibi aşık olduğumu söyleyebilseydim Göz göze geldiğimiz o anda Sanki dilim tutuldu bir anda konuşamadım karşında Oysa bütün cesaretimi toplayıp sana gelmiştim Senin için şu kalbi gör istemiştim Tam elini tutmak üzereyken aşkımı itiraf edecekken Sokaktan gelen o sesle yıkıldı dünyam Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan Şimdi benden çok uzaklardasın biliyorum Belki bir gün dönersin diye dualar ediyorum Seni bir daha görsem yeter inan ki bu bir ömre bedel Yeter ki bitmesin bu rüyam Nereye gitsem ne yana baksam hep seni görüyorum Biliyorum artık çok geç ama yine de bekliyorum Her şey boş geliyor bana sarılacağım sımsıkı sana Yeter ki yıkılmasın bir daha dünyam Domates biber patlıcan domates biber patlıcan Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı Domates biber patlıcan |
Derule - Barış Manço
Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var Ah bu köyün içinin acaip bekarı var Ah bu köyün içinin acaip bekarı var Derhule der derhule der derhule Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı Derhule der derhule der derhule Çek aşağı yukarı havanın fitilini Çek aşağı yukarı havanın fitilini Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini Derhule der derhule der derhule Ha ha ha uşak ha ha Derhule der derhule der derhule |
En Büyük Mehmet Bizim Mehmet - Barış Manço
Öksüz doğdu Mehmet İte kaka büyüdü Mehmet Onbir yaşına doğru Okula da gitti Mehmet Çaka çaka okudu da Mehmet Döne döne başı döndü Mehmet Diploma hak getire Mehmet Okumayı sökemedi ki Mehmet Saldım çayıra Mehmet Mevlam kayıra Mehmet Bütün köy toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Askere gitti Mehmet Eğitim gördü Mehmet Jandarma komando Doğuya da gitti Mehmet Alavere dalavere Mehmet Hadi yine yürü nöbete Mehmet Askerlik uzadı Mehmet Gelmedi tezkere Mehmet Saldım çayıra Mehmet Mevlam kayıra Mehmet Bütün bölük toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet Bir kızı sevdi Mehmet Eridi de bitti Mehmet Ama başlık parasını Bulamadı gitti Mehmet Nuh dedi kız babası Mehmet Peygamber demedi Mehmet Kız eline kına yaktı Mehmet Babası paraya taktı Mehmet Olmadı gitti Mehmet Bir ömür bitti Mehmet Bütün köy toplansın Bu Mehmet ne ballı çocuk Vallahi çok şanslı çocuk Ne amcası var ne dayısı Bundan iyisi Şam'da kayısı Mehmet, ula Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet En büyük Mehmet bizim Mehmet |
Elveda Ölüm - Barış Manço
Çoktan uçmuş güvercin tahta masam devrilmiş Can dostum çomar uykuda Tatlı komşu Ayşe teyze Emekli Salih Öğretmen Hepinize hepinize elveda Dostlar elveda Gözlerim kurşun gibi ağır ağır kapandı bu gece Elveda |
Dere Boyu Kavaklar - Barış Manço
Dere boyu kavaklar deve boyu kavaklar Açtı yeşil yapraklar açtı yeşil yapraklar Ben yare doyamadım ben o yare doyamadım Doysun kara topraklar doysun kara topraklar Basmadan gel asmadan basmadan gel asmadan Fistan giymiş basmadan fistan giymiş basmadan Kalk gidelim sevdiğim kalk gidelim sevdiğim Devriyeler basmadan devriyeler basmadan Acem kızı çeçen kızı sen allar giy ben kırmızı Çıkalım şu dağın başına sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan Biz korkmayız ondan bundan biz korkmayız ondan bundan Oy bulanacak oy bulanacak Bu işler ne olacak bu iş nasıl olacak Erkeklerin günahı biz erkeklerin günahı Kız sizlerden sorulacak kız sizlerden sorulacak Acem kızı çeçen kızı sen allar giy ben kırmızı Çıkalım şu dağın başına sen gül topla ben nergisi Hadi gülüm yandan yandan Biz korkmayız ondan bundan biz korkmayız ondan bundan |
Benden Öte Benden Ziyade - Barış Manço
Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime Derin derin soluyorum seni gecelerce Duvarlara kazıdım ismini her köşeye Dudakların şeker gibiydi Baldan öte baldan ziyade Pembe pembe yanakların Gülden öte gülden ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde Gözyaşlarım akıp gidecek Selden öte selden ziyade Bir canım var vereceğim Baldan öte baldan ziyade Sabret gönül sabret Sakın isyan etme Bir gün elbet bitecek bu çile İsyan etme Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze Orda öyle bir isim var ki Kuldan öte kuldan ziyade O'nu düşün o'na sığın O senden öte benden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade Bir ben var ki benim içimde Benden öte benden ziyade Bir sen var ki senin içinde Senden öte senden ziyade |
Beyhude Geçti Yıllar - Barış Manço
Bir masaldı aşkımız sisler bulutlar ardında Bir akşam bitiverdi her şey yokoldu bir anda Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan Nasıl içim yanıyor öylesine sevdim seni Hep saklamak istedim altın kafeslerde seni Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan Sanki gizli bir el kopardı seni benden Savurdu bir kar tanesi gibi Boş yere arıyorum sımsıcacık sevgini Bu ıslak boş sokaklarda elinden oyuncağı Alınmış çocuk gibi yalnızım sokaklarda Bir masaldı aşkımız sisler bulutlar ardında Bir akşam bitiverdi her şey yokoldu bir anda Beyhude geçti yıllar silindi hatıralar Geride bir avuç yalan Hüzün dolu geceler buğulu pencereler İşte hepsi bu senden kalan |
Bir Bahar Akşamı - Barış Manço
Bir bahar akşamı rastladım size Bir bahar akşamı rastladım size Sevinçli bir telaş içindeydiniz derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğdiniz neden başınızı öne eğdiniz İçimde uyanan eski bir arzu İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yıllardır aradığın bu şimdi soluyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz daha önceleri neredeydiniz |
Bir Selam Sana - Barış Manço
Bir dilim ekmeği bölüşürüm seninle Suyu aynı tastan yudumlarım seninle Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Gel sen de katıl bizlere dolaş bahçemizde gönlünce Uzat korkma elini bak beş parmağım var benimde Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Gel sen de katıl bizlere dolaş bahçemizde gönlünce Uzat korkma elini bak beş parmağım var benimde Eğer kalbin kırıksa dost yüzünden Bir selam sana gönül dağlarından Al selamımı gönül dağlarından |
Bugün Bayram - Barış Manço
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki Yalnız sen anlarsın Sen şimdi uzakta cennette meleklerle bizi düşler ağlarsın Bugün bayram erken kalkın çocuklar Giyelim en güzel giysileri Elimizde taze kır çiçekleri üzmeyelim bugün annemizi Sen yaz geceleri yıldızlar içinde Ara sıra bize göz kırparsın Sen soğuk günlerde kalbimi ısıtan en sıcak anısın Bu gün bayram çabuk olun çocuklar Annemiz bugün bizi bekler Bayramda hüzünlenir melekler Gönül alır bu güzel çiçekler |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:12 . |