![]() |
İki Şiirde Ben Yazım...
Dudak Payı... Çay bardağında Bırakılan dudak payı Kadar bile Uzak kalamam Gözlerine.. Yakın olsun isterim Ellerime ellerin.. Yanındaki beton binaya Yaslanması gibi Köhne bir evin.. Seni bir çivi Gibi çaktım Çünkü beynime.. Ve toplayıp Bütün kerpetenleri Attım denize... Sunay Akın.. |
Sen...
Sen.. Gönlümün arka sokaklarını.. Mesken tutan serseri.. Fikrimde, cevapsız soru.. Sen.. Kimsenin bilmediği dünyama.. Destursuz giren, bir tuhaf duygu.. Sen.. Gözlerimde hapsettiğim iki damla.. Olmayacak bir dua.. İmkansız arzu.. Sen.. İçimde dehşet.. Gönlümde.. Kıyametler koparan İsrafil Sur'u.. Seynur İnaL.. |
Dinmedi Rüzgarı Her Ne Yönde İsem
Ala Bora Etti Yürek Sancısı Geçmedi Rızası Her Ne Yaptı İsem İllallah Ettirdi Gönül Acısı Eskimiş O Yüce Sevdalar Gibi Köhnemiş Arzular Tutkular Gibi Yitirmiş Umutlar Hayatlar Gibi Yadigar Kaldı Bu Gönül Acısı Dinmedi Ağrısı Her Ne Yaptı İsem Kat Ve Kat Çoğaldı Yürek Sancısı Geçmedi Yarası Her Ne Yaptı İsem Dahada Büyüdü Gönül Acısı |
Çocukluğumuzun Hatıraları
nede güzeldi çocukluğumuz, biz hiç büyümek istememmiştik ama büyüdük.... geçmişte kaldı çocukluğumuz geçmişimizin bize verdiği en güzel armağandı... biz büyüsekte hep çocuk kaldık, çocukluğumuzu unutmadık köyümüze kuş bakışı bakan şelaleye giderdik çocukken yaptıklarımız gelirdi aklımıza hani yüzüme bakar gülerdin bende ne gülüyosun dercesine yüzüne bakardım. ---hatırlıyomusun küçükken seni nasıl dövüyodum...der beni kızdırmaya çalışırdın ( ben hep misketlerini alır oyununu bozar kaçardım sende beni yakalayıp bir güzel döverdin ) hatırlarmısın ? annem saçımı örmüştü koşa koşa sana gelip nasıl olduğunu sormuştum ? sende örgülerimi çözüp saçımı darma dağın etmiştin. oturup ağladım.. senin amacın sadece beni kızdırmaktı aslında ama sen benden daha fazla üzülmüştün. ben boş durmamıştım kafana taş atmıştım kızınca cadı derdin bana hani annemler beyendiğim oyuncğı almamışlardı. çok kızmıştım evden kaçış pilanları yapmıştım bana hep tehlikeli pilanlar kurduğumu söylerdin. bideeee. kan kardeşi olayımız vardı... kankardeşi demiştin bende gidip yine bir delilik yapıp kolumu kesmiş bizde kan kardeşi olalım demiştimm biz hiç ayrılmıyacaktık babanın tahini çıkınca nede çok kızmıştın gitmek zorundaydın biz hiç vedalaşmadık ellerimiz ayrı olsada gönüllerimiz kalpleerimiz birdi her pazar gelecektin bu pazar gelemedin mektup attın bende mektup yazdım çocukluğumuzu anlattım mektubun sonunda seni özledim deli kız demişsin -- bende seni çocukluğum bende seni komacan komacan özledimm... |
beni sevmeni istiyorum....
Seninle buluşmamız ne kadar zor olsa da,
Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Beş dakika baş başa kalmamız suç olsa da Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Çağırsam bile gelme,yorulma ne olursun, Sen üzülme,incinme,kırılma ne olursun, Beni yanlış anlama,darılma ne olursun, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Bir gün bensiz kalsan da benimle yaşamanı, Aşkımın değerini sır gibi taşımanı, Nemli bakışlarınla resmimi okşamanı Senden sadece beni sevmeni istiyorum. Senden tek dileğim var,özel imtiyaz değil, Kulun başka bir kula ibadeti farz değil, Haşa! Yaratan gibi beş vakit namaz değil, Senden sadece beni sevmeni istiyorum. |
BiZ.......
Yaşıyor ama uzaktaysam senden Bil ki seni hiç unutmadım Ölüm değilse bizi ayıran Yazık olmuş, hata yapmışsız Senden ya da benden ne farkeder Şeytana uymuş aşkı yakmışız Adımı söylemezdin bana seslenirken Aşk derdin, aşkım derdin Her aşk dediğinde Beni kendinde daha da aşık ederdin Buluştuğumuz anları hatırlıyorum Güller açardı gönlümde sen gelirken Üç-beş saat bile ayrılsak Yapraklarım dökülürdü sen giderken Yanyana duran iki yıldızdık sana göre En parlak, en güzel olanı bendim Gökyüzünde ki tek yıldızındım senin Fırtınalarda saklanıp korunduğun Liman olduğumu söylerdin Ömrünün sonuna kadar beni seveceğini Kalbini kalbime kelepçeleyip Anahtarını okyanusa attığını söylerdin Benim için kıyamet seni kaybettiğim gün demekti Ruhumda sakladığım en değerli hazinemdin Sonsuza kadarda saklayacağım Yokluğumda sen nasıl olursun hayal ettiğimde Seni mutlu, çok mutlu görüyorum Çünkü hep öyle ol istedim hatta hatta belki yeni aşklar tanırsın tanı zaten Her şeyin güzeli senin olmalı Aynı şeyi isteme benden Yerine kimseyi koyamam ki Ben kimseyi ama kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim ki Sen bana aşk dedin, bizi kirletemem ki Bazı şarkılar vardı birlikte sevdiğimiz Senin bana, benim sana söylediğim Onlardan biri yada benzerini duyarsan Beni anımsar gülümsersin Ben mi? ben hiç unutmayacağım ki Okyanusa attığın anahtarı biri bulurda Bizi bizden çözer diye Daha iyisini yaptım seni kalbime kazıdım Her atışında hatırlamak için Yaşıyor ama uzaktaysak birbirimizden Bil ki seni hiç unutmadım Ölüm değilse bizi ayıran Yazık olmuş hata yapmışız Eğer ölümse bu ayrılığın sebebi Ve bensem önce giden bu alemden Kederlenme çok Tıpkı benden istediğin gibi Kendine sahip çık Bensem kalan geride Zaten sen hep göreceksin Ben kimseyi ama kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim ki Sen bana aşk dedin, bizi kirletemem ki |
Söyle Gideyim...
Tereddüt etmeden söyle gideyim,
Eğer gönlün benden bıkar gibiyse, Aşkı onuruma kurban edeyim, Her şey bir vedama bakar gibiyse. İmalı kelamlar,sitemler taşlar, Kırdı gururumu çatılan kaşlar, Bir zaman şefkatle sildiğim yaşlar, Gözlerinden yaşlar akar gibiyse. Sevginle serpilen narin çiçekler, Solarken hep sana ah edecekler, Kanunlar ,kurallar,acı gerçekler, Hayal dünyamızı yıkar gibiyse. Son kez içtiğimiz tozlu bardaklar, Hala ruj izini ne diye saklar. Buseye doymayan o kor dudaklar , Artık başkasını yakar gibiyse. Gönlümün sonuçtan yok endişesi, Renk renk yediveren her bir köşesi, Dönersin ellerin mor menekşesi, Sen gibi hercai kokar gibiyse. Ölüm var ayrılık yok,derdim fakat, Gel gör ki sabrımda tükendi takat. Çıkart at içimden ,aşka sadakat, Havai ruhunu sıkar gibiyse. Hicranınla yansam kapına varıp, Dönmeni dilerim sana yalvarıp, Kalbin albümünden beni çıkarıp, Yabancı bir resim takar gibiyse. Madem hatırı yok bunca senenin, Namı namert olsun geri dönenin. Misafir ettiğin güzel sinenin, Kapısından Cemal çıkar gibiyse. |
Bir tanede ben yazim..
Sustum***8230; Tam sevdamı haykıracaktım ki O sana has an geldi...Sustum. Tam sevdamın üstüne yüreğimi Zapdetmeyip salacaktım ki Ne yüreğim ne sevdam Bende değil...Yine Sustum. Dostlar ***8220;Haydi Tam Sırası Haykır***8221; dediler Düşündüm uzun süre.. Şimdi kendi rızamla...Sustum... İbrahim Ethem Bingül... |
Kal Sağlicakla...
Kader defterimin dram bölümü;
Sana tutsak ettim sefîl gönlümü, Esaret yerine bil ki ölümü, Seçerim sevgilim kal sağlıcakla. Benimle bir dünya dar geldi sana, Seviyorum demek ar geldi sana, Kara toprak daha yâr geldi bana, Göçerim sevgilim kal sağlıcakla. Göçüp gidenlerin son nefesini, O sessiz ülkenin efsânesini, Hayatla ecelin mesafesini, Ölçerim sevgilim kal sağlıcakla. Çektiğim çileler gelmiyor dile, Söylesem nafile, yazsam nafile, Senden vazgeçersem, Sırat'tan bile Geçerim sevgilim kal sağlıcakla. |
Sazla Söz Arasında...
Gecemi zehrediyor içime düşen kuşku,
Sırra kadem mi bastın, kaşla göz arasında? Nasıl anlatsam bilmem aramızdaki aşkı, Bir sıcaklık vardır ya külle köz arasında.. Sen ektin yüreğime en acı duyguları, Sen çaldın gözümden en tatlı uykuları, Aşkıma benzetirim tutmayan şarkıları, Bir gariplik vardır ya sazla söz arasında.. Sen yüzüme gül yeter, bırak bahtım gülmesin, Sen kadrimi bil yeter, başka kimse bilmesin, Sen bir daha gel yeter, bırak o hiç gelmesin, Hani bir mevsim var ya, kışla yaz arasında... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:58 . |