![]() |
Bana yazdığın en son mektubun ucunu bu sefer bilerek yaktım
Şehre gitmeye karar vermişsin Sen bilirsin Verdiğin bu kararın sen farkına varmamışsın Nöbette geceleyin ses geliyor dağlardan Artık bir dönüşün yok düştüğün o yollardan Yar beni o yar beni İlle de o yar beni Dağdan gelen ses değil Mezara yar koyar beni Şehirler güler ama Kurt gibi kapar seni Hayat güzeldir ama Sermaye yapar seni Nöbette geceleyin...... Seni yar edemem ki Dile düştün söz oldu Asla affedemem ki Çektin gittin yoz oldun |
Ülkem benim
Garib hüzünler içinde mahzun.. Ülkem benim Boynunu asla bükme Bükme o mağrur boynunu.. Ülkem benim! Seviyorum seni hiç bir şeyi sevmediğim gibi... Ülkem Memleketim Üzme asla canını Hangi günü gördün akşam olmamış Elbet hak dönemidir Döner de gelir Bulur herşey yerli yerini Memleketim, memleketim Memleketim benim, memleketlim Aldığımdan daha güzel Veremezsem seni, çoluk çocuğuma Lanet olsun bana... Hele okudukça istiklal harbini İnan bana..! Ülkem benim, memleketim Canım cananım Yegane sevgilim Hiçbirşey uğruna vazgeçemediğim Memleketim..! |
Dağ başına vardım gülleri çoktur
Güzeller geliyor sevdiğim yoktur Edalı gelin şalvarlı gelin öldürdün beni Şu derenin alucundan ucundan Aman şu derenin alucundan ucundan Bana varsan ölürmüydün acından Edalı gelin şalvarlı gelin Yüksek elvanlarımı bülbüller öter Bülbülün figanı bağrımı deler Ne biçim yürekmiş bu baboy Teper ha teper teper teper Yolumuz gurbete düştü halimiz beter |
Bu sofracık efendiler halkımızın varı yoğu hayatı
Kan ağlayan can çekişen halkımızın Bekler sizi efendiler önümüzde titrer durur Ama sakın çekinmeyin yiyin yutun yiyin yutun şapur şupur Yiyin efendiler yiyin Bu iştah veren sofra sizin Doyuncaya tıksırıncaya patlayıncaya kadar yiyin Verir fukara bu memleket nesi var nesi yoksa hepsini Verir malını canını umudunu düşünü Rahatını sağlığını içinin bütün ateşini Hadi yuvarlayın düşünmeyin harammıdır helalmi Hepsi bu nazlı beylerindir ne varsa ortalıkta Soy sop onur düğün oyun konak saray caka Hepsi sizin efendiler konakta sarayda alayda gelinde Hepsi sizin hepsi sizin hem hazır lop kolayca Bu harmanın gelir sonu kapıştırın gider ayak Yarın sönmüş bakarsınız bugün çıtırdayan ocak Hazır mideler sağlam hazır mideler sıcak Atıştırın kapıştırın tıkıştırın kapış kapış kucak kucak |
istanbul ağlıyor
Tirende Biletsiz Sevdalar Vardi Vagonlar Kacaklara Gözyumarlardi Aksada Yüreklere Kar Pinarlari Sevdanin Arkasi Var Ardi Bahardi istanbul Agliyor Sen Agliyorsun Hadi Git Git Artik Ne Duruyorsun Yolcular Hep Kacak Bizse Tutuklu Gözler Agliyor Tutkulu Cocuksu istanbul Agliyor Sen Agliyorsun Sevdigin Bekliyor Ne Duruyorsun (Yildiz Avlarim Gögün Mavisinde Her Dem Bakislarina Gözlerinin Deryasinda Pusu Duran Ellerimi Sana Tuzaklarim Her Tetik Düsürdügümde Gözlerin Ölüme Az Kalirim Yanliz Gördü Ya Gelir Bende Kalir Yanlizlik Uzar Geceler istanbula Yagmur Yagar Karla Karisik Kari Ayiklar Yagmur Kokularini Alirim Koynuma Ot Koyarim Göz Ucuma Anlarim Yine Yangin Yine Hasret Yakinan istanbuldan Düsen Payima Bide Yüzünün Giderken islakligi) Gül Damlasi Düsmüs Ates Yurduydu Daglara Dil Uzatan Narli Kuyuydu Yagsada Gönülere Gam Geceleri Ceren Yarasinda Ask Büyütürdü Yaksada Gönülleri Gam Geceleri Ceren Yarasinda Dert Büyütürdü istanbul Agliyor Ben Agliyorum Hadi Kalk Gel Artik Dayanamiyorum Yolcular Geldiler Sen Yoksun icinde Yüreyim Can Veriyor Acilar icinde. |
Dert çekmeye mi geldik bu dünyaya
Çare yok mi bizdeki bu yaraya Oy dağlarun kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Düştük dibi olmayan bir deryaya Böylemidir kaderumuz sevduğum Oy dağlarun kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Gittuğun gün sanki dağlar yikildi Dalumda yaprağum çiçeğum soldi Oy dağların kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Beni gurbet seni de eller aldi Böylemidir kaderimuz sevduğum Oy dağlarun kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Gece gündüz yollaruni gözledum Ele güne kederumi gizledum Oy dağlarun kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Bu kara kaderi kendum yazmadum Böylemidir kaderimuz sevduğum Oy dağlarun kara kara dumani Şimdi geldi ağlamanun zamani Ayhan alptekin- Şimdi geldi ağlamanın zamanı |
OLMASA MEKTUBUN
Olmasa mektubun, Yazdıkların olmasa Kim inanırdı Senle ayrıldığımıza. Sanma unutulur, Kalp ağrısı zamanla Herşeyi unutarak Yaşanır sanma. Neydi bir arada tutan şey ikimizi Birleştiren neydi ellerimizi Bırak bana anlatma imkansız sevgimizi Sevmek birçok şeyi göze almaktır. Baksana geçmişe, Ne çok anıyla yüklü Nerde o taverna, Nerde sinema Harcanmış zamanla Yeniden yaşanmaz ki; Geç kaldıktan sonra Arama boşa! Murathan Mungan |
AŞK YENİDEN
Aşk yeniden Akdenizin tuzu gibi Aşk yeniden Rüzgârlı bir akşam vakti Aşk yeniden Karanlıkta bir gül açarken Aşk yeniden Ürperen sahiller gibi Aşk yeniden Kumsalların deliliği Aşk yeniden Bir masal gibi gülümserken Gözlerim doluyor Aşkımın şiddetinden Ağlamak istiyorum Yıldızlar tutuşurken Gecelerin şehvetinden Kendimden taşıyorum Aşk yeniden Bitti artık bu son derken Aşk yeniden Aynı sularda yüzerken Aşk yeniden Rüya gibi bir yaz geçerken Aşk yeniden Unutulmuş yemin gibi Aşk yeniden Hem tanıdık, hem yepyeni Aşk yeniden Kendini yarattı kendinden Murathan Mungan |
Duman
Haberin Yok Ölüyorum Bakma bana öyle derin İşim olmaz senle benim Hiç bu kadarsevilmedin Gözlerinden okuyorum Haberin yok ölüyorum Sorma bana nerelisin Ne içersin ne giyersin Derdim sana derman osun Ben gönülden okuyorum Haberin yok ölüyorum Azdı yine deli gönül Üzerine geliyorum Geçti yine boş bir ömür Ellerinden öpüyorum Haberin yok ölüyorum Haberin yok ölüyorum Sen gelirken ben gidiyorum Dermanım yok ölüyorum Ayrılırken ben içiyorum . |
Aşk Laftan Anlamaz Ki
kendimden çıktım yola bir yere varamadım yıllar kayboldu bir anda kimselere soramadım şansım yok aşktan yana sevgiye rastlamadım hani o gençlik var ya güldü geçti tutamadım olsun mu olmasın dert sana uğramasın gitsin ve gelmesin bir daha ayrılık hiç mevlam sakınsın seni her türlü gözden ahh bit dersin bitmez ki aşk laftan anlamaz ki sevdin mi sevmedin mi sustun mu söyledin mi anlatsaydın dinlerdim ben aşkımı diyemedim gördüğüm günden beri ne ölüyüm ne diri yandım söndüm binlerce kez öldüm baktığım her yerde gördüm olsun mu olmasın dert sana uğramasın gitsin ve gelmesin bir daha ayrılık hiç mevlam sakınsın seni her türlü gözden ahh bit dersin bitmez ki aşk laftan anlamaz ki Yıldız Tilbe |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:34 . |