![]() |
Bilsen
Kırdığın kadehte kalan ömrümden,
Ağlarsın içtiğin yılları bilsen. Sayende sararıp solan ömrümden, Ağlarsın biçtiğin dalları bilsen. Bağban eyle dedin beni bağrına, Yanılıp yakılıp uydum çağrına, Bir demet hercai çiçek uğruna, Ağlarsın kırdığın gülleri bilsen. Ateşe su dedim göz göre göre, Aklım zavallıydı duyguma göre, Bahtına şükretti mecnun bin kere, Ağlarsın düştüğüm çölleri bilsen. Ar ettim sakladım uğraşlarımı, Haberdar etmedim sırdaşlarımı, Gizlemek isterken gözyaşlarımı, Ağlarsın seçtiğim yolları bilsen. Sefiller gücünü bende sınadı, Kimi kaçık dedi, kimi bunadı. Berduş eleştirdi ,sarhoş kınadı, Ağlarsın düştüğüm dilleri bilsen. Felsefe böyledir divanelerde, Teselli aranır bahanelerde, Bir kadeh mey için meyhanelerde, Ağlarsın düştüğüm halleri bilsen. Cemal Safi |
Giderim
Sersefilim sevgilinin uğruna
Abdal oldum göç eyledim giderim Hançer vurdum gençliğimin bağrına Telafisiz suç eyledim giderim Kalb gözünden aldım olmaz darbeyi O gün bugün şaşırıyorum kıbleyi Bilemiyorum medineyi kabeyi Yar gönlünü hac eyledim giderim Geçsede ömrümün her anı yasla Borcumu ödemiş olamam asla Bahşettiği yüce aşka kıyasla Koskoca bir hiç eyledim giderim Cemal'im mürekkep etsen kanını Yazmakla olmuyor aşkın tanımı Yar kurban adamış aziz canımı Al kınalı koç eyledim giderim Cemal Safi |
.
|
osmanlioglu siirlerini begenerek okuyorum hepsi birbirinden duygu yüklü,emegine, yüregine,eline saglik tskler paylastigin icin bizlerle:)
|
Al***305;nt***305;:
|
.
|
.
|
.
|
.
|
Besmele... Hergün biraz daha yoruyor beni Hasretinle başa çıkamıyorum Hergece bir yerden vuruyor beni Sağ salim sabaha çıkamıyorum Savaşta geçirdim sanki bir ayı Düşmandan almadım ben bu yarayı Giderken verdiğin tek sigarayı Hatıradır diye yakamıyorum Vicdanın halimi hiç mi sormuyor ? Küsecek ne yaptım aklım ermiyor ! Zalimsin demeye dilim varmıyor Tavrına bir isim takamıyorum Yeterki mektup yaz canımı dile Yetmezse uğrunda çektiğim çile Nazar değer diye resmine bile BESMELE çekmeden bakamıyorum... Cemal Safi.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:24 . |