![]() |
Gönül...
Sabır etmesini bilmezsen gönül
Girdap gibi döner döner durursun Doğruyu yanlışı görmezsen gönül Dertlerin yük olur çeker durursun Kanarsan sözüne her dost diyenin Karşında diz çöküp başın eğenin Yıkarsan hatırın candan sevenin Acılar yol olur kanar durursun Hak''tan başkasına olmayasın kul İnsanlığın yolu ne para ne pul Kalbinde huzuru kendin ara bul Yüreğin gül olur eker durursun Yakuti Dünya''nı mezar eyleme Namerdin bağına pazar eyleme Sahip ol nefsine nazar eyleme Nefesin lav olur yanar durursun |
Yâr Aşkî Ile...
Boynumda asılı, ölüm fermânım
Çıktı seferine, gönül kervanım Son nefesi bile, verse bu canım Giderim menzile, yâr aşkî ile Hasreti örülmüş, gizli bir yakış Tanımaz bir engel, engebe yokuş Yüzümde izleri, nemli bir bakış Giderim menzile, yâr aşkî ile Kasvetli bulutlar, zifir karası Ciğerimde derin, sızlar yarası Çıktım bir başıma, gece yarısı Giderim menzile, yâr aşkî ile Yakuti bu yolda, bu canı fedâ Feryâd figân olur, yükselir nidâ Yaşlı gözlerimde, kırık bir vedâ Giderim menzile, yâr aşkî ile |
Hâlâ îsrarli Misin..
Çekilmiyor inan, hasretlik canım
Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? Seni düşünmekle, geçer her anım Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? Dağlar başın aldı, çekti yürüdü Etekleri çayır, çimen bürüdü Zirvesinde karlar, bile eridi Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? Deniz isyan etti, sular çekildi Ümit yollarıma, hüzün ekildi Hasret arşa vardı, feryat yakıldı Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? Kör olmuş bu gözler, sevdaya kanan Tutsak bedenlerde, yüreği yanan Bekletilir mi "can" ,dediğin cânân Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? Tenha sokaklarda, kayboldu neşe Çöker içime hep, karanlık köşe Seninle uzandım, ay''a güneşe Hâlâ gelmemekte, îsrarlı mısın? |
Ya Kavuştur Mevlâm Ya Canimi Al...
Dört yanım çevrili, koskoca duvar;
Çözülmez düğümü,bağlamış o yâr Önümde bir engel, kara bulut var, Ya kavuştur mevlâm, ya canımı al. Sürgün edilmişim, gelmişim göze Çıkmışım yokuşa, inemem düze İmkânsızlık kader, olmasın bize; Ya kavuştur mevlâm,ya canımı al. Bu sevda yoluna,ömrümü verdim Yasladım kalbimi, önüne serdim Uzaklık hasreti ,en büyük derdim Ya kavuştur mevlâm, ya canımı al. Gözyaşımda solan, kıpkızıl gülü Sevdasına feryâd,eder bülbülü Çaresiz kalan; Bu, öksüz gönülü Ya kavuştur mevlâm ya canımı al. Ben yalnız onunla ,sevdayı tattım Olmaz hayallerle, düşlere yattım Aşkînı gönlümün ,özüne kattım Ya kavuştur mevlâm ya canımı al. Hafızam yok olup, aklım yitmeden Vuslatı görmeden,yollar bitmeden Bizi bizden ayrı ,koyup gitmeden; Ya kavuştur mevlâm, ya canımı al. |
Anlamadın Yar...
Sana açtım gönül kapılarımı Beni yoran halden anlamadın yar Senin için yıktım tabularımı Seni soran dilden anlamadın yar Kapladın gönlümü boran kış gibi Çarpıyor yüreğim ürkek kuş gibi Issız gecelerde mavi düş gibi Nazlı açan gülden anlamadın yar Aşk olmadan yürek söyle yanarmı Hançer değmeyince yara kanarmı Her gönüle sevda gidip konarmı Aşkı yazan elden anlamadın yar Ateş düşer kalbe bir yangın başlar Dökülür bağrıma bastığım taşlar Irmak ırmak taşar gözümden yaşlar Sevda akan selden anlamadın yar Buram buram sevda hasret çekerek Gönül toprağıma umut ekerek Aşkın harmanında savrulur yürek Esip yakan yelden anlamadın yar Kor oldu tutuştu yanıyor serde Esir düştüm aşka gönülde derde Sevdanı çekerim yalnız bu yerde Sana yanan ilden anlamadın yar |
Bir Fotoğrafa..
Karşımdasın işte...
Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim. Tıkandığım o an, Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim buz gibi, ben harda kaldım. Bir senfoni vardı kulağımda çalınan, bitti artık hepsi... Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme. Bakış açım belli oldu yine. Geride kalan, ardından bakar gidenlerin. Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim. Dağlara çarptım her esişimde. Yollara küfrettim her gidişinde. Demiştim sana hatırlarsan: ***8220;Önemli olan ***8216;zamana bırakmak***8217; değil, ***8216;zamanla bırakmamak***8217;tir..***8221; Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim... |
Geri Dönmeyeceğim...
Beni öyle kırdın ki; en güzeller-güzeli...
Şah tahtına bindirsen, geri dönmeyeceğim. O zalim pençen ile, beni üzdün-üzeli; Gökten yıldız indirsen, geri dönmeyeceğim! ''-Sensiz yaşanmaz.'' diye, hala öyle sansam da, İstesem de unutmam... Ölene dek ansam da, Geceler boyu özlem, alevine yansam da; Hicrana göğüs gerdim, geri dönmeyeceğim. Hava, su, Güneş miydin, benim için sen neydin? Gittiğim her yerde, kalbimde benimleydin. Sana adanmış ömrün, feryadını bileydin... Dönülmez yola erdim, geri dönmeyeceğim. Sönmez artık bu alev, beni kor gibi yakan... Benim gibi gördün mü, sana sevgiyle bakan? Gözümü ilk açtığım, kalbimde kutsal mekan; Evreni sana verdim...Geri dönmeyeceğim! |
Işte Böyle Aciyor Benim Sol Yanim...
Bir hikâyede okumuştum, sol yanım acıyor anne diyordu!,
İşte öyle acıyor benim sol yanım! Çıkmaza girmiş bir hayat hikâyesi benimkisi, kaçtıkça içine düşen, hayalleri yıkılan bir çocuk misali, işte öyle acıyor benim sol yanım, anlamsız bakıyor gözlerim boşluğa, sanki birini bekler gibi, ama ne gelen var ne giden, uzattım ellerimi semaya belki bir gören olur diye, içim buruk, kalbim kırık, gözlerim yaşlı, işte böyle acıyorr benim sol yanım, çareyi bilip ama çaresiz olmak, karanlık bir kuyunun en dibinde kalmak, imkânsız olan aşklar gibi, işte öyle acıyor benim sol yanım. Coşkuyu yitirmiş, sevgiden yoksun kalmış, şefkate muhtaç, tek başına bir kardelen çiçeği gibi, işte öyle acıyor benim sol yanım. Mutlu olurum sevenleri görünce, dalar giderim boşluğa, hüzün çöker tüm benliğime, başım yana eğilir bakarım öylece, gözlerimden inen yaşı durduramam, işte öyle yanıyor benim sol yanım. |
Sevgili....
Ben şu şeyda bülbülün şakıyan sesi olsam Buram buram aşk kokan avuçlarına dolsam Parmakların ucunda sevgi olup kök salsam Sonsuza kadar kalsam bıkar mısın sevgili? İzin verirsen bana düşlerine gireyim Sevdamın hakkı olan hayalleri dereyim Yeşilleri süsleyip illerine varayım Dönüp bir kez yüzüme bakar mısın sevgili? İpekten kanatlarım incinecek korkarım Yol ırak, dağlar sapak kaybolursam ürkerim Yüzün gülmezse bana yüreğimi burkarım Sevgi ile karşıma çıkar mısın sevgili? Ruhsatsız bir sevdayı dize dize sözlerim Sığmıyor yüreğime yarınlara gizlerim Söyle revaysa bana daha da çok özlerim Sevgi er meydanıdır yıkar mısın sevgili? Şahı oldun ömrümün, herkes kalbimin yadı Gam yemem yaşadım ya sevginle ben miladı Varsın gülsün el alem geçmesem de sıratı Mahşerine beni de çeker misin sevgili? Arının peteğinde bal olamadım ama Dünyana girdim diye acı veririm sanma Delik deşik yüreğim tutmuyor artık yama Son kurşunu da bana sıkar mısın sevgili? Hercai çiçeklerin kokusu ellerinde Hicazkar şarkıların nağmesi dillerinde Bir avuç buse olsam özlemin çöllerinde Vuslatın ateşini yakar mısın sevgili? |
Puehehhe
Al***305;nt***305;:
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:11 . |