![]() |
Gel - Barış Manço
Yine dün gece Sabaha kadar düşündüm seni İçimde bir umut Sanki her an gelecekmişsin gibi Hiç düşündün mü Ardında kalan bu divaneyi Ama bil ki ben Sonsuza dek bekliyorum seni Bir sabah erkenden seherle gel Kimseler görmeden gizlice gel Bülbüller ötmeden sessizce gel Yeter ki bana gel Uğrunda yanayım Kerem gibi gel Dağları deleyim Ferhat gibi gel İste canım vereyim Mecnun gibi gel Yeter ki bana gel |
Gesi Bağları - Barış Manço
Gesi bağlarında dolanıyorum yitirdim yarimi Aman aranıyorum yitirdim yarimi aman aranıyorum Bir tek selamına güveniyorum gel otur yanıma Hallarımı söyleyeyim derdimden anlamaz ben o yari neyleyim Gesi bağlarında üç top gülüm var hey Allah'tan korkmaz Sana bana ölüm var hey Allah'tan korkmaz sana bana ölüm var Ölüm varsa bu dünyada zulüm var Atma garip anam beni dağlar ardına Kimseler yanmasın anam yansın derdime |
Gibi Gibi - Barış Manço
Ben yaralı kurt sen kınalı kuzu Biraz cilve aşkın biberi tuzu Sanki biraz naz ediyorsun ama Senin bana gönlün var gibi gibi Yüzüme karşı git diyorsun ama Sanki gözlerin kal der gibi gibi Yeter çektiğim insaf et gayri Senin bana gönlün var gibi gibi Arpa buğday yan yana orak istemez Yağız at şahlandımı durak dinlemez Sende biraz naz ediyorsun ama Sanki bana gönlün var gibi gibi Zehirin şifası süt ile incir Ellerim kelepçe yüreğim zincir Sanki fazla naz ediyorsun ama Senin bana gönlün var gibi gibi Kimse sevemez benim gibi seni Kırk yılda bir gelir Barış gibisi Sende fazla naz ediyorsun ama Yine de bana gönlün var gibi gibi |
Eğri Büğrü - Barış Manço
Eğri büğrü Bana yolun seç diyorlar Bozuk yolu seçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Seçemezsen geç diyorlar Ben yolumdan geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Kimi batı, kimi doğu Kuzey güney hepsi doğru Kim seçer ki bozuk yolu Eğri eğri, doğru doğru Benim yolum bana doğru Hiç yolumdan döner miyim Eğri eğri, doğru doğru Eğri büğrü ama yine de doğru Bana yarin seç diyorlar Vefasız yar seçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Seçemezsen geç diyorlar Geç desen de geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Kimi tatlı buğday tenli Kimi mahmur dudu dilli Kimi esmer nokta benli Eğri eğri, doğru doğru Ben bulmuşum nazlı yari Geç desen de geçer miyim Eğri eğri, doğru doğru Eğri büğrü ama yine de doğru Sevdiğini al diyorlar Alsan bile yar yeter mi Eğri eğri, doğru doğru Var yoluna git diyorlar Bir yol ile iş biter mi Eğri eğri, doğru doğru Bir karış da toprak gerek Üstüne ev kurulmalı Yar içinde oturmalı Eğri eğri, doğru doğru Barış demek toprak demek Ben kendimi verir miyim Eğri büğrü ama yine de doğru Eğri büğrü ama yine de doğru |
Dıral Dedenin Düdüğü - Barış Manço
Hele destur maşallah bu ne bolluk böyle Hele destur helalinden kazandıysan söyle Hele destur gözümüz yol Allah daha çok versin Ama paylaş, gel beni dinle, paylaşırsan sevaba girersin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne iştah böyle Hele destur yetim hakkım yemedin mi söyle Hele destur gözümüz yok afiyet şeker olsun Ama paylaş, gel beni dinle, gariplerin karnı doysun Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü Hele destur maşallah bu ne kudret böyle Hele destur zayıfları ezmedin mi söyle Hele destur gözümüz yok Allah daha iyi etsin Ama paylaş, gel beni dinle, ardından herkes dua etsin Aç gözünü daha vakit erken gör şeytanın gör dediğini Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu Sen öyle devekuşu gibi şaşkın şaşkın bakınırsan Birgün elbet duyarsın Dıral dedenin düdüğünü |
Dut Ağacı - Barış Manço
Bu sabah doğup büyüdüğüm mahallenin sokaklarında dolaştım Çocukluğumu tekrar yaşamak istedim bu sabah Ve bir an keşke bugün Hiç olmasaymış diye düşündüm keşke dün dün kalsaymış Şu sağdaki iki katlı ev Nezahat hanımlarındı galiba Yok yok bu Yekta beylerinki olmalıydı Nezahat hanımlarınkinin yanı top oynadığımız boş arsaydı İyi ama nerde boş arsa ya bakla tarlası peki taş mektep Nerdeler kimler götürdü kimler çaldı o güzelim anıları benden Birden Rıza amcayı gördüm yine o dut ağacının altında oturuyordu Koştum ellerine sarıldım önce tanımadı sonra rıza amcanın Sımsıcak ellerinde çocukluğumu yeniden yaşamaya başladım Tam karşımızdaki evin üçüncü katında otururlardı Ondört yaşında boyanmaya başladığından mahalleli Sonunu iyi görmezdi doğrusu bu kız çok tango olmuş derlerdi |
Düriye - Barış Manço
Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Meyve veren ağaç dallarını eğer mi Yere düşen meyvayı hiç toplamaya değer mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Altın çöpe düşse değerin kaybeder mi Tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde Dama çıkmak isteyen merdivenden iner mi İnsan attan inip hiç eşeğe biner mi Dü Düriye komşu kızı Düriye Naz etme gel beriye mahsun bakma öyle Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Hele hele gel beriye dargın mısın söyle İnci boncuk tanesi boynunu süsleye Yedi köyün hanesi feda sana Düriye Dü dü dü Düriye komşu kızı Düriye Benim gönlüm kimde senin gönlün kimde |
Dört Kapı - Barış Manço
Tuz ekmek hakkı bilerek Sofra kurmasan da olur Ilık bir tas çorba yeter Rızkım buymuş der içerim Kadir kıymet anlayana Sandık açmasan da olur Kırk yamalı hırka yeter İdris biçmiş der giyerim Bir çorbayla karnım doydu Hırka bana yorgan oldu Birde kalem tutmayı öğret Kırk yıl sana hizmet ederim Bana bir harf öğret yeter Kırk yıl sana hizmet ederim Barışım uzaktan geldim Dört kapı önünde durdum Dört kapıdan geçemezsem Geldiğim gibi giderim |
Dönence - Barış Manço
Dün çoktan döndü buralarda Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız bekliyorum Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence Simsiyah gecenin koynundayım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde güneşler doğuyor Görüyorum dönence Kupkuru bir ağacın dalıyım yapayalnız Uzaklarda bir yerlerde bir şeyler kök salıyor Biliyorum dönence Çatlamış dudağımda ne bir ses ne bir nefes Uzaklarda bir yerlerde türküler söyleniyor Duyuyorum dönence Duyuyorum biliyorum görüyorum dönence Dönence gün dönende dönence Bir gün gelecek dönence biliyorum |
Dön Desem Döner Misin Bana - Barış Manço
Bunca yıl sonra seni görmek ne güzel Bunca yıl sonra seni duymak ne güzel Biraz solgun gördüm üşüyormusun Içeri girmezmisin Biraz yorgun gördüm oturmazmisin Hiç degismemişsin O sıcak evimiz artik buz gibi Dört duvar üstüme geliyor sanki Herşey öylesine anlamsiz bos ki Sensiz gecen bunca yıl sonunda inan ki Son bir kez haykırsam Dön desem döner misin bana Gitme biraz daha kal hasretim sıcaklığına Gitme biraz daha kal göreyim doya doya Bak, disarida yagmur var görüyor musun Çabuk geçebilirsin Kirpiklerin ıslak. ağlıyor musun Hiç degişmemissin |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:11 . |