![]() |
Daha Az Seviyorum Seni
Daha az seviyorum seni Giderek daha az... Unutur gibi seviyorum Azala azala... Aramızdaki uzaklığın karanlığında Geçeler kısalıp gündüzler uzuyor öyle olunca Daha az seviyorum seni.... Kendini iyileştiren bir yara gibi Daha az... Ve zamanla... Sen geceyi tutuyorsun Ben nöbetini... Uzak dağ kışlalarında Görmüyoruz birbirimizi... Usul bir sis iniyor Kopmuş yollara... Işıgı hafif uykusu ağır koğuşlarda üzerini örtüyorum senin Bir çığ gibi büyüyorsun rüyalarımda Sevgilim, sevgilim Yıldızları daha büyüktür bazı gecelerin Nöbet kadar yanlızken öğreneceksin bunu da... Artık daha az seviyorum seni Unutur gibi ölür gibi Daha az Yeniden öğretiyorum kendime Onca aşkın öğretemediğini Yeniden öğretiyorum Yanlızca sevdiğimi değil Evladımı (seni) kaybettim ben Kaç acı birden imtihan etti beni Bir tek gece vardır insanın hayatında Ömür boyu sürer nöbeti Buda öyleydi İyi ol... Sağ ol... Uzak ol... Ama bir daha görme beni... Hayat 3 buçukla 4 buçuk Arasındadır... Ya 3,5 atarsın... Ya 4 4 lük yaşarsın... |
Değer mi?
Hani saf düşlerin birleştiği bir yer vardı Kalp mi diyordunuz bilmiyorum, Söküp attılar yokluk hissediyorum, büyük bir derinlik! Kayıp mı oluyorlar bilmem, hani hiç hissetmedim değil hissettirmediler Oynadılar mı desem, kendim bilmiyorum ki başıma gelenleri, gözlerim boyalıymış meğer, Toz pembe renklerle, içim içime sığmıyordu, bir gülüşün için ben neler vermedim neler, Bir çiçek takmışım aklıma, onun yoluna giderken neler ezmişim Aslında uğruna değmez olan çiçek kayboldu, dönüşte ezilenleri gördüm, yeniden filizleniyorlardı ama boyunları büküktü, bana karşı bakmıyorlardı Ya Rabbim neler yaptım ben hayatımda, adam olmaya çalıştım ama ne kazandım Avucum boş, kafam ağır, kalbim ise kayıp, Benden ne olsun bu saaten sonra, benden ne olur ki Senden sonra Bir daha yüzüne bakamam ki gözlerim baksa bile, sakınan gururumu göremezsin ki Gözlerimin boşluğunu hissedersen, sakın ses çıkarma sadece şunu bil ki ölümlü dünya, Sen her şeyimi öldürdün, gün gelecek ki seni de öldüren çıkacaktır karşına Bazen gecelerin sessizliği sindiği zaman üzerimde, Ağlamıyorum ama yapboz gibi döküldüğümü hissediyorum, O aynı gecelerde sana kurduğum hayalleri teker teker bozup gömüyorum, Unutamam unutmayı bilmediğim için, sen mahfettin, başardin... Benim de korkularım vardı ama zaten var olmayan şeyden insanoğlu neden korkar ki, Sence senin adın bir gözyaşıma değer mi, sen içimde bir ok olmuşsun tüyünde adın yazılı, Nereye çeksem kan kaybı, bu ok içimde rahat durmaz tüyünden aşağıya damlar cansız kanım, Cansız gözyaşlarım yalnız akıyorlar şimdi, yapayalnız şimdi, Şimdi sana soruyorum: sence senin adın bir damlasına değer mi? Sen söyle... |
Yağmur Yüreklim...
Sevemez kimse Seni benim sevdigim kadar Sevgilim sen olmazsan yasamak neye yarar Yanliz Seni düsünür yanliz Seni yasarim Seni sevmekten degil kaybetmekten korkarim. Birgün Beni unutup baskalarina bakma, Birazcik olursa sevgin kalbinde varsa, Ne olur Beni asla yanliz birakma, Yoksa kahir olurum senden uzakta, Cünkü rüzgarlarin cigligini dinledim Bulutlarin aglayisini izledim Bir yildiz kayisina bakip,bir dilek diledim. En güzel sevgiler seni bulsun yagmur yüreklim.... |
Gülyüzlü Hüznüm......
Bir gül ömrüne***8230;
Yıkılsın hüzünlerin Sızısında bitsin son hecen Mavisinden pembesinden Bal akan özünden Süzülsün sözcükler yüreğine Bir gül gamzene***8230; Damlasında son bulsun hazan Endamından zülfünden Yıldız düşen bakışından Sümbülünden narından Nakşetsin hayalin cennet bahçesine.. |
Vefasızsın...
Saçlarıma yağarken tek tek karlar
Döndüm baktım arkamda bıraktığım ne var Boşa geçmiş koskoca bir ömür Birde her şeyimi verdiğim vefasız yar Basamak yapıp her bir günümü Sana ulaşmak için harcadım ömrümü Yıllar sonra anca anlayabildim Halen ilk basamakta olduğumu Etrafıma şöyle bir baktım nerdesin Halen yukarlarda ulaşamayacağım yerdesin Artık tırmanacak halin kalmadı Belki elimden tutup çekiverirsin Yoruldum artık verdiğim bu savaştan Bu yaşta yapamam her şeyi sil baştan Ne olur tut elimden sevgilim Kurtar beni bu amansız telaştan Saçlarımdaki aklar her geçen gün çoğalıyor Gözlerim halen ilk günkü gibi seni arıyor Ümitsizce olsa yinede bana kalbim Tırman tırman diyor yukarıda seni bekliyor Biliyorum bu tırmanışın sonunda Sana değil mezara ulaşacağım Yinede kendime diyorum her şey yolunda Ölmeden sana kavuşacağım Gel artık sevgilim,gel vermeden son nefesimi Dön artık sevgilim,dön topraklar sarmadan tenimi Tut artık sevgilim,tut elimden çek çıkar beni Sev artık sevgilim,sevde bitir şu dertlerimi Vefasızsın sevgilim,vefasızsın yağan karlar gibi İnsafsızsın sevgilim,insafsızsın geçen yıllar gibi |
Gözüme gelmiyor da şu ıraklığın Seninle yaşıyorum ancak,cansın ya Aklıma geliyor bir an yokluğun Nasıl şükrediyorum bilsen,varsın ya! |
ah şu kaldırımların dili olsa da konuşsa üzerlerıne düşürdüğüm gözyaşlarımın hesabını bir de onlar sorsa bir de onlar sorsa bu sebepsiz gidişini... aya, yıldızlara, gökyüzüne her şeye ama her şeye bir anlam yükledim de bu sensizliğe bir anlam yükleyemedim... umuttan güvercinler yaptım sensiz uçuramadım toprağa kokunu ektim bir kez olsun koklayamadım sevdayı renklere boyadım senin rengini tutturamadım aşkı mevsimlere böldüm sana yakışanı bulamadım... lâl olsam konuşmasam görmesem duymasam hissetmesem sürekli ağlasam da seni unutsam. |
Sevdan İçimde Filizlenir...
Günler gelir geçer, ömrümden bir bir, .Mevsimler tükenir, yıllar tükenir, Oysa hasretindir, hiç tükenmeyen, Sevdan yüreğimde, hergün dillenir. Yıllar aciz kaldı, buluşturmaya, Yollar hep uzadı, kavuşturmaya, Kullar çok uğraştı, unutturmaya, Sevdan içimde gün, gün filizlenir |
Uunutsam Seni...
Yürüsem karanlık sokaklarda Yanımda kimse olmasa Bir tek sokak lambaları... Yürüsem, yürüsem ve herşey arkamda kalsa Unutsam seni Köşeyi döndüğümde artık hatırlamasam Atıştıran yağmurun sesi olsa kulaklarımda İçimde susmayan seni duymasam Dönsem köşeyi ve hayallerim Düşse elimden kırılsa, parçalansa Bir tek çantama sakladığım umudum kalsa Arkama bakmadan kaybolsam sokaklarda Gözyaşlarım yağmura karışsa Rüzgar saçlarımı savursa Tek sırdaşım kaldırımlar olsa Kalmasa senden bir iz aklımda Keşke bu yolların dönüşü olmasa Yolun sonu hep sana çıkmasa Unutsam, unuttuğumu bile unutsam Artık varlığın canımı acıtmasa Yürüsem durmadan yürüsem Yorulsam, yorulduğumu hissetmesem Bitsem, tükensem Nereye bile gittiğimi bilmesem |
Seni; ANLATAMAM...
Derya mürekkebim, gökyüzü defterim olsa, Ak sayfa üzerine, bir tek çizgini atamam. İlham perisi gelse de, fecr ile sabahlasa; Bir tek mısranı yazamam, seni anlatamam.. Her duygum hece olsa, yazılsa satır satır, Bin lahza geçsede üstünden doğmaz asır Sen bir şiirsin zaten, Kelam nasıl anlatır.? Bir tek mısranı yazamam, seni anlatamam.. Nasıl anlatırım? Özenerek çizilmiş müjganı, Beyazın gizli tonu, teninde bulmuş o şanı Bin bir naz ile dizilmiş yanağına, petek balı, Bir tek mısranı yazamam, seni anlatamam.. Deryanın gizeminden, daha mistik ışıltını, İncileri gizleyen lebini, zülfünün saklanışını, Gözlerinin nazını, köşe bucak bakışlarını, Bir tek mısranı yazamam, seni anlatamam.. Onun simasından simge almış; güneş ve Ay, İlhamını Neşesinden almış, çağlar coşar çay, Her gören aşkına hayran, erişmek ne kolay Bir tek mısranı yazamam, seni anlatamam.. İşte bir şiir yazdım sana, seni anlatmak için Ama Anlatamadım Diye yenilgide gözlerim, Mağlup etti beni yağmurlara, senin hasretin.. Bir tek mısranı yazamadım, seni Anlatamadım.. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:53 . |