![]() |
Bilmese tadını kederin..
Ne hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş Mavilerde sefer etmek! Bir sahilden çözülüp gitmek Düşünceler gibi başıboş. Açsam rüzgara yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. Bir limanda, büyük ve beyaz... Mercan adalarda bir liman.. Beyaz bulutların ardından Gelse altın ışıklı bir yaz. Doldursa içimi orada Baygın kokusu iğdelerin. Bilmese tadını kederin Bu her alemden uzak ada. Konsa rüya dolu köşkümün Çiçekli dalına serçeler. Renklerle çözülse geceler, Nar bahçelerinde geçse gün. Her gün aheste mavnaların Görsem açıktan geçişini Ve her akşam dizilişini Ufukta mermer adaların. Ne hoş. ey Tanrım, ne hoş, İller, göller, kıtalar aşmak. Ne hoş deniz deniz dolaşmak Düşünceler gibi başıboş. Versem kendimi bütün bütün Bir yelkenli olup engine; Kansam bir an güzelliğine Kuşlar gibi serseri ömrün. |
senden sonra... Senden sonra hiç acım olmadı Ne deliliğim kaldı sevdadan yana Ne de aşka inancım bir damla Oysa ben seni severken hiç acı çekmemiştim Ne olduysa, sen beni sevince oldu Bir zaman varlığını arzulayan gönlüm Yeri geldi yokluğunu aradı durdu Yazık, sevilme süreni kendin kısalttın Artık dönmesen de olur Hem sen, y.o.kken daha güzeldin Hem sen, varlığında tanıdığım sen değildin Yine sevilirdin bu kadar İnan dönüşüne bağlı değildi sevdamın ağırlığı Yokluğuna ve imkansızlığına direnmek, Herşeyden daha anlamlıydı Eğer dönmeseydin, ne yapar ne eder gözlerini tedarik ederdim biryerlerden Elini en karanlıklarda bulup tutardım En azından oyuncağıyla oynayan çocuk gibi kırmadan, kırılmadan Kendi kendime severdim seni, Artık dönmesende olur... Herşeyin ikincisi yenilgidir, Her dönüş ispatıdır biraz da kaybetmişliğin Maluptur ileriye bakamayan Bakamaz ki bir türlü pişmanlığından Onu tutar geride bıraktığı her neyse Daha da bağlanır ardında kalana Ter****len çabuk büyür, hüzün kalana düşsede Pişmanlık hep gidenin payına... Ayrılık zor zanaat, kimse yüzde yüz gülemez Kimse yüzde yüz gidemez Giden dönüyorsa, sevdiğinden değil kaybettiğindendir Ve aradığını bulamadığından Dönene kapıyı açmayın Sevseydi o, gitmezdi hiç bir zaman İşte bu yüzden Dönene kapılarınızı birdaha asla açmayın Ve sen Gelme O kapı hiç açılmayacak sana Eski rüzgarların sözü geçmez terkettikleri dağlara Geceye yeni şiirler gerek, Gemiye yeni fırtına Her eylüle başka yağmur Kalana taze baharlar lazım Ve gidene biraz yürek. Kaçanlar pişman şimdi Kalanlar, sevmeye devam edecek. Şimdi biz ayrıldık ya Birkaç gün sendeleyerek yürürüm Ayağım takılsa da düşmem Yine doğrulurum biliyorum, Yaşadığım tüm aşkların üzerine yemin ediyorum Ben artık senden vazgeçiyorum... |
Bitti cünkü hic baslamadi
Bitti cünkü hic haketmedin Bitti cünkü yollar vardi Bitti cünkü hic olmadi Gitti cünkü hic sevmemisti Gitti cünkü hic gelmemisti Gitti cünkü hic bilmemisti kanatarak aglatarak yikarak gitti.. |
Sen giderken arkana bilene bakmadin
beni bile bile kendi ellerinle ateslere attin. yüregin hicmi yanmadi senin, benim canimi yakti senin sevgin. bukadar vicdansiz olabilecegini düsünemezdim, seninde ötekiler gibi olabilecegini aklima getiremezdim. ama sende ötekilerin yaptigini yaptin bütün hayallerimizi, sözlerimizi yikip gectin. bugüne kadar senin canini hic acitmamislar belliki, sen o vicdaninla, acimasiz benliginle kimseyi sevemezsinki. sana karsi yapabilecegim hic bir sey yok hayatta, ben nasil inandim, güvendim senin sahte sevdana. sen beni kimsenin yikamadigi bir sekilde yiktin bana benim yüregimin kaldiramayacagi faturayi ödettin. ben senden fazla birsey istememistim, seni kimsenin sevemeyecegi kadar cok sevmistim. Deymezmissin megersem hic bir seye, cünki bastan hazirmissin gitmeye. yolun acik olsun "sahte" sevgili, hic bir zaman atamayacagim icimden seni. birgün sende benim yandigim ateste yanarsin, ise ozaman benim yasadiklarimi anlarsin. suan ne haldeyim kavrayamazsin cünki bunlari sen hic yasamamissin. Pinky |
Bilmeyenler bilsin ki aşk bir güneşe benzer
Aşkı olmayan gönül misâl-i taşa benzer. Taş gönülden ne biter dilinde ağı tüter Çok yumuşak söylese sözü savaşa benzer. Aşk dolu gönül yanar yumuşar muma döner Kararır taş gönüller sarp katı kışa benzer. Senin aşkının oku, demirden taştan geçer Aşkına düşen kişi can ile baştan geçer. Gece gündüz eder zâr, aşkın ile olur yâr Endişesi sen olan yemekten aştan geçer. Aşkına düşenlerin yanar durur yüreği Sana veren kendini lüzumsuz işten geçer. Başında aklı olan ücretle amel etmez Her güzele kapılmaz, göz ile kaştan geçer. Gerçek âşık olasın, can vermeye ivesin Dostla pazarlık eden nice bin baştan geçer. Yunus***8217;un gönül evi doludur Hak sevgisi Tercih eden sohbeti dosttan tanıştan geçer. |
Sevemedi İstanbul İkimizi
seninle hiç istanbulda olamadık göremedi istanbul ikimizi ne emirgânda bir semaver tüketebildik ne aşîyanda hüzün bir tepeden seyretmek için bu güzelim kenti ne çamlıca kısmet oldu ne piyer loti hiç bir vapur taşımadı bizi marmarada bir güvertede seni liseli aşıklar gibi dakikalarca öpemedim ellerini avuçlarımda tutup ta içimi dökemedim şöyle bir elimi atıp ta omzuna kolun belimde yürüyemedim seninle beyoğlunda bir sinema ya da tiyatro koltuğunda parmak uçlarıma değmedi dudakların pasajda arjantinleri çekip nevizadede bir iki tek atamadık doyulmaz uykulara bir türlü yatamadık seninle hiç istanbulda olamadık duyamadı istanbul sesimizi sahaflarda yorulup ta kitaplara bakmaktan çınaraltında mola veremedik karışıp çılgın kalabalığına kapalı çarşının tadına varamadık bir öğlen rakısının ya da sultanahmette bir müzeyi gezip dostlara uğrayamadık gülhaneden uzanıp sarayburnuna intiharı düşünemedik enine boyuna ne lâleliden geçebildik sevgilim ne kendimizden bir çalgılı kumkapı meyhanesinde ağlayamadım doyasıya sımsıcak göğsünde eski istanbulda gezdiremedim seni yemişte, asmaaltında ne kaldırımlarımı gördün ne çayhanelerimi ne çocukluğumu bildin ne gençliğimi seninle hiç istanbulda olamadık saramadı istanbul hiç bizi çılgınlar gibi dolanamadık otobüslerle trenlere binemedik bırak bütününü bu koca kentin sadece bir tek semtin içinde bile olamadık istanbul hiç doymadı bize bir tanem biz de ona doyamadık |
Acemi Gözyaşları
Söyle söyleyebilirsen, Senden akıp gidenleri. Sanki bir hata yapmışcasına gizlen. Anlat ama söyleme, Bırak, gülsünler gizliden. İşkence çekercesine ağla içinden, ağla ki uyansın uykusundan yılların acemi gözyaşları. |
Acıyı Özlemek
Aşk tatlı bir acı verir Gün gelir acıyı da özlersin Aşksız çarpar kalbin Yoktur ertesi günün önemi Ne de yarının dünden farkı Artık aşk firarsa gönlünden Farkı yoktur Yaşamanın ölümden |
Adam Gibi
Ben seni hiç sevmedim ki Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeği sevmeni bir güle benzemeni sevdim Bir de yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığımda Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin rüzgar gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisana hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını Düştüğüm zaman kanayan yanlarımı Ve tuhaflığımı üşüdüğüm zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir kibrit alevinde Alemin ortasında kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın Acımasızlığında bir ahın Ağlayan yüzünde isanın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla narın İncirin zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Senin üstüne Hepsinin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman Gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı SEVMEDİM Ürküyordum sana alışmaktan YİNE DE sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümün ne güzel olduğunu sevdim SENİ İÇİMDE ÖLDÜRDÜĞÜM ZAMAN Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Ben sevdim mi ADAM GİBİ SEVERİM |
Adı Yok
Adı bile yok bu şehirde yalnızlığın, Yaşayanın içinde saklı sırları Kim nereye gitse götürür yalnızlığını Yalnızlığı bitene dek. Gördüklerime inansam üstü kapalı Duyduklarım kimbilir kimden alıntı Karanlığın içinde kalsam ışık batar gözüme Işıklarda kapansın isterim, Birşeyler mırıldanır içimden Küfür saçarım, isyanım içimdeki sırlarım Yağmurdan ıslansa saçlarım Kurulayacak havlu ararım Göz yaşlarım aksa durmadan, Silecek bir sevgi isterim... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:54 . |