![]() |
Yıldız Göğünde Güzel Ay Yine Ay
akşam vurdu .... soldu son karanfilin rengi bulutlar ardında kalakaldık mı yanımızda gam dilde çıtkırıldım bir efkar tozunu dumanını yuttuğumuz gençlik ey parmak uçlarımızda uçurum ıslığı şimdi sesin vardık geldik.. bir yerdeyiz bilinmedik heybede turkuaz gözlü o çocuk! avuçlarında gizli bahar yumruk yumruk daha dün değil miydi yok yere geceleri yırtıp diplerine taçsız sızılar diktik ve hangimiz derdi ki -öfkelenirdim bir biz eskimezdik tozunu dumanını yuttuğumuz gençlik ey parmak uçlarımızda uçurum ıslığı şimdi sesin akşam vurdu .... soldu son karanfilin rengi bulutlar ardında kalakaldık mı yanımızda gam dilde çıtkırıldım bir efkar kaldır başını şair.. bak! yıldız göğünde güzel ve ay yine ay |
Ey hayat,
Sen ki, Mahşeriyet-i zemheri! Bir bardak suda kopan fırtına, Tahtı payidar olamayan Kanuni! Yıkışımlar arasında bocalayan Koca çınar ağacı... Sen ki, Sebebi aşkların karabasanı, Bilinçaltlarının riyakar efendisi! İsyanların son basamağı! İçindeki karadeliği kapatamayan Hayali... Kendine bile söz geçiremeyen, Bir Zuhuri... Kaldı ki beni sahipleceksin! Ben hiç senin olmadım ki! Önce, Yarala elinden geldiğince, Sonra, Şirin gözükmeye çalış alabildiğine. Savaşsa,hodri meydan... Ne o eski toyluğum var üzerimde, Ne de bedenime serpilmiş ölü toprağım, Meczupluğum... Bilesin, Bu,alkış aldığın en son sahnendi... Rüyalarımda görmeye alıştığım, Mutluluk tablolarındaki fırça izlerine de, Benzemiyor artık yüzünün çizgileri, Zaten kaç yüzünü gösterdin ki bana Ve Kimbilir bilmediğim kaç yüzün var daha! Kaldı ki beni sahipleneceksin! Ben daha ölmedim ki! |
Nazım..
"bir tanem!
son mektubunda: "başım sızlıyor yüreğim sersem!" diyorsun. "seni asarlarsa seni kaybedersem;" diyorsun; "yaşayamam!" yaşarsın karıcığım, kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgârda; yaşarsın, kalbimin kızıl saçlı bacısı en fazla bir yıl sürer yirminci asırlarda ölüm acısı. ölüm bir ipte sallanan bir ölü. bu ölüme bir türlü razı olmuyor gönlüm. fakat emin ol ki sevgili; zavallı bir çingenenin kıllı, siyah bir örümceğe benzeyen eli geçirecekse eğer ipi boğazıma, mavi gözlerimde korkuyu görmek için boşuna bakacaklar nâzım'a! ben, alaca karanlığında son sabahımın dostlarımı ve seni göreceğim, ve yalnız yarı kalmış bir şarkının acısını toprağa götüreceğim... karım benim! iyi yürekli, altın renkli, gözleri baldan tatlı arım benim; ne diye yazdım sana istendiğini idamımın, daha dava ilk adımında ve bir şalgam gibi koparmıyorlar kellesini adamın. haydi bunlara boş ver. bunlar uzak bir ihtimal. paran varsa eğer bana fanila bir don al, tuttu bacağımın siyatik ağrısı, ve unutma ki daima iyi şeyler düşünmeli bir mahpusun karısı." |
Ah bemila gittin kalbim acıyor
Ben seni dağ kokulu yaylalarda sevdim ceylan kaçışlım nergislerin ayışığına sevdalandığı seherlerde... özlemlerin dindiği nehirlerde sevdim soluğun soluğuma bahardı, soluğun soluğuma rüzgar kır çiçeklerini taşırdı içime her yaz... Gittin, zifir saçlarında unuttum hayatı... ay sustu, yıldızlar küs, sular dalgın, gönül dargın şimdi düşümde her gece bir orman yanıyor bir dağ kanıyor her sabah kalbimdeki acılardan yüreğime akan sızılı ırmaklar gibi, kanayan şiirlere bırakıp gittin ömrümü... Seni her özleyip duvarlara vurduğumda başımı kafam değil, kalbim acıyor ah! ... sen ki, ışık yüzlüm, güzel gözlümdün, nefesimin rüzgarıydın ömrümün baharı, gönlümün tek varıydın ah! şimdi hangi kıyıdan baksam rengi hüzündür aşkın. hangi güle sığınsam dikenler batıyor yüreğime... Ben seni ıpışıl suların aydınlığında sevdim gelinciklerin gelin edildiği bahçelerde Sen ki, Kelebeğim, akarsuyum, cangülümdün sen ki, bir yaylaydın gönlümün yangınlarına yaylalardan daha yeşil, yaylalardan daha serin yorgun düşmüş kervanlar gibi susuz çöllerde rehin bırakıp yollarına gözlerimi mavi sevinçlerimi de alıp yanına gittin.... Gittin, oturup bir köşede öylece ağladım, nehir oldu aktı gözlerim uzaklara özlemlerimi bile anlatamayacak kadar uzak yalnızlığımı anlatamayacak kadar yorgunum... Gittin, aşkımı ağır bir yük gibi vurup sırtıma, binlerce hayal kırığı yaralarımla, içimdeki en yüksek dağa kaçtım. çıktığım her yolda saçların dolandı kalbime bir akrep öptü yaralarımı her kanadığımda. Ben çıkmaz bir yolun yolcusuyum artık Bemila koca koca şehirlere sığınsam da dar geliyor sokaklar efkarıma hüzne bulanmış ayrılıklardan, gam dokuyor yüreğim gittiğim her yerde... hangi acımı yaksam, hangi pencereden baksam rengi hüzündür aşkın ne sancım diner ne de ağrım biter... yüreğim yaralı döndüm çıktığım her yolculukta... Ah! ben seni, ceylanların rüzgarla öpüştüğü dağlarda sevdim Bemila göğsünden vurulmuş kekliklerin kınalı kanatlarında sevdim gittin işte, aşkın kanayan yanını bırakıp avuçlarıma yeşile çalan umutlarımı da alıp yanına bir tebessüm gibi hayatımdan çekip gittin usulca Kendi toprağında öksüz, çöllerde ağlayan yorgun bir ırmak ve kırık dallarda inleyen yaralı bir rüzgar gibi yaralı bırakıp gittin beni... şimdi üstüme düşen her bulut gözyaşı, her damla keder bütün ışıklar söndü, bütün hayaller ölü Şirin'in aşkına deldiği dağın Ferhat kalbi ile kalakaldım gönül diyarında öyle bir başıma umutsuz.... yüreğimi alıp avuçlarıma sana gelsem diyorum sana sarılamayacak kadar yorgunum artık ah! .. sarılıp ağlayamayacak kadar yorgun... Gittin, bütün mevsimler değişti ansızın öyle mahzun, öyle yaralı, devrilmiş öksüz ağaçlar gibi düştü boynum. bütün dallar kırıldı, bütün ağaçlar kurudu al şimdi nereye istersen oraya savur yapraklarımı Bemila... şimdi yaşamın en zor dağındayım geriye dönsen ölürüm kahrımdan, dönmesen ölürüm... Ah! sevda pınarım, gün nakışlım, ceylan kaçışlım uzanıp içinin acılarına senin de hiç sızladı mı yüreğin? üşüyüp titredin mi ayazlarda yapayalnız? öyle hüzünlü, öyle hasret dolu, öyle suskun yıldızlara bakıp ağladın mı benim gibi? Sen gittin karlar yağdı kalbime koyup başucuma uçurumları hüzne göçtüm her gece yüreğimi ayrılıklara gömüp hiç bir yol çıkmadı umuda yoruldum, tükendim özlemlerimi anlatamayacak kadar yorgun yaralarımı saramayacak kadar uzaksın artık gittin yaşamayı unuttum, ağlamayı, gülmeyi unuttum ne zaman başladı bu hikaye, ne zaman bitti unuttum bir seni unutmadım Bemila... bir seni unutamadım... bir seni unutmadım... bir seni... bir se... bir s... |
Bu son olsun
Gidiyor musun.. Arkana bakmadan Oysa, Aşkı yaşayamadık Birbirimize doyamadan Ne pişmanlıklar Nede üzüntüler Yakamızı bırakır Gidişin, Bende öksüz bir sevda bırakır.. Bu son olsun demiştik ya Çareler, Çaresizliği getirmişti ard arda Oysa, Tek bir cümleye sığdıramadık Gizlendi hep kelimeler Birbirimize her baktığımızda.. Tek bir hece kalmasa da lahzamda, Sen ne kadar uzak kalsan da bana Gelip yine Yüreğine sığınırım her defasında.. Cümlelerim hep sen çıkacak Yüreğim sana atacak İnan bu son olmayacak Bu aşk bende hep ilk olacak... |
Unutamam Seni...
YAPRAKLAR DÖKÜLE BİLİR
ÇİÇEKLER SOLA BİLİR HER ŞEY UNUTULA BİLİR AMA BEN ASLA UNUTAMAM SENİ BÜTÜN AŞKLAR BİRGÜN BİTEBİLİR KALPLERDEKİ HEYECAN DURA BİLİR İÇİMDEKİ ATEŞ SÖNE BİLİR AMA HATIRALAR HEP YAŞATACAK SENİ ARADAN YILLAR GEÇSEDE KALBİM BAŞKASINI SEVSEDE BEN SENİ UNUTTUM DESENDE YİNE İLK GÜNKÜ GİBİ SEVECEĞİM SENİ RUHUM DÜNYADAN GÖÇSE BİLE BEDENİM TOPRAK OLSA BİLE SEVEN KALBİM ÇÜRÜSE BİLE YİNE HEP SEVECEĞİM SENİ BU DÜNYA BİRGÜN DURSADA GÜNEŞ BİR DAHA DOĞMASADA TAŞALAR DİLE GELİP UNUT DESEDE YİNE BEN UNUTAMAM SENİ!!! |
Sana Sevdam Dünyamın Bedeli...
YORGUNUM KALKMAZ ELİM KOLUM
TÜKENDİM BİTMEZ SANA GELEN YOLUM BELİR ŞU UFKUMUN SONUNDA NE OLUR. YETİŞMESEDE SANA UZANAN ELLERİM, GÖZLERİM BELKİ GÖZLERİNİ BULUR. O BAKİŞ BİR ÖMRÜN ÖNÜNDE SECDE EDER GÖNLÜMDEN KOPAN SANCILI KIYAMETLER. CEHENNEMİN ATEŞİNE İTMEDEN RUHUMU MERHAMET ET DE UFKUMDA DOĞ NE OLUR İSYANKAR RUHUM O ANDA TESELİ BULUR. KARANLIK BULUT GİBİ DOLAŞAN BAŞIMDA BİR GÖLGE GÖRSEM HER BAKIŞIMDA GÖRÜNÜR HAYALİN SANKİ KARSİMDA SARMAŞ DOLAŞ OLUR GÖNLÜM GÖNLÜNE ŞARHOŞLUKTUR DEĞMESEDE ELİN ELİME SANA SEVDAM DÜNYAMİN BEDELİ BU ATEŞ KIYAMATE KADAR SÖNMEMELİ SARAMADIĞIM BELİ TUTAMADIĞIM ELİ HELE BENI YAKAN O GÜZEL GÖZLERİ RUHUM BİRDAFA MUTLAK ÖPMELİ. |
Anlamıyordun...
Ben gerçek bir aşkın olgunluğuna
Erdim,ne yazık sen anlamıyordun... Hayır cevabını dalgınlığına Verdim,ne yazık sen anlamıyordun... Karanlık kapladı gündüzlerimi, Görseydin sensizlik krizlerimi! Geceler boyunca bu gözlerimi Yordum,ne yazık sen anlamıyordun... Sağ salim çıkar mı bilmem yarına? İncittin kalbimi yaktın nârına, En yakın dostları senin uğruna Kırdım,ne yazık sen anlamıyordun... Sevginin kanaat ettim azına; Çaresiz boynumu büktüm nazına, Ben senin yüzünden aşk çıkmazına Girdim,ne yazık sen anlamıyordun... Aşkımı sorsaydın ağaca,kuşa; Tutuldu derlerdi bir tek bakışa Yeter anla diye başımı taşa Vurdum,ne yazık sen anlamıyordun... Şiirdim kalbine yaz beni diyen, Resimdim aklına çiz beni diyen, Gönlüne sığınmış çöz beni diyen Sırdım,ne yazık sen anlamıyordun... Çevir dim kendimi sabır yönüne, Sonunda kavuştun leyla ününe, Mecnunum aşkımı gözler önüne Serdim,ne yazık sen anlamıyordun... |
Duy Sesimi N'olur...
İçimde öyle bir sevda yanıyor ki
Beni anlayacak yürek nerde, Sessiz çığlıklar atıyorum hiç durmadan, Duy sesimi ne olur.. Gözlerim yarınlara umutsuzca bakıyor, Yarınlar gelse de içimde sevdalar bitmiyor, Yüreğim ağlıyor,sesim çıkmıyor, Sessiz çığlıklar içindeyim,duy sesimi ne olur***8230; Kalbime öyle bir sevdalar yüklerken, Sözlerin canımı acıtırken,kahrederken, Sana sevdam yüzünden karşı koyamazken, Anla beni,duy sesimi ne olur***8230; Umudum artık bir bir tükenmekte, Gözlerimin feri umutsuzca sönmekte, Yüreğim sensizliği için için hissetmekte, Haykırışlar içindeyim duy sesimi ne olur.. Gözlerimde bakacak fer kalmamış, Yüreğimde yarana merhem olacak derman kalmamış, Dilimde sana aşkımı anlatacak söz kalmamış, Yüreğim tükenmiş duy sesimi ne olur.. Gözlerim artık hiç bir şey görmüyor, Kalbim kırılmış bir şey hissetmiyor, Sensiz yaşamak bana çok acı veriyor, Sensizlikte boğuluyorum duy sesimi ne olur.. Haykırmak istiyorum,sesim çıkmıyor, Bu öyle bir sevda ki içimden atılmıyor, Sensiz nefes alamıyorum,tıkanıyorum, Sensiz yaşayamıyorum duy sesimi ne olur.. Sensizlik bana öyle bir acı veriyor ki, Acılar içinde yok oluyor,tükeniyorum, Hasretinle çaresizce kavruluyorum, Çaresizlikler içindeyim duy sesimi ne olur.. |
Ebediyen yitirdiğim bana acıların en çeklimezini bırakan vedacıma.... Perişan yaşadım gittin gideli, Sende acıları tanıyacaksın... Bana çektirdiğin sevda bedeli, Dierim karalar bağlayacaksın... Bir dünya kurdun ki viranelerden, O mekanda asla, olmayacaksın, Gönülsüz yaşarım ne gelir elden, Rastlarsan halimi sormayacaksın... Ateş benden yanar, kahrıma düşse, Erirsin yüzüme bakmayacaksın, Bu vefasızlıkla bahtın gülmüşse, Sende vicdan yokmuş, takmayacaksın..... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:10 . |