![]() |
kaymakam ve masal güzel şiir paylaşımlarınız için tşk ederim güzel şiirler sunuyorsunuz sizleri tanımıyorum ama inş birgün tanımayı isterim yüreginize saglık ...
|
Acıyla Erir Yüzüne Aşık Çocuk...
Ne zaman yüzüne baksam
yalnızlığın o mutlu gerilimi O öksüz göl hızla derinleşir biliyorum ,acılarım hiç bitmeyecek , bu öyle bir yeşil Ne zaman gözlerinin içine baksam , biliyorum ikimizi de aşar ,o kapının ardındaki masal bense yüreğimin bu hallerinden korkar , kalırım bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi geçip giden yüzlerine bakar kalırım Ömrün kısalığı çarpar camlara ateş hızla yayılır içerilere Akşam olur , evler dolar boşalır acıyla erir , yüzüne aşık çocuk Ne zaman gözlerinin içine baksam , bliyorum İkimizi de aşar , o kapının ardındaki masal ... |
Bambaşka...
Doktor, benim derdim bambaşka bir dert;
Ağrıyan yerimi sorma boşuna. Yazdığın reçete değer mi zahmet? Kağıtla kalemi yorma boşuna. Kerem eyle, fayda vermez yardımın; Tıp ilminde çaresi yok derdimin; Her tarafı gurbet olmuş yurdumun; Düşünceme tuzak kurma boşuna. Gönlüm yığın yığın hasret yüklüdür; İçimde tarifsiz keder saklıdır Sökemezsin yaralarım köklüdür; Merhem sürüp, sargı sarma boşuna. Dost yolları nakışlandı kanımdan; Sevdiklerim vergi keser canımdan; Sükuta muhtacım, ayrıl yanımdan, İncitip günaha girme boşuna. Aşk koymuşlar ıstırabın adını; Alamadım yaşamanın tadını Yapacaksan eğer bana yardımı, Öldür kurtar, ilâç verme boşuna... |
Dinle Sözümü...
Aç kulaklarını, dinle sözümü
Yalan söz gerçeğe bir tuzak değil, Ehli irfan olan Hakk'ın mekanı, İşte böylesinden Hakk uzak değil. İrfan meclisine girmeyen kişi, Pişmemiştir özüsünün ateşi, Yenilmez ekmeği, zehirdir aşı, Lanet böylesine, hiç yazık değil. İnsan haklarını hak bilen kişi, Özünde nur doğar, yalan ateşi, Kamili taşlamak cahilin işi, Cahilden kötülük hiç uzak değil. Sakın ol Nesimi, sen senden sakın, Meclis-i erkandır edep er hakkın, Özünü bilene Hakk olur yakın, Hakk odağı demden hiç uzak değil... |
El Aldı Gitti...
Çağrışır bülbüller gelmiyor bağban
Hoyrat dost bağından gül aldı gitti. Yüz bin mihnet çektim bir bağ bezettim Yari ben besledim el aldı gitti.. Nice mihnet çektim bin daha gerek Hayli ômür ister bir daha görek Nazlı yarim aldı o kanlı felek Aktı gözüm yaşı sel oldu gitti.. Nazlı yardan kem haberler geliyor Dostlarım ağlıyor, düşmanlar gülüyor Dediler ki sefil Emrah ölüyor Kimi kazma kürek bel aldı gitti... |
Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber...
Elâ gözlerini sevdiğim dilber
Sen benim derdimden devâ bilmezsin Sen nasıl tabipsin yoktur ilâcın Yürekte yaramı sarabilmezsin. Sana derim sana ey kalbi hayın Kimseler çekmesin feleğin yayın Alıp harap ettin gönül sarayın Alıp bir taşını koyabilmezsin. Emrah eydür yalan oldu sözlerim Muhabbetin can evimde gizlerim Ne durursun ağlasan a gözlerim Gitti kaşı kara, görebilmezsin... |
Yar Senin Elinden Hastayım..
Yar senin elinden hastayım, hasta,
Hastayı görmeye yar sefa geldin. Elinden ayvası, koynunda narı, Canımın cananı yar safa geldin. Yar senin kaşların kemenin bendi, Melekler bürümüş huridir kendi, Bir su ver içeyim, yüreğim yandı, Bulgarı dağından kar safa geldi. Eskiden görürdüm haftada, ayda Artık bundan sonra, geldin ne fayda? Azrail göğsümde, canım hayhayda Gözyaşı dökmeye yar safa geldin. |
Yar Olur musun?..
Anlatmak ne mümkün yaram derinde,
Derdimin şifâsı senin elinde, İnanır sözüme durmaz yerinde, Coşar gelir bana, yâr olur musun ? Allah aşkına düşünüp bir ara, Aldırmadan fırtına, tipi, kara, Benden beklemeyi koyup kenara, Şaşar gelir bana, yâr olur musun ? Sevgiye susamış, içip kanmışsam, Uğruna kül olup, sana yanmışsam, Sana kucak açmış, seni anmışsam, Koşar gelir bana, yâr olur musun ? Yakıp yıkıp, sonra da kaçar mısın ? Ya da "kısmet" der, yola çıkar mısın ? Su gibi engelleri yıkar mısın ? Taşar gelir bana, yâr olur musun ? Kırıp zincirleri, prangaları, Sonra üzerine giyip alları, Ovayı, dağları uzun yolları, Aşar gelir bana, yâr olur musun ? Yar olmayı beceremeyene....... |
Hayal Bana Yakın, Yar Bana Uzak...
Hayal bana yakın yar bana uzak
Sevdası başıma dolanır gitmez Aşkına düşeli yar bana uzak Yüz bin öğüt versen biri kar etmez. Senin aşkın beni kıldı urusvay Düşmüşüm peşinde koşarım hay hay Kabul et kapında beni de kul say Dost yoluna ölür aşık ar etmez. Ey beni bu derde giriftar eden Eski muhabbeti kaldırdın neden Gönül ister kavuşmayı ölmeden Gül olmasa bülbül ah u zar etmez. Beni yakan yansın aşkın narına Gönül düştü bir zalimin toruna Bakmaz mısın bu VEYSEL'in zarına Ah çeker ağlarım yar elim yetmez... |
Can Kırıkları
Şimdi susuyorum! yüreğimdeki yangınlara aldırmadan bıraktığın enkazın küllerinde yürüyorum her adımda biraz daha uzaklaşıyorum kendimden dilim dipsiz bir kuyuya düşüyor kendimden kaçıyorum şimdi anlıyorum! şehrin rezil sokaklarında bitmişiz sevdamızın köşebaşları hep tutulmuş bakışlarım biraz daha boş artık dünden içimdeki uçurum eskisinden derin şimdi biliyorum! sonsuza kadar sürmüyor tüm sevgiler o derman hiçbir zaman olmuyor yürekte biran geliyor ölüyor birşeyler en derinlerde bir yerde şimdi görüyorum! kişi sadece hatalarına yanmıyor tam derdimi anlatabileceğim dediğinde dilde kelimeler bitiyor şimdi yürüyorum! ismi fail bir yolculukta çırılçıplağım can kırıkları kanatıyor heryerimi içime damlıyor kan kızılı ağır ağır ölüyor bu beden can tende yarım. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:33 . |