![]() |
Gülme Ha Gülme - Barış Manço
Turnalardan haberimi aldığın gün Sevdiceğim gülme sakın gülme ha gülme Anlıma bir karayazı yazılmış ki yok ilacı Sevdiceğim gülme ha gülme Yağmur ince ılır ağlar her damlası yüreğimi dağlar Seni bana çok görenler neyler Karlı dağlar uzun uzun yollar hepsi pişman susmuş ağlar Seni bana çok görenler neyler Yıllarım geçer güz yaz olur Barış bir gün toprak olur Sil gözyaşın durma ha durma |
Güle Güle Oğlum - Barış Manço
Güle güle oğlum ne kadar da çabuk geçmiş meğer yıllar Kendi kanatlarınla uçacak kadar büyüdün ha O kadar oldun mu sen oğlum o kadar büyüdün mü Güle güle oğlum demek artık sende yuva kuruyorsun Sevdiğin kızla bugün evleniyorsun Mutluluklar sana benim aslan oğlum Yine de son bir nasihat benden sana Tanrının en büyük lütfu bu unutma Sar onu kollarınla sar sar Güle güle oğlum gözlerimin nemlendiğine aldırma Sende anlarsın bir gün baba olunca Hadi, hadi artık gidelim davetlileri bekletmeyelim Güle güle oğlum güle güle Güle güle oğlum güle güle |
Gül Bebeğim - Barış Manço
Sen cennete uçtun ama Kokun sinmiş yatağıma odama Derin derin soluyorum seni İçime hapsediyorum seni Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Geceler çok geceler sessiz Nasıl yaşarım şimdi ben sensiz Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Gözyaşım karıştı yağmura Damla damla süzülüyor toprağa Bizi ancak ölüm ayırır diyordun bana Söyle nasıl kıydın kendine gül bebeğim Seni benden ölüm bile ayıramadı işte Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Dar geliyor bana bu yerler Kırılsın seni taşıyan bu eller Hani bana verdiğin o sözler Hani o gülen masum gözler Alışamadım bir türlü yokluğuna gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim Dar geliyor bana bu yerler Yaşanmaz oldu kara geceler Kırılsın seni taşıyan bu eller gül bebeğim Sensiz yaşamak ne kadar zor Ayrılık acısını gel bana sor Nasıl kıydın kendine gül bebeğim |
Gönül Ferman Dinlemiyor - Barış Manço
Diyar diyar dolaştım ben Yollara düştüm derdinden Her çiçekte gördüm seni Kara toprak ver yarimi Yaza yaza bitti kalem Bir gün elbet dolar çilem Ben bu yola kurban olam Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi Bir gün olur devran döner Vade gelir yollar biter Zengin fakir buradan geçer Kara toprak ver yarimi Deli gönül coştu cağlar Derdime dayanmaz dağlar Gelen ağlar giden ağlar Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi Bak şu dünyanın haline Meyletme dünya malına Razı oldum hayaline Kara toprak ver yarimi Kimi alır kimi satar Hepside yan yana yatar Barış derdine dert katar Kara toprak ver yarimi Gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık çok acı Gönül ferman dinlemiyor yok mu bunun ilacı Geri ver geri ver kara toprak ver yarimi Bir sabah ansızın elimden aldığın gibi |
Gönül Dağı - Barış Manço
Gönül dağı yağmur yağmur varan olunca Akar can üstüne sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Dil gizli gizli Dil gizli gizli Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Dil gizli gizli Dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçenin gülü verilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle gider yar oy yar oy yar oy yar Yol gizli gizli Yol gizli gizli Sinemi yaralar yar oy yar oy yar oy yar Yol gizli gizli Yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin o kok yar yar cana batarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler görmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli Hoyratlar görmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli Horozlar ötmeden yar oy yar oy yar oy yar Gel gizli gizli gel gizli gizli |
Eski Bir Fincan - Barış Manço
Dinle oğlum çok eskiden bir konakta Akşamları gaz lambası ışığında Paşa dedesinden kalan bu fincanla Ninem eliyle kahve sunarmış Abdi beye Yıllar sonra kırküç kırkdört harp ortası Ekmek karnesi ve yoksulluk yılları Kayınvalidesinden kalan bu fincanla Bu kez annem eliyle kahve sunarmış Hakkı beye Eski konak yıllar önce yandı gitti Ekmek karneli zor günler çoktan bitti Abdi bey Hakkı beyler rahmetli oldu Bir tek bu fincan kaldı yüzyıllık sevdalardan Bir gün senin olacak birikmiş anılarıyla Düşüp kırılsa bile topla tamir et oğlum |
Estergon Kalesi - Barış Manço
Estergon Estergon 7 krala saray olan Estergon Biz seni nemşehirlerine Allah emaneti edip verdik Ve işte şimdi geri almaya geldik Serhaddin hali böyledir Yiğid başından Ali eksik olmaz Rumeli gazileri Kelle verilir ama verilmez Estergon kalasi bre dilber aman Subaşı durak aman Kimbilir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak Gönül yar peşinde bre dilber aman Yar ondan ırak aman Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer kosar Yandım kara bahtlıyım Estergonu aldık bre şahin aman Vermeyiz ele aman Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer koşar Yandım kara bahtlıyım Haydin koç yiğitler Akma tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden aman gezer kosar Yandım kara bahtlıyım |
Fil ile Kurbağa - Barış Manço
Çok zamanlar önce kara orman içinde Yalnız başına tek bir erkek fil yaşardı Bir gün dolaşırken nehrin kenarında Kendi gibi yalnız kurbağaya rastladı Gözleri birleşti kalpleri birleşti sevgiyle Elele verdiler yanyana geldiler sevgiyle Bütün kuşlar sustu akan ırmaklar durdu İki kalp ile çarpti bütün orman bir anda Nehrin kenarına uzandılar yanyana Rüzgar fısıldarken dallarda yapraklarda Hayaller kurdular her sevişen mutlu bir çift gibi Uyuya kaldılar rüyaya daldılar onlar gibi Birden sıçradi fil uykudan uyandı Boş yere yanında kurbağayı aradı Kabus zannettiği korkunç rüya doğruydu Sevgilisi yanında cansız yatıyordu Bir fil ancak kendi cinsinden bir fili severdi Koskoca aşkı vücudu gibi çok ağır geldi |
Gamzedeyim - Barış Manço
Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor |
Geçti Dost Kervanı - Barış Manço
Şu karşı yaylada göç katar katar Bir yiğidin derdi serinde tüter Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Şu benim sevdiğim başta oturur Bu güzelin derdi beni bitirir Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Pir Sultan Abdalım dağlar aşarım Aşarımda dost diye nere düşerim Çok ekmeğin yedim helalaşalım Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni Çok ekmeğin yedim helalaşalım Geçti dost kervanı eyleme beni eyleme beni |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:28 . |