![]() |
Canım Ankaram
Eskiden dolmuşlar muavinler vardı
Medeniyet geldi mazide kaldı Avrupa birliği kapıyı çaldı Aman dostlar ANKARA ne harika Ulusta Hisarı Kalesi ne hoş Anafartalardan adliyeye koş Atpazarı bakırcılar carşısı Aman dostlar ANKARA ne harika Hacıbayrama git yarı hacı ol Ahrete gideni bu camide gör Ölüm aklında mı bir kendine sor Aman dostlar ANKARA ne harika Gençlik parkı genç kalanlar gezmiyor Hergele meydanı neler gizliyor Ulus ta ATATÜRK bizi izliyor Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapı sırayla pavyonlar barlar Yıba çarşısında kaybolan canlar Meşhur benderesi ne sırlar saklar Aman dostlar ANKARA ne harika Dışkapıda Gülhanesi Gatası Etlik kavşağında S.S.K hastanesi Nerde yıkılmışmı halk pastanesi Aman dostlar ANKARA ne harika Etlik ayvalıdan çıkarsın yola Keçiören şelalede verirsin mola Aydınlıkevlerde Altınpark rüya Aman dostlar ANKARA ne harika Altındağı gelin gibi süzülür Ankaranın her yöresi gezilir Ankarayı görmeyen dostlar üzülür Aman dostlar ANKARA ne harika Aydınlık siteler 60 evleri Saime kadında Şehitliği görmeli Çinçin bağlarında mezarlığı gezmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Mamak Muhabere nöbette bekler Mamak yokuşunda motorun tekler Türk Askeri heran yasak bölge der Aman dostlar ANKARA ne harika Akdere deyince şaşırıp kalma İmrohol yolunda aşıklar turna Cebeci dört yolda tarih sorgula Aman dostlar ANKARA ne harika Demetevler karşıyaka mezarlık Ankara'ya göktaşından nazarlık Hayat ile etmeyin ha pazarlık Aman dostlar ANKARA ne harika Yenimahalle Demet Çiftlik kavşagı ******at bahcesi ANKARA çayı Batıkent ostimi Sincan fatihi Aman dostlar ANKARA ne harika ATATÜRK ormana kurmuş çitfliği Orada avlarmış yaban kekliği Hele birde verir isen tekliği Aman dostlar ANKARA ne harika Etimesgut aşti of aklım şaştı Emekten Bahçeli ANIT kabiri ATATÜRK'ü her fırsatta görmeli Aman dostlar ANKARA ne harika Akköprüsü Optimomu Armada Beş boyutlu sinemalar orada Fatihtedir harikalar diyarı Aman dostlar ANKARA ne harika Devletin sahipsiz insanlarından Hava kuvvetleri Genel Kurmayı Meclisin önünde soluk almayı Aman dostlar ANKARA ne harika Kızılaya indim şaşırdım kaldım Şapkamı kafamdan düşürdüm kaldım Kotlu,mini etekli kızlara daldım Aman dostlar ANKARA ne harika Sıhıyeye indim sekerek gittim Zafer carşısını ziyaret ettim Kültür,Sanat,Kitap,Kaset zebildi Aman dostlar ANKARA ne harika Gima'nın önünde randevu bana Sakarya başını sallatır sana Barlarda ozanlar dinletir bana Aman allah ANKARA ne harika Gimayı sollayıp Karanfile gir Her adım başında seyyarları gör Bilmesen adresi büfelere sor Aman dostlar ANKARA ne harika Konur sokak koçlar gibi bekliyor Bütün gençlik orda horan tepiyor Canlı müzik ruha neşe katıyor Aman dostlar ANKARA ne harika Harika camiyi görmek istersen Ruhuna cenneti sermek istersen Kocatepeye de hele bir gel sen Aman dostlar ANKARA ne harika Tunalının kibarlığı hoşluğu İçinizde dolduruyor boşluğu Dinlenmek için Kuğulu parkın hoşluğu Aman dostlar ANKARA ne harika Çankaya yıldızda uydu siteler Botanik bahcesi sizleri bekler Ataküleye çık Ankaraya bak Aman dostlar ANKARA ne harika Döner'im Dönüp de şaşırdım kaldım Ankaranın güzelliğine daldım Kendimi ankaranın bağrına saldım Aman dostlar ANKARA ne harika |
Şanlı Bayrağım
Ben bir bayrak tanıyorum
Rengi kandan kırmızı Ay vurmuş yüzüne Yıldız arma olmuş göğsüne Ben bir bayrak tanıyorum Düşmana gözdağı vermiş Dosta şerbet Ezdirmemiş kendini kimseye Ben bir bayrak tanıyorum Şeref madalyalı Barışa sevdalı Göklerin kralı Ben bir bayrak tanıyorum Yüzüme vurur sıcaklığı Can yoldaşım Rüyalarımın altın tacı O Türkiye demek... O şan demek... O şeref demek... O barış demek... Ona bizden başkasının Eli asla değmeyecek... ![]() .. |
Bir Bebek Diyor ki:
Bana sorulmadı ***8220;Doğmak istiyor musun? ***8221; diye Şöyle bir ortamda yaşayacaksın denmedi***8230; Sadece bir tesadüftü cinsiyetim Belki güzellikti nasibim; Belki de çirkindim. Belki istendim, Belki de istenmeden hayata sürüklendim. Şans belki bana etiketlenmiş olacaktı doğduğumda Belki de şansı arayıp duracaktım hayat boyunca. Kah yoksul,verimsiz, kupkuru bir yerde açtım gözlerimi Kah oyuncaklara boğulmuş, sevgisiz bir odada Bazen soluduğum alkol ve tütün kokusuydu yuvamda Bazen kavga kıyamet rüyalar, uykumda... Aç kalmadım; doydum gittim bir şekilde***8230; Çalışan annemim memesini beklerken Kaç yabancı elde pışpışlandım Şefkatsiz bir anne ile yaşamda nerelere yuvarlandım Minicik çaresiz bedenim, kah işkenceye maruz kaldı; Kah anlamını bilmediğim, ****o tuzaklarına daldı; Kah buz gibi bir havada otoyolda mendil sattı; Kah oyun olarak gördüğü onun bunun hizmetini yaptı; Kişiliğinin içinde kendini bulamamış insanlarca... Bebeğim ben, ağlarım öbür bebekler gibi, siz aldırmayın Huzur isterim, şefkat isterim, sıcaklık isterim... Annemin tenini, beni yaşama çağıran kaderi isterim Beni dünyaya getirdiniz Anne babalığı benimle öğrendiniz Beni de, öbür bebekleri de sevin***8230; Sevmeyi unutmadan sevin... Yaşam için bozdurup bozdurup harcamadan sevin... Yalnız sevin... |
...aşk... !! ...kutsal Duygu...
Günah olmayacak kadar mahsum
Köle olmayacak kadar özgür Ulaşılmayacak kadar derin Unutulmayacak kadar yakın Seninle yaşanacak kadar özeldir Sen gözlerimde ateş Damarlarımda kansın Bırak bu deli gönlüm Izdıraptan yansın Sahipsiz yüreğimde Tükenmeyen imansın Sevmek en kutsal duygu SEVMEYENLER UTANSIN |
Uslan Artik Deli Gönül
Yine dalıp gidiyorsun
konuşmayıp ağlıyorsun hiç kimseyi duymuyorsun aşıkmısın yine gönül hatırla yıllar öncesini sevmiştin böyle birisini almadın mı ondan dersini uslan artık deli gönül güzel yüzüne mi baktın sahte gülüşlerine mi inandın yoksa yeşil gözleremi kandın uslan artık deli gönül sevgi sözde kalır bir gün terk edilirsin unmadığın gün gülen yüzün ağlar bir gün yalnız kalırsın yine gönül o coşkun bir su gibidir avuçlarında tutamazsın okyanus gibi derindir boğulursun bir gün gönül vurdun duymaz oldun yine zararsın hep kendi kendine yazık değilmi şu ömrüne uslan artık deli gönül |
Bakışlarda Kalan Aşk/İlk Aşkım
İlk Göz ağrım, ilk sevdam
Delice çarpan kalbim, ilk heyecan Ah.... ulan ah... Kaçarmıydı bu fırsat. Baktıkça gözlerine Sınıf yanardı,.okul yanardı, Aydın yanardı Dağlar,denizler yanardı. Ben yanardım cayır cayır. Nasıl yanmıyayım. a.. dostlar Ben fakir, zayıf, sıska biri O Pamuk ağasının güzel perisi Ayni okulu paylaşsak da, Ayni sınıf da okusak da, Nasıl anlatırım sevdiğimi Aramızda dağlar, denizler var. Ara sıra geçerdim ayna'nın önüne Bir bakardım kendime Bir de o gelirdi, gözlerimin önüne Hadi be oğlum kalk git işine Davul bile dengi dengine. Derdim derdim ama..... Ferman geçmiyor gönlüme Sınıfa her girdiğim de Arardı yine gözlerim,gözlerini Hani o da kayıtsız değildi bana Bakınca gözlerimin ta içine Yanardı kerem'in arpa tarlası Yanardı yüreğim çaresizliğime, fakirliğime Boşa koyardım dolmazdı, Doluya koysam, almazdı Öyle bir sevda ki beni yakan Çaresizliğime ağlardım. Toplayıp cesaretimi Gidip anlatacağım o'na Ya hayır derse, ................ ya hayır derse Rezil olmazmıyım tüm okula Demezlermi sonra bana Bir ayna'ya bak, bir de o'na Git kendine başka birini ara.. Her gün okul çıkışın da Takılırdım peşine O önde ................ ben bir kaç adım geride Her adım atışında Depremler olurdu yüreğimde Hani şöyle ıssız bir yerde Bir punduna getirip de Söyliyebilsem sevdiğimi Razıyım en ağır hakaretlere Razıyım yüzüme bir tokat yemeye. Ya..uzatırsa ellerini ellerime Derse.. Bende seviyorum diye Cebimde simit parası yok Nereye gideriz beraberce Oturmak lazım bir muhallebicide Hani şöyle El ele,göz göze İşte o zaman bittim ben Ölümlerden ölüm beğen. Bir gün yolunu değiştirdi o önde,üç adım gerisinde ben Dolaşıyoruz sokak sokak Güneş elveda derken güne Arşınlarken sokakları adım adım Yıldızlar merhaba dedi, ikimize Ay selam gönderdi sevgimize. Koltuğumuzun altında kitap'larla Çıktık şehirden dışarıya Mehtap ışık tutarken yolumuza Ormanlık,patika bir yolda. Durdu birden bire, ....................döndü geriye Yıldızlar raksediyordu gözlerinde Kalbim kabına sığmıyordu Yerinden çıkacak gibi çarpıyor du. Durdu hayat, durdu zaman, Belki bir kaç dakika, Belki bir asırdan fazla Önce top sesleri gelmeye başladı uzaktan Sonra Tank'lar,yağıyordu bombalar Alev kusan silahlar,makinalar Kıyasıya bir savaş yaşıyordum içimde. Mantığım la yüreğim Savaşıyordu birbirleriyle Kan gölüne dönmüştü içim Kala kalmıştım çaresizliğimle Gözlerimden akan Kanlı yaşlarla birlikte Sönmüştü yıldızlar birer birer Ay karanlığa gömüldü birden Hızlı adımlarla, karışıp gittim Beni saran karanlıklara. Bıraktım o gün okulu Nasıl gelirdim karşı karşıya Herkes gitti kendi yoluna Önce ben evlendim Sonra o gitti buralardan En son haber aldığımda Hakimlik yapıyormuş İstanbul da Son mesajım olsun, ilk aşkıma Mutlu olursun yaşam boyunca Silinmedi bakışların, çıkmıyor aklımdan Tüm şifrelerim OKUL NUMARAN. |
Günesimi Solduran Gözlerim Sahit
Geceye Mahkum Eden Yoklugun Sahit Kapinda Bir ömür Bekleyip Yolarina Bakan Gözlerim Sahit Eger Birini Ararsan Titreyislerinde Görüp Görebilecegin Duyup Duyabilecegin Hersey Ama Hersey Senin Cennet Kokan Saclarina Karisimin Benim Yüregim Sahit Gözlerime Bak Yedi Veren Yürek Gözlerime Hayalerimi Ucurtma Yaptim Yildizlara Dilek Yazdim Adini Semaya Yazdim Oku Askim Icin Oku Cünkü Bu Kara Sevdaya Allahim Sahit |
BU SANA YAZDIGIM SON SATIRLAR
Bu sana yazdığım son satırlar Bu dinlediğim son şarkı bizim üstümüze söylenmiş Kilit vurdum kalbime umutlarıma Ne bundan böyle sevdaya dair beklenir yüregimden nede nefret edebilirim birinden Ben hamal değilim ki hep kahrını taşıyayım ömrümün Alın artık üzerimden hayata dair ne varsa Alın sevdaya dair acıları paylaşın aranızda***8230; Sen sanıyorsun ki kolay geliyor gidişin bana Arkanı döndüğün ilk anda gözlerim gülecek mi yeniden sanıyorsun Söylesene sen ne sanıyorsun aşkı sevgiyi söylesene Kolay olan kaçmaksa yalansa vaz geç ise Ben zor olanı seçiyorum ve seni hala seviyorum***8230; Sen öyle san Farz etki her şey çok kolay Gittiğini sandığın gün giderken bende kalanları Yani Seni seni Yani yaşanan Aşk Yani Bizi Alamayacaksın benden geri verniyecim onları benim onlar bana ait Biliyor musun acı olan asla gidişin değil Belki bir gün sevmeyi öğrendiğinde yanında ben olmayacağım Bir sabah gözlerini yeni doğan güne açtığında Başkası olacak yatağında Benim içinse sadece sen var olacaksın baktığım her yerde Ve işte ilk defa ogün sebepsiz Aglıyacagım Bugün yağan yağmur gizlemeyecek gözyaşlarımı Kim bilir beklide aynadaki hayalin ilk kez asacak suratını bana Ve bu sabah sensiz ve üşümüş olacağım Her şeyin bir bedeli var biliyorum Ve bende bu bedeli ödüyorum Ödediğim bedel ise sensizlik yalnızlık aşksız Oysa yüreğim her şeye rağmen mutlu olmanı diliyor Seni bulduğum yerden başlıyorum yürümeye Seni düşünüyor ve gecenin ayazında üşüyorum Veda bile etmeden gidişin geliyor aklıma Neyse sadece susuyorum***8230; Nerede olursan ol Gelirim sana Zulam da adına yazılmış Bir tutam şiir Ne yaparsan yap İster oku İster savur at SUSTUM! ACILARIM KONUŞUYOR YALNIZ***8230; |
Seni Sana Terk Ediyorum
geceler telaşla koşuyordu gölgeme bir gece kuşu daha uçuyordu avuçlarından yırtıyordu gecenin karanlığını baykuş sesleri arz inliyordu yıldızların aksine en sade suretini koyup çıkınıma /sırtıma atıp seni sana terk ediyorum... bozkırın koynunda deli dolu at süren ben dökülen eylüllere soktum gökyüzünün maviliğini ayın dolmuş haliydi son durağım içimdeki trenler çoktan devrildi, vagonlar darmadağın çatlamış dudağımı şiirlerle ıslatıp seni sana terk ediyorum... kanıyor ayak uçlarım dilime inat kaçırıyorum bakışlarımı alev küresinden bıçaklar kaygan zeminlerde bilenirken geceye sızan birkaç damla kan gözlerimden yüreğime sessizce akan en şiddetli zehri acılarıma katıp seni sana terk ediyorum... kaldırım taşlarında uyuttuğum düşleri bir atımlık barut kokan sabrımı gün görmemiş hayâllerime vuruyorum tütsüye mahkûm petekten oğul almak zırdeli şafaklara ağlamak bana mı düştü yar sabahla gidiyorum, balımı peteklere satıp seni sana terk ediyorum... kaç kalibreydi boynumdan vurduğun söz sahi ceylanlar neden hep boynundan vurulur gölgem kan kaybından ölmekte kırılan bir kalemin hesabı mı yapılır sevdam yüreğimde musallaya yatıp seni sana terk ediyorum... |
Yoksun
Üzerime devirip dağ gibi hüzünleri böyle çekip gitmek var mıydı? var mıydı böyle bitirmek? hani söz vermiştik birbirimize kaç zaman geçti aradan sen yoksun sana sığındığım geceler alevleri gökyüzünde bir kumsal ateşiydi günahları yaktığımız. ve kan rengi şarapla yıkanmış bir hasret şimdi göğsümüze taktığımız. bilirim dönmeyeceksin artık uzun zaman oldu belki çoktan unuttun. adın kaldı soğuk duvarlarında odamın sigara paketlerinde şiirlerin resimlerin bana gülen cüzdanımda saç telin bir veda o geceden aklımda kalan kekremsi bir tat bir med cezir yüreğimde ben vurgun yemiş bir yaralı gemiler bana taşır bütün aşk yorgunlarını sen yoksun.... hayatımın ilkbaharında tanısaydım seni yasak umutlara ve acılara inat buruk bir şarap tadında olsaydı sevdamız yıllandıkça güzelleşen ve sen şiirler okusaydın geceleri saçlarımı okşarken ellerimi tutsaydın ansızın yüreğim eriseydi gözlerinde yansaydım ateşinden sen ağlasaydın mutluluktan ben ölseydim yalnızca beni sevdiğini bilseydim. seviyorum deseydin bir kere söyleseydin yanmazdım yanmazdım böyle çekip gitmeseydin.... bir veda o geceden aklımda kalan bir günah belki yasak yanımda olsan şimdi hiç konuşmasak ağlasak bin kere pişman olsak sonra yine bozsak yeminleri sarılsak sımsıkı öylece kalsak... gittin.. kim bilir kaç deli sevda sığdırdın yüreğine ışığa üşüşen pervaneler gibi sardılar seni körkütük aşkların ortasına düştün yalanların pençesine belki bir gün bir gece dar bir vakitte belki hiç beklemezken seni gelirsin diye ben hala buradayım sen yoksun |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:17 . |