![]() |
SEN YOKTUN...
Kar kesti yolu sen yoktun. Oturdum karşına dizüstü seyrettim yüzünü gözlerim kapalı. Gemiler geçmiyor uçaklar uçmuyor sen yoktun. Karşında duvara dayanmıştım konuştum konuştum konuştum ağzımı açmadım. Sen yoktun, ellerimle dokundum sana ellerim yüzümdeydi. |
Gökyüzü
Seni seviyorum demek, Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine, Sevip sevilmemişti bu yürek. Yüreğinde bana ve sevgime yer var mı? Yer var mı aşka ve umuda? O zaman yukarıya bak, Ben ordayım her zaman yanındayım. Gündüz güneşi'mle gece ay'ımla, Kimsenin kucaklayamayacağı kadar Kucakladım seni. Bazen bir umut olmalıyım yüreğinde Güzel yarınlarda gerçekleşmeyi bekleyen. Sonra bir hayal düşüncelerinde, Seni başka alemlere götüren. Karanlık düşüncelerindeki Son yaprak olmalıyım ben, Hiç solmayan bir yaprak. Seni yaşamalıyım duygularda, Seni hissetmeliyim her nefes alışında. Yağmur olup üstüne yağmalıyım, Her damla benim sana olan sevgimdir. Islanmalısın sevgi yağmurlarında. Aydınlığın olmalıyım sonra, Buğday sarısı güneşimle. Kar'a kartanesi'ne ne dersin Bembeyaz saf aşklar yaşamak için. Ben senin vazgeçemediğin Gökyüzün olmalıyım. Ne sen beni unutmalısın, Ne de ben sensiz evreni kucaklamalıyım. Seni seviyorum demek Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine Sevip sevilmemişti bu yürek. Şimdi ben o güzeli seninle yaşıyorum, Ve Seni çok seviyorum. |
Sitem Var...
Vefasız hasretin gözümde tüter
Vicdana gel artık! bu kadar yeter Dışımda neşe var, içimde keder Ağızlar konuşmaz dilde sitem var. Sensiz, kışa döndü baharlar yazlar Bülbülün garip hailne yüreğim sızlar Zevkler değişir oldu yastadır hazlar Bülbüller ötmüyor dalda sitem var. Güneş doğmuyorki bitsin geceler Dilim dönüp dolaşıp ismini heceler Yaylalar yeşermez karlıdır yüceler Çiçekler açmıyor gülde sitem var. Yüreğim sızlıyor benzimde solmuş Dizlerim tutmuyor mecal yok olmuş Hüzünden dostların yüzleri solmuş Mecalim yetmiyor halde sitem var. Sen olmazsan bu can ermezki yaza Azrail geldiği zaman bakmıyor naza Dedimki: duygularımı dökeyim saza Teller konuşmuyor sazda sitem var. |
Vefasız...
Gözlerim zamansız yaşlarla doldu
Bedenim artık yaşamaktan yoruldu Anılarım sarardı gençliğim soldu Bu bedeni benden eden o vefasız oldu Bu yüreğim acılardan sancı tutsada Beden sonunda toprak olsada Yakınlarım pusu kurup Düşmanlarım kurşun sıksada Bu canımı candan eden o vefasız oldu Bilir misin ahirette herkese hesap sorulur Canı tatlı gelsede sonu toprak olur Unutma olur mu mizanlar kurulur Dilerim Allahtan senin gibi vefasızların Sonu cehennem ateşi olur...... |
Hazan Yaprakları
Yine batıyor güneş, Nemli gözlerinin elasında. Gökkuşağı gibi bakışların, Batıyor Akdeniz'in ufkunda. Eylül sarısı saçların, Hazan yaprakları gibi, Eser kalmadı, Hazeran gülünden. Renk verir akşam güneşi, Bir zeytin ağacının başucundan. Çatlak dudaklarına nar çiçeği, Yüreğime gül kurusu hüzün düşer. Gülüşün yüreğimi ısıtsın, Bir dal kalmadı tutunacak, Sevdadan başka. Soğudu gülü tutan ellerim. |
Her Şey Sende Gizli
Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün, Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kâr sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. |
MOR SALKIMLI SOKAKTA ELLERİMİ TUT
Seni düşündüm yine bu akşam üstü Gelmedin, mor salkımlar sana küstü Umutsuz bekledim sabaha kadar O çok sevdiğim yağmurlar sustu Seni düşündümde çıldırdım yine Kahrettim seni benden alan geceye Seni sordum yastığıma, seni sordum boş odama Hesap sordum yumrukladığım duvarlara Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım Bu akşam da sensizliği anılara sarıp içtim Kaybettikten sonra anlıyor insan, Meğerse hiç kimseyi senin kadar sevmemişim Bir dönsen, en güzel yerinde biten bu rüya yeniden yaşanır istesen Yıldızları sermez miyim ayaklarına,geldiğin yollara toz olmaz mıyım Yine şafak söküyor Uykuları unuttu gözlerim, yine tavanda Ne vardı diyorum Ah bir dönseydi son anda Şarjörüne hasret, işgalinde yüreğim Ve ben hala mor salkımlı o sokakta, bıraktığın yerdeyim Mor salkımlı o sokakta ellerimi tut Okşa yine saçlarımı, dizinde uyut Ne çok severmişim, gidince anladım Bu serseri gecelerde sana ağladım |
Ne dil yeter seni anlatmaya,
Ne göz kıyar sana bakmaya, Ne ellerim dayanır sana dokunmaya, Ne kollarım uzanır seni sarmaya Hiç ömür yeter mi? Bir sen daha bulmaya bitanesi... Bir nasihat: Kendine dikkat et. Bir rica: Sakın değisme! Bir Dilek : Beni unutma. Bir Yalan : Seni hiç sevmiyorum. Bir Gercek : Seni çok özlüyorum. Gecenin karanlığında, güneşin ışığında, Suyun damlasında, selin coşkusunda Kimi yanımdasın kimi rüyamda Ama hep aklımdasın sakın unutma...... Biliyorum bugün kulakların bir başka çınlayacak, anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi. Ellerin titreyecek, gözlerin yollarda kalacak, sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi! Bırakma beni sevdiğim gidişine dayanamam, Hasret gözyaşlarımla kendimi avutamam***8230; Dönerim dersin ama kadere inanamam, Bıraktığın anılarınla, ben sensiz yasayamam Bakışlar vardır insani ömür boyu ağlatan. Yollar vardır aşılması güç olan. Kalpler vardır acılarla parçalanan. Ve insanlar vardır hiç unutulmayan. Sanma beni sevipte bırakanlardan. Benim sevgim mezara kadar olandan Bu mesajı silersen benden hoşlanıyorsun, Silmezsen beni istiyorsun, Cevap verirsen beni seviyorsun, Vermezsen bensiz yapamıyorsun, Hadi bakalım ne yapacaksın? Senin kanadın olmak isterdim Ben olmadan uçma diye Senin baharın olmak isterdim Ben olmadan açma diye Benim için seni görmek suya benzer Seninle yasamak ise nefes almaya Susuz üç gün yaşarım ama nefes almadan asla Sana ne demeliyim bilmiyorum, Güneşim desem güneş batıyor, Hayatım desem hayat kısa, Gülüm desem oda soluyor, Sana canım demeliyim. Çünkü bu can seninle yaşıyor.. Sen bir pınarsın içilen ama kanılmayan, Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan, varlıgına doyulmayan, yokluğuna dayanılmayan.. Canımdaki her nefes nefesine eklensin, içimdeki her nefes hayalinle demlensin, bırak bu gönlüm varlığınla renklensin, sen benim gönlümde yaşadıkça özelsin! Sen güllere özenme güller sana özensin. Üzme tatli canini sen güllerdende güzelsin. Sevgi kadar özgür Özgürlük kadar özelsin. Bir gülsen dünyalara bedelsin. Bir umut vardır hiç tükenmeyecek, bir hasret vardır çekilmeyecek, birde ölüm vardır, bir gün elbet gelecek ama sana olan sevgim ne ölecek ne de bitecek Sevgilerin en güzeli seni sevmek Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatin tadı sabah kalktığında senin var olduğunu bilmek |
Helallik...
Tabutlar hazırlanıyorlar
şafakla tek tek dolduracaklar içini işte şimdi doğudan doğrudan kıyamet ha koptu ha kopacak sökemiyorlar çiviyle çiviyi neylesin zaman ısrarında suyunu çıkartmışlar hayatın dur durak bilmiyorlar ölüleri bile öldürüyorlar bekle demiyorum diyemiyorum ansızın gelirsem çıka gelirim kapıların kapalı olmasıda mesele değil ne geceler bitirdi yüreğimi ne mayın tarlalarında etrafa saçılan kollar bacaklar üstüste binince acılar sesimi sana duyuramıyorsa şiirlerim bir pınarın başında alnıma doğan ayın şavkıyla şehadet şerbetini de içebilirim ah be imansız nerelerdesin dilerim hasret çürütsün yüreğini bir helallik yeter onca zamana değer bekleme gelemeyebilirim |
Ne anlamı var?...
Gözlerden dökülen, inci mercanın
***8220;O***8221; için değilse ne anlamı var? Her türlü yanlışa hüküm katmanın ***8220;O***8221; için değilse ne anlamı var? Kokladığın gülde ***8220;o***8221; kokmuyorsa Gözlerin her daim ***8220;o***8221; bakmıyorsa Adını anınca kalp atmıyorsa ***8220;O***8221;nsuz heyecanın ne anlamı var? Baktığın her bir yön, ön-arka, sağ-sol İstikamet belli, akıp gönle dol Attığın adımda her bir türlü yol ***8220;O***8221; na gitmiyorsa ne anlamı var? Dünyada bulunan yoklar ve varlar ***8220;O***8221;nu arar daim ***8220;o***8221;nu sorgular Yüce dağ başında eriyen karlar ***8220;O***8221;na akmıyorsa ne anlamı var? İçinde kopacak büyük fırtına Bindirmiyor ise yükü sırtına Közleri bitmeyen gönül yurduna ***8220;O***8221;na yanmıyorsa, ne anlamı var? İsmini anınca Resulü anıp İçine gönülden Salavat katıp Dilin kendisine ***8220;o***8221;nu dolayıp ***8220;O***8221;nu anmıyorsa ne anlamı var? Resul-u Kibriya, Allah***8217;a habib Yaratılmışların gönlüne talib Onsuz kalan gönül, kalmaz mı garib ***8220;O***8221;nu aramazsa ne anlamı var? |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:49 . |