![]() |
Hersey sende GizliYerin seni çektigi kadar agirsin Kanatlarin çirpindigi kadar hafif.. Kalbinin attigi kadar canlisin Gözlerinin uzagi gördügü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kasin gözün Karsindakinin gördügüdür rengin.. Yasadiklarini kar sayma: Yasadigin kadar yakinsin sonuna; Ne kadar yasarsan yasa, Sevdigin kadardir ömrün.. Gülebildigin kadar mutlusun Üzülme bil ki agladigin kadar güleceksin Sakin bitti sanma her seyi, Sevdigin kadar sevileceksin. Günesin dogusundadir doganin sana verdigi deger Ve karsindakine deger verdigin kadar insansin Bir gün yalan söyleyeceksen eger Birak karsindaki sana güvendigi kadar inansin. Ay isigindadir sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldigin kadar ona yakinsin Unutma yagmurun yagdigi kadar islaksin Günesin seni isittigi kadar sicak. Kendini yalniz hissetigin kadar yalnizsin Ve güçlü hissettigin kadar güçlü. Kendini güzel hissettigin kadar güzelsin.. Iste budur hayat! Iste budur yasamak bunu hatirladigin kadar yasarsin Bunu unuttugunda aldigin her nefes kadar üsürsün Ve karsindakini unuttugun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandigi kadar güzeldir Kuslar ötebildigi kadar sevimli Bebek agladigi kadar bebektir Ve herseyi ögrendigin kadar bilirsin bunu da ögren, Sevdigin kadar sevilirsin... |
![]() |
Bir Özlem Şarkısı
Ne çok özledim seni bilsen ne çok arıyorum seni solgun palmiyelerin gölgelerinde ne çok arıyorum seni ifade yoksunu lal sokaklarından sağır sultanlardan acıya hüküm giymiş sevdaların ayak izlerinden kaldırım taşlarına sinen dolunay sessizliğinden çiçeklerden her tüyünde alacalı umutlar şavkıyan kuşlardan ne çok özledim seni bilsen gecenin titrek kanatlarında hüzne çalarken denizin mavisi yıkıp yalnızlığın acımasız duvarlarını tutup sana gelmek isterdim. henüz uyku sersemiyken yıldızlar doğmamış başakları okşarken bir rüzgar ak bir güvercin kanadına salıp yüreğimi nisan yağmuru gibi yağmak isterdim teninin karanfile çalan kokusuna ve bir hançer gibi ansızın girip düşlerine sesinin aksi sedası olmak isterdim bir meltem esişinde ne çok özledim seni bilsen bir görebilsem yüzünü beklenmedik bir şehirde ne yaprak düşer sonbaharda inan ne yağmur ne acı kalır yürekte ne gözyaşı bir değse gözlerin gözlerime ne hüzün kalır gecemde ne matem ne asiliği kalır denizin ne hırçınlığı ne çok özledim seni bilsen yitirilmiş sevdaların harman alevi düşlerinde pusudayım kulağım kirişte ellerim tetikte gözlerim ufukta dalgalanacak o kızıl saçlarında |
**Bu İş Sabaha Kalmasın**
Gidiyorsan dönme sakın, sensiz yürek atar sanma, Vuracaksan şimdi vur be, deli gönlün bak caymasın, Ölüm olur gidişlerin, ne dersem de sakın kanma, Ne kalemsin, nede sur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Bende kalan neyin varsa, resim, mektup bir saç teli, Katlanmaya mecbur muyum, dinmez bu gözümün seli, Kırk parçaya böldüm şimdi, seni saran, tutan eli, Yaracaksan şimdi yor be, bu iş sabaha kalmasın***8230;.. Kopacaksa bu gün vakit, kıyametler benim olsun, Yanar ruhum ateşlerde, tövbe eden tenim olsun, Derde derman olsan bile, saklayanım yenim olsun, Üflediğin surdur sur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Kabul ettim gidişini, bir rüzgardın esip gittin, Senden oldu bitişlerim, biletimi kesip gittin, Yazılmamış kaderime, ne diyeyim ***8220;nasip***8221; gittin, Bakışların kordur kor be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. Farkındasın biliyorsun, gitmek kolay, kalmak zordur, Yıkılan bir sevdalıysa, gönül vermek, almak zordur, Çok gördün ya gidiyorken, inan hayal kurmak zordur, Gitme artık gitme dur be, bu iş sabaha kalmasın***8230;. |
Anladım diyemem ki ! Suçluyum.
Belki ben anlatamadım sana kendimi Tutuştum, yandım da yokluğunda her gece Yine gözyaşlarımla söndürdüm kalbimi. Her gün her dakika seni özlerdim Bitmezdi kederim senin yanında bile Susardım, gözlerime baktığın zaman Mermer bir heykelin çaresizliğiyle Oysa neler düşünürdüm sen yokken Sana kavuşunca neler söylemek isterdim Dakikalar bir ışık hızıyla geçerdi Ayrılık başlayınca ben biterdim. En kötüsü beni koyup gitmendi O, öyle bir yalnızlıktı anlatılmaz Hep yarım kalmış heyecanlar hazlar içinde Biterdi bir kış, geçerdi bir yaz. Ve nice yıllar kovalardı birbirini Gözlerimde gitgide büyürdü mesafeler Bütün teselliler uzaklarda kalırdı Bütün çiçekleriyle solardı bahçeler Ne olurdu saadetlerin en büyüğü İşte ellerimde al, diyebilseydim Anlardın ve hiç gitmezdin, değil mi? Bir gün duyduğum gibi kal diyebilseydim. |
***8226; ....GÜZEL GÖZLÜM....
Önce her yıldıza senin adını verdim, yetmedi Ben yalnız gözlerini yıldız bildim Herkes sarhoş olacağı yıldızı ararken Ben senin gözlerinde bitirdim içki kadehlerini Her şey siyah beyazken Ben mavi bir düşte gezindim Konuk oldum uykularına Gördüğün her rüyanın içindeyim Gördüğün deniz miydi Ben o denizin martısıydım Bir ormanda mı yürüyordun Ben o ormanın en ulu ağacıydım Sen bir dağın tepesinde görüyorken kendini Ben dorukların beyazlarındaydım Sonsuz hasret ateşiydim ben her gece kapında yanan Sen bile söndüremezdin beni Çünkü hasretin sen varken bile sönmeyenden di Kolaydı sevmeler ben imkansızı seçtim Ne kadar yakınsan o kadar uzaktın benden Elimi uzatsam tutabilirdin Ama bir o kadar da ulaşılmazdın Kaçanlardan değildim ben kaçmadım Ben yüreğimin sesini dinledim ve aslında yüreğim SENDİN Her sözcüğü denedim seni anlatmak için Her sözcüğün üstünde durup bin kez düşündüm Ya onlar anlatamadı seni yada sen onlara yetmedin Ben ki bu kadar konuşmayı seven Böylesine laf cambazı bir tek seni tarif edemedim Sözcükler yetmedi ya renklere sarıldım bende Bir tek mavi anlattı seni maviye yakışan sendin Ne kendimi sakladım nede sözlerimi Duygularım içtendi seni kendimi sever gibi sevdim Tutkuyla bağlandım ama sevda senin tutsağın değildi Ben özgürlüğüme düşkündüm ve özgürlüğüm sendin BU DÜNYADA ALDIĞIM TATLI BİR HUZURDUN Uçsuz bucaksız yollarda koluma takıp yürüdüğüm sendin Gecemi aydınlatan mehtap aradığım yar SENDİN Sen şarkıların tadıydın ben her şarkıda seni dinliyordum Dinle ey YAR : Sana bağımlı olmadan büyüttüm bu sevdayı içimde Sen olsan da olmasan da büyümeye devam edecek bu sevda Sevmişim bir kere seni bunun sonu yok Seni özlemeyi de sevmeyi de en çok ben bilirim Hiç yakınmadım bundan Üstelik, kavuşmama ihtimali işlenmemiş soğuk bir taş gibi önümde dikilip dururken Sana dokunamamak böylesine yüreğimi acıtırken yinede bil ey YA bilki yüreğimi acıtan bu yaraya inat :dokunmadan özlerim seni..... ....Güzel Gözlüme.... |
SOR KENDİNE BENİ
Sor sevdiğim, Sonra kağıttan gemiler yap, Yelkenleri olmayan, Direkleri mavi bildiğim, Sor beni gördüğün her buluta, Sevdalıların hatırına, Geceleri yıldızlarda parlayan, Denizlerin suskunluğuna bırak beni, Ve çek gökyüzümü üzerine, Dalıp git hayallerin sonsuzluğuna, Çocuklar çıkarsa karşına, Gülümse, uzat ellerini, Ceplerinden çıkarıp verirler sana, Tenimde gizlenen dudak izlerini, Şaşırma, Sabah olacak birazdan, Sor beni yağmurlarına, Sor sevdiğim Ve pencereden bak bakabildiğin kadar, Gördüğün son noktada, Seni seyretmekteyim... |
UNUTMAYACAĞIM
Vurabilirsen ayağını sertçe yere Haykırabilirsen beni sevmediğini herkese Gidebilirsen yüreğinin götürdüğü yere Sana söz seni unutacağım! Çözebilirsen kalbimin pranga kilidini Durdurabilirsen içimdeki gözyaşı selini Görebilirsen içi kan ağlarken gülenleri Sana söz kalbimi kapatacağım! Çizebilirsen hayalinde sevginin resmini Anlayabilirsen kelimelerin kifayetsizliğini Dokunup çıkarabilirsen içimdeki seni O zaman seni UNUTMAYACAĞIM. |
Gecedir;
Çalarsın kapıları açan olmaz. Gecedir; Hem de yıldızsız göz gözü görmez, Bir ses duyar irkilirsin, Sarar korkusu yalnızlığın. Rüzgâr eser savrulursun, Düşersin kucağına karanlığın. Gecedir; Ararsın yolların bulunmaz, Gecedir; Kalbinin gürültüsünden durulmaz, Üşürsün... Sevdiğini düşünür, ısınırsın. Gözleri gelir aklına... Bir çift yıldız gibi Asılır kalır karanlık göğe. Gecedir; An olur yenersin korkuyu, An olur canın çeker Oturursun bir köşeye Dinlersin geceyi, hissedersin... Gözlerini yumup susarsın, An olur, gece olursun. |
cok güzel bir eser
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:41 . |