![]() |
Biliyor musun?
Düşler dökülür... Düşler üşüşür... Düşler doluşur kulaklarıma gülüşlerinden... Üstüme yağan düşler ile Başıma üşüşen düşler ile Ve içime doluşan düşler ile serpilirim ben, Bahara dokunmuş bir filiz gibi... Biliyor musun? Denizler bile düşlerimin rengidir... Dalgalar, gülüşlerindir yani düşlerimin üzerinde oynaşan! Biliyor musun? Düşler saçılır başıma gülüşlerinden... Ve düşlere savrulur başım Tırmanıp gülüşlerine... Dinlenen bir nefes gibi yayılır kumsalıma, köpüklü dalgaların... Bunlar; düşlerimin üzerinde oynaşan Gülüşlerindir ya, hani adına ***8220;dalga***8221; denen... Biliyor musun? Bütün bu denizler, düşlerimin rengidir Ve işte sen o yüzden Kendini seyreder gibi olursun baktığında denizlere. O yüzden gözlerini lacivert sanırsın... Saçlarını mavi... Hatta canını, camgöbeği... Canının göbeği bunun için köpürür düşlerimin ortasında! Biliyor musun? Düşler üşüşür başıma gülüşlerinden. Masmavi düşler... Ve buseleri çağıran dişler gibi sıralı düşler... |
Bu Gece Uyumazsın Sen Bu gece uyuyamazsın sen! Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını. Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin. Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... |
İYİ GECELER GÜLÜM !
Haziran bulutları olsun yatağın, Aşka düşsün yolun düşünde. Bir dere kenarında, söğüt gölgesine sığınsın başın Ayakların suda -Aslında su senin ayaklarında gülüm- Elinde Bursa işi bir çakı sabaha kadar umutlarını yont! Bir de beni düşün düşünde. Yokluğunda nasıl da haziran bulutuyum, Söğüt dalıyım, Akan, akmayan suyum, Ama illâ ki; yonttuğun umudum... İyi geceler gülüm, Tatlı rüyalar İyi bir gün olsun yarın... |
aynı arkadaşıma armagan olsun
|
aşk bir pencere gibidir fazla açarsan havanı alırsın
|
Al***305;nt***305;:
|
"Beni de götür gittiğin şehirlere..."
Bir kapı aralığında takılıkalacak gözlerim yoksa... Yollarına bakıp bakıp,sensizliğime kahredip,günlerce gecelerce sabah etmeden geçecek ömrüm Bu eksiklik bitirecek beni yoksa... "Beni de götür gittiğin mevsimlere..." Kar-kış dinlemez yüreğim... Tek sen,sadece sen ol yanımda,yapraklar düşerken avuçlarıma. Rüzgar eser en soğuklarda; Üşür,titrer yüreğin..için ürperir.. İşte o anda ben olmalıyım yanında... Tutup ellerinden,bakışlarımı kilitleyip gözlerine,nefesine kadar ısıtmalıyım seni Bu soğukluk bitirecek beni yoksa... "Beni de götür gittiğin denizlere..." Kaybolmaya yüz tutacak mavilerim,her yer zifiri karanlığa boğulacak. Yol bilmez yüreğim,iz bilmez Matem havası bu; Gece gündüze dönmez...sular çekilir geri gelmez... Dalgalar çarpar gözlerime...buğulanırım Bırak da boğulmadan yüreğimi karaya çıkarayım.. Bırak...sular getirsin beni sana...yanına varayım Bu yollar bitirecek beni yoksa... "Ya beni de götür gittiğin yerlere, Ya da gitme..." |
BANA BU DANSI LÜTFEDER MİSİN?
Dünyama gelip de hemencecik gidişinin üzerinden aylar geçti. Sen belki çoktan unuttun beni ama ben seni hep sevdim, Hem de ilk günkü gibi. Geceler boyu, yalnızlıkla dans ettim. Tıpkı seninle olduğu gibi. Ama artık yalnızlıkla dans bitti. Geceleri paylaştığım biri var, aynı senin gibi. Sanki sen geri gelmişsin hayatıma. Oysa hayatıma gelen, bırakıp da giden değil. Ben her ne kadar ikisine de "sen" desem de... Bu seni çok sevdim ben. Simdi seninle dans etmek istiyorum. Öteki seni istemiyorum. Hani bırakıp da giden seni... Görüyorum ki, zorluklara, sorunlara, acılara rağmen dans etmeyi oğrenmişsin. Bana bu dansı lütfeder misin? |
HATIRLAMA
Ne zaman elime bir kalem alsam Sana seslenmek geliyor içimden Güzelliğini hatırlıyorum bir yaz günü Yine gemiler geçiyor uzaklardan Biz yosun kokulu rıhtımlarda el ele Şehirlerden İstanbul, aylardan temmuz Ne zaman elime bir kalem alsam Geçmişi seninle yeniden yaşıyoruz Ne zaman elime bir kitap alsam Hep seni okuyorum inanır mısın istiyorum seni anlatmalı bütün romanlar Sevilen kadın hep sen olmalısın. Ne zaman elime bir kibrit alsam Yine İstanbul'u yakmak geçiyor aklımdan Bu sensiz sokakları, bu evleri Bu plajları bu denizleri Sensiz kaldığım bu şehri tüm yakasım geliyor Yine alev alev bir istanbul düşünüyorum Ve çaresiz yaktığım bütün sigaraların Dumanlarında seni görüyorum. Ne zaman elime bir fırça alsam Yüzünü çiziyorum kapılara, duvarlara Bir bir hatırlıyorum bütün hatlarını Gözlerini dudaklarını saçlarını Baktığım her yere gölgen düşüyor Dokunduğum her şeyde senin sıcaklığın Sonra dağlar, denizler giriyor aramıza Gitgide büyüyor uzaklığın Ne zaman elime bir kadeh alsam Delicesine sarhoş olmak istiyorum İçkiler seni hatırlatıyor yine Kırıyorum birbiri ardınca kadehleri Artık hiç bir şey kâr etmez biliyorum Ne dost, ne içki, ne aşk, ne kadın Gözlerimde yıllardır eşsiz olan Değişmeyen bir sen varsın Ne zaman elime bir ayna alsam Gözlerimden korkuyorum, bakışlarımdan Bu seni unutamayan benden korkuyorum Uçurum çizgiler, kara gölgeler Bir sonun belirtileri yüzümde yer yer Karşımdaki yüz sefil bir akşam Hep sana sesleniyorum duyuyor musun Ne zaman elime bir kağıt alsam. |
BEYAZ GÜL
Seni arıyorum kalabalık caddelerde, Tanımadığım insanlar geçiyor, sen yoksun... Perişan hayallerimin başladığı yerde, Sana sesleniyorum, duyuyor musun? Beyaz güller açtı bahçelerde, sevdiğin... Ya o karanfil... Baygın kokulu çiçek. Gel, yalnızlık bahçeme beyazlar giyin, Anladım ki, bu ömür sensiz geçmeyecek. Odamı süsleyen ellerini uzat, Hazzından dile gelsin bastığın halı.. Açılsın sevincinden perdeler kat kat... Işık ve ateş senin için yanmalı... Sonra çevir düğmesini, radyonun Sevdiğin musiki dolsun odama, Dinle şarkısını büyük koronun, Beni düşün! beni düşün, ağlama... İçimden bir ses diyor ki; sabret.. Sonu gelecek bu yalnızlığın. Bütün aynalar gülecek elbet, Açılacak kapılar ansızın.. Yalnız sen varsın beyaz gülüm, Evde, bahçede ve sokakta, Bir eylül akşamı gördüğüm , O, beyaz hayalsin uzakta.. Yakınsın; yalnızlık kadar, Uzaksın; yakınmış gibi, Sensiz yaşadığım yıllar Bu kadar güzel değildi. Yeter... Gel artık yeter... Karanfiller açtı gel !! Kış bahçesinde güller, Beyaz güller açtı gel... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:37 . |