![]() |
Kağızman - Barış Manço
Kağızman'a ısmarladım nargele nargele Kağızman'a ısmarladım nargele nargele Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy Bahar gelir kuzular yayılır yan yana Bahar gelir kuzular yayılır yan yana Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Gerdana gerdana oy Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy Gerdana gerdana oy Erzurum'a ısmarladım kazanı kazanı Erzurum'a ısmarladım kazanı kazanı Ben sevmişem hem okuru yazarı yazarı oy yazarı yazarı oy Ben bilirem bu yerlerde gezeni gezeni oy gezeni gezeni oy |
İşte Hendek İşte Deve - Barış Manço
Kuyu başına vardım Zeynebim bekler diye Nasıl haberin almışsa dayı emmi hep orda Dediler ne ararsın kızı almak mı istersin Sana bir çift lafımız var hele buysa niyetin İşte hendek işte deve ya atlarsın ya düşersin Baktın olmaz vazgeçersin zordur almak bizden kızı İşte halep işte arşın ya aşarsın ya biçersin Baktın olmaz vazgeçersin zordur almak bizden kızı Sögüdün dalı uzun Barış'ın gönlü hüzün Elim eline değmedi varın anlayın gayri İşte hendek işte deve ya atlarsın ya düşersin Baktın olmaz vazgeçersin zordur almak bizden kızı İşte halep işte arşın ya aşarsın ya biçersin Baktın olmaz vazgeçersin zordur almak bizden kızı |
Hemşerim Memleket Nere - Barış Manço
Kendimi bildim bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uçtan bir uca gezdim şu fani dünyayı Okumuşu, cahili, yoksulu, zengini hiç farkı yok hepsi aynı Sonunda bende anladım hanyayı Konya'yı Sanki insanlık pazara çıkmış ekmek aslanın ağzında Bir sıcak çorba içermisin diyen yok Dört duvarı ören çatısını kapatıp içten kilitlemiş kapıyı Bir döşekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe Kardeşlik ve eşitlik üzerine uzun uzun nutuklar çekip Niye senin derin benden koyu diye soran çok Kaşının altında gözün var diye silahlanıp ölüme koşarken Kalan dul ve yetim ne yer ne içer diye soran yok Barış garibim bulamadı çözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hepberaber anlaşalım diyen yok Zaten paramparça bölünmüş ve yaşanmaz olmuş dünyamız Daha fazla kesip bölmeye hiç gerek yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Dedim ya yahu bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe |
Hayır - Barış Manço
Nasıl böylesine rahatsın ki sanki hiçbir şey olmamış gibi Yıllar boyu ümitsizce seni bekledim geldin mi ki Bir gün olsun kapım çalıp halim nedir sordun mu ki Çek ellerini ellerimden çek gözlerini gözlerimden Bunca yıllardır yokluğundan alıştım ben yalnızlığa İçimde bir çok şey kırıldı çok geç artık dönme bana Hayır hayır boşuna yalvarma inanmıyorum sana Hayır hayır gözyaşına da hayır inanmıyorum sana Hayır hayır yüzbin kere hayır acı çektirme bana Hayır hayır yüzbin kere hayır inanmıyorum sana Sen hiçbir zaman dost olmadın Hiçbir zaman destek olmadın Yıllarca hep sustum ama bir tek şey istiyorum senden Onurlu bir yabancı gibi lütfen artık çık git bu evden Hayır hayır boşuna yalvarma inanmıyorum sana Hayır hayır gözyaşına da hayır inanmıyorum sana Hayır hayır yüzbin kere hayır acı çektirme bana Hayır hayır yüzbin kere hayır inanmıyorum sana |
Hatırlasana - Barış Manço
Hatırlasana hani bana sözvermiştin O akşam ayrılırken döneceğim demiştin Yıllar geçti bekledim boş ümitlerle Hatırlasana hani bana söz vermiştin O akşam ayrılırken seviyorum demiştin Yıllar geçti bekledim boş ümitlerle Duydumki bugün evleniyormuşsun Artık başkasının oluyormuşsun Gücüm kalmadı dayanmaya Ağlamak istiyorum doya doya hıçkıra hıçkıra Hatırlasana hani bana söz vermiştin O akşam ayrılırken seviyorum demiştin Yıllar geçti bekledim yaşlı gözlerle |
Ham Meyvayı Kopardılar Dalından - Barış Manço
Ham meyvayı kopardılar dalından Beni ayırdılar nazlı yarimden Eşim dostum tutmaz oldu elimden Onun için kapanmıyor gözlerim Benim yarim yaylalarda oturur Ak elleri soğuk suya batırır Demedim mi nazlı yarim be sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir Uzun olur gemilerin direği Yanık olur aşıkların yüreği Ne sen gelin oldun ne ben güveyi Onun için açık gider gözlerim |
Halil İbrahim Sofrası - Barış Manço
İnsanoğlu haddin bilir kem söz söylemez iken Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken İsmail'e inen koç kurban edilmemişken Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna Kapağı ver kulbu al kurbanı ne hiç soran yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Yıllardır sürüp giden bir pay alma çabası |
Halhal - Barış Manço
Halhal, halhal, halhal, halhal, halhal Akşam olup gün batınca dağlara hüzün çökünce Lale sümbül boynun eğip kurt kuzuya kem bakınca Köye döner nazo gelin yavru ceylan gibi kaçar Seke seke çaydan geçer nazo gelin ayağına takar halhal Bir bakışı canlar yakar gülüşüne cihan değer Nazo gelin ayağına takar halhal Ayağında gümüş halhal ince nakış gümüş halhal Yavru ceylan gibi kaçar seke seke çaydan geçer Nazo gelin ayağına takar halhal Bir bakışı canlar yakar gülüşüne cihan değer Nazo gelin ayağına takar halhal Halhal, halhal, halhal, halhal, halhal Yedi köyün yiğitleri ağaları ve beyleri Boş yere durmuş beklerler yaralıdır yürekleri Gitti gelmez nazo gelin yavru ceylan gibi kaçar Seke seke çaydan geçer nazo gelin ayağına takar halhal Bir bakışı canlar yakar gülüşüne cihan değer Nazo gelin ayağına takar halhal Ayağında gümüş halhal ince nakış gümüş halhal Yavru ceylan gibi kaçar seke seke çaydan geçer Nazo gelin ayağına takar halhal |
Günaydın Çocuklar - Barış Manço
Hey hey Günaydın çocuklar günaydın Hep güler yüzle karşılarsınız beni Hey hey günaydın çocuklar günaydın Sabah akşam bıkmadan dinlersiniz beni Dün gece düşündüm de renkler olmasaydı yaşanmazdı bu dünyada Korktuğum odur ki kapkara bir dünyayı isteyenler var aramızda Oyun ister bazen büyükler tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Hey hey günaydın çocuklar günaydın Siz hiç kırmızı bir ağaç gördünüz mü Hey hey günaydın çocuklar günaydın Gökyüzü neden mavi düşündünüz mü Başak sarı çim yeşil her şeyin bir rengi var değişmez doğanın dengesi Mor turuncu sarı eflatun pembe haki çamur bile kahverengi Oyun ister bazen büyükler tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Uzakta bir ülkede insanlar anlaşmış tam silahları bırakırken İçlerinde ikisi hemen karşı çıkmış sonuçta onlar kazanmış İkisinin de önünde birer düğme varmış biri yeşil diğeri kırmızı Bir iki üç demişler basıvermişler ve sonunda dünya kapkaranlık olmuş Tam istedikleri gibi Oyun ister bazen büyükler tabancalar kılıçlar tüfekler Zevk meselesi bu karışılmaz Tartışılmaz zevkler ve renkler sizin olsun bütün bu zevkler Bırakın renkleri çocuklara Oyun ister bütün çocuklar |
Gülpembe - Barış Manço
Sen gülünce güller açar Gülpembe Bülbüller seni söyler biz dinlerdik Gülpembe Sen gelince bahar gelir Gülpembe Dereler seni çağlar sevinirdik Gülpembe Güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin inanamadık Gülpembe Bizim iller sessiz bizim iller sensiz olamadı Gülpembe Dudağımda son bir türkü Gülpembe Hala hep seni söyler seni çağırır Gülpembe Güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin inanamadık Gülpembe Bizim iller sessiz bizim iller sensiz olamadı Gülpembe Gözlerimde son bir bulut Gülpembe Hala hep seni arar seni bekler Gülpembe Dudağımda son bir türkü Gülpembe Hala hep seni söyler seni çağırır Gülpembe |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:37 . |