![]() |
Sevseydin Gitmezdin...
Ve işte geldi***8230;ayrılık zamanı. Ayrılık bizden uzak sanırdım. Kapımızı çalmaz, gelip geçer sandım, yanılmışım. Dur gitme demeye hiç niyetim yok, vermissin kararını sen. Tamam***8230;hadi git! Ardına bakmadan vur kapıyı git! Gözlerimden akan yaşlara aldırma, hep akarlar zaten. Bana bakma sen git hadi! Içimden ***8220;hayır gitme***8221; dediğimi anlıyormuş gibi bakma gözlerime. Bakma artık! Uzattın....gideceksen çık git hadi! ***8220;Seni seviyorum***8221; demek geliyor içimden. Ama demiyorum, demiyeceğim de. Yine yalan söylüyeceksin çünkü, ***8220;Bende seni seviyorum***8221; diyeceksin. Sevseydin gitmezdin........ |
BANA BU DANSI LÜTFEDER MİSİN?
Dünyama gelip de hemencecik gidişinin üzerinden aylar geçti. Sen belki çoktan unuttun beni ama ben seni hep sevdim, Hem de ilk günkü gibi. Geceler boyu, yalnızlıkla dans ettim. Tıpkı seninle olduğu gibi. Ama artık yalnızlıkla dans bitti. Geceleri paylaştığım biri var, aynı senin gibi. Sanki sen geri gelmişsin hayatıma. Oysa hayatıma gelen, bırakıp da giden değil. Ben her ne kadar ikisine de "sen" desem de... Bu seni çok sevdim ben. Simdi seninle dans etmek istiyorum. Öteki seni istemiyorum. Hani bırakıp da giden seni... Görüyorum ki, zorluklara, sorunlara, acılara rağmen dans etmeyi oğrenmişsin. Bana bu dansı lütfeder misin? |
BİRGÜN
Bir gün seni anlatacağım. Gidişi gelişinden çabuk oldu, Bitişi, başlamasından kolaydı ***8220;Bir sevda rüzgârıydı Esti, geçti.***8221; diyeceğim. Bir gün seni unutacağım. Ellerini, gözlerini, Dokunuşunu, öpüşünü Ve sana ait herşeyi... ***8220;Biri vardı bir zamanlar Yıktı, geçti.***8221; diyeceğim. Bir gün seni tekrar yaşayacağım. Gözlerim kapanırken Son kez hatırlayacağım... ***8220;Birini sevmiştim bir zamanlar Hâlâ seviyorum.***8221; diyeceğim... |
Adını Bilmeden Sevdim
Ben, seni; adını bilmeden sevdim. Ve, ***8220;var***8221;lığınla gülüşünü... Ben seni, yaşını bilmeden, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ve, ***8220;yar***8221;lığa süzülüşünü. Ben seni, sesini duymadan sevdim... Ve duymadan nefesini. Ben seni adını bilmeden sevdim... Ama; sevdim!.. Üşüyüşünü sevdim... Üşüyüşünü sevdim onüçüncü ayın ilk günü; ***8220;Gel, ısıt***8221; deyişini!.. Bekleyişini sevdim beşinci mevsimin gün bitimlerinde, bilerek gelmeyeceğimi... Akşam alacalarının gönlüne yürüyüşünü sevdim... Ve, kıpırtısız, karanlığa gömülüşünü sevdim. Bir de; ***8220;Gel, ışıt***8221; deyişini!.. Ben seni, adını bilmeden sevdim. İhtiyacım... Cevabım... İsimler koydum sana; bahar yelim, çiçek tarlam... Gökkuşağım, ışığım... Kuşkanadım, pembe rüyam, çiy tanem... Seni, adını bilmeden sevince öğrendim; seni sevmek için gerekmiyordu ismini bilmem... ...Sevdim işte! Ben, seni; yaşını bilmeden sevdim... Yani bilmeden sevdim deden yaşında mıyım, torununla akran mı! Ben seni, gözünü-kaşını bilmeden sevdim. Ben seni, sesini duymadan sevdim. Ve hatta öğrenmeye korkarken, bilmeye kıyamazken seni... ...seni sevdim. Seni sevdim. İçime salıncaklar kurdum gönlümün ipleriyle... Oturdun, sallayamadım; dokunurum diye korkumdan! Dolaştın boynuma bir sarmaşık gibi; okşayamadım. ...Koklayamadım! Dalgalarını taramamış olan parmaklarım yabancı saçlarına... Ve hâlâ bilmiyorum, gözlerin ne renk?.. Hangi yıldızlar mahpus içinde? Ve ben sana hâlâ seni sevdiğimi söyleyemedim!.. Ama ben seni; adını bilmeden, yaşını bilmeden... Yüzünü bilmeden, sesini bilmeden... ...seni bilmeden sevdim. Seni, ***8220;bilmeden***8221; sevdim! Senin olmadığın ve benim olmadığım bir sokaktaki köşebaşında çarpıştı duygularımız! Döküldü içindekiler ve döküldü içimdekiler... Sen yoktun orda ve ben de yoktum; Ama sevda vardı! Ve, ben; seni adını bilmeden sevdim Muammer Erkul |
Altın Kafes İdi Benim Durağım
Altın kafes idi benim durağım Dost elinden yaralandı yüreğim Evvel yakın idim şimdi ırağım Felek beni nazlı yârdan ayırdı Dostumun yaylası çayır çimendi Şu şirin dillerden ikrarın verdi Yeminler eder de ayrılmam derdi Felek beni nazlı yârdan ayırdı Kumaş olam arşın arşın yırtılam Köle olam çarşılarda satılam Vadem yetmedi ki ölem kurtulam Felek beni nazlı yârdan ayırdı Der Karacaoğlan yanam alışam Akam gidem şu sulara karışam Yol başına gelmiş varam danışam Felek beni nazlı yârdan ayırdı Karacaoğlan |
Aşk
nereden başlasam, nasıl söylesem aşk yaşanır anlatılmaz ki ne saçı, ne gözü, ne de gölgesi aşk insanoğlunun kendisi gülüm olunmaz dertlere gülüp geçerken bir tatlı sevince günlerce yanıp işinde, okulda veya kahvede aklımın bir yerinde hep o var demek bazen yıldızlara, bazen güneşe bazen karanlığa kafa tutmaktır. ranzama uzanıp ızdırap içinde uyuyup uykusuz uyanmaktır. bir kere gönlüme düşerse bu ah alışır, tutuşur, yanarsın eyvah bazen sevap, bazen gizli bir günah aşk insanoğlunun kendisi gülüm. onu her gördüğünde renginin kızarıp dilinin tutulduğu an dizlerinin bağı çözülür ya birden kalbinin hızlı hızlı vurmasıdır. Osman Öztu |
SEVDIGIM
Sevdigim eskiye donmek icin neler vermezdim Ama bilseydim bukadar sevdigimi inan demezdim Ayrilik kelimesi cikmisti bikere agzimdan kahretsin Bin pismanim sevdigim tek sevdigim sensin askim ayri kalsak bile yuregim herzaman seninle Hani derler ya ayrilik olum gibi geldi diye Suan ne demek istediklerini oyle iyi anliyorumki Bu acim ustune birde kotu haber eklendi Yikildim birtanem Nisanlanacakmissin Hani bensiz olmazdi hani beni seviyordun Nerden bilebilirdimki birtanem zorla nisanlaniyorsun Neden yaptilar bunu askim yoksa benmi gec kaldim? disardakiler bilmez icimden gecenleri Kan agladigimi bilmezler Sevdigim Umrumda olmadigini dusunurler birak dusunsunler Sen biliyorsunya sevdigim o yeter bana Nisan davetiyelerin basilmis dagitiyorlar bir kez daha oldum ben sevdigim gitme nolur gitme nisanin geldi catti icim icimi yiyordu gelmiycektim sevdigim ama yinede geldim Hayir birtanem onun elini degil benimkini tutmaliydin Sevdigimdin herseyimdin ama simdi gidiyorsun Birden dondun ve bana baktin dolu gozlerinle Gitmek istemiyorum der gibiydin sevdigim dayanamayip gittim seni koluma takip goturemedim bu kiz benim helalimdir kimseye veremesziniz diyemedim suc benim birtanem nasil yasarim ben bu aciyla Seni hala cok ama cok seviyorum sevdigim Aradan zaman gecti haber alamadim senden ama yine 1 gun aci haber geldi kulagima evlenmissin bu siiri duydugunda sakin aglama emi.. ben seni hep sevecegim ikimiz icinde aglarim ben SEVDIGIMMM..... |
Sana Ulaşır Şiirlerim
Her nerede ve ne yapıyor olmanı bilmememe rağmen Biliyorum ki, sana ulaşır şiirlerim Dolu dolu yaşarken hayatın anlarını, bir eksiklikler hissettiğimde Kim olduğunu bilmeden seni düşünerek avuturum kendimi. Yaşanılan anın her damlasında bir gurbet sancısı, Sana duyduğum his hasret acısı, Her günün sonunda sana yaklaşmanın, seni yaşamanın heyecanı. Biliyorum, sana ulaşır şiirlerim. Seni sensiz yaşamakla veriyorum hayatın en acı sınavını Biliyorum geçeceğim, zor da olsa bu imtihanı Unuturum seni düşündüğümde çektiğim sıkıntıları Sen duymasan da sana ulaşır şiirlerim Bir bilmece gibi oldu bu aşk Her anı, her saniyesi karmaşık bir senle dolu Her anım ancak seni düşündüğümde dopdolu Sen bilmesen de sana ulaşır şiirlerim Bir şiir yazıyım diyorum, Mısra mısra, kafiye kafiye.. Her şeyiyle beni ve aşkımı yansıtan Bir şiirim olsa diyorum bizi birbirimize kavuşturan |
Gelemiyorum yanına !
O kadar çok engel var ki arada Bir uçurtmanın kuyruğuna takılıp gelmek istedim; Çekmedi yorgun bedenimi. Bulutlara takılmayı denedim; Bir yıldırımla attı üzerinden. Dalgalara bıraktım kendimi kıyılarına vurmak için Kağıttan bir gemi kesti yolumu Koparılan takvim yapraklarıyla gitgide tüketiyor zaman beni Gün geceye gömdü gözlerimi Gece güne savurdu yüreğimi Küle dönen kor tenimde İzi kaldı dokunuşlarının. Üşüyorum... Sıcaklığını bulmak için vurdum kendimi sahranın göbeğine. Güneşin ortasına attım ip merdivenimin ucunu. İp tutuştu... Ben yanamadım. O kadar nasırlaştı ki sensiz can Öylesine mahsun kaldı ki duygular Sevda nerdedir, Özlem ne tarafa düşer? Ne yönüm kaldı, ne mevsimim Sana çıkan yolu bulamadım... Tuttuğum nefeste kaldı, Bir boğum daha ukte sevdam. |
bu şiirimi benim cok degerli olan birisine armagan ediyorum
DENİZ YILDIZLARI Duyulur muydu okyanuslarda bir deniz kızının ağlayışı; merak ederdik beyaz köpüklü dalgalar, kırılgan hıçkırıklar ve alaca karanlıkta yuvarlanan pırıltılarda görülür müydü bir denizkızının ağlarken geceye döktüğü denizyıldızları. Ya biz, ya siz, ya denizkızı için yolardık papatya yapraklarını; ne çıkarsa bahtımıza uçuşurdu ateşböcekleri***8217; nin kanatlarında. Gizlemişti bizi sazlıkta küçük göletlere merakımız gömülüyken kumsala yan yana ayaklarımız sonra o sesler gelen gümbürtüler göklerden anlamıştık okyanusun kırılan kalbinde aradığımız denizkızını bulduğumuzu görüyorduk, gün gidiyor ay doğuyor o ağlıyordu. Anlıyordum ben tüm kıyılardan görülen kara bir bulutu yararak kamçı gibi çakan yıldırımlar ağlatıyordu denizkızlarını. Sen, ayıramamıştın hiç birini o zamanlar hepsi bir, hepsi okyanus, hepsi denizdi. Bir farkı yoktu kin tutan ayrılıkların içimizde gizlediğimiz okyanus sahilinden. Sanki kıyılarda bilmeden bastığımız denizkestaneleriydi acıtan adımlarımızı saklandığımız o sazlıkta hep aynı kaldı böylece karanlık sulara birer birer parıldayıp akan ve okyanuslara yanıp dökülen denizyıldızları. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:57 . |