![]() |
İlahi GözLerin..
Medet bekliyorum vurduğu yerde Oralı olmuyor siyah gözlerin. Gönlümü dağlıyor gördüğü yerde Kanıma susamış silah gözlerin. Her yalan sözüne iftira ekler Sayısız suçunu sırtıma yükler Cenneti müjdeler ibadet bekler Şeytanın taptığı ilah gözlerin. Feryadım asılsız şikayet değil Laf değil söz değil rivayet değil Yetim hakkı değil cinayet değil Korktuğum en büyük günah gözlerin |
Irak***8217;lı Bir Çocuğun Şiiri
Merhamet hür Dünyaya bu kadar mi IRAK ' ti? Ben Basralı Ömer, Belki haberin yoktur diye yazıyorum Mr. Franks. Önce demokrasi yağdı göklerimizden, Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet palet. Ve insan hakları Namlularından Saniyede bilmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anladım koptuğunu ayaklarımın. Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar Vücudunda babamın. Annem yoktu zaten Ben doğarken ilaç yokluğundan ölmüş Ambargo falan dediler ya Anlamadım çocukluk akli iste Oluşmadan sökülmüş. Sizde de barış böyle midir Mr. Franks? insan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mi orda da? Düşer mi ayin kan gölüne aksi Güpegündüz düşer mi Pazar yerine demokrasi? Zenginlik insanları korkudan uykusuz bırakır Kuşlar gökyüzünü terk eder mi orda da? Babamla mırıldandığım son dua dilimde ayaklarımın hastanede Ve giymeye kıyamadığım pabuçlar Kaldı elimde. Çocukların var mı Mr. Franks? Al, oğluna götür onları Bari ise yarasın Kim bilir belki baktıkça Bazen beni hatırlasın. Bu nasıl demokrasi Mr. Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür Dünyaya Bu kadar mi IRAK ' ti? |
kırık bir aşk.................hikayesi bu...***9829;
***9829;umutsuzluklarla..........ve hüzünle dolu...***9829; ***9829;güneşinden yoksun; umut, bulutlar ardında***9829; ***9829;gökyüzü kapkaranlık ve biz burada ışıksızız***9829; ***9829;yollar aşılamaz türden, ufuklar bizden uzak***9829; ***9829;bugünler mutsuz ve yarınlar çok umutsuz***9829; ***9829;amaçlar belirsiz ve araçlar çok yetersiz***9829; ***9829;görüşebilmek zor, görüşmemek zor.***9829; ***9829;sevebilmek ve de sevilebilmek***9829; ***9829;ne kadar mümkün sence?***9829; ***9829;ne kadar olası bu düş?***9829; ***9829;birleşebilir miyiz?***9829; ***9829;sen-ve-ben***9829; ***9829;bir gün!***9829; ***9829;***9829;***9829;***9829; Dize geldim anladımki bu alem budur Yazamadım sevdiğime beş altı satır Neyse dedim ve duruldum tutuldum aşka Hem üzüldüm hemde üzdüm susaydım keşke Duman oldu o halimden eser kalmadı Aşkım ziyanım gülüm baharım Meyhanelerde sakiler derman olmadı Çok istedim olsun diye sensiz olmadı Bana yine gül yüzünle gel tek sözünle gel Gözüm yolda gönlüm sende kaldığı anda gel Yana yana yaz oldu kışım kor oldu düşüm Can yürekte yürek sende kaldığı anda gel Geceleri gündüzlere katıp dururuken Sıkılmadan orda burda atıp dururken Uzun ince bu yollarda kayarken alem Ne hallelere düştük ulan durup dururken Duman oldu o halimden eser kalmadı Aşkım ziyanım gülüm baharım Meyhanelerde sakiler derman olmadı Çok istedim olsun diye sensiz olmadı Bana yine gül yüzünle gel tek sözünle gel Gözüm yolda gönlüm sende kaldığı anda gel Yana yana yaz oldu kışım kor oldu düşüm Can yürekte yürek sende kaldığı anda gel |
beni bugün sevdigin gibi YARINda severmisin?
gözlerimde hatira izleri biraktin biliyormusun? tek eksik olsan senin yoklulugun ama biliyorumki, bir gün hep heryönümde olacaksin. zaten icimde hissettigim askta kaliyorsun, var oldun, öyle kalacaksin bende. cok seviyorum seni, hemde gönlümden. senden uzaklara gidemedim yollara dalarken inandigim bir hayala uzattim ellerimi, bende emanet biraktigin gamzene hayranim sadece yakisan ümidimi kesfettirdigin duygunla, benden hic bikmazsin degilmi yeminim beni sevmekten hic bikmazsin degilmi? hatirlatmak istedigim birsey var: 'seni herzaman canimdan cok sevecegim...' nokta nokta nokta |
AFET BENİ YÜREĞİM.....
Açtırdım kapılarını seni sevmeyene,derinlerdeki güzellikleri görmeyene...Sevgisizliklerine hapsettim seni... Affet beni gözlerim... Sana bakmayan gözlerin esiri etti.Gülerken saçtığın ışığını zindana çevirdim... Affet beni dizlerim... Gelmez yarin yolunda beklettim.Ayakta durmaya dermansız ettim. Affet beni sözlerim... Her acı sözü yutup;hep tatlı sözler söylettim.Zehir sözlere sevgi sözlerimi ziyan ettim... Affet beni kollarım... Seni sarmayan kollara her daim açık beklettim. Gelmeyince zalim yar,sevdalara seni açmamaya yeminler ettim... Affet beni gülüşlerim...Yalancı gülmelere kanıp gönülden gülmelerimle karşılık verdirdim.Yüreğimi ağlattılar sen yine de gülmeye devam ettin... Affet beni ellerim... Uzanmaz elleri tutmanı,hiç bırakmamanı senden bekledim.Bomboş kalınca üşüdün soğukluğun yüreğime işlettin... Affet beni Yarabbim... Verdiğin bu canın hakkını veremedim... Yüreğimi bir kulun yaralamasına,gözlerimi ağlatmasına,Kollarımı bağlatmasına izin verdim... Affet beni yarabbim O'nu çok sevdim.... Doğru zamanlarda yanlış insanlara,yanlış zamanlarda doğru insanlara mahkum oldu bu yürek... Belki doğruyu görmeye yetmedi gözlerim.Belki de yanlışı silmeye yüreğim... ''ANLADIM ANLADIM BİTSİN ANLADIM BENİM DEGİLSİN ANLADIM GÖNLÜN SEVİNSİN OLAMAYIZ SENLE GAYRI YOLUMUZ EZELDEN AYRI ANLADIM YARİM DEGİLSİN ARTIKKK...'' |
IKI YOL
Iki yol var gidebilgim, biri sana giden..... digeri ölüme..... Sana giden yolda trafik kontrolleri var, oysa bende ehliyet yok! Diger yol serbest, ama, ona gidecek istek yok. |
BÖYLE SEVDİM İŞTE
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. Çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin. Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. Çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle... Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. Seni severken yorulmadım. Çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin. Sevdim işte ötesi yok... |
Al***305;nt***305;:
Güzel hatta süper bir siir :) |
Al***305;nt***305;:
|
Kizil bir günesin önünde mavi bir yelkendir hayat.
Alir götürür seni bilinmedik derinliklere. Sevda mavidir, mavi ise umut. Sende yüregini hep mavi tut. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:13 . |