![]() |
Iraktan Gel Iraktan
Bartın-Sezai Çağdaş-TRT Iraktan Gel Iraktan Seviyorum Yürekten (Mantar Kurur Kuraktan) Bir Kere Öpemedim O Gül Yüzlü Yanaktan Sazı Almış Eline Düğüne Mi Gidiyor Oturmuş Pencereye Beni Deli Ediyor Sazı Almış Eline Vuruyor Tellerine Kömür Gözlü Sevdiğim Gurbanım Dillerine Vur Davulcu Davula Gümbür Gümbür Gümlesin Sevdiğin Almayan Ben Evlendim Demesin A Benim Sızsım Yavrum Bi'yolcuk Öpsem Yavrum A Benim Altın Dişlim Yanıyor Benim İçin |
Irmak Kenarında Bir Kuru Meşe
Rumeli/Varna-Hafize Gün (Besimova)-Mehmet Özbek Irmak (Da) Kenarında Bir Kuru Meşe Meşenin Yaprağı Kalmış Güneşe O Yarımın Elleri Pek Nazik Dayanmaz İşe Yandım Anam Yandım Yandan Bakana Canım Da Kurban Olsun Yanılma Da Yatana Irmak (Da) Kenarında Bir Yeşil Çadır Çadırın İçinde Bir Civan Yatır O Yarımın Kalbi Pek Katı Hiç Bilmez Hatır Yandım Anam Yandım Yandan Bakana Canım Da Kurban Olsun Yanılma Da Yatana |
Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı (U.H.)
Kerkük-Abdülvahit Küzecioğlu-Nida Tüfekçi Dağlar Yeşil Boyandı Kim Yattı Kim Uyandı Kalbime Ateş Düştü İçinde Yar Da Yandı Su Serptim Ateş Sönsün Serptiğim Su Da Yandı Aman Aman Elüvden Niçin Bunca Zalımsan Heç Bilmem Hara Geldim (Baba Bugün ) Dağlar Başı Kar Olur Benzim Sarı Hulkum Dar (Gözlerim Ağam) Her Gelen Benzim Sorar Bilmez Kalbimde Ne Var Aman Aman Elüvden Niçin Bunca Zalımsan Heç Bilmem Hara Geldim (Baba Bugün ) Yar Dağlıdır Sinemde Yar Dağıdır (Gözlerim Ağam) Başımda Gam Yuvası Dağıtsa Gam Dağıdır Gurbanam O Zülfüne Gün Vurar Yel Dağıdır Aman Aman Elüvden Niçin Bunca Zalımsan Heç Bilmem Hara Geldim |
Bade-i Lebinden
İbrahim Hakkı-Yavuz Top Bade-i Lebinden Nuş Eden Aşık Ne Gezer Mescitte Meyhaneler Var Onun İçin Kimseyle Etmez İlişik Nasibini Almış Divaneler Var Aşık Olan Aşk Oduna Alışır Sadık Olan Erenlere Karışır Meyhaneden Çıkar Gelir Ulaşır Hakka Vasıl Olmuş Mestaneler Var Hakkı Gel Sırrını Eyleme Zahir Öyle Bir Yol Tut Ki Olasın Mahir Harabat Ehline Hor Bakma Şakir Defineye Malik Viraneler Var |
Bağlamamın Düğümü
Orta Anadolu-Sarı Recep-Muzaffer Sarısözen Bağlamamın Düğümü, İsterler Öldüğümü. Sağ Yanım Yastık İster, Sol Yanım Sevdiğimi. Aman Aman Bağlamamın Telleri, Açıldı Mı Yaylaların Gülleri. Türkmen Kızı Kınalar Yakmış Eline, Altın Kemer Yakışıyor Beline. Yaylaya Gidesice, Gülleri Salasıca. Ah Ne Yaman Güzelleşmiş, Allah'tan Bulasıca. Aman Aman Bağlamamın Telleri, Açıldı Mı Yaylaların Gülleri. Türkmen Kızı Kınalar Yakmış Eline, Altın Kemer Yakışıyor Beline. |
Baharım Sensin
Ali Rıza Binboğa Baharı Beklerim Güllerim Bitsin, Yarimi Beklerim Ocağım Tütsün, Baharım Sensin Güllerim Bitsin Ocağım Tütsün...Oy... Gele Yar. Sevdalı Gönlüme Doğmadı Güneş, Aradım Yıllardır Bulamadım Bir Es, Muradım Gele Güllerim Bite Ocağım Tüte...Oy... Gele Yar... Baharım Sensin Güllerim Bitsin Ocağım Tütsün...Oy... |
Hacı Bektaş Veli Dost
Aşık Mahzuni Şerif Sensiz Dünyanın Tadı Olur Mu? Adı Güzel Hacı Bektaş Veli Dost Seni Bilmeyenler Hakkı Bilir Mi? Adı Güzel Hacı Bektaş Veli Dost Ulu Dost Canım Dost Elimi Bilmezdim Eli Bildirdin Yalan Söylemeyen Dili Bilirdin Harama Çökmez Beli Bilirdin Adı Güzel Hacı Bektaş Veli Dost Ulu Dost Canım Dost Yunus'a Yarenden Taptuk Emre'ye Kırk Yıl Dağda Gezdi Gönül Vermeye Her Can Layık Değil Seni Sevmeye Adı Güzel Hacı Bektaş Veli Dost Ulu Dost Canım Dost Der Mahzuni Eşiğini Bulayım Yüzlerimi Tozlarına Dolayım Kul Eyle Kapında Kurban Olayım Adı Güzel Hacı Bektaş Veli Dost Ulu Dost Canım Dost |
Halay Başı Kim Çeker
Sivas-Ali Baştuğ-Mustafa Özgül Halay Başı Kim Çeker Bir Edalı Kız Çeker O Kız Yolu Şaşırmış İnşallah Bize Gider Halaylı Yar Halaylı Maşrabası Kalaylı Halayda Gördüm Seni Gül İken Derdim Seni Öpmeye Kıyamazken Ellere Verdim Seni Halaylı Yar Halaylı Maşrabası Kalaylı Girerim Böylesine Şehitler Yaylasına Şehitler Konup Gitmiş Giderim Ardısıra Halaylı Yar Halaylı Maşrabası Kalaylı |
Hal Yaman Oldu
Yavuz Top Sen Bu Ellerden Gideli Yar Bu Ellerden Gideli Hal Yaman Oldu El Yaman Oldu Gel Yaman Oldu Kimse Sormadı Halimi El Yaman Oldu Hal Yaman Oldu Gel Yaman Oldu Garip Olduğum Bildiler Kolum Kanadım Kırdılar Bakıp Halime Güldüler El Yaman Oldu Hal Yaman Oldu Gel Yaman Oldu Yıllardır Haber Gelmedi Sensiz Hiç Yüzüm Gülmedi Gayrı Tahammül Kalmadı Hal Yaman Oldu Gel Yaman Oldu El Yaman Oldu |
Hangi Dağın Ardındasın Sevdiğim (U.H.)
Ali Kızıltuğ Hangi Dağın Ardındasın Sevdiğim Oyannıya Dönem Dönem Ağlıyam Bir Mektup Yolla Ki Gurban Olduğum Yüzlerime Sürem Sürem Ağlıyam Ya Bir Komşularda Ya Bir Dosttaysan Bir Şeye Üzüldün Kara Yastaysan Yataklara Düştün Ağır Hastaysan Karaları Giyem Giyem Ağlıyam Kızıltuğ'um Gurbet Elin Yolunda Nazlı Yarinen Ayrı Düştük Sonunda Sen Öldüysen Neyim Kaldı Sılada Gurbet Elde Duram Duram Ağlıyam |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 . |