![]() |
Rüya - Barış Manço
Yalnız bir gece yine sensizim odamda Keşke şimdi sen olsaydın yanımda Nerde eski günler tüm güsel anılar Dilerim onlar tekrar yaşanırlar Dayanamıyorum artık seni yokluğuna hayalinle hep kendimi avutsam da . . Seni istiyorum ben hayalini değil Bana yazılmışsın sen kaderine eğil Yağmurun sesinde yağan damlalarda Çalan her kapı her telefonda, Seni düşündüğüm anlarda,rüyalara daldığımda Sen varsın her anımda Gözlerim gözlerini gördüğünde Birden çırpınır yüreğim duramaz yerinde Sana dokunmak, sana sarılmak isterim Doyasıya ama düşlerimde... Hep birşey var sana söylemek istediğim Senin hiç duymadığın benim defalarca hayallerime söylediğim . . Ah bir de sana söyleyebilseydim ! Keşke şu an yağan yağmur olsan |
S.O.S. Aman Hocam - Barış Manço
ABCÇDEFGĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ S.o.s. aman hocam S.o.s. canım hocam Yardım et hocam kurban olam S.o.s. hipotenüs S.o.s. maltotenüs S.o.s. malpighi boruları aristo mantığı diyojenüs sırları S.o.s. aminoasitler S.o.s. aldoasitler S.o.s. ercik bezleri öklid pisagor fakülte tezleri S.o.s. ****nefrozlar S.o.s. omurgasızlar S.o.s. petek gözleri kulağında hocanın altın sözleri |
Sahilde - Barış Manço
Yıllar önce yine böyle bir ağustos akşamı Seninle yürümüştük bu sahilde Bilmem hala benim gibi sen de hatırlar mısın El ele söz vermiştik bu sahilde Seni bana çok gördüler İnanmadın mı bana unutmam demiştim sana O sabah ayrılırken Şimdi bilmem kim bilir hangi sahilde nerdesin Ben yalnız, acaba sen kiminlesin Seni bana çok gördüler İnanmadın mı bana unutmam demiştim sana O sabah ayrılırken Herkes duysun tertemiz aşkımın öldüğünü Tek başıma kutladım yıldönümünü |
Sakız Hanım - Mahur Bey - Barış Manço
Çocukluğunun geçtiği o mahallede Başı boyalı ahşap eski bir evde otururlardı Sakız hanımla mahur bey Bembeyaz tenli bembeyaz saçlıydı sakız hanım Zaten onun için sakız hanım derdik kendisine Pamuk gibi elleriyle kemençe calardı Eşi mahur bey önce biraz nazlanır Sonra oda kanunuyla eşlik ederdi sakız hanıma Beraber meşk ederlerdi Yaz akşamlarında Açılırdı perdeler Yorgun ellerinden Dökülürdü nağmeler İki yıl kadar oluyor Önce kanun sustu eski evde Birkaç ay sora da kemençe Ve başı boyalı ahşap evin perdeleri Bir daha açılmamak üzere kapandı |
Kezban - Barış Manço
Ateş sadece düştüğü yeri yakar nedir bu dünyanın hali Bir sana bir bana al gülü ver gülü sev beni seveyim ki seni Dünyanın hali böyle Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban Babası yıllarca didinip çabalamış oğluna bir bağ bırakmış Hayırsız evlat üzümünü yemiş ama merak edip sormamış Dünyanın hali böyle Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban Al gülü ver gülü kezban al gülü ver gülü Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban |
Kazma - Barış Manço
Selam büyükler merhaba çocuklar Bu akşam size yeni bir öyküm var Dilim sürçerse kusura bakmayın Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var Diyeceğim o ki kişi yetinmeli Yaşam dediğin kısacık bir çizgi Namus şeref onur hepsi güzel ama En önemlisi helal alınteri Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür dersen Kaz gelen yerden tavuğu esirgemezsen Bu kafayla bir baltaya sap olamazsın ama Gün gelir sapın ucuna olursun kazma En güzel pilav dimyatta pişer Yanında hoşaf pek güzel gider Sen yan gelip yatar karnın guruldarken Evdeki bulgur herkese yeter |
Katip Arzuhalim - Barış Manço
Kurban olam kalem tutan ellere Katip Arzuhalım yaz yare böyle Şekerler ezeyim şirin dillere Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey bitanem emey hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey hey Pir Sulatan Abdalım hey hızır başa hey Gör ki nelir sağ olan başa hey Beni hasret koydun kavim kardaşa hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey bitanem emey hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey hey Yıl 1535 Pir Sultan Abdal bunu böyle söylemiş Söylemiş ya bunun birde evreni var Katip al kalemi birde benden yaz Oy oy gelmişler şu dağların ötesinden Burası bize ota olsun yurt olsun demişler Boy boy yerleşmiş boy boy büyümüşler Her sabah gün doğusundan iki mızrak boyu yükselen güneş Bir gün kendini göstermeyince Kara bulatlar dolaşmış bu cennet vatanın üzerinde Küçük büyüğü saymaz olmuş Kardeş kardeşe küsmüş En acısı bacılarımızın yüzüne bakamaz olmuşuz 1535 1635 1735 1835 1935 35 te benden koyun kardeşlerim 1970 e geldik bir uğursuzluk çöreklenmiş ki başımıza Oysa deli gönül neler ister Barış bir yavrusu olsun ister Adını bile hazırladı oğlansa ozan kızsa ceylan Ceylan buz gibi pınarların aktığı zümrüt ovalarda Taştan taşa seksin Ozan Ardahandan Kırkpınara dolaşsın anlatsın Karacaoğlanı Pir Sultan Abdalı Köroğlunu Davullar yine vurulsun güneş yine iki mızrak boyu Yükselsin gün doğusundan bitsin artık bu küskünlük kardeşlerim Yarın tarih önünde hesap verirken yavrularımız bizi kınamasınlar |
Katip Arzuhalim - Barış Manço
Kurban olam kalem tutan ellere Katip Arzuhalım yaz yare böyle Şekerler ezeyim şirin dillere Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey bitanem emey hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey hey Pir Sulatan Abdalım hey hızır başa hey Gör ki nelir sağ olan başa hey Beni hasret koydun kavim kardaşa hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey bitanem emey hey Katip Arzuhalım yaz yare böyle Güzelim emey civanımım emey hey |
Kara Sevda - Barış Manço
Nasıl anlatsam bilemiyorum içim içime sığmıyor O deli dolu neşe dolu kişi ben değilim sanki Dışarısı buz gibi lapa lapa kar var benim içim yanıyor Eksi kırk derece soğuk suda bile yüzerim inan ki Karasevda karasevda dedikleri daha ne olabilir ki Karasevda karasevda seni benden kim ayırabilir ki Çocukça bir aşk deyipte geçme sakın gülme halime Nasıl oldu anlayamadım ama seviyorum seni delicesine Nasıl anlatsam bilemiyorum gözlerim kararıyor Tepe taklak oldu dünya sanki Bütün aşıklar el ele kol kola cıvıl cıvıl geziyor Bense Nuh'un gemisinde tek başıma gibi inanki Karasevda karasevda dedikleri daha ne olabilir ki Karasevda karasevda seni benden kim ayırabilir ki Çocukça bir aşk deyipte geçme sakın gülme halime Nasıl oldu anlayamadım ama seviyorum seni delicesine |
Kalpler Beraber - Barış Manço
Çağırdı beni sanki rüzgar fısıldıyor seni Sanki kaybolan aşkımı yeniden yaşar gibi Kalpler beraber gözler beraber El ele seninle güzeldi geceler Sevdalılar kumrular gibi kuytularda kayboldu şimdi Sensiz geçmiyor günler sensiz bitmiyor geceler Kalpler beraber gözler beraber El ele seninle güzeldi geceler |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:27 . |