![]() |
Gülüm gülüm, gülüm gülüm
Akşam oldu bugün yine Gülüm gülüm, gülüm gülüm Hava bozdu birden bire Turuncu gemide yoldaşlar gidiyor Tüfekleri ellerinde Kalk gidelim evimize karlar yağacak Bugünde böyle geçti sanma Yarın neler olacak Gülüm gülüm, gülüm gülüm Hava bozdu birden bire Gülüm gülüm, gülüm gülüm Gözündeki yaş niye Turuncu gemi dönmeyecek geri Gözündeki yaşlar niye Deniz kenarı soğuk Hemde karanlık basıyor Havada tam kar havası ha Gidilmesi zor yer var gidilmesi gereken Hadi gülüm toparlan gidiyoruz Yaşamak için ölmek sırası bizde Gitmeden yetişelim gemiye çabuk |
Tut ki gecedir
Karanlik sivasir ellerine camlardan Birden kırmızıya doner trafik ışıkları Kükürtlü dumanlar yükselir Korkuya batmış cam kırığı adamlardan Tehlikeye büyür sakalları Tut ki gecedir İhbarlar birer sansar Bir telefondan bir telefona atlar Yeraltı örgütleri tetik üstünde Adres değiştirmis silah kacakcilari Fahişeler birbirinden kuşkulanıyor "Tut ki gecedir katiller huzursuz hırsızlar sinirli" Hainler ürkekçedir Elleri telefona kendiliğinden uzanıyor "ihanete gece muthis bir gerecedir ihbarlar birer sansar bir telefondan bir telefona atlar" Ihanet bir bilmecedir |
Uçun kuşlar uçun doğduğum yere
Şimdi dağlarımda mor sümbül vardır Ormanlar koynunda bir serin dere Dikenler içinde sarı gül vardır. Uçun kuşlar uçun burda vefa yok Öyle akar sular, öyle hava yok Feryadıma karşı aksi seda yok Bu yangın yerinde soğuk kül vardır. |
Ey sürüden arkaya kalmış yiğit
Arkadaşın gitti haydi sen de git Bak ne diyor ceddi şehidin işit Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola. Eşele bir yerleri örten karı Ot değil onlar dedenin saçları Dinle şehit sesleridir rüzgarı Haydi git evladım uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek on safa geçmiş bulun Uğurun açık olsun uğurlar ola Haydi levent asker uğurlar ola Yerleri yırtan sel olup taşmalı Dağ demeyip taş demeyip aşmalı Sende ki coşkunluğa er şaşmalı Kahraman askerim uğurlar ola Haydi git evladım açıktır yolun Zalimlere karşı bükülmez kolun Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun Haydi levent asker uğurlar ola Haydi git evladım uğurlar ola |
Bir ormanda tutup onu bağladılar ağaca
Yumdu sanki gözlerini uyur gibi usulca Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. Diz çöktüler karşısında sonra ateş ettiler Parçalanan yüreğine yuva kurdu mermiler Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. Gelip kondu bir güvercin ellerine o gece Kırmızı bir çelenk oldu bileğinde kelepçe Bir soğuk yel eser üşür ölüm, ölüm bile Anlatır akan kanı beyaz sesiyle. |
Yağmur yağar ıslanırsın vay aman
Güneş doğar kaybolursun vay aman Ay ışığı der durursun vay aman Yakamozsun sen Sessiz sessiz ağlar gibisin vay aman Zaman geldi gideceksin vay aman Bırak ay gitsin sen kal bu gece Umudumsun sen. |
Bu aşkın nüshası rüzgarlarda
Aslı bende kalacak Bizi hasret saracak Bulutlar çıldıracak Ayrılık başımı döndürüyor Kavuşmayı özlettin İntiharlar kuşandım Bu aşkı sen kirlettin Geçtim borandan kardan Yitirdim bahçeleri Ellerini tutamazsam gülüm Yatamam geceleri Bu aşkın nüshası rüzgarlarda Kahrı bende kalacak Sende ihanet gülüm Bende matem kalacak Bu aşkın efkarı şarkılarda Yüzün bende solacak Bizi zaman yenecek Ve anılar kalacak Geçtim borandan kardan Yitirdim bahçeleri Ellerini tutamazsam gülüm Yakarım geceleri |
Sokak ortasında bir kadın var bağırıyor
Kendini arıyor, kendini soruyor bağırıyor Sesi kulaklarımda bir kurşun gibi, patlıyor Yalan da olsa haklılar, diyoruz ama, Bu da yetmiyor Gece yarısı vardiyalarında işçiler tedirgin üşümekte İş'ten değil güç'ten degil içten, üşümekte Zaman geçmekte zaman gecikmekte, zaman üşümekte Yalan da olsa birleşiyorlar ama Bu da yetmiyor Gece yarısı bir müzisyen evine yine geç, dönüyor Taksi parası bile yok, cebinde ama evine, dönüyor İki damla yaş geliyor gözlerinden cigarası sönüyor Yalan da olsa zenginiz, Bu bize yetiyor Yalnızım yalnızlığım beni dinlemekte Yalan da olsa nevar ki bu şarkıyı söylemekte Yalan da olsa içimden bir bulut akıp gidiyor Yalan da olsa mutluyum ya, Bu bana yetiyor |
Yoksun... umurumda bile değil
Başucumda resmin hala duruyor Yoksun... defterimdeki yazın hiç silinmedi Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Gözlerimce gidişin hiç bilinmedi. Varsın böyle geçsin yabancı günler Varsın canımı yaksın yine yalnızlık Seninle doluyken baktığım dünler Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık. Yoksun... umurumda bile değil Dudağımda adın şiir oluyor Yoksun... ezberimdeki sevdan hiç okunmadı Eşiğimdeki ayak izin, hergün gelişin Yüreğime gidişin hiç dokunmadı. Varsın böyle geçsin yalancı günler Varsın canımı alsın yine yalnızlık Kokunu verirken vazomda güller Yıkar mı sandın beni bu yalancı ayrılık. Söz : Seda Akay |
Yangin gecesini giyinmistim
Ates Istanbul'a bulasmisti Yalnizdim zehirdim zehirliydim Bütün köprülerim atilmisti Gemimi ellerimle batirmistim Istanbul nefes nefes yaniyordu Sen tutusmustun yaniyordun Cigliklarin kulagimdan gitmeyecek Saclarin tutusmustu yaniyordu Ates dudaklarina bulasmisti Kimsecik yangini görmüyordu Bir damla su vermiyordu Sen bir cehennemdin yaniyordun Istanbul bir cehennemdi yaniyordu Ben eski cehennemdim yaniyordum Siirlerim haykirmaya baslamisti Duman beni bogmasa kör etmese Gözlerim kör olmasa ölmesem Seni görsem suclu gözlerini görsem Yangin gecesinde kayboldugunu Basima tas yagmasa düsmesem Gemilerm ates almasa gitmesem Istanbul yanmasa sen yanmasan Ben kendi kendimi yakacaktim |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:51 . |