![]() |
her şarkının içinde ben seni görürüm
sevdan bir nefes gibi çekmezsem ölürüm sabır kalmadı içimde dertler yaş oldu gözümde bu yoksulluk denizinde boğulmadan gel.. sensiz isyan ettim her an dünyam kahır,dünyam zindan yine başım duman duman olmadan gel.. yıllardır ne bir haber ne bir selamını aldım bu koskocaman dünyada sensiz yapayanlız kaldım sabır kalmadı içimde dertler yaş oldu gözümde bu hasretlik denizinde boğulmadan gel.. sensiz isyan ettim her an dünyam kahır,dünyam zindan yine başım duman duman olmadan gel.. |
Bu hasretlik kalır gitmez teninden
Eksilmez acılar ezik yüreğinden Alma başını nasırlı ellerimden Sen istedin gültenimde yaralar Bu ayrılık hem seni Hem beni yaralar Sel dağda birleşince Dağda güller ezilince Yara açtı gültenimde Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar Sel dağda kalır gitmez Sel altında güller bitmez Gültenimde yara geçmez Ağlar dağlar Dağlar ağlar Yüreğimi sancı sarar |
Sen benim hiçbir şeyimsin
Yazdıklarımdan çok daha az Hiç kimse misin bilmem ki nesin Lüzumundan fazla beyaz Sen benim hiçbir şeyimsin Varlığın yokluğun anlaşılmaz Galiba eski liman üzerindesin Nasıl karanlığıma bir yıldız olmak Dudaklarınla cama çizdiğin En fazla sonbahar otellerinde Üniversiteli bir kız uykusu bulmak Yalnızlığı öldüresiye çirkin Sabaha karşı öldüresiye korkak Kulağı çabucak telefon zillerinde Sen benim hiçbir şeyimsin Hiçbir sevişmek yaşamışlığım Henüz boş bir roman sahifesinde Hiç kimse misin bilmem ki nesin Ne çok çığlıkların silemediği Zaten yok bir tren penceresinde Sen benim hiçbir şeyimsin Yabancı bir şarkı gibi yarım Yağmurlu bir ağaç gibi ıslak Hiç kimse misin bilmem ki nesin Uykumun arasında çağırdığım Çocukluk sesimle ağlayarak Sen benim hiçbir şeyimsin |
Ben cürümüs bir asayim
Zindanlara yol eyledi dert beni Carmiha gerilmis bir Isa'yim Civilere zapteyledi dert beni Pir Sultan'i darda gördüm Daragaca vur eyledi ask beni Haci Bektas'i kirda gördüm Bir ceylana pir eyledi ask beni Her yangina her atasa Köz eyledi dert beni Bu daglara bu yollara Toz eyledi ask beni Ben yanarim ask icin Ben yanarim gül icin Bu ates sönmesin diye Ben yanarim kim icin Ben yanarim sen icin Bari sen yanma diye Ben yakilmis bir ozanim Yanginlara kül eyledi dert beni Kerbela cölünde bir Hüsetin'im Damla suya kul eyledi dert beni Ben Yunus'u nurda gördüm Dergahina gül eyledi ask beni O Mecnun'u firarda gördüm Bir Leyla'ya derleyledi ask beni |
Sen miydin o yalnızlığın mıydı yoksa
Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi Dilimizde akşamdan kalma bir küfür Salonlar piyasalar sanat sevicileri Derdim, günün birinde insan arasına çıkarmaktı seni Yakanda bir amonyak çiçeği Yalnızlığım benim sidikli kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi Kumkapı meyhanelerine dadandık Önümüzde; altınbaş, altın zincir fasulye pilakisi Ardımızda görevliler hızır paşalar Sabahları açıklarda bulurlardı leşimi Öyle sıcaktı ki çöpçülerin elleri Çöpçülerin elleriyle okşardım seni Yalnızlığım benim süpürge saçlım Ne kadar kötü kokarsak o kadar iyi Baktım gökte bir kırmızı, bir uçak Bol çelik, bol yıldız, bol insan Bir gece sevgi duvarını aştık Düştüğüm yer öyle açık seçik ki Başucumda bir sen varsın bir de evren Saymıyorum ölüp ölüp dirilttiklerimi Yalnızlığım benim çoğul türkülerim Ne kadar yalansız yaşarsak o kadar iyi |
Ağlama, bu günler gelirde geçer babam
Ağlama, bu dertler elbet biter babam Ocaksız köylerimde, dumanlar tüter elbet Ben yandım, sen yanma allah aşkına "burda, bu şarkımı söylerken, Benim türkiye'de yaşadığım çok zor günlerde, Bir merhabasını istediğim,fakat o merhaba'yı benden Esirgeyen Ulusal anlamda bu kaderi paylaştığım, Bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma İnce bir sitemdir... Umarım, Beni anlarlar" İki damla gözyaşımla Satıldım pazarlarda Kırdılar yüreğimi Kırdılar azarlarla Sürgünlere yolladılar Sabah dörtte yağmurlarla Ben yandım, Siz yanmayın allah aşkına Şimdilik, hoşça kalın gözüm! Hoşça kal, ey sevgilim Türkiye! |
Kimileri hep suçluyor
Kimileri sorguluyor Yaralı yüreğime kara çalıyor İhanet zincirini tutan utansın Dönüp arkasına bakan utansın Dost diye bağrıma bastığım insanlar Arkamı dönünce vuran utansın Durmadan hep soruyorlar Aç bırakıp gülüyorlar Emekleyen yüreğime usta diyorlar Usta değil acemi bir işçiyim ben Onurlu bir kavganın neferiyim ben Dostun dostu, düşmanımın eceliyim ben Bilip de söylemeyen diller utansın |
Söyle yağmur çamur
Değmedi yüreğime Şimdi ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Şimdi ben nerdeyim Sen nerde Dışarıda kar yağıyor Benim içime yağmur Ağlama gözbebeğim Biraz daha dur Yüregime basa basa İçimden yar gidiyor Ağlama iki gözüm Biraz daha dur Ay ayy ay ayy yanıyor ömrüm Vallahi yamur çamur Değmedi yüreğime Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle ben nerdeyim Sen nerde Söyle yamur söyle Değmeden yüreğime Söyle gökyüne O nerde Söyle baksın gece Dağlardan hasretime Söyle bilmesemde O nerde Söyle ay doğmadan Düşmesin yaş gözüme Söyle gökyüzüne O nerde |
Tarifi imkansiz acilar icindeyim
Gurbette aksam oldu yine ruzgar pesindeyim Yurdumdan uzak yagmurlar icindeyim Aksam oldu surgun susuyor Tarifi imkansiz sancilar icindeyin Gurbette aksam oldu yine ruzgar pesindeyim Yurdumdan uzak yanginlar icindeyim Aksam oldu surgun agliyor |
Sürüler içinde sürmeli koyun
Şafaklar atıyor gel yarim soyun Gencecikken ettiler bana bir oyun Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda A canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda A canım, ne yanda Aşağıdan gelir gelinin göçü Gelin mi ettiler canımın içi Koynumda sakladım verdiğin saçı Ne yandasın sürmeli palazım Ne yanda A canım, ne yanda Ellerim saz çalar göğnüm Ne yanda A canım, ne yanda |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:49 . |