![]() |
Bir acemi düşte gördüm
Ağlayan gülüşte gördüm Güller açmıştı yeni ülke Bayram yeriydi çarşılar Ölüleri halayda gördüm Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulur durur Karışıyor yıldızlara Aylar boyu yollar gittik Kanal boyunca sınır boyunca Ay ışığı şamdan değil Ölüm olunca ölüm olunca Devasa ateşler yanmış Çadır kurulmuş dağlara Külleri savrulup durur Karışıyor yıldızlara |
Üçüncü Şahsın Şiiri
gözlerin gözlerime degince felaketim olurdu aglardim beni sevmiyordun bilirdim bir sevdigin vardi duyardim çöp gibi bir oglan ipince hayirsizin biriydi fikrimce ne vakit karsimda görsem öldürecegimden korkardim felaketim olurdu aglardim ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu agaçlar kus gibi gülerdi bir rüzgar aklimi alirdi sessizce bir cigara yakardin parmaklarimin ucunu yakardin kipriklerini egerdin bakardin üsürdüm içim ürperirdi felaketim olurdu aglardim aksamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardi limandan bir gemi giderdi sen kalkip ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalirdin hayirsizin biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarina aldi mi felaketim olurdu aglardim Atilla İlhan,kerem aLisik sesLendirmis.. |
Canım benim güzel annem
Bir solukuk izin ver Analık hakkınla bağlama beni Aşk dedim, sevda dedim, umut dedim, kavga dedim Elimde gençliğim vardı, Onu verdim neyleyim. Aman annem canım annem, Bir solukluk izin ver Analık hakkınla bağlama beni Aşk dedim, sevda dedim, umut dedim, kavga dedim Elimde gençliğim vardı, Onu verdim neyleyim. |
Bizi güllerin iklimi tüketti
Toprağı yaran filize vurulduk O vahşi beyaz at alıp başını gitti Bir yaz yağmuru gibi unutulduk. Sığ yanlarımız oldu ara sıra El yordamıyla dalarken hayata Bir parça telaş, bir parça ümittik Hiç yetişemedik o vahşi ata. O vahşi atlarla beraber Ah şu içimizdekiler Sanki sökülürcesine, sanki sökülürcesine, Sanki sökülürcesine Gitti gider. Bize bir gün çelişkisi yetti Dudağı yoran bir söze kırıldık O vahşi beyaz at tutuştu yelesinden Kaldığı yerden başlanır mı artık. Hiç ayrılmayız derken bir ucundan Aşk doğa yitirdiğimiz ilan aşktı Ben sana kıydım, sen bana gücendin Ve durduramadık o vahşi atı. O vahşi atın ardından ah şu aramızdakiler Hiç yaşanmamışçasına, hiç yaşanmamışçasına, Hiç yaşanmamışçasına Uçtu gider. Söz: Yusuf Hayaloğlu |
Odam kireç tutmuyor
Kumunu katmayınca Sevda baştan gitmiyor Sarılıp yatmayınca Baba ben derviş miyem Hırkamı giymiş miyem Ben sevdim eller aldı Niye ben ölmüş müyem Odamı kireç eyle Yüzümü güleç eyle Yandım aşkın elinden Gel bana ilaç eyle Odam kireçtir benim Yüzüm güleçtir benim Soyun da gel yanıma Tenim ilaçtır benim |
Ay ışığı vurmuş
Toprak yanıyor Toprağın üzerine Kimler düşüyor Kimse bu yangını Görmüyor duymuyor Onun için mi dağlar Yıldızlar ağlıyor Oy benim canım Yaralı ceylanım Henüz yolun başında Solup giden baharım Ay ışığı vurmuş Toprak kanıyor Dudağının kıvrımından Gözüm nereye sızıyor Bu kaçıncı baharım Başlamadan bitiyor Onun için mi dağlar Yıldızlar ağlıyor |
Yangınlar
Kahpe faklari Korku cigliklari Ve irin selleri ac yirticilar Suyu zehir bicaklar ortasindasin Bir cana bir,basa kalmissin vay vay Pusatsiz duldasiz üryan Bir cana bir de basa.. Seher vakti leylim leylim Cellat nisangahlar aynasindasin Oy sevmisem ben seni Üsküdar'dan bu yan lo kimin yurdu He canim Cicek dagi kitlik kiran Gül acmaz cagla dökmez Vurur anlımı şakına vururcakmaktasi kayalariyla Küfrünü medetsiz Munzur Sahmurat suyu kan akar Ve ben sairim... Namus iscisiyim yani Yürek iscisi Korkusuz pazarliksiz Kül elenmemis Ne salkim bir bakis Resmin cekeyim, Ne kinsiz bir rüzgar misra dökeyim, Oy sevmisem ben seni ! Ve sen daha demincek Yillarda gecse demincek Bicaklanmis dal gibi ayri düstügüm Ömrümüm sebebi ustam , sevgilim Yaran derine gitmis Fitil tutmaz bilirim Ama hesap daglarladir Umut daglarla Düsün uzay caginda bir ayagimiz Ham carik kil corapta olsa da biri Düsün olasilik, atom fizigi Ve bizi biz eden amansiz sevda.. Atip bir kiyiya iki zamani Yarinin cocuklari gülleri icin Herbirinin ayva tüyü icin cilleri icin Koymus postasini Görmüs restini He canim Sen getir üstünü.... Oy Havar Muhammed Isa askina Yattigim ranza askina Deeey daglari un eder ferhadin gürzü Benim de bos yanim hancer yalımı Ve zulamda kan ter icinde asi He desem koparacak dizginlerini Yediveren gül kardesi bir arzu Oy sevmisem ben seni ! |
Ölüm her aklına geldiğinde
Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın... KORKMA YÜRÜ... |
Öyle bir yerdeyim ki
Ne karanfil ne kurbağa Öyle bir yerdeyim ki Bir yanim mavi yosun çalkalanır sularda Bir yanim mavi yosun çalkalanır sularda Dostum dostum güzel dostum Bu ne beter çizgidir bu Bu ne çıldırtan denge Yaprak döker bir yanımız Bir yanımız bahar bahçe Öyle bir yerdeyim ki bir yanim çığlık çığlığa Öyle bir yerdeyim ki Anam gider allah allah kızım düşmüş sokağa Anam gider allah allah ölüm düşmüş sokağa. |
Sana yalan söyleyemem
Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Elverir ki çoşku Haylaz çocuklarını boğazlamasın Avunmak elbette kolaydır Şehri yiğit bir türkü gibi dolaşmak Dağlara destanlar, düşünmek kolaydır Hapislere bir sevinç çığlığı gibi düşmek Kızların diri gögüslerinde Matbaalarda Ve kongre zabıtlarında dünyayı tazelemek Yeryüzüne depremler düşürmek Çünkü binlerce militanın rüzgarlı macerası Bir kurşun bile değildir namusun mavzerine Gönlün kahpeliğine tutsaksın açıkçası Asıl savaş alanı suskundur arkadaş Sahipsizdir Asıl savaşcılar afyonlu,mütevekkil Öyleyse Şehrin girdabında çalkalanan zulüm Halkın şanlı isyanına işaret değil Bodrum duvarlarına öfkeli yazıları Tırnaklarınla kazıyorsan da Sana yalan söyleyemem Darılırsın yavrucağım Ağabeyin bir gün dağdan döner Giden gelmez, geri dönmez Bilmiyormusun yavrucağım Sen üzülme, sıra bende Gideceğim yavrucağım Bulvara dökülen bildiriler Harcanan bunca emek,bunca değer Fokurdayan ****l potası İşleyen rotatifler Cesetleri iğnelemek gibi birseydir Ve zaman usulca göz kırpıp telaşına Homurdanarak çekip gitmiştir Yani bu Aşağılık bir dramdır artık Çünkü jarjuruna Boş kovanları dolduran adam En azından kendinden utanmalıdır Yani yetsin diyorum Şarkılarınızı dağlarıma sürün diyorum Uzatın ellerinizi diyorum Uzatın tanışalım Helallaşalım... |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:29 . |