![]() |
FİDEL
Fidel de içlerinde 82'nin 12'si sağ kalmıştı Fidel de içlerinde 12 kişiydiler 56'nın Kasımında Fidel de içlerinde 150 kişiydiler Aralığında 56'nın Fidel de içlerinde 500 kişiydiler Şubatında 57'nin Fidel de içlerinde 1000 oldular 5000 oldular Fidel de içlerinde Fidel de içlerinde bir milyon yüz milyon bütün insanlık oldular yıktılar Batista'yı 959'un Ocağında ve elli binlik orduyu ve şekerkamışı milyonerlerini yerlisini de Yankisini de ve tütün ve kahve milyonerlerinin yerlisini de Yankisini de ve kışlaları ve önlerinde cesetler çürüyen karakolları ve eroin toptancılarını ve kumarhaneleri ve Birleşik Amerika Devletleri hava deniz ve kara kuvvetlerini ve Birleşik Amerika Devletleri dolarını ve Küba'nın havasında ağır çiçek kokularına karışık leş kokusu dağıldı yani Birleşik Amerika Devletleri kokusu... Nazım Hikmet |
Yiğit Deniz
Haber gitti dört bir yana***8230; Tutsak düşmüş yiğit Deniz***8230; Selam yiğit, selam sana, Tutsak düşmüş yiğit Deniz***8230; Kimi rap rap, kimi cadı, Kimi cellât, kimi kadı, Gelir bir gün, halk tokadı, Tutsak düşmüş yiğit Deniz***8230; Çan çan öttü dağ, taş, kaya, Zalimlerde yok ar, hayâ, Şom ağızlar kusar salya, Tutsak düşmüş yiğit Deniz***8230; Girdim Mamak***8217;ta zindana, Hayran kaldım üç fidana, Canım kurban yiğit cana, Tutsak düşmüş yiğit Deniz***8230; Cantekin***8217;im oldum dosttan, Tarih yazdı, oldu destan, Gönlüm hala çıkmaz yastan, Tutsak düşmüş yiğit Deniz Mahmut Cantekin |
Suskun Adamın Baladı (Juan Gelman)
Suskun Adamın Baladı: Latin Amaerika Üzerinden Venezülla'ya Dair Düşünceler Fuat Ercan Suskun Adamın Baladı Güneş her gün doğar, Kuşlar şakır ve yağmurdökülür, biri ölür, biri doğar, biri üzülür ve bir adam ağzı sımsıkı durur. Zenginler gittikçe zenginleşir; Bağlanırlar birbirlerine, güçleri büyür, gittikçe korkusuzlaşırlar ve bir adam ağzı sımsıkı durur. Ne bekler konuşmak için? Dolmadı mı haksızlıklar kupası? Kupa taşmaz mı ölçü tamamlandığında? ve bir adam ağzı sımsıkı durur. ....... Yıllar geçti ve geldi kurtuluş günleri. Herkes mutluluğunu dile getirdi. Ancak dolanıyordu aralarında Daha önce ağzını sıkı sıkı kapamış biri Juan Gelman |
Her Yusuf çıkamaz içindeki kuyulardan
Her Zeliha kul olmaz kölesine gece şimdi enli bir karanlığa saplanmış yıldızlarlayım anızların üzerinde kaba yel ***** köpeğe uzak köylerin sesi bir yanım hazan hazan bir yanım efkârdayım aklıma susuşunun dili geliyor satmışım anasını dünyanın yakmışım cigaramı geceye ay doğdu işte ben şimdi zeliha bir zamandayım bir yanımda zeybek kalbi bir bozlak bir yanımda ravel bir hüzün atmışım ne varsa ömrüme zarar farzet ki bir istanbul akşamındayım ulu çınarların altı pür ışık sen geçmiş sevdalardan ne varsa canlı kırık bir tamburdan hisar buselik faslı gözleri nazımın dizelerindekiyle tıpkı beyazıt meydanındayım bıçkınım on sekiz yaşındayım benceremos çalıyor bir yerlerde gülüşünde masmavi bir yıldırım gecenin bütün kıyılarında el ele yürüyoruz kalbimi gözlerine bırakıyorum deliyim dünyayı yakacağım gece şimdi şarap tadındayım ellerin ellerimde iki güvercin zeliha kıvamındayım 31.10.2005 ADNAN DURMAZ |
Dr. CHE
Dünya böylesine güzel olur muydu yine diplomasını çerçeveleyip para kazanma derdine düşseydi Dr. Che yüreğini dağlara asmak yerine Sunay Akın |
Che
bolivya ............dağlarından ................................inince ..........................................che ...............................................bey az .................................................. ......tişörtlerin .................................................. ......................üstüne.. .................................................. ......................kızıl .................................................. .............bereli .................................................. ..devrim .........................................dalga ..............................dalga ..................yayıldı DÜNYAYA..... ekim 2005 Ömer Turan |
Baba!
her yılbaşında sana söyleyecek bir tek sözüm var : "Seni ne kadar çok seversem o kadar çok olsun ömründen geçen yıllar..." Baba! Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım! Ne zulüm, ne ölüm, ne korku başımı eğemez! Yalnız senin elini öpmek için eğilir başım. Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım... Nazım Hikmet 1/1/1932 |
DUVAR
O duvar o duvarınız, vız gelir bize vız! Bizim kuvvetimizdeki hız, ne din adamının dumanlı vaadinden, ne de bir hülyanın gönlü yakışındandır. O yalnız tarihin o durdurulmaz akışındandır. Bize karşı koyanlar, Karşı koymuş demektir: Maddede hareketin, yürüyen cemiyetin ezeli kanunlarına. Sükun yok, hareket var bugün yarına çıkar yarın bugünü yıkar ve durmadan akar akar akar. Biz bugünün kahramanı, yarının münadisiyiz Biz durmadan akan, yıkıp yapan akışın çizgilenmiş sesiyiz. Biz, adımlarını tarihin akışına uyduran temelleri çöken emperyalizme vuran, yarını kuran- -larız O duvar, o duvarınız, vız gelir bize vız! 1925 Nazım HİKMET |
Gözlerimi Kapatsam Yüzünü Görür Müyüm
aşk bir hastalıkmış sanki seni bende hapsetti yüreğim kilitli ben odamda kokunla şimdi konuştum duvar sesizdi adın nefesimdi buralar şimdi yangın yeri yokluğun yangının alevi söyle gitmenin sebebi neydi gözlerimi kapatsam yüzünü görür müyüm gündüzleri uzatsam geceler bi kördüğüm kapıları kapatsam yalnız üşür müyüm bi kuş olupta uçsam üzerine süzülür müyüm |
Kaldırınca tabancasını
Nişan almak için sarı saçlıya Parıldayıverdi gözleri Koru kendini Kırlangıçlar uçuştular Korkudan çığrışıp Kanat çırparak koru kendini. Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirleri kemirdi elleriyle. İşte nişan aldı tam Kemanının üstüne Iskalamaz iyi nişancıdır Koru kendini Ama teller gene şakıdılar Doldular havayı titrek titrek hiç umursamadan. Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirleri kemirdi elleriyle. "Havasız bir delikte Gıcırdayan somya üstünde yatakta Yakalanmışsın berbat bir öksürüğe Hih gel de şarkı söyle. Ama yine de sarı saçlı adam Devam etti kemanı çalmaya Dirildi içimizde ölü düşler." |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:46 . |