![]() |
Lambaya Püf De - Barış Manço
Lambaya püf de hoh deme püf de Perdeyi ört kız çekme de ört kız Lambaya püf de hoh deme püf de Perdeyi ört kız açma da ört kız Kol sarıyor kol basıyor Gız ben yanıyor ben yanıyorum sana gız Lambaya püf de hoh deme püf de Perdeyi ört kız çekme de ört kız |
Kızılcıklar - Barış Manço
Kızılcıklar oldu mu selelere doldu mu Gönderdiğim çoraplar ayağına oldumu Mendili eline mendil verdim geline Kara kına yollamış yar benim ellerime Fistanı mor dallı şu kızı kaçırmalı Kız pek güzel ama anası olmamalı Mendili eline mendil verdim geline Kara kına yollamış yar benim ellerime |
Kezban - Barış Manço
Ateş sadece düştüğü yeri yakar nedir bu dünyanın hali Bir sana bir bana al gülü ver gülü sev beni seveyim ki seni Dünyanın hali böyle Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban Babası yıllarca didinip çabalamış oğluna bir bağ bırakmış Hayırsız evlat üzümünü yemiş ama merak edip sormamış Dünyanın hali böyle Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban Al gülü ver gülü kezban al gülü ver gülü Bir bakışın yeter düşerim yollarına dünyalar güzeli kezban Sarı sarı bileziği takarım kollarına dünyalar güzeli kezban |
Kara Sevda - Barış Manço
Nasıl anlatsam bilemiyorum içim içime sığmıyor O deli dolu neşe dolu kişi ben değilim sanki Dışarısı buz gibi lapa lapa kar var benim içim yanıyor Eksi kırk derece soğuk suda bile yüzerim inan ki Karasevda karasevda dedikleri daha ne olabilir ki Karasevda karasevda seni benden kim ayırabilir ki Çocukça bir aşk deyipte geçme sakın gülme halime Nasıl oldu anlayamadım ama seviyorum seni delicesine Nasıl anlatsam bilemiyorum gözlerim kararıyor Tepe taklak oldu dünya sanki Bütün aşıklar el ele kol kola cıvıl cıvıl geziyor Bense Nuh'un gemisinde tek başıma gibi inanki Karasevda karasevda dedikleri daha ne olabilir ki Karasevda karasevda seni benden kim ayırabilir ki Çocukça bir aşk deyipte geçme sakın gülme halime Nasıl oldu anlayamadım ama seviyorum seni delicesine |
Hemşerim Memleket Nere - Barış Manço
Kendimi bildim bileli yollarda tükettim koskoca bir ömrü Bir uçtan bir uca gezdim şu fani dünyayı Okumuşu, cahili, yoksulu, zengini hiç farkı yok hepsi aynı Sonunda bende anladım hanyayı Konya'yı Sanki insanlık pazara çıkmış ekmek aslanın ağzında Bir sıcak çorba içermisin diyen yok Dört duvarı ören çatısını kapatıp içten kilitlemiş kapıyı Bir döşekte sana serelim buyur diyen yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe Kardeşlik ve eşitlik üzerine uzun uzun nutuklar çekip Niye senin derin benden koyu diye soran çok Kaşının altında gözün var diye silahlanıp ölüme koşarken Kalan dul ve yetim ne yer ne içer diye soran yok Barış garibim bulamadı çözümü oturdu etti bunca sözü Gelin hepberaber anlaşalım diyen yok Zaten paramparça bölünmüş ve yaşanmaz olmuş dünyamız Daha fazla kesip bölmeye hiç gerek yok Tek bir soru hemşerim memleket nire? Dedim ya yahu bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe |
Halil İbrahim Sofrası - Barış Manço
İnsanoğlu haddin bilir kem söz söylemez iken Elalemin namusuna yan gözle bakmaz iken Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Bir sofra kurulmuş ki Halil İbrahim adına Ortada bir tencere boş mu dolu mu bilen yok Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına Daha çatal bıçak kaşık icat edilmemişken İsmail'e inen koç kurban edilmemişken Bir kavga başlamış ki nasip kısmet uğruna |
Olmaya Devlet Cihanda - Barış Manço
Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker Doğru tartan esnaf rahat huzurlu gezer Eğrinin ve doğrunun hesabı mahşerde Dünyada biraz huzur her şeye bedel Sağlığın nasıl gülüm sen ondan haber ver İlaç neye yarar vade gelmişse eğer Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi Han senin hamam senin konaklar senin Tarla senin çiftlik senin bağ bostan senin Diyelim ki dünya malı tümünden senin Ağız tadıyla yersen bir şeye benzer Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi Barış der biraz tuzum ekmeğim olsa Buz gibi pınar suyundan bir testim olsa Bir de şöyle püfür püfür bir çınar gölgesi |
Osman - Barış Manço
Osman bir deli oğlan onyedisinde Bir dikili taşı yoktu şu fani dünyada Osman yoksul Osman garip Osman bir deli oğlan Osman sahipsiz Osman bir aşık oğlan Şerife bir güzel kız onbeşinde Şerife ay parçası Şerife elma yarısı Şerife bey kızı Şerife ağa kızı Osman kim Şerife kim derler Derler de araya girerler ağalar beyler Sana yoksul dediler Osman garip fakir dediler Osman Ağa kızı nene gerek seni oyuna getirdiler Osman Gel büyük sözü dinle Osman hani kan kardeştik Osman O kızı sana yar etmezler gece vakti dellenme Osman Bırak o silahı yerine Osman silahla mertlik olmaz Osman Allah'ın verdiği canı almak sana mı kaldı Osman Destur be tövbe de Osman yüzbin kere tövbe de Osman Tetik kolay düşer ama Osman dur Osman Dur çekme Osmaaaaaan |
Ölüm Allah'ın Emri - Barış Manço
Akşam olunca kuşlar dönerken bir hüzün çöker dolar gözlerim Issız ovaya yağmur inerken bir hüzün çöker dolar gözlerim Kim aramış kim bulmuş dertlerine çare Ölüm allah'ın emri ayrılık olmasaydı Gün batısında sular kararır Bir hüzün çöker dolar gözlerim Karlı dağlardan aşan yollarda Bir hüzün çöker dolar gözlerim Kim aramış kim bulmuş dertlerine çare Ölüm Allah'ın emri ayrılık olmasaydı Yıllarca seni bekledim durdum Göç vakti geldi artık yoruldum İstemem tatsın aşk acısını her kim anarsa Barış adını Kim aramış kim bulmuş dertlerine çare Ölüm allah'ın emri ayrılık olmasaydı |
Ömrümün Sonbaharında - Barış Manço
Adım anılmaz oldu Kapım çalınmaz oldu Ömrümün sonbaharında Gönüm katlansın diye Gören göz görmez oldu Ömrümün sonbaharında Saçlarıma düştü aklar Hüzünlendi akşamlar Ömrümün sonbaharında Hep yüzüme kapandı Dost bildiğim kapılar Ömrümün sonbaharında Şarkılar yarım kaldı Resimler soldu şimdi Ömrümün sonbaharında |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:33 . |